Fria åsikter kan vara tankebrott i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Tankebrott - Foto: Martrin Lopez. Licens: Pexels.com (free use)

DEBATT. Vi bör vara allvarligt bekymrade över hur rättsväsendet ser ut i dag. Åsiktsförtrycket och avsaknaden av yttrandefriheten finns redan och mer planeras i framtiden av Regeringen för att kväsa den totalt. Det myndigheter och etablissemanget håller på med just nu främst i Europa är enbart till för att tysta och skrämma medborgarna.

Text: Bo Persson | Bild: Tankebrott. Foto: Martrin Lopez. Licens: Pexels.com (free use)

I dagarna har vi ett fall där en amerikansk rapartist sitter häktad för misshandel.

“Hiphopartisten ASAP Rocky har häktats på sannolika skäl misstänkt för misshandel i Stockholm. “Det är förödande för honom. Varje dag som går är en katastrof”, säger hans advokat Henrik Olsson Lilja.” – SvD

Expressen sammanfattar: ASAP Rocky – Detta har hänt

ArcanumSkolan 2024

Jag är ingen hängiven fan av rapmusik utan jag tittar enbart på det rättsliga. Om man ser alla videofilmer som har visats så är det en gåta att inte de så kallade ”offren ”också är häktade. Här är det en ren försvarssituation där rapparen och hans följe under en halvtimma har vädjat att få vara ifred eftersom de här ”offren” är av en etnicitet som ska skyddas till varje pris.

Hade ”offren” varit etniska svenskar hade inte rapparen suttit häktad idag. Hade detta varit den amerikanska feministen och aktivisten Linda Sarsour som drabbats hade hon inte häktats. Detta är en politisk häktning där hatet mot Trump också har en betydelse.

Men just denna sak tror jag kommer att få följdverkningar inom en snar framtid. Denne artist förlorar många tiotals miljoner dollar på att sitta häktad och som vi vet så är inte skadestånden många tusen i Sverige även om han frias och där kommer problemet för rättsväsendet. Kanske så vill inte amerikanska artister i framtiden besöka Sverige eftersom våldet är så utbrett här och eftersom man inte får försvara sig.

I Sverige häktas inte våldtäktsmän eller mördare utan de släpps även om de är starkt misstänkta. Nyligen släpptes de som suttit häktade för skjutningen på Älvsjö pendeltågsstation mitt i rusningstid. Det var minst en som dog. De är fortfarande starkt misstänkta, men släpptes ändå till frihet. Sedan har vi den polske gravskändaren av terroroffret Ebba Åkerlunds grav. Han häktades aldrig utan fick skända hennes grav ett tiotal gånger.

Sharia-domarna i Solna Tingsrätt för något år sen hade förblivit lagstadgade domar om inte media hade skrivit om dessa. Då först gjorde man något åt det.

Man har en annan lagbok som man dömer efter om det gäller vissa etniciteter. Då ligger man tom under minimistraffet och vid grova brott dömer man ofta inte till utvisning fast lagen säger detta. När det gäller lagen hets mot folkgrupp så används inte lagboken alls i många fall. Där döms inte folkgruppen svenskar om de utsatts för hets. Det finns inte en dom där svenskar har fått upprättelse. Man har dömts för att man inte vill inte ha en viss religion eller att man vill inte ha invandring för då har orden ”religion” och ”invandring” blivit folkgrupper helt plötsligt.

Konstigt är att man får hetsa mot dalmasar, värmlänningar och skåningar. Det är väl också folkgrupper? Det är dags för svensken att vakna och begrunda hur framtiden kan se ut.

Det är inte långt till samma situation som ryssarna upplevde på 1930-talet när den sovjetiske säkerhetstjänstchefen Lavrentij Berija på NKVD och hans mannar grep dissidenter. Snart ligger svensken på samma sätt och lyssnar till stöveltramp i trapphuset och väntar på sin tur. Nu skrattar du kanske, men i morgon skrattar du inte längre.

Text: Bo Persson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq