DEBATT. Vi bör vara allvarligt bekymrade över hur rättsväsendet ser ut i dag. Åsiktsförtrycket och avsaknaden av yttrandefriheten finns redan och mer planeras i framtiden av Regeringen för att kväsa den totalt. Det myndigheter och etablissemanget håller på med just nu främst i Europa är enbart till för att tysta och skrämma medborgarna.

Text: Bo Persson | Bild: Tankebrott. Foto: Martrin Lopez. Licens: Pexels.com (free use)

I dagarna har vi ett fall där en amerikansk rapartist sitter häktad för misshandel.

“Hiphopartisten ASAP Rocky har häktats på sannolika skäl misstänkt för misshandel i Stockholm. “Det är förödande för honom. Varje dag som går är en katastrof”, säger hans advokat Henrik Olsson Lilja.” – SvD

Expressen sammanfattar: ASAP Rocky – Detta har hänt

Jag är ingen hängiven fan av rapmusik utan jag tittar enbart på det rättsliga. Om man ser alla videofilmer som har visats så är det en gåta att inte de så kallade ”offren ”också är häktade. Här är det en ren försvarssituation där rapparen och hans följe under en halvtimma har vädjat att få vara ifred eftersom de här ”offren” är av en etnicitet som ska skyddas till varje pris.

Hade ”offren” varit etniska svenskar hade inte rapparen suttit häktad idag. Hade detta varit den amerikanska feministen och aktivisten Linda Sarsour som drabbats hade hon inte häktats. Detta är en politisk häktning där hatet mot Trump också har en betydelse.

Men just denna sak tror jag kommer att få följdverkningar inom en snar framtid. Denne artist förlorar många tiotals miljoner dollar på att sitta häktad och som vi vet så är inte skadestånden många tusen i Sverige även om han frias och där kommer problemet för rättsväsendet. Kanske så vill inte amerikanska artister i framtiden besöka Sverige eftersom våldet är så utbrett här och eftersom man inte får försvara sig.

I Sverige häktas inte våldtäktsmän eller mördare utan de släpps även om de är starkt misstänkta. Nyligen släpptes de som suttit häktade för skjutningen på Älvsjö pendeltågsstation mitt i rusningstid. Det var minst en som dog. De är fortfarande starkt misstänkta, men släpptes ändå till frihet. Sedan har vi den polske gravskändaren av terroroffret Ebba Åkerlunds grav. Han häktades aldrig utan fick skända hennes grav ett tiotal gånger.

Sharia-domarna i Solna Tingsrätt för något år sen hade förblivit lagstadgade domar om inte media hade skrivit om dessa. Då först gjorde man något åt det.

Man har en annan lagbok som man dömer efter om det gäller vissa etniciteter. Då ligger man tom under minimistraffet och vid grova brott dömer man ofta inte till utvisning fast lagen säger detta. När det gäller lagen hets mot folkgrupp så används inte lagboken alls i många fall. Där döms inte folkgruppen svenskar om de utsatts för hets. Det finns inte en dom där svenskar har fått upprättelse. Man har dömts för att man inte vill inte ha en viss religion eller att man vill inte ha invandring för då har orden ”religion” och ”invandring” blivit folkgrupper helt plötsligt.

Konstigt är att man får hetsa mot dalmasar, värmlänningar och skåningar. Det är väl också folkgrupper? Det är dags för svensken att vakna och begrunda hur framtiden kan se ut.

Det är inte långt till samma situation som ryssarna upplevde på 1930-talet när den sovjetiske säkerhetstjänstchefen Lavrentij Berija på NKVD och hans mannar grep dissidenter. Snart ligger svensken på samma sätt och lyssnar till stöveltramp i trapphuset och väntar på sin tur. Nu skrattar du kanske, men i morgon skrattar du inte längre.

Text: Bo Persson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
59 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ulrik T
Ulrik T
Gäst
16 juli 2019 kl 07:08

Lyssna på denna lilla redogörelse om hur det går till på FB https://johanwiden.podbean.com/e/1984-ar-ingen-manual/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
15 juli 2019 kl 23:34

Kanske dags att stänga denna diskussion strax?

