Vem konsumerar fortfarande mainstream-medier?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Public Service och Mainstream-medier
Debatt om svensk public service. Montage: NewsVoice
Debatt om svensk public service. Montage: NewsVoice

DEBATT. Vi matas genom mainstream-medier idag med så mycket ointressanta och vilseledande nyheter att var och en borde ställa sig frågan: varför bryr jag mig om dessa nyhetsmedier överhuvudtaget? Att försöka få dessa medier att övergå till information som är kritiskt granskande och icke färgade av politiska budskap är svårt. Det effektivaste sättet att kollektivt tvinga fram trovärdig nyhetsrapportering är att bestämma sig för att helt upphöra med att se och läsa fördummande rapportering.

Text: Öystein Rönne | Bild överst: Även de stora gammelmedierna kämpar för att bevara sin populäritet. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Jag skall erkänna att jag själv ”syndar” lite, och ibland går in på olika gammelmedier på webben, men syftet att hålla mig själv ajour med hur mediabedrägeriet utvecklar sig. Dock har jag sedan ett par år tillbaka helt upphört med att se någon form av nyhetsprogram eller temaprogram på TV. Jag prenumererar inte heller på någon dagstidning.

Endast genom att bojkotta dessa bedrägliga gammelmedier kan vi som medborgare få till en ändring och därigenom ”tvinga” fram en journalistik värd namnet.

Redan idag tycker jag att man börjar se en försiktig förskjutning av nyhetsflödet, innebärande att mainstream-medier ibland tar in artiklar som framför alternativa uppfattningar och kritik av den politiskt korrekta och ofta bedrägliga uppfattningen.

ArcanumSkolan 2024

Den politiskt korrekta uppfattningen har oftast antingen en agenda eller är helt enkelt ett bekvämt och kostnadsbesparande sätt att få ihop en snabb nyhetsrapportering. Offren är alla de medborgare som tar del av detta och tror på det.


Rubriksättning

Ett av alla fula knep man flitigt använder sig av är att sätta orealistiskt dramatiska rubriker på något som egentligen inte alls är särskilt dramatiskt. Tex gäller detta väder och klimatrapporteringen. Där kan vi se uttryck och rubriker som: snösmocka från Ryssland, regnsmällar, ökenvärme från Afrika, paniköversvämning, polarkyla lamslår landet etc. Allt är såklart kraftigt överdrivet i syfte att sälja lösnummer, men som också skapar ångest hos många i folket.

Det finns ingen anledning att använda kraftuttryck, då vädret i alla tider har varit växlande. Det vet man och det vet även meteorologerna, men såklart, det säljer inte lösnummer. Däremot skapar det för många helt onödig oro.

Reportagen som alltid misslyckas i mainstream-medier

En del andra områden där MSM missbrukar sitt ansvar som opartisk och kritiskt granskande nyhetsförmedlare är exempelvis:

 • Kriminaliteten. De flesta vet att statistiken från BRÅ ofta är politiska beställningsverk i syfte att dölja hur det egentligen förhåller sig.
 • Det sk klimathotet. Detta är kanske det största av alla bedrägerier just nu. De som själva läst på vet att det inte finns något skenande i klimatet som orsakas av människan. Klimatet går i cykler, och har så alltid gjort. MSM har dock nästan utan undantag anslutit sig till idén att skrämma upp folket och skapa den nya folksjukdomen ”klimatångest”.
 • Vård och omsorg. Detta är verkligen ett katastrofalt eftersatt område, men genom MSM:s val att oftast avstå att ge den korrekta bilden, har politikerna med viss framgång fått många att tro att det i stora drag ser bra ut (dvs deras politik är bra).
 • Migrationen. Detta område är nog det där MSM har släpat sig ner i det djupaste av alla journalistiska träsk. Den främsta orsaken är troligen att våra makthavare, med uppenbar framgång, lyckats att stigmatisera hela folket (inklusive media) genom att mot sitt eget folk använda uttryck som: rasist, nazist, främlingsfientlig, värdegrund (suck, vilket fördummande ord).

Återigen vill man skrämma upp folket, som en metod att hålla det kvar kuvat. Idag är det nog värre att bli anklagad för att vara rasist än att anklagas för att vara grovt kriminell. Listan kan såklart göras mycket längre.

Nya nätmedier etableras och puttar mainstream-medier nedåt i rankning

Men kan man verkligen sluta att följa MSM:s nyhetsflöde? Hur skall man då få veta vad som sker? Ingen anledning till oro.Det finns idag många alternativa och trovärdigare kanaler på Internet som håller en mycket högre journalistisk kvalitet. Nedan bifogar jag länkar till en del av dessa.

Similiarweb.com test av några svenska medier den 10 juli 2019
Rankningsjämförelser av några svenska medier den 10 juli 2019 – Källa: Similarweb.com Samhällsnytt och Nyheter Idag har gått om Corren, Hela Hälsingland och Uppsala Nya Tidning.

Säg till dig själv: jag tänker inte längre bidra till denna förljugna och censurerade rapportering som idag sker genom MSM (alltså de större dagstidningarna samt SVT, TV4, SR mfl). Välj i stället de alternativa kanaler som finns på internet. Bara på detta sätt kan vi vända den svenska journalismens kräftgång inom MSM.

Nedan följer tips på bara några av alla olika forum för en mer sanningsenlig nyhetsrapportering och fördjupade reportage mm som finns på internet. Det finns oerhört många fler, särskilt när man tar med alla bloggar, alltså sådana bloggar som inte bara tar upp vad som är den bästa “läpp-fillern”.

Om vi dessutom spanar ut över världen så finns bara hur mycket som helst av mycket intressanta och upplysande och fria kanaler.

Du som ännu inte gör detta, slopa bion, och ta dig istället tid att surfa runt och upptäck hur mycket intressant och trovärdigt som verkligen finns där ute, riktig journalistik där man vågar ifrågasätta och rotar fram relevanta källfakta. Och framförallt, stäng av TV:n, och avsluta alla eventuella prenumerationer på dagstidningar!

Beträffande det sk klimathotet explicit, kan jag rekommendera följande sajter:

Observera att detta bara är ett litet axplock. Listan kan göras hur lång som helst. Gå nu ut och leta upp just dina favoriter.

Några tips: Kolla upp vem som driver/äger kanalen eller bloggen och hur den finansieras. Om detta inte anges på ett tydligt sätt, var då misstänksam. Det finns ju ingen orsak att gå från en hjärntvätt till en annan. Var dock nyfiken och kolla såklart gärna igenom innehållet först.

Om du inte redan besöker dem sätt på dig de nyfikna men också kritiska glasögonen innan du ger dig ut på oceanen av information och kunskap. Glöm inte att också leta efter källfakta. Tomma påståenden med hänvisning till någon eventuell tidningsartikel är inte värt något om inte trovärdig källa finns.

Text: Öystein Rönne

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Mycket bra artikel! Tack! Jag hade faktiskt inte läst den, men har gjort det nu. Kan varmt rekommenderas!

  • Tror du på allvar att någon av NV´s alla kloka läsare blir nyfikna? Eller är kanske alla läsare också desperados? Ja så måste det såklart vara…..

  • Får jag komma med en fråga Mats Sederholm, varför kommunicerar du inte på din egen blogg??

   Tittade in som hastigast och kunde se att kommentarsfältet på din blogg nästan undantagslöst är helt tomma.

   Men det kanske beror på att Du inte släpper fram vilka åsikter som helst, känns det inte skönt att kunna täppa till truten på alla dessa politiskt inkorrekta??

   Men det kanske kan dra lite trafik till din blogg genom att kriga lite med NV:s läsare, om inte annat så kanske du kan kränga några extra böcker som den privatkapitalistiska mediamogul du är.

   • Det kan ju eventuellt också vara så att innehållet helt enkelt inte är intressant. Och om ingen till äventyrs vill köpa böckerna kan han ju ge bort dem till vänner och bekanta. Säkert en uppskattad present….

 • Ohh, du milda makter som min farmor skulle ha sagt om haft tillfälle att läsa den här artikeln och kommentarstråden.

  Jag har funderat på vad det eg är som gör debatten så animerad.

  Min slutsats är att här och nu möter representanter för pk-synen den mer realistiska linjen där klarspråk är legio. Pk-gängets tidigare strategi att stigmatisera faller väldigt platt när de möter klarspråk och en tydlig polarisering.

  När inte rasistkortet längre går att dra så kommer nästa klyscha, dvs att pk-dårarna minsann blir “kränkta” av detta klarspråk. Ack så tragiskt !!