En annan
En annan
Gäst
15 juli 2019 kl 20:11

Som tur är för Mats och alla oss andra råder än så länge åsiktsfrihet, något som snart kan ändras om Morgan får som han vill. Om så sker, vem ska du då kräkas på Mats Sederholm? Grannens hund/katt/häst eller återgå till dåliga TV-program? Eller vädret eller grannens dåligt skötta trädgård?
Eftersom artikeln handlade om just tankebrott kanske du borde göra Åberg sällskap, han är betald av staten för att leta upp dissidenter, de du!
dU VERKAR VARA DEN DÄR TYPEN SOM ALLTID SKA PÅPEKA HUR FEL MAN GÖR NÄR MAN GÖR SITT JOBB, DEN DÄR SKITHÖGEN SOM ALLTID VET BÄST MEN ALDRIG EGENTLIGEN VET KUNGENS SKIT OM DET DOM PRATAR OM!
Sådana som dig går det tretton på dussinet av, hela landet dräller av sådana wannabees, pajasar!
Köp en MC och få något vllt mellan benen, dra på på raksträckor så du får in lite syre i hjärnan, tråkmåns!

mats sederholm
15 juli 2019 kl 18:34

Öystein
“Immigrationsproblematiken” Ok för mig.

“DU ANSER att det är innerligt hat.”
Nej det ÄR det. Smutskastning och beskyllningar, Detta är bara fakta som jag kan redovisa oavsett vad du känner för.

Jan
“Hur känns det att vara så hatad??”
Helt ok, jag kom ju inte hit för att bli kompis men nån. Jag kom hit för att skapa reaktioner och ta tempen på AK-folket. Ett lyckat experiment där jag synat, konstaterat och medvetandegjort allt vad jag planerade. Inte så mycket för kommentars-huliganerna utan mest för alla de hundratals som läser och inte skriver och tänker. Jag har gjort det här jobbet i många, många år.

Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 11:50

Ledsen artikelförfattare Bo.
Mina åsikter verkar mer intressanta än artikeln. 🙂

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 12:18

Gäääsp…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 13:01

Du gen minsann inte upp. Bo vet att hans artiklar är synnerligen intressanta, så där har du ingen framgång med din krystade raljans.

Jag tycker att du borde ägna dig åt din egen blogg i stället. Men det är klart, finns inget intresse för läsare att besöka den så är det lätt att ge upp. Men du behöver för den skull inte med illa dold avundsjuka försöka söndra andras mer framgångsrika sajter.

Hädanefter kommer iaf jag att betrakta dig som ett bittert nättroll.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 14:02

Och trollet trasslade in sig i nätet.

Hjälp! Och snart kommer ljuset!!!

Mats Sederholm
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 14:11

Öystein

“Synnerligen intressanta”
Kan vi inte vara lite ärliga. Det är bara en massa invandrarhat och olika fobier som ventileras. Resten av världen skakar på huvudet.

Reality check tack!

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 14:26

Håller inte med Bo i allting han skriver men upplever honom ändå som lite ilsket ärlig. Du å andra sidan påminner mer om konsistensen av en undanglidande bakterie-kapsel.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 14:32

Har profi-trollet tänkt på att hans kommentarer här verkligen är obetalbara…?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 14:55

Invandrarhat?, du har ingen aning om hur Sverige ser ut, på vid det här laget VÄLDIGT många platser och orter, från där du bor på din skyddade och väl avskärmade hemort.

Typiskt mulitikultivurmare att kalla alla som ser denna problematik för invandrarhatare. Så simpelt och så avslöjande. Metoden används också ofta som en billig härskarteknik. Sånt funkar iaf inte här.

Är “resten av världen” du???

mats sederholm
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 15:40

Jag fattar också att immigrations-missnöjet ska tas på allvar och att det finns en stark PK-del i detta som fått ge sig de senaste åren.

Det är de där utpekande exemplen och islamofobin med mera som är lite skruvat. Att hela tiden hitta minoriteter för att ge sken av att vara majoriteter som det hela spårar ur.

Detta i kombination med alla andra åsikter som jag prickat av här tidigare skapar en AK-mobb som inte bara går att ta seriöst.

Det är ett innerligt hat som ligger bakom allt detta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  mats sederholm
15 juli 2019 kl 16:04

Jag noterar att du säger “immigrations-missnöjet”, och inte Immigrationsproblematiken. Det finns alltså ingen problematik som ett resultat av massinvandringen???

Vidare: du menar, utgår jag ifrån, att DU ANSER att det är innerligt hat. Och det står dig ju såklart fritt att tycka. Men den uppfattningen delas nog bara av PK-folket och de hjärntvättade.

Jan Norberg
Reply to  mats sederholm
15 juli 2019 kl 16:11

Mats, tänk om det är ett genuint hat mot allt vad du står för??

Hur känns det att vara så hatad??

Måste kännas mycket obehagligt, eller hur??

Vad kan det bero på att så pass många blir fientligt inställda till dina inlägg här??

Har du någon del i den något upp-piskade ton som debatten nu förs i??

För egen del kan jag meddela dig och dina tillskyndare att jag eg tycker lite synd om dig, du har säkert haft en besvärlig uppväxt??

Kvasiintellektuella i täckmantel av MP, V, S, L, C, M, KD och till en viss del SD möter idag en alltmer högstämd motståndskör som föredrar klarspråk istf att föra debatten på pk-isternas villkor.

Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 11:45

Lite sammanfattning av NV mobben så här långt.

Fakta: Nej tack, enstaka fall räcker.
Analys: Nej tack, det är MSM hyckleri
Fördomar: Ja tack
Hat: Gärna
Feminism: Nej
Klimat problem: Nej
Humanism: Nej
Islamofobi: Det kan du ge dig fan på.
Kollektivism: Grrrrrr

Missade jag nått?

Benny
Benny
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 12:46

Sammanfattning av Sederholm så här långt! Helt verklighetsfrånvänd, saknar insikt i hur MSM jobbar med propagandan, islamkramare, tror att kritik av islam är rasism, fördomar, gått på klimatskojet, hatar alla som inte tycker som han m.m.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 13:47

Ja Mats ,du missade den viktigaste punkten: Personlighetsdrag: JAG ÄR KORKAD

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 13:49

Ja Mats, du missade den viktigaste punkten. Personlighetsdrag: JAG ÄR KORKAD

Mats Sederholm
Reply to  Bo Persson
15 juli 2019 kl 14:03

Kort minne verkar stämma i alla fall, dubbel post med 2 minuters mellanrum.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 14:13

I ljuset av dina inlägg så utgår jag från att det är frugan som står för den intellektuella delen av “författandet” och du för mekaniskt nedskrivande.

Men om man kommer dragande med sån här skit är man antingen gravt ointelligent eller så har man en dold agenda. Är du “ordensbroder” Mats?

Benny
Benny
Gäst
15 juli 2019 kl 10:31

Mats Sederholm skulle kanske ta en sväng ut i verkligheten i någon av Sveriges No-Go zoner så kanske insikten infinner sig? Ja, islam är en religion med inbyggd ideologi där du ska följa imamernas direktiv och sharialagar. Detta är verkligheten i delar av Sverige, men visst fortsätt du att vara raljant mot alla som anser att islam är en farlig fascistoid ideologi! Du skulle nog behöva hoppa ner från dina höga hästar och sätta dig in i hur vanligt folk som bor i dessa shariastyrda zoner har det! Det är ingen vacker syn med hot, överfall, brända bilar, knarklangning, djurplågeri, skjutningar m.m. Precis som i de flesta länder där islam får styra och man får anta att muslimerna som håller på med allt detta känner sig som hemma, nästan som i det forna hemlandet.

Mats Sederholm
Reply to  Benny
15 juli 2019 kl 11:23

Härligt Benny, på dom jävlarna.
Nöjer mig med att vara kvar i denna AK- styrda zon.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 11:33

Glöm bara inte att spänna åt skygglapparna ordentligt så att inget från verkligheten läcker in.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
15 juli 2019 kl 11:42

Fan Sederlök, det är ingen som vill använda sig av ditt menlösa hittepå-ord. Att med ett påhittat språk sitta i en fantasivärld och leka med egna lämningar kan tyda på någon odiagnosticerad problematik. Kan vara värt att kolla upp…

Savalle
Savalle
Gäst
15 juli 2019 kl 10:11

Här ute på landet plågas hästarna av jobbiga bromsar som surrar runt dem och försöker komma åt att bita dem.

“Bromsar är blodsugande insekter, som anfaller idisslande däggdjur, hästar och människor. Det är dock endast honan som suger blod, vilket hon behöver för att utveckla sina ägg. Hannarna lever huvudsakligen av blommors nektar. Bromsarna genomgår fullständig metamorfos, det vill säga att äggen kläcks till larver som måste äta och växa innan de kan förpuppa sig och förvandlas till vuxna insekter.”
(Wikipedia)

Här på bloggen far MSM-trollet runt som en spyfluga runt en av alla hans utspydda bajskorvar…

Förhoppningsvis lär han sig lite av de tillrättavisningar han får här i livets skola!