  I min värld så har Öystein Rönne skrivit en artikel om våra medievanor där Rönnes åsikter tydligt framträder. Detta måste rimligen ha varit också Mats Sederholms och Linda [raderat efternamn]:s ursprungliga anledning att kommentera denna artikel.

  Jag uppmanar alla att titta lite på hur denna självgoda Mats S ger sig på artikelförfattaren, mycket långt under bältet.

  “Mats sederholm 13 July, 2019 at 20:59
  Jag gjorde ett snabbsvep på vart och en av de tips på alternativ sajter som artikeln rekommenderar..

  Det är precis som jag misstänkte, klassisk alt-höger vinkling på allt.
  AK rakt igenom och det är ju bara ebarmerlift att så många tror att detta slulle skulle vara ett alternativ rill MSM. Det ÄR som MSM men med omvänd polaritet. Pinsamt rent ut sagt.
  Väntar fortfarande på ett allsidigt alternativ.
  ———————————

  Vad kan Mats S förvänta sig för bemötande efter den sågningen??

  Skall Öystein R ta av sig hatten, skrapa lite med foten och be om ursäkt för att den stora mediegurun Mats Sederholm råkar tycka illa om artikelinnehållet??

  Som är klädd blir man hädd!!!!

 • Som artikelförfattare kan jag bara säga: synnerligen uppfriskande kommentarstråd. Högt till tak tvingar fram haltande synpunkter från PK, och nu även från nogot som någon fantasirik person kallar för AK. Komiskt.

  Den som inte tycker att detta höga tak leder till insikter och därför kan vara intressant kan välja att bara surfa vidare till annan artikel eller annat webforum. Det finns ju hur många som helst. Men alla ni andra: häng på bara.

  Vidare är det ingen risk att ni skulle kränka mig med något nedsättande uttalande. Men jag kanske svarar på det. Att känna sig kränkt är inget farligt. Ni lättkränkta, se denna länk och lär…

  https://www.youtube.com/watch?v=ceS_jkKjIgo

  Tack Janne och Savalle för kloka och insiktsfulla kommentarer här under em! Synnerligen friskt!

 • Går det att komma närmare vita kränkta män än just här och nu? De marginaliserade.
  Ni finns med i varenda undersökning som man gör om samhället just nu.
  Spännande att haft lite kontakt med er så där lite i verkligheten.
  Och tro det eller ej, jag kämpar faktiskt för er, ni som följer mina krönikor och artiklar kan upprepande se hur jag vägrar att låta PK ta över allt och trasha allt vad ni står för.
  Ni är den nya underklassen som vänstern ratar. Det blir deras fall.
  Ni kan reta gallfeber på mig hur mycket ni vill, jag kommer ändå att uppmärksamma er.

  • En riktig kör i MSM om “vita kränkta män”! Du glömde ordet “gamla”.

   Kanske glömde du refrängen om kristna…

   Sjung på i kören och fortsätt er dödsvals!

   “sjung vackert, I skorrande strängar”
   (Fröding)

  • Sen finns det en underart som består av små griniga män en bra bit under medellängd. Denna underart är den värsta då den har stort självhävdelsebehov. Sen är det lika bra du slutar jiddra. Du kämpar inte för någon annan än din egen penningpung. Upp med det spott-väta-fingret och känn av i vilken skinkdal vinden blåser så de brunfärgade läpparna kysser den rätta. Mmm, Marabou….

   • “Sen finns det en underart som består av små griniga män en bra bit under medellängd. Denna underart är den värsta då den har stort självhävdelsebehov.”

    OK kände inte till den variationen. Själv är jag 194 vem tänker du på?

    “Du kämpar inte för någon annan än din egen penningpung. Upp med det spott-väta-fingret och känn av i vilken skinkdal vinden blåser så de brunfärgade läpparna kysser den rätta.”

    Den förtryckte mannens poesi. Hmm spännande. Ska ta med mig detta. Det känns som jag är på väg att lämna djungeln med en massa spännande intryck.

    • Om du är 194 så måste det vara proportionerna som ger ett hobbit-intryck. Så det kanske mer var den mentala medellängden som är så mycket enklare att urskilja ur den infantila härskartekniken. Själv bryr jag mig inte ens om du skulle ha varit Sveriges bästsäljande “författare”, då du i mina ögon är lika spröd och genomskinlig som ofärgat glas.

     Sen kan du inte lämna djungeln då du bär den med dig vart du än går i form av dina egenproducerade “bajskorvar” som kan leka med på ditt inbillade elfenbens apberg där du tror dig ha något sort ovanifrånperspektiv.

 • Janne –

  En “purge-debatt” så som Torbjörn föreslog var just bara ett förslag att tycka till om. Som jag ser det skulle den debatten balansera över gränsen för vad som är lagligt. Och det spelar det ingen roll vad nån av oss tycker om det – det är helt enkelt inte lagligt. Punkt.

  Och varför då, jo därför att den med stor sannolikhet skulle kränka och göra illa människor.

  Nu har vi nått till vägs ände i detta samtal. Jag märker på din ton att du inte är intresserad av att fortsätta prata på en civiliserad nivå.

  Godnatt!

  • Ja, det är lätt att “bli kränkt” när man inte kan påtvinga andra ens egna åsikter. Som du ser saker är inte nödvändigtvis objektiv verklighet utan mer din subjektiva uppfattning om saker och ting. PUNKT i versaler.

   Livet kommer inte med några garantier om att man kommer gå igenom det utan kränkningar, verkliga som inbillade, och inte heller utlovas man frihet från smärta. Också den inbillad som verklig.

   Hela ditt snöfliinge-resonemang går ju ut på att projicera dina egna tillkortakommanden på mig. När du inte får som du vill så är jag ociviliserad. Du skämtar?

   Sweet Dreams Sunshine and don’t forget to put your victim-card on the nightstand…

 • Det här är mitt sista inlägg till dig, Savalle. Ett tag verkade det som att det gick att prata med dig, men de senaste spyorna har visat att det bara var nåt tillfälligt. Du svajar hejvilt.

 • Bra skrivet Rönne, även om det hade sett bra ut med några intressanta alternativa vänstermedier som bankmaffian ogillar, ex. Proletären och Markus och Malcolms podd.

  Du talar om ägarförhållanden. Reklamen för Youtubers är därför klandervärd, tycker jag. Ta dem först till ex. WordPress och Internet Archive INNAN du ev. gör reklam för dem! Youtube-klipp kan plötsligt försvinna spårlöst. Youtube-skripts kan innehålla Malware. Mer om den saken via Justin Hall som intervjuar Richard Stallman.

 • Vad kul, Linda och Mats med gyttjebrottning!

  kom förbi igen med era bakskjutande AK-nollor!

  Förra gången kom ni med bajs-kastning. Idag regnbågs-rumpor på Apberget. Vad blir det härnäst?

  Vi försöker att anpassa oss till ert sätt att kommunicera.

  ” “Se, Svarta Rudolf dansar” och “han talar med bönder på böndernas sätt men med lärde män på latin”

  Karlfeldt (Fridolins visor)

 • Jag har inte tvingat någon till någonting. Jag bad dig berätta när jag har gjort detta. Det svarade du inte på.

  Jag tycker inte att en debatt går ut på att vinna. I min mening går det ut på att påverka varandra med hjälp av nya infallsvinklar och kunskaper. Jag lyssnar på dig och om du presenterar något nytt för mig så kan jag mycket väl bli påverkad av det. Gott!

  Tycker du överdriver i din tolkning av vad jag skriver. Läser in sånt som inte står skrivet.

  • Din första kommentar angående purge-debatten var att du inte ville delta, vilket står dig fritt, och ville att en sån sorts debatt inte ens skulle förekomma och d.v.s. att du ville censurera andras beteenden som tillgång till ett mindre känsligt debattklimat. Så det är inte jag som överdriver utan det är faktiskt du som gör en liten sederlök-glidning ut i de smått oärliga gränsområdena. Men än är det inte försent att vända om, även om det tåget har gått för Sederlök.

  • Mycket bra artikel! Tack! Jag hade faktiskt inte läst den, men har gjort det nu. Kan varmt rekommenderas!

 • Janne –
  Men tycker du verkligen på allvar att jag har försökt köra ner frön i halsen på folk? När och hur då? Bara för att jag skriver att jag debatterar för en bättre värld betyder det väl inte att jag anser att min norm är bäst eller att den ska råda. Jag påstår att du läser in saker som inte är sanna i det jag skriver.