Men han kanske tycker att det snart är dags att ta sin Mats ur skolan…

mats sederholm
15 juli 2019 kl 01:31

Redaktören, när kommer nästa AK eller SD-Artikel.

Alt känns som en Grotesco sketch:
“ja det är bögarnas fel”

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  mats sederholm
15 juli 2019 kl 07:29

Hör du dig själv, vilken hög intellektuell nivå du håller??? Dessutom har du ju en egen blogg, har du gett upp hoppet om den? i så fall kan jag säga att det förstår jag.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 10:44

Med tanke på kvaliteten i hans inlägg här, bestående av bögar och bajskorvar, är det ändå rätt imponerande att han lyckats knåpa ihop en hel blogg av skiten.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Janne
15 juli 2019 kl 11:09

Freudianskt typexempel med den fixeringingen.

Kanske fokuserings-prismat på primat-berget skapat lite väl dispergerande regnbågsfärger…?

MSM-feminism och ettriga hon-bromsar…

Det är lite jobbigt med bromsar – men man vill ju inte gärna be dom att sticka…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 juli 2019 kl 22:45

…sa en som troligen är utskickad från PK-maffians högborg…

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 00:37

per! Kommentera inlägget så får vi höra din åsikt. Du håller på med en annan massa skitsnack som inte hör till saken. Du verkar vara i trotsåldern. Du kanske har tappat nappen och så sent på kvällen är du nog lite pömsig. Är du över 18 år så du inte behöver påskrift av mamma för att vara ute och blogga? Du uppför dig så.

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 00:38

Men halledudande då Per, kanske läge för ett nytt intag av något sederande??

Äsch, jag bara skojade Per!!!

En annan
En annan
Gäst
14 juli 2019 kl 22:28

Nä, berätta, vad börjar på a ock slutar på k?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  En annan
14 juli 2019 kl 22:33

Ja, snälla, jag vill också veta….. måste vara något stort…

mats sederholm
Reply to  En annan
14 juli 2019 kl 22:34

AK Alternativ Korrekt

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  mats sederholm
14 juli 2019 kl 23:27

Vem har hittat på det?….

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  mats sederholm
15 juli 2019 kl 00:27

Mats Sederholm! Alternativ Korrekt börjar väl på A och slutar på T. Du har fan inte en bokstav rätt och troligtvis inte i nånting annat heller. Är du dyslektiker? Du har inga problem kan jag se med vansinnet i Sverige. Men med stavningen har du problem. Det heter också pedofili och inte pedofeli. Du och pajasen “per” kanske skulle växa upp och kommentera som vuxna.

mats sederholm
Reply to  Bo Persson
15 juli 2019 kl 01:25

“Du och pajasen “per” kanske skulle växa upp och kommentera som vuxna.”
Hört talas om förkortningar.

Problemet är att det är vi som är vuxna

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  mats sederholm
15 juli 2019 kl 07:23

Vad gillar du denna förkortning då: MMSSS (Mats, mannen som saknar självinsikt).

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 juli 2019 kl 12:47

Ha-ha
Hela strängen verkar vara småpojkar som leker. Dåligt skämt dock.

mats sederholm
14 juli 2019 kl 22:15

Etnicitets problem, problem med feminism, klimathots idioti och problem med skatter.
Hmmm känner nån igen det här, Det börjar på A och slutar på K.

Jan Norberg
Reply to  mats sederholm
14 juli 2019 kl 22:25

https://www.youtube.com/watch?v=KzAJMJ3Yv5I

Kommentarer är överflödiga!!!!

mats sederholm
Reply to  Jan Norberg
14 juli 2019 kl 22:33

“Djurplågare och pedofeli och Islam”

Javisst säger ju allt.
Så jäkla bra och djuplodande reportage Jan. Kvalitetsjournalistik!

En annan
En annan
Gäst
14 juli 2019 kl 20:25

Tja, om man växt upp i ett land som fungerat hyfsat gnisselfritt men nu spårat ur totalt måste man tysta alla kritiker. Vi, det lilla landet som kunde, är en humanitär stormakt, en feministisk dito och ska se till att alla i hela världen kan bajsa på en IFÖ-stol, vi ska gå först i att eliminera klimathotet som hänger över hela jordens befolkning samt se till att alla, alla i hela världen gör detsamma, kosta vad det kosta vill.
Eftersom vi ligger 2.a i Europa i skatteuttag från medborgarna finns det hur mycket pengar som helst att spralla runt med, endast Frankrike gå före men det nämns inte, som tur är i våra seriösa medier, för de där Fransoserna bara gnäller. Så stå på dig Åberg, för det är som med småbarn, när det blir tyst är det fara på färde…Då kommer dom att hämta dig!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 juli 2019 kl 10:16

Allmänt meddelande till er som diskuterar:

Eftersom en del av den kritik om framförts av bla Mats Sederholm och Linda B är helt relevant har jag börjat radera i kommentarer där personer pekas ut på ett nedsättande sätt. Jag märker snabbt att det är en omöjligt uppgift att rensa bland 1000-tals kommentarer. Det lägger sten på min börda. Jag har vettigare saker att göra.

Att personangripa sänker kvaliteten på NewsVoice. Det skadar NewsVoice, min person som redaktör och det skadar de som angrips och det skadar till och med de som angriper. Det leder till negativ ryktesspridning om NewsVoice. Att personangripa är ett regelbrott i kommentarsfältet.

Om du bryr dig om NewsVoice, sluta personangripa. Inga triumferande efterslängar.

Det enklaste för mig är så fort någon kallar någon annan för rasist, islamofob, främlingsfientlig, konspirationsteoretiker, kommunistidiot etc blir att radera hela kommentaren. Dessa ord placeras nu i kommentarsfiltret. Det betyder att kommentaren inte publiceras direkt utan blir automatiskt stoppad, fördröjd och riskerar att bli helt raderad.

I övrigt stort tack till er alla som förgyller NewsVoice genom ett engagerat debatterande och för att ni skickar in viktiga och tankeväckande artiklar.

/Chefen

Ulf ClaréusD
14 juli 2019 kl 09:11

Rättsosäkerheten är stor i Svedala och har varit så ganska länge. En majoritet av svenska folket tror tyvärr inte, att så är fallet. Godhetspropagandan och alla moralkakor om ditt och datt, som MSM serverar, har fått svensken att tro, att om vi inte lever i ett paradis, så är det bra nära ett himmelrike på jorden. Tänk då på hur ytterst ringa vår yttrandefrihet i verkligheten är, om vi jämför med hur den faktiskt är i USA. Amrisarna har ju sitt “första tillägg till författningen”, som ger dom nästintill total åsikt-, yttrande- och tryckfrihet. Gå gärna in på en amerikansk dissident-site och jämför. Härstädes tillåts du inte ens använda ord som exempelvis “[raderat ord*], [raderat ord*] och [raderat ord*]” utan att det raderas. I USA kan du skriva precis vad du vill, såvitt det inte är uppmaning till mord på dom.

Att Sverige är ett ända in i benmärgen kriminellt land, vet vi nu och ett statskriminellt land, tillika, inte endast för att vi nu är en diktatur, en feministisk bolsjevik diktatur (sedan 9/11). De avslöjanden som nu har kommit via swebbtv och genom Mikael Willgerts försorg, får det mesta att falla på plats avseende Olof Palme-mordet, och visar samtidigt hur ruttet det svenska socialdemokratiska partiet är och länge har varit. Ett parti där allt är tillåtet för att få behålla MAKTEN!

[Text om mordet på Olof Palme raderades eftersom det var off topic]

[*redaktören har med politiskt korrekt humor raderat tre ord…]

Ulf ClaréusD
Reply to  Ulf Claréus
14 juli 2019 kl 11:04

“Fria åsikter kan vara tankebrott i Sverige” står det i ingressen. Ja, verkligen, så rätt så!

Att ge ett relevant och väl känt exempel på ett brott, ett politiskt brott, skulle vara O T, tror jag inte håller.

Chefens sista mening kan jag inte finna gäller mitt alster, trots 33 års alla skriverier!

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
15 juli 2019 kl 00:58

Jag håller med dig Ulf! Det otäcka med Sverige är denna falska trygghet man ger folket genom att påstå att andra hotar demokratin och att hela tiden slå sig för bröstet och inbilla folket att “vi är bäst” . Men kommunismen har ju sin ideologi i lögnen. Det är ju socialisterna i regeringen som hotar demokratin. DDR kändes ärligare och inte så nyckfullt eftersom folket där var beredd på övergrepp. I Sverige så hugger dom befolkningen i ryggen med otroliga lögner och påståenden hela tiden och invaggar hela samhället i en falsk förhoppning. Och man lyckas i val efter val.