  “Internet är stort och istället för att bränna energi på att försöka förändra kan man helt enkelt bara glida vidare.”

  Absolut kan man göra det, men vad för slags samhälle får vi med den inställningen? Ett samhälle där inte alla får komma till tals. Ett samhälle med små bubblor där folk sitter och hatar ifred. En värld där vi aldrig möts och som därför aldrig kommer att bli en bättre värld.

  Och hur ska du kunna öka din förståelse för någonting över huvud taget om du aldrig möter människor med andra uppfattningar än dina egna? (Fast just nu gör du faktiskt det, all heder till dig för det.)

  • Om man via tvång försöker få människor att bete sig på ett särskilt vis så kör man definitivt ner det i halsen på dem. När du diskuterar censur så stryker du mig mothårs. Du får gärna ha vilka åsikter du vill om mitt och andras beteende, men du kan inte påtvinga mig eller dem dina normer. Bra saker säljer sig själva och det är oftast ingenting man måste påtvinga andra. Så om ingen annan köper “your thing” kanske du har förklarat dåligt eller så försöker du saluföra “a bad thing” ingen vill köpa utan tvång.

   Själv försöker jag ta till mig vad andra tycker och tänker. Men jag styrs inte av det och inte heller försöker jag påtvinga andra mina egna åsikter, som jag däremot gärna argumenterar för.

 • Janne:

  “Var själv den förändring du vill se hos andra.”

  Det försöker jag också för det mesta (men ibland tryter tålamodet) men tycker du själv att det verkar ge särskilt mkt effekt i dessa de tuffaste och argaste sammanhangen? Jag kommer inte bränna en massa energi på att försöka påverka människor som är elaka mot mig. Människor som kallar mig för olika epitet som bara har uppkommit i deras egen fantasi, utan verklig täckning. Det finns situationer i livet när man måste säga ifrån. Eller som Anna Wahlgren sa: Ibland måste man tala med vargar på vargars vis.

  Varför debatterar du? Har du inget annat uppsåt än att kanske fördriva tid?

  • Mitt enda generella uppsåt är väl att öka min egna förståelse för saker och ting. Sen är normalnormen det statistiskt mest förekommande i ett sammanhang. Om man råkar hamna på ett ställe bland tuffa och arga människor som är elaka mot en så kanske man i sammanhanget är den avvikande. Internet är stort och istället för att bränna energi på att försöka förändra kan man helt enkelt bara glida vidare. Det är lite förmätet att inbilla sig att man själv är normen alla andra ska anpassa sig efter. Själv har jag varit på en massa ställen där jag helt enkelt inte passade in och därför drog jag vidare. Det enda man verkligen kan förändra är sig själv och sen kan man försöka så frön hos andra, men det är sällan det fungerar att köra ned dem i halsen på dem.

 • Savalle – Trodde att jag hade skrivit det? I grunden en bättre värld, men om du önskar detaljer så ja t ex: En mer demokratisk värld där alla får komma till tals. En värld där jämställdhet råder, inte bara mellan könen utan mellan alla människor (funktionsnedsatta, barn-vuxna, invandrare-infödda, de som arbetar-de som inte arbetar m fl.). En bättre situation för män som enligt all statistik tyvärr börjar att få det allt sämre. Möjlighet för den som sitter i en rullstol att bada i havet om hon/han vill det!

  Och så vidare!

 • Savalle – Jag förstår inte vad du menar med ditt senaste inlägg. Observera att jag inte har sett filmen. Jag orkar sällan kolla på youtube-klipp som det länkas till. Om du vill prata får du nog formulera DINA åsikter med ord istället.

 • Janne – Inom arbetslivet brukar man säga att det är den som tycker sig ha blivit kränkt som avgör om en kränkning har skett. Rätt eller fel spelar ingen roll. Man har rätt till sin upplevelse. Om man har som uppsåt att försöka bidra till en bättre värld så kanske man också har ett intresse av att lyssna på den som säger sig ha blivit kränkt?

  Eftersom detta är mitt uppsåt så har jag svårt att acceptera att bara ett fåtal högljudda och ofta mobbande personer får höras. Även de som du anser är “oerhört bräcklig” eller “svag” har rätt att få komma till tals och detta utan att bli påhoppade och nermejade.

  Men som sagt, allt detta kokar ner till vilket uppsåt man har med sitt debatterande.

  • Men mitt beteende styrs inte av andras upplevelser. Sen får människor känna sig hur kränkta de vill och det tänker jag inte ta ifrån dem lika lite som jag låter mig styras av det. Det är nog ett litet kvinnligt drag det där med att tro att det egna känslolivet är en sann representation av verkligheten.

   Sen har ju du i och för sig möjlighet att själv försöka uppfostra dessa “fåtal högljudda och ofta mobbande personer” och göra dem till bättre människor. Men då tror jag mer på vägledning genom gott exempel än ren censur. Var själv den förändring du vill se hos andra.

  • Tror du på allvar att någon av NV´s alla kloka läsare blir nyfikna? Eller är kanske alla läsare också desperados? Ja så måste det såklart vara…..

  • Får jag komma med en fråga Mats Sederholm, varför kommunicerar du inte på din egen blogg??

   Tittade in som hastigast och kunde se att kommentarsfältet på din blogg nästan undantagslöst är helt tomma.

   Men det kanske beror på att Du inte släpper fram vilka åsikter som helst, känns det inte skönt att kunna täppa till truten på alla dessa politiskt inkorrekta??

   Men det kanske kan dra lite trafik till din blogg genom att kriga lite med NV:s läsare, om inte annat så kanske du kan kränga några extra böcker som den privatkapitalistiska mediamogul du är.

   • Det kan ju eventuellt också vara så att innehållet helt enkelt inte är intressant. Och om ingen till äventyrs vill köpa böckerna kan han ju ge bort dem till vänner och bekanta. Säkert en uppskattad present….

 • Janne – Där är du inne på nåt intressant. Kärnfrågan vi kanske borde börja med nämligen “Varför debatterar man/vi?”

  Du tycker ju att det är censur att ha ett uppsåt bakom sitt debatterande. Varför debatterar du? Om du tycker att det enda syftet med att debattera är att få bräka ur sig sina åsikter och i detta dessutom ha rätt att vara otrevlig och göra människor illa – ja då förstår jag att du upplever min önskan om snällhet och respekt som slags censur.

  Min uppfattning är dock att det ska vara nån mening med debatten. Jag vill att den ska leda nånstans, gärna till en bättre värld. Och jag vet att en sån sorts debatt börjar med en schysst och respektfull ton.

  Men detta anser du alltså vara censur.

  • Men vem är det som definierar vad som är schysst och respektfull ton? Du, jag eller vem? Du kan välja hur du själv kan bete dig men om du ska försöka styra mitt beteende. Ja, då är det censur. Så länge jag inte bryter mot några lagar eller förespråkar lagbrott så får jag uttrycka mig precis hur jag vill. Det är väl inte hela världen om man ibland lite mustigt råkar passera gränsen för vad som är “acceptabelt” att skriva och likaså är det väl skitsamma när någon annan gör detsamma mot en själv. Är man oerhört bräcklig och svag så tror jag det finns ett psykolog/psykiatri-tråd på flasback. Varför ska alla andra gå på äggskal för att det sitter någon i tråden som inte pallar trycket. Vet man att det finns en tråd där t.ex. Norberg, Sederlök och Janne spyr lite galla på varandra så behöver man inte gå in i den tråden, eller så kan man också gå in och be dem vara lite tysta.

   • “Men vem är det som definierar vad som är schysst och respektfull ton? ”

    Det brukar man lära sig före 10 års ålder. Ibland drar det ut på tiden och ibland så är det kört. Då brukar man oftast få problem och blir dysfunktionell.

    Anser redaktören och forumet att apberget på skansen är ett civiliserat uttryck för frihet?

    • Apberget på Skansen, gyttjan i träsket – välj en plats där du känner dig hemma!

     Vi kanske stannar där vi är men vi kan ju kommunicera ändå – ännu…

     Hate speech…, inskränkningar i yttrandefriheten via lagstiftning…

     Kanske måste vi snart skicka in en ansökan för att få gå och pissa…

    • Som barn får man även lära sig att inte ljuga och som vuxen kan man sen bortse från denna lärdom för en handfull solkiga sedlar på nattygsbordet.

     Sen har väl du och invånarna på apberget precis samma intresse för egna lämningar.

     • Det talas om “Rödgardister”.

      Kanske har de förflyttat sig till Apberget på Skansen…

      Vad kallas de nu?
      – “Rödstjärtarna”?

      Eller kanske “Regnbågsrumporna – nu med PRIDE och så–?

      • Jag vet inte riktigt men vad gäller olika underarter av korvlekande-primater så tror jag det är hugget som stucket. Sen kan profilbilden i sig ge oraderbara minnesbilder av en rödsvullen babianröv.

 • Ohh, du milda makter som min farmor skulle ha sagt om haft tillfälle att läsa den här artikeln och kommentarstråden.

  Jag har funderat på vad det eg är som gör debatten så animerad.

  Min slutsats är att här och nu möter representanter för pk-synen den mer realistiska linjen där klarspråk är legio. Pk-gängets tidigare strategi att stigmatisera faller väldigt platt när de möter klarspråk och en tydlig polarisering.

  När inte rasistkortet längre går att dra så kommer nästa klyscha, dvs att pk-dårarna minsann blir “kränkta” av detta klarspråk. Ack så tragiskt !!

  I min värld så har Öystein Rönne skrivit en artikel om våra medievanor där Rönnes åsikter tydligt framträder. Detta måste rimligen ha varit också Mats Sederholms och Linda [raderat efternamn]:s ursprungliga anledning att kommentera denna artikel.

  Jag uppmanar alla att titta lite på hur denna självgoda Mats S ger sig på artikelförfattaren, mycket långt under bältet.

  “Mats sederholm 13 July, 2019 at 20:59
  Jag gjorde ett snabbsvep på vart och en av de tips på alternativ sajter som artikeln rekommenderar..

  Det är precis som jag misstänkte, klassisk alt-höger vinkling på allt.
  AK rakt igenom och det är ju bara ebarmerlift att så många tror att detta slulle skulle vara ett alternativ rill MSM. Det ÄR som MSM men med omvänd polaritet. Pinsamt rent ut sagt.
  Väntar fortfarande på ett allsidigt alternativ.
  ———————————

  Vad kan Mats S förvänta sig för bemötande efter den sågningen??

  Skall Öystein R ta av sig hatten, skrapa lite med foten och be om ursäkt för att den stora mediegurun Mats Sederholm råkar tycka illa om artikelinnehållet??

  Som är klädd blir man hädd!!!!

 • Jag har för övrigt analyserat de 30 senaste artiklarna här på NV med aningens fokus på Världen-Sverige
  Drygt hälften är AK artiklar med fokus på anti -invandring och anti-islam. Endast en är “PK”.
  Aktivism Pro-feminism, Kapitalism kritik saknas helt.
  Jag vet inte hur man laddar upp en bild eller fil här där jag spaltat upp artiklarna, kategorisering, datum för alla att skåda och kritisera.

  Ledsen om jag upprör redaktören och medlemmarna igen, journalistisk ska göra det i ett fritt samhälle.

   • Det säger de nog på flat earth society forumet också om man kommer med allmänna vedertagna bevisföringar.

    Ibland är de kollektiva uppfattningarna större än de individuella Jan. Jag vet att du hatar sånt men det är din tandvärk i livet.

    • “flat earth” – att du orkat hålla på med dessa löjeväckande, pejorativa ord!

     Jag har nog överskattat dig.

     Konspira…,rasis…, bajsk…, …,…,…

     Och nu kommer du farande med din AK…

     Automatkarbin som bakskjuter?

  • Den analysen skulle jag vilja se. Kan vara bra att ha vid lämpligt framtida tillfälle för att visa på hur kvalifiserat ordbajseri kan se ut. Jag vet, trots att jag inte läst den. Konstigt va?

 • Jag har inte sett The Purge – tänker att det blir mer som en slags fight club. Eller en sån där stand up roast, eller vad det heter.

  Jag gillar inte sånt. Tror inte på det. Men så är jag väl bara en mesig socialist, eller vad det nu är de arga männen brukar kalla mig.

  Jag vill att människor ska vara snälla och respektfulla. Men jag vet att många här betraktar en sån inställning som något fruktansvärt.

  Dessutom vill jag att ALLA ska komma till tals, vilket en “purge-debatt” omöjliggör.

  Vad är en snöflinga i det här sammanhanget? En bräcklig människa?

  • @Linda
   Du gillar inte och vill inte delta i en sån debatt och just därför skall inte heller debatten få förekomma. Men du är väl inte normen för hur andra människor ska/kan eller får bete sig? Censur är censur även iklädd i en falsk slöja av respektfull godhetssträvan.

 • Som artikelförfattare kan jag bara säga: synnerligen uppfriskande kommentarstråd. Högt till tak tvingar fram haltande synpunkter från PK, och nu även från nogot som någon fantasirik person kallar för AK. Komiskt.

  Den som inte tycker att detta höga tak leder till insikter och därför kan vara intressant kan välja att bara surfa vidare till annan artikel eller annat webforum. Det finns ju hur många som helst. Men alla ni andra: häng på bara.

  Vidare är det ingen risk att ni skulle kränka mig med något nedsättande uttalande. Men jag kanske svarar på det. Att känna sig kränkt är inget farligt. Ni lättkränkta, se denna länk och lär…

  https://www.youtube.com/watch?v=ceS_jkKjIgo

  Tack Janne och Savalle för kloka och insiktsfulla kommentarer här under em! Synnerligen friskt!

 • Inget kul alls, Torbjörn. Bara kränkande och något som kan skada människor. På en arbetsplats skulle det bli en fråga för arbetsmiljölagen. Här blir det en fråga för andra lagar som diskrimineringslagen t ex.

  Och väldigt, väldigt grabbigt.

  (Duckar för alla kränkande omdömen om mig som kommer att komma efter detta inlägg.)

  • Jag håller självklar med dig, men jag är villig att freda majoriteten av artiklar på NV genom att experimentellt tillåta NewsVoice Purge-regler efter vissa debattartiklar OM skribenten så önskar.

   Det bör dock finnas en regel, bara de som deltar i en purge-debatt får omnämnas i kommentarerna. Om du tex väljer att inte delta kan inte du förolämpas.

   “NewsVoice Purge” är en travesti på filmen Purge:
   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Purge

   …alltså inget för snöflingor.

  • @ Linda

   Vill du ha friheten att sparka och fäkta vilt omkring dig utan behöva att riskera mothugg?

   MSM är tryggt och bra, eller hur?

   Enkelriktat som i trafiken minskar risken för krock…

   Spänn fast säkerhetsbältet om du vill vara kvar!

   Kränkande omdöme…?

 • Lite kul ide egentligen, att experimentellt efter vissa artiklar släppa på alla kommentarsregler och låta dängorna dra långa bajsstreck genom luften. Alla får vara med på egen risk. [Jag har därför inte lagt in några nya fula ord i kommentarsfiltret]

  • Toppen! Inga sanktioner, inga bidrag, ingen censur, alla kan komma till tals, ingen favoriseras, inget monopol!

   Mats Cederholm, detta bör MSM ta efter! Framför gärna detta till alla dina kompisar som placerats som chefredaktörer där – och frigör er allihopa!

   Klipp banden till makten som styr allt!

   • Här finns redan makten i formen av en AK favorisering.
    Precis som MSM är en PK favorisering, inte i allt med då och då.
    Makten är inte bara hemska invandrare, feminist hot, muslimer med mera.

    Jag söker en allsidig samhällskritik mot makt.

    • Bra att det är det du söker!

     Jag trodde att du framför allt visslats hit för att marknadsföra en ny benämning:
     ett slags motsvarighet till ert PK, i syfte att försöka dra der alternativa medier till dyn i PK-träsket…?

     De fria medierna som inte gödslats med statsbidrag vill nog inte ner till er i gyttjan.

     Din gyttje-brottning är lite ovan för oss, men vi vänjer oss nog

    • Du slickar ju makten. Du svänger dig med att t.ex. förespråka feminism och massiv invandring, trots att de båda är just maktverktyg, där det ena eroderar kärnfamiljen och det andra nationen. Men det går ju inte att kritisera vare sig feminism och/eller invandring om man samtidigt ska kunna slemma in systemstrykande “sannings”-artiklar i Aftonbladet.

 • Går det att komma närmare vita kränkta män än just här och nu? De marginaliserade.
  Ni finns med i varenda undersökning som man gör om samhället just nu.
  Spännande att haft lite kontakt med er så där lite i verkligheten.
  Och tro det eller ej, jag kämpar faktiskt för er, ni som följer mina krönikor och artiklar kan upprepande se hur jag vägrar att låta PK ta över allt och trasha allt vad ni står för.
  Ni är den nya underklassen som vänstern ratar. Det blir deras fall.
  Ni kan reta gallfeber på mig hur mycket ni vill, jag kommer ändå att uppmärksamma er.

  • En riktig kör i MSM om “vita kränkta män”! Du glömde ordet “gamla”.

   Kanske glömde du refrängen om kristna…

   Sjung på i kören och fortsätt er dödsvals!

   “sjung vackert, I skorrande strängar”
   (Fröding)

  • Sen finns det en underart som består av små griniga män en bra bit under medellängd. Denna underart är den värsta då den har stort självhävdelsebehov. Sen är det lika bra du slutar jiddra. Du kämpar inte för någon annan än din egen penningpung. Upp med det spott-väta-fingret och känn av i vilken skinkdal vinden blåser så de brunfärgade läpparna kysser den rätta. Mmm, Marabou….

   • “Sen finns det en underart som består av små griniga män en bra bit under medellängd. Denna underart är den värsta då den har stort självhävdelsebehov.”

    OK kände inte till den variationen. Själv är jag 194 vem tänker du på?

    “Du kämpar inte för någon annan än din egen penningpung. Upp med det spott-väta-fingret och känn av i vilken skinkdal vinden blåser så de brunfärgade läpparna kysser den rätta.”

    Den förtryckte mannens poesi. Hmm spännande. Ska ta med mig detta. Det känns som jag är på väg att lämna djungeln med en massa spännande intryck.

    • Om du är 194 så måste det vara proportionerna som ger ett hobbit-intryck. Så det kanske mer var den mentala medellängden som är så mycket enklare att urskilja ur den infantila härskartekniken. Själv bryr jag mig inte ens om du skulle ha varit Sveriges bästsäljande “författare”, då du i mina ögon är lika spröd och genomskinlig som ofärgat glas.

     Sen kan du inte lämna djungeln då du bär den med dig vart du än går i form av dina egenproducerade “bajskorvar” som kan leka med på ditt inbillade elfenbens apberg där du tror dig ha något sort ovanifrånperspektiv.

 • Janne –

  En “purge-debatt” så som Torbjörn föreslog var just bara ett förslag att tycka till om. Som jag ser det skulle den debatten balansera över gränsen för vad som är lagligt. Och det spelar det ingen roll vad nån av oss tycker om det – det är helt enkelt inte lagligt. Punkt.

  Och varför då, jo därför att den med stor sannolikhet skulle kränka och göra illa människor.

  Nu har vi nått till vägs ände i detta samtal. Jag märker på din ton att du inte är intresserad av att fortsätta prata på en civiliserad nivå.

  Godnatt!

  • Ja, det är lätt att “bli kränkt” när man inte kan påtvinga andra ens egna åsikter. Som du ser saker är inte nödvändigtvis objektiv verklighet utan mer din subjektiva uppfattning om saker och ting. PUNKT i versaler.

   Livet kommer inte med några garantier om att man kommer gå igenom det utan kränkningar, verkliga som inbillade, och inte heller utlovas man frihet från smärta. Också den inbillad som verklig.

   Hela ditt snöfliinge-resonemang går ju ut på att projicera dina egna tillkortakommanden på mig. När du inte får som du vill så är jag ociviliserad. Du skämtar?

   Sweet Dreams Sunshine and don’t forget to put your victim-card on the nightstand…

 • Det här är mitt sista inlägg till dig, Savalle. Ett tag verkade det som att det gick att prata med dig, men de senaste spyorna har visat att det bara var nåt tillfälligt. Du svajar hejvilt.

 • Bra skrivet Rönne, även om det hade sett bra ut med några intressanta alternativa vänstermedier som bankmaffian ogillar, ex. Proletären och Markus och Malcolms podd.

  Du talar om ägarförhållanden. Reklamen för Youtubers är därför klandervärd, tycker jag. Ta dem först till ex. WordPress och Internet Archive INNAN du ev. gör reklam för dem! Youtube-klipp kan plötsligt försvinna spårlöst. Youtube-skripts kan innehålla Malware. Mer om den saken via Justin Hall som intervjuar Richard Stallman.

 • Vad kul, Linda och Mats med gyttjebrottning!

  kom förbi igen med era bakskjutande AK-nollor!

  Förra gången kom ni med bajs-kastning. Idag regnbågs-rumpor på Apberget. Vad blir det härnäst?

  Vi försöker att anpassa oss till ert sätt att kommunicera.

  ” “Se, Svarta Rudolf dansar” och “han talar med bönder på böndernas sätt men med lärde män på latin”

  Karlfeldt (Fridolins visor)

 • Jag har inte tvingat någon till någonting. Jag bad dig berätta när jag har gjort detta. Det svarade du inte på.

  Jag tycker inte att en debatt går ut på att vinna. I min mening går det ut på att påverka varandra med hjälp av nya infallsvinklar och kunskaper. Jag lyssnar på dig och om du presenterar något nytt för mig så kan jag mycket väl bli påverkad av det. Gott!

  Tycker du överdriver i din tolkning av vad jag skriver. Läser in sånt som inte står skrivet.

  • Din första kommentar angående purge-debatten var att du inte ville delta, vilket står dig fritt, och ville att en sån sorts debatt inte ens skulle förekomma och d.v.s. att du ville censurera andras beteenden som tillgång till ett mindre känsligt debattklimat. Så det är inte jag som överdriver utan det är faktiskt du som gör en liten sederlök-glidning ut i de smått oärliga gränsområdena. Men än är det inte försent att vända om, även om det tåget har gått för Sederlök.

 • Janne –
  Men tycker du verkligen på allvar att jag har försökt köra ner frön i halsen på folk? När och hur då? Bara för att jag skriver att jag debatterar för en bättre värld betyder det väl inte att jag anser att min norm är bäst eller att den ska råda. Jag påstår att du läser in saker som inte är sanna i det jag skriver.

  “Internet är stort och istället för att bränna energi på att försöka förändra kan man helt enkelt bara glida vidare.”

  Absolut kan man göra det, men vad för slags samhälle får vi med den inställningen? Ett samhälle där inte alla får komma till tals. Ett samhälle med små bubblor där folk sitter och hatar ifred. En värld där vi aldrig möts och som därför aldrig kommer att bli en bättre värld.

  Och hur ska du kunna öka din förståelse för någonting över huvud taget om du aldrig möter människor med andra uppfattningar än dina egna? (Fast just nu gör du faktiskt det, all heder till dig för det.)

  • Om man via tvång försöker få människor att bete sig på ett särskilt vis så kör man definitivt ner det i halsen på dem. När du diskuterar censur så stryker du mig mothårs. Du får gärna ha vilka åsikter du vill om mitt och andras beteende, men du kan inte påtvinga mig eller dem dina normer. Bra saker säljer sig själva och det är oftast ingenting man måste påtvinga andra. Så om ingen annan köper “your thing” kanske du har förklarat dåligt eller så försöker du saluföra “a bad thing” ingen vill köpa utan tvång.

   Själv försöker jag ta till mig vad andra tycker och tänker. Men jag styrs inte av det och inte heller försöker jag påtvinga andra mina egna åsikter, som jag däremot gärna argumenterar för.

 • Janne:

  “Var själv den förändring du vill se hos andra.”

  Det försöker jag också för det mesta (men ibland tryter tålamodet) men tycker du själv att det verkar ge särskilt mkt effekt i dessa de tuffaste och argaste sammanhangen? Jag kommer inte bränna en massa energi på att försöka påverka människor som är elaka mot mig. Människor som kallar mig för olika epitet som bara har uppkommit i deras egen fantasi, utan verklig täckning. Det finns situationer i livet när man måste säga ifrån. Eller som Anna Wahlgren sa: Ibland måste man tala med vargar på vargars vis.

  Varför debatterar du? Har du inget annat uppsåt än att kanske fördriva tid?

  • Mitt enda generella uppsåt är väl att öka min egna förståelse för saker och ting. Sen är normalnormen det statistiskt mest förekommande i ett sammanhang. Om man råkar hamna på ett ställe bland tuffa och arga människor som är elaka mot en så kanske man i sammanhanget är den avvikande. Internet är stort och istället för att bränna energi på att försöka förändra kan man helt enkelt bara glida vidare. Det är lite förmätet att inbilla sig att man själv är normen alla andra ska anpassa sig efter. Själv har jag varit på en massa ställen där jag helt enkelt inte passade in och därför drog jag vidare. Det enda man verkligen kan förändra är sig själv och sen kan man försöka så frön hos andra, men det är sällan det fungerar att köra ned dem i halsen på dem.

 • Savalle – Trodde att jag hade skrivit det? I grunden en bättre värld, men om du önskar detaljer så ja t ex: En mer demokratisk värld där alla får komma till tals. En värld där jämställdhet råder, inte bara mellan könen utan mellan alla människor (funktionsnedsatta, barn-vuxna, invandrare-infödda, de som arbetar-de som inte arbetar m fl.). En bättre situation för män som enligt all statistik tyvärr börjar att få det allt sämre. Möjlighet för den som sitter i en rullstol att bada i havet om hon/han vill det!

  Och så vidare!

 • Savalle – Jag förstår inte vad du menar med ditt senaste inlägg. Observera att jag inte har sett filmen. Jag orkar sällan kolla på youtube-klipp som det länkas till. Om du vill prata får du nog formulera DINA åsikter med ord istället.

 • Janne – Inom arbetslivet brukar man säga att det är den som tycker sig ha blivit kränkt som avgör om en kränkning har skett. Rätt eller fel spelar ingen roll. Man har rätt till sin upplevelse. Om man har som uppsåt att försöka bidra till en bättre värld så kanske man också har ett intresse av att lyssna på den som säger sig ha blivit kränkt?

  Eftersom detta är mitt uppsåt så har jag svårt att acceptera att bara ett fåtal högljudda och ofta mobbande personer får höras. Även de som du anser är “oerhört bräcklig” eller “svag” har rätt att få komma till tals och detta utan att bli påhoppade och nermejade.

  Men som sagt, allt detta kokar ner till vilket uppsåt man har med sitt debatterande.

  • Men mitt beteende styrs inte av andras upplevelser. Sen får människor känna sig hur kränkta de vill och det tänker jag inte ta ifrån dem lika lite som jag låter mig styras av det. Det är nog ett litet kvinnligt drag det där med att tro att det egna känslolivet är en sann representation av verkligheten.

   Sen har ju du i och för sig möjlighet att själv försöka uppfostra dessa “fåtal högljudda och ofta mobbande personer” och göra dem till bättre människor. Men då tror jag mer på vägledning genom gott exempel än ren censur. Var själv den förändring du vill se hos andra.

 • Jäklar här händer det grejer. Jag lämnade just renovertingsarbetet på landstället för en paus framför datorn.

  Jag kan bara konstaretera. Jag hinner inte detaljmoderera. Ni får väl skriva vad ni vill i denna tråd efter denna artikel, men försök ändå att hålla er till kommentarsreglerna. Alla som kommenterar har eget ansvar.

  Och nu ska jag placera några av de nedsättande ord ni använder i kommentarsfiltret.

  En kommentar till Sederholms svepande förkastning.

  Du skrev och antyder att NewsVoice är en plattform för, citat: “Anti feminism. Anti immigration. Anti aktivism. Anti kollektivism. Anti myndigheter. Konspirationer. Anti islam. Klimat skepticism.”

  Du selekterar fram alla de åsikter som du inte gillar och gör sedan sken av att NewsVoice representerar och står bakom alla dessa vinklar, men du bör ha i minne att NewsVoice inte ÄR kommentarsfältet. Sedan är det viktigt att NewsVoice ÄR en tidning som inte bara torgför feminismövertro, immigrationsövertro, sederholmsk aktivism, kollektivismövertro, myndighetsövertro, antikonspirationstro, islamövertro och antiklimatskepticism. Om NewsVoice inte släppte fram en polaritet blir NewsVoice en ekokammare för PK-politik och då skulle inte NewsVoice göra någon nytta.

  Poläriserandet är ju redan skapat av etablissemangets alla former av övertro som piskas in där ordet fasces är den etymologiska grunden för ordet fascism, att något ska piskas in. Du är en av dessa som gillar att ge smisk, helt enkelt.

  / red

 • Janne – Där är du inne på nåt intressant. Kärnfrågan vi kanske borde börja med nämligen “Varför debatterar man/vi?”

  Du tycker ju att det är censur att ha ett uppsåt bakom sitt debatterande. Varför debatterar du? Om du tycker att det enda syftet med att debattera är att få bräka ur sig sina åsikter och i detta dessutom ha rätt att vara otrevlig och göra människor illa – ja då förstår jag att du upplever min önskan om snällhet och respekt som slags censur.

  Min uppfattning är dock att det ska vara nån mening med debatten. Jag vill att den ska leda nånstans, gärna till en bättre värld. Och jag vet att en sån sorts debatt börjar med en schysst och respektfull ton.

  Men detta anser du alltså vara censur.

  • Men vem är det som definierar vad som är schysst och respektfull ton? Du, jag eller vem? Du kan välja hur du själv kan bete dig men om du ska försöka styra mitt beteende. Ja, då är det censur. Så länge jag inte bryter mot några lagar eller förespråkar lagbrott så får jag uttrycka mig precis hur jag vill. Det är väl inte hela världen om man ibland lite mustigt råkar passera gränsen för vad som är “acceptabelt” att skriva och likaså är det väl skitsamma när någon annan gör detsamma mot en själv. Är man oerhört bräcklig och svag så tror jag det finns ett psykolog/psykiatri-tråd på flasback. Varför ska alla andra gå på äggskal för att det sitter någon i tråden som inte pallar trycket. Vet man att det finns en tråd där t.ex. Norberg, Sederlök och Janne spyr lite galla på varandra så behöver man inte gå in i den tråden, eller så kan man också gå in och be dem vara lite tysta.

   • “Men vem är det som definierar vad som är schysst och respektfull ton? ”

    Det brukar man lära sig före 10 års ålder. Ibland drar det ut på tiden och ibland så är det kört. Då brukar man oftast få problem och blir dysfunktionell.

    Anser redaktören och forumet att apberget på skansen är ett civiliserat uttryck för frihet?

    • Apberget på Skansen, gyttjan i träsket – välj en plats där du känner dig hemma!

     Vi kanske stannar där vi är men vi kan ju kommunicera ändå – ännu…

     Hate speech…, inskränkningar i yttrandefriheten via lagstiftning…

     Kanske måste vi snart skicka in en ansökan för att få gå och pissa…

    • Som barn får man även lära sig att inte ljuga och som vuxen kan man sen bortse från denna lärdom för en handfull solkiga sedlar på nattygsbordet.

     Sen har väl du och invånarna på apberget precis samma intresse för egna lämningar.

     • Det talas om “Rödgardister”.

      Kanske har de förflyttat sig till Apberget på Skansen…

      Vad kallas de nu?
      – “Rödstjärtarna”?

      Eller kanske “Regnbågsrumporna – nu med PRIDE och så–?

      • Jag vet inte riktigt men vad gäller olika underarter av korvlekande-primater så tror jag det är hugget som stucket. Sen kan profilbilden i sig ge oraderbara minnesbilder av en rödsvullen babianröv.

 • Jag har för övrigt analyserat de 30 senaste artiklarna här på NV med aningens fokus på Världen-Sverige
  Drygt hälften är AK artiklar med fokus på anti -invandring och anti-islam. Endast en är “PK”.
  Aktivism Pro-feminism, Kapitalism kritik saknas helt.
  Jag vet inte hur man laddar upp en bild eller fil här där jag spaltat upp artiklarna, kategorisering, datum för alla att skåda och kritisera.

  Ledsen om jag upprör redaktören och medlemmarna igen, journalistisk ska göra det i ett fritt samhälle.

   • Det säger de nog på flat earth society forumet också om man kommer med allmänna vedertagna bevisföringar.

    Ibland är de kollektiva uppfattningarna större än de individuella Jan. Jag vet att du hatar sånt men det är din tandvärk i livet.

    • “flat earth” – att du orkat hålla på med dessa löjeväckande, pejorativa ord!

     Jag har nog överskattat dig.

     Konspira…,rasis…, bajsk…, …,…,…

     Och nu kommer du farande med din AK…

     Automatkarbin som bakskjuter?

  • Den analysen skulle jag vilja se. Kan vara bra att ha vid lämpligt framtida tillfälle för att visa på hur kvalifiserat ordbajseri kan se ut. Jag vet, trots att jag inte läst den. Konstigt va?

 • Jag har inte sett The Purge – tänker att det blir mer som en slags fight club. Eller en sån där stand up roast, eller vad det heter.

  Jag gillar inte sånt. Tror inte på det. Men så är jag väl bara en mesig socialist, eller vad det nu är de arga männen brukar kalla mig.

  Jag vill att människor ska vara snälla och respektfulla. Men jag vet att många här betraktar en sån inställning som något fruktansvärt.

  Dessutom vill jag att ALLA ska komma till tals, vilket en “purge-debatt” omöjliggör.

  Vad är en snöflinga i det här sammanhanget? En bräcklig människa?

  • @Linda
   Du gillar inte och vill inte delta i en sån debatt och just därför skall inte heller debatten få förekomma. Men du är väl inte normen för hur andra människor ska/kan eller får bete sig? Censur är censur även iklädd i en falsk slöja av respektfull godhetssträvan.

 • Inget kul alls, Torbjörn. Bara kränkande och något som kan skada människor. På en arbetsplats skulle det bli en fråga för arbetsmiljölagen. Här blir det en fråga för andra lagar som diskrimineringslagen t ex.

  Och väldigt, väldigt grabbigt.

  (Duckar för alla kränkande omdömen om mig som kommer att komma efter detta inlägg.)

  • Jag håller självklar med dig, men jag är villig att freda majoriteten av artiklar på NV genom att experimentellt tillåta NewsVoice Purge-regler efter vissa debattartiklar OM skribenten så önskar.

   Det bör dock finnas en regel, bara de som deltar i en purge-debatt får omnämnas i kommentarerna. Om du tex väljer att inte delta kan inte du förolämpas.

   “NewsVoice Purge” är en travesti på filmen Purge:
   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Purge

   …alltså inget för snöflingor.

  • @ Linda

   Vill du ha friheten att sparka och fäkta vilt omkring dig utan behöva att riskera mothugg?

   MSM är tryggt och bra, eller hur?

   Enkelriktat som i trafiken minskar risken för krock…

   Spänn fast säkerhetsbältet om du vill vara kvar!

   Kränkande omdöme…?

 • Lite kul ide egentligen, att experimentellt efter vissa artiklar släppa på alla kommentarsregler och låta dängorna dra långa bajsstreck genom luften. Alla får vara med på egen risk. [Jag har därför inte lagt in några nya fula ord i kommentarsfiltret]

  • Toppen! Inga sanktioner, inga bidrag, ingen censur, alla kan komma till tals, ingen favoriseras, inget monopol!

   Mats Cederholm, detta bör MSM ta efter! Framför gärna detta till alla dina kompisar som placerats som chefredaktörer där – och frigör er allihopa!

   Klipp banden till makten som styr allt!

   • Här finns redan makten i formen av en AK favorisering.
    Precis som MSM är en PK favorisering, inte i allt med då och då.
    Makten är inte bara hemska invandrare, feminist hot, muslimer med mera.

    Jag söker en allsidig samhällskritik mot makt.

    • Bra att det är det du söker!

     Jag trodde att du framför allt visslats hit för att marknadsföra en ny benämning:
     ett slags motsvarighet till ert PK, i syfte att försöka dra der alternativa medier till dyn i PK-träsket…?

     De fria medierna som inte gödslats med statsbidrag vill nog inte ner till er i gyttjan.

     Din gyttje-brottning är lite ovan för oss, men vi vänjer oss nog

    • Du slickar ju makten. Du svänger dig med att t.ex. förespråka feminism och massiv invandring, trots att de båda är just maktverktyg, där det ena eroderar kärnfamiljen och det andra nationen. Men det går ju inte att kritisera vare sig feminism och/eller invandring om man samtidigt ska kunna slemma in systemstrykande “sannings”-artiklar i Aftonbladet.

 • Det är nog dags att skissa på en artikel om detta. Underlaget växer för varje inlägg.

  Det som en gång kallades för sanningsrörelsen och som jag själv var drivande part i har vuxit igen som en gammal sunkig sjö.

  Trist.

  • Du varken är eller har varit någon drivande part i “sanningsrörelsen”. Du försöker göra dig ett levebröd genom att kränga böcker i en fejkad sanningssägaranda och när andra ser igenom skitsnacket så försöker du smeta “hat”, “högerextremism” och bruna små bajskorvar på dem. Du är genuint oärlig och du skulle inte känna igen sanningen om den så hoppade upp och bet dig i arslet.

    • @MS
     Bara för att du påstår någonting blir det inte sant eller ens verkligt mer än i ditt egna sinne. Grejen är att du inte har förstått en del grundläggande saker. Människor inom den s.k. “sanningsrörelsen” är just sanningssökande och när du glider in med ditt oärliga Aftonbladet-tugg blir det som en spya på deras sanningskänsliga själar. Sanningen vinner i alla läger, men ska man försöka bullshita andra så är det en fördel om man är intelligentare än målgruppen. Du kanske skulle söka dig till ett forum med en för dig mer lätthanterlig ålders/målgrupp. Men träd försiktigt så du inte torskar för gromningsförsök.

     • Sanningssökande blir bara sanningssökande så länge man är medveten om alla aspekter av sanningen. Att blint rusa efter sanningar och till sist hamna i en skog av AK gör inte till mer sanningssökare än en åsna som springer efter en morot.

      Sanningsrörelsen finns inte längre den har urholkats och förvanskats och de som tro sig stå där är bara utnyttjade av de som styr i samhället.

      • Men Sederlök, du år ju en systemrövslickande snubbe som predikar sanning men inte lever som du lär. Det är ju också det som är falskhet per definition och därför är du rätt självförklarande. Även om det går över huvudet på dig själv så är det ingen annan som missar detta och därav raggen.

  • @ Mats Sederholm

   I mina ögon är du ännu en av maktens utsända med uppdraget att förlöjliga strävanden att söka efter sanningen.

   Till skillnad från många andra, som jag ansett tillhöra denna kategori, slår du inte genast krokben på dig själv.

   Du har en svår uppgift framför dig. Den som kämpar mot sanningen befinner sig i en väldigt stor uppförsbacke.

   Det faktum att du nu alltmer verkar sikta på att engagera dig på Newsvoice, tyder, enligt min åsikt, på att de som styr ser sig nödsakade att ta fram ett tyngre artilleri än tidigare.

   Jag ser fram emot att läsa en artikel av dig igen här på Newsvoice.

   Även om jag har respekt för din skicklighet i det du håller på med, så förmodar jag att du kommer att bli lika kontraproduktiv som du hittils varit – och många med dig med samma
   uppsåt – på senare tid som varit mycket aktiva här.

   Numera är det inte tillräckligt för en pitbull att använda ord som “konspirations-teoretiker” för att bli klappad och prisad av husse.

   • Jag hade inte NV i tankarna för en artikel.

    Att kämpa för sanningen är att belysa alla enfaldiga synsätt, PK som AK.

    Jag skriver inte här för att vinna något utan för Skapa debatt och väcka folk. Jag räknar med att få folk emot mig. Det är vad jag förr som skribent och författare och alltid gjort.

    Jag är mycket nöjd så här långt.

    • När du bekämpar sanningen missar du det enfaldigaste synsättet av dem alla och det är just ditt eget. Men jag håller med signaturen “ale” för så fort du skriver något så ett par kommentarer senare så snöar du in i någon navelskådande och självförhärligande pr-kampanj för det egna bok-krängandet. Är det inte bättre och ärligare om du köper dig en annonsplats?

     • “egna bok-krängandet.”
      Aha, alla som säljer böcker är bara ute efter att tjäna pengar? Lika onyanserat, barnsligt utan täckning och surt som de flesta kommentarerna här.

      • Hade du varit en genuint ärlig debattör skulle det varit så mycket enklare att ta dig på allvar. Men då du är genomfalsk blir reaktionen därefter. Du har nog bara kapacitet att förleda små barn eller extremt godtrogna vuxna. Övning ger färdighet men du ska nog inte hoppa på för mycket.

 • Likväl är detta AK. Hur frustrerande det än känns att bli rannsakade och kritiserade för Öystein och Jan och de flesta andra här.
  Anti feminism. Anti immigration. Anti aktivism. Anti kollektivism. Anti myndigheter. Konspirationer. Anti islam. Klimat skepticism.

  Detta är AK.

  En kombination av rent alternativ tänk och Alt höger. Ett totalt sammanbrott för nya tankar och nya visioner som istället förvandlats till hat, och anpassning till gällande politiska och ekonomiska ordning.

  • Rannsakad av vem ????

   Du tror väl inte på fullt allvar att DU fått någon av Gud given makt att utse dig själ till domare för vad som är rätt och/eller fel åsikt??

   Det är precis den här tonen som är så nedsättande om andra vilka inte accepterar att socialister tar sig själv tolkningsföreträdet på vad de anser är politiskt korrekta grunder.

   Skärpning Torbjörn, modererar du åt ena hållet så får du nog också moderera åt andra hållet.

 • Jäklar här händer det grejer. Jag lämnade just renovertingsarbetet på landstället för en paus framför datorn.

  Jag kan bara konstaretera. Jag hinner inte detaljmoderera. Ni får väl skriva vad ni vill i denna tråd efter denna artikel, men försök ändå att hålla er till kommentarsreglerna. Alla som kommenterar har eget ansvar.

  Och nu ska jag placera några av de nedsättande ord ni använder i kommentarsfiltret.

  En kommentar till Sederholms svepande förkastning.

  Du skrev och antyder att NewsVoice är en plattform för, citat: “Anti feminism. Anti immigration. Anti aktivism. Anti kollektivism. Anti myndigheter. Konspirationer. Anti islam. Klimat skepticism.”

  Du selekterar fram alla de åsikter som du inte gillar och gör sedan sken av att NewsVoice representerar och står bakom alla dessa vinklar, men du bör ha i minne att NewsVoice inte ÄR kommentarsfältet. Sedan är det viktigt att NewsVoice ÄR en tidning som inte bara torgför feminismövertro, immigrationsövertro, sederholmsk aktivism, kollektivismövertro, myndighetsövertro, antikonspirationstro, islamövertro och antiklimatskepticism. Om NewsVoice inte släppte fram en polaritet blir NewsVoice en ekokammare för PK-politik och då skulle inte NewsVoice göra någon nytta.

  Poläriserandet är ju redan skapat av etablissemangets alla former av övertro som piskas in där ordet fasces är den etymologiska grunden för ordet fascism, att något ska piskas in. Du är en av dessa som gillar att ge smisk, helt enkelt.

  / red

 • Det är nog dags att skissa på en artikel om detta. Underlaget växer för varje inlägg.

  Det som en gång kallades för sanningsrörelsen och som jag själv var drivande part i har vuxit igen som en gammal sunkig sjö.

  Trist.

  • Du varken är eller har varit någon drivande part i “sanningsrörelsen”. Du försöker göra dig ett levebröd genom att kränga böcker i en fejkad sanningssägaranda och när andra ser igenom skitsnacket så försöker du smeta “hat”, “högerextremism” och bruna små bajskorvar på dem. Du är genuint oärlig och du skulle inte känna igen sanningen om den så hoppade upp och bet dig i arslet.

    • @MS
     Bara för att du påstår någonting blir det inte sant eller ens verkligt mer än i ditt egna sinne. Grejen är att du inte har förstått en del grundläggande saker. Människor inom den s.k. “sanningsrörelsen” är just sanningssökande och när du glider in med ditt oärliga Aftonbladet-tugg blir det som en spya på deras sanningskänsliga själar. Sanningen vinner i alla läger, men ska man försöka bullshita andra så är det en fördel om man är intelligentare än målgruppen. Du kanske skulle söka dig till ett forum med en för dig mer lätthanterlig ålders/målgrupp. Men träd försiktigt så du inte torskar för gromningsförsök.

     • Sanningssökande blir bara sanningssökande så länge man är medveten om alla aspekter av sanningen. Att blint rusa efter sanningar och till sist hamna i en skog av AK gör inte till mer sanningssökare än en åsna som springer efter en morot.

      Sanningsrörelsen finns inte längre den har urholkats och förvanskats och de som tro sig stå där är bara utnyttjade av de som styr i samhället.

      • Men Sederlök, du år ju en systemrövslickande snubbe som predikar sanning men inte lever som du lär. Det är ju också det som är falskhet per definition och därför är du rätt självförklarande. Även om det går över huvudet på dig själv så är det ingen annan som missar detta och därav raggen.

  • @ Mats Sederholm

   I mina ögon är du ännu en av maktens utsända med uppdraget att förlöjliga strävanden att söka efter sanningen.

   Till skillnad från många andra, som jag ansett tillhöra denna kategori, slår du inte genast krokben på dig själv.

   Du har en svår uppgift framför dig. Den som kämpar mot sanningen befinner sig i en väldigt stor uppförsbacke.

   Det faktum att du nu alltmer verkar sikta på att engagera dig på Newsvoice, tyder, enligt min åsikt, på att de som styr ser sig nödsakade att ta fram ett tyngre artilleri än tidigare.

   Jag ser fram emot att läsa en artikel av dig igen här på Newsvoice.

   Även om jag har respekt för din skicklighet i det du håller på med, så förmodar jag att du kommer att bli lika kontraproduktiv som du hittils varit – och många med dig med samma
   uppsåt – på senare tid som varit mycket aktiva här.

   Numera är det inte tillräckligt för en pitbull att använda ord som “konspirations-teoretiker” för att bli klappad och prisad av husse.

   • Jag hade inte NV i tankarna för en artikel.

    Att kämpa för sanningen är att belysa alla enfaldiga synsätt, PK som AK.

    Jag skriver inte här för att vinna något utan för Skapa debatt och väcka folk. Jag räknar med att få folk emot mig. Det är vad jag förr som skribent och författare och alltid gjort.

    Jag är mycket nöjd så här långt.

    • När du bekämpar sanningen missar du det enfaldigaste synsättet av dem alla och det är just ditt eget. Men jag håller med signaturen “ale” för så fort du skriver något så ett par kommentarer senare så snöar du in i någon navelskådande och självförhärligande pr-kampanj för det egna bok-krängandet. Är det inte bättre och ärligare om du köper dig en annonsplats?

     • “egna bok-krängandet.”
      Aha, alla som säljer böcker är bara ute efter att tjäna pengar? Lika onyanserat, barnsligt utan täckning och surt som de flesta kommentarerna här.

      • Hade du varit en genuint ärlig debattör skulle det varit så mycket enklare att ta dig på allvar. Men då du är genomfalsk blir reaktionen därefter. Du har nog bara kapacitet att förleda små barn eller extremt godtrogna vuxna. Övning ger färdighet men du ska nog inte hoppa på för mycket.

 • Likväl är detta AK. Hur frustrerande det än känns att bli rannsakade och kritiserade för Öystein och Jan och de flesta andra här.
  Anti feminism. Anti immigration. Anti aktivism. Anti kollektivism. Anti myndigheter. Konspirationer. Anti islam. Klimat skepticism.

  Detta är AK.

  En kombination av rent alternativ tänk och Alt höger. Ett totalt sammanbrott för nya tankar och nya visioner som istället förvandlats till hat, och anpassning till gällande politiska och ekonomiska ordning.

  • Rannsakad av vem ????

   Du tror väl inte på fullt allvar att DU fått någon av Gud given makt att utse dig själ till domare för vad som är rätt och/eller fel åsikt??

   Det är precis den här tonen som är så nedsättande om andra vilka inte accepterar att socialister tar sig själv tolkningsföreträdet på vad de anser är politiskt korrekta grunder.

   Skärpning Torbjörn, modererar du åt ena hållet så får du nog också moderera åt andra hållet.

 • Jag gjorde ett snabbsvep på vart och en av de tips på alternativ sajter som artikeln rekommenderar..

  Det är precis som jag misstänkte, klassisk alt-höger vinkling på allt.
  AK rakt igenom och det är ju bara ebarmerlift att så många tror att detta slulle skulle vara ett alternativ rill MSM. Det ÄR som MSM men med omvänd polaritet. Pinsamt rent ut sagt.
  Väntar fortfarande på ett allsidigt alternativ.

  Mats

  • Typiskt Mats, han traglar envist vidare i sin fåra som han inte förstår inte leder någonstans. Någonstans skymtar en bild av en person med [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red].

   För några dagar sedan försökte sig Mats på att mynta ett nytt uttryck, som han kallar AK. [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red]
   Några dagar senare skriver han återigen AK, utan att förklara vad han har bestämt att den förkortningen betyder. Han är så naiv att han tror, och såklart hoppas, att alla skall ha tagit till sig hans “nya” uttryck, och därför inte behöver en förklaring.

   Nä Mats, jag tror att det är klokast för både dig själv och din omgivning om du ger upp hoppet om att skapa dig ett namn, […raderat…], för det kommer inte att lyckas. […raderat…]

   I den bästa av dina världar Mats, sitter du själv med den enda nyhets- och debattsidan som är i sanning korrekt (SK?). Allt annat är MSM eller som du kallar det AK.

   […raderat..]

   • Öystein, Mats Sederholms egna självbild