Jan Norberg
14 juli 2019 kl 09:04

Donald Trump har insett faran och vidtar nu åtgärder för att uppmärksamma problemet med the Big Tech Tyranny. Jag låter Vita Husets egen pressrelease tala för sig själv. The White House • July 13, 2019 Special edition: President Trump’s historic social media summit President Donald J. Trump welcomed a group of digital communications leaders and online influencers to the White House on Thursday, where he hosted a first-of-its-kind summit on the importance of freedom of speech online. “Each of you is fulfilling a vital role in our nation: You’re challenging the media gatekeepers and the corporate censors to bring the facts straight to the American people.” Free speech and expression are at the core of American democracy. Censorship is not. It’s unacceptable that conservative voices continue to be unfairly stifled by some of the largest, most powerful media and technology companies in the world. The President has pledged that this bias, dishonesty, discrimination, and suppression will not stand. While some in the media claim that the issue of tech bias is fake—or only anecdotal—multiple tech companies have admitted or been found to engage in selective censorship: • Facebook and Twitter have repeatedly engaged in the shadow banning of conservative voices on their platforms. • In 2018, Facebook issued an apology for wrongly taking down a political ad promoting now-Sen. Marsha Blackburn’s (R-TN) campaign. • Google employees admitted to debating whether to bury news of President Trump. The White House is taking action to stand up for free expression—online and everywhere else. A digital tool launched by the Trump Administration in May drew more than 16,000 responses from Americans sharing instances of tech bias. Following this week’s summit, President Trump will soon be meeting with representatives from the major social media platforms to discuss unfair practices. President Trump is also directing his Administration to explore regulatory and legislative solutions to protect free speech, which he announced at the summit on Thursday. “You communicate directly with our citizens without having to go through the fake news filter,” the President told summit attendees. “It’s very simple. Together, you reach more people than any television broadcast network, by far. It’s not even close.” Joining the President on Thursday were Members of Congress fighting to protect free expression online—both for conservatives and for every American. Sen. Josh Hawley (R-MO), Sen. Marsha Blackburn (R-TN), House Minority Leader Kevin McCarthy (R-CA), and Rep. Dan Crenshaw (R-TX) all… Read more »

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
14 juli 2019 kl 20:05

Om du tror att Trump eller är lösningen så har du inte förstått grundproblemet.
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

Jan Norberg
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
15 juli 2019 kl 00:15

Martin, jag har aldrig sett Trump som den definitiva lösningen.

Trump har dock visat att han INTE tänker låta Big Tech Tyranny bolagen sätta amerikansk grundlag ur spel.

Vad gör våra svenska politiker??

Jo, just det ja, de tillsätter en utredning för att skapa lagar som på allvar ska jaga upp oliktänkande och allvarligt inskränka den grundlagsskyddade åsikts och yttrandefriheten.

Morgan Johansson är just nu den farligaste svenska ministern i den socialistiska regeringen.

Men dit når han inte om Trump går före och lagstiftar mot pk-elitens och Big Tech tyrannernas förföljelse av oliktänkande.

Amerikansk lagstiftning brukar ibland bli vägledande för övriga världen om bolagen har sitt säte i USA.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
14 juli 2019 kl 08:59

Det är ju klart att dessa orättvisor och inskränkningar av människors frihet som du skriver om inte är någon slump, för det finns en utstuderad maktfullkomlig plan från våra politiker, som går ut på att, steg för steg, förstöra vårt samhälle genom att bl.a. inskränka folks rättigheter. Att våra politiker kan göra så här mot sitt eget folk beror på att politikerna är både rädda och korrumperade därför att de styrs uppifrån av högt respekterade Frimurare vilka innehar höga samhällspositioner bl.a. domare, som ger indirekta order till politikerna.

Det är alltså det här gänget som nu, sakta men säkert, medvetet krossar sönder det gamla goda svenska samhället, utan att folk misstänker att någonting är fel !? För folket litar blint på samhällets auktoriteter och kan inte tro att politikerna skulle kunna göra något ont mot folket. Och denna destruktion av det svenska samhället kan alltså ske helt öppet !? – Ja, detta kan ske öppet därför att folk är så pass hjärntvättade, genom många år, av snedvinklad politisk propaganda – så de kan inte ta in i sitt huvud att det finns en dold agenda, en på förhand uppgjord plan som inte vill folket väl.

– Nej, det finns ingen annan vettig förklaring till denna destruktiva och orättvisa politik som nu förs i Sverige !

Jan Norberg
14 juli 2019 kl 08:05

Helt rätt Bo, väldigt många svenskar tycks på allvar tro att vi har en demokrati och att den grundlagsskyddade rätten att fritt uttrycka sina åsikter tillämpas av alla med rättsmedvetenheten på rätt ställe.

Inget kan vara mer fel, då åsikter som framförs inte kvalificerar inom ramarna som den politiskt korrekta nomenklaturan satt upp som godkända så sätts grundlagsskyddet på undantag i form av pk-tillämpningar av nya gummilagar vilka enligt känd pk-mall används för att tysta åsikts och yttrandefriheten. Läs främst HMF, Hets Mot Folkgrupp.

Wikipedia säger ang sk blasfemisk lagstiftning: “1949 formulerades lagen om till att kallas trosfrid, och kom då att omfatta även andra religioner, främst med förföljelserna av judendomen i färskt minne. Lagen upphävdes 1970, med hänvisning till att ett särskilt skydd av religionsfriheten inte motiverade inskränkningarna i yttrande- och tryckfriheten. Förändringen motiverades också med att bestämmelserna om straff för hets mot folkgrupp, förargelseväckande beteende, ärekränkning, störande av förrättning eller störande av allmän sammankomst kan tillämpas.”

Min slutsats blir att våra pk-styrda politiker använt dessa gummilagar med bara ett syfte, dvs för att kunna sätta grundlagar ur spel. Du nämner Näthatsgranskaren som exempel och kom då ihåg att när denne fd för djurplågeri dömde krake förföljer sina landsmän så gör han det med ekonomiska bidrag från politiker.

Pk-etablissemanget vill ha någon som för deras räkning gör detta smutsiga jobb att jaga oliktänkande med hjälp av dessa gummiparagrafer i svensk pk-lagstiftning. Hets mot folkgrupp är den vanligaste om jag uppfattat saken korrekt.

Nu har ju Morgan Johansson bestämt sig att detta inte längre räcker, när folket inte skräms till total tystnad enligt känd kommunistisk DDR-förebild, så vill han gå längre ändå.

Svensken fortsätter under tiden titta på Lets Dance och sätter bara näven lite längre ned i chipspåsen, alla tycks på allvar tro att detta kan ju inte vara sant.

Den dagen pk-polisen knackar på dörren, pk-åklagaren satt av resurser för att få oliktänkande dömda samt att pk-domstolar också verkligen dömer i strid med grundlagsskyddet då har vi fullbordat DDR-samhället.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 juli 2019 kl 14:16

Ja,svensken sitter i soffan och njuter och är fullständigt oinvigd och liknöjd över vad som komma skall.Han säger bara “att nu på lördag är det Mello”. Det händer redan Jan att pk polisen knackar på. Det finns en kvinna
som heter Åsa Westerberg som lagt ut en video på You Tube när polisen knackar på i hennes lägenhet. Hon låtsas som hon inte är där utan spelar in hela historien .Polisen söker henne för åsiktsbrott. Dom verka inte ha så mycket att göra utan dom knackar på i nån timma sen hämtar dom en låssmed och när dom stormar in måste hon sluta spela in. Beria och NKVD är redan här.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Bo Persson
14 juli 2019 kl 14:40

Jag hade inte sett denna video tidigare, men har gjort det nu. Bland det värsta jag sett!

Jan Norberg
Reply to  Bo Persson
14 juli 2019 kl 22:23

Detta var nog ett av de mest obehagliga klipp jag sett i mitt liv, vad blir det härnäst??

Jan Norberg
Reply to  Jan Norberg
14 juli 2019 kl 23:50

Skoja på du Per, jag tål bra mycket mer än så här.

Jag har ju i alla fall en skäggväxt som det anstår en man, för din del räcker det väl med att hänga ut hakan genom fönstret ett par minuter.

Äsch, jag bara skojade Per!!!

Jan Norberg
Reply to  Jan Norberg
15 juli 2019 kl 00:18

Prova med en våtvarm handduk Per så kan du “trimma” tiden lite till.

I ditt fall kanske jag får använda Magnus Ugglas sång om “4 sekunder”, men det kanske var något annat han hade i tankarna då.
Äsch, jag bara skojade Per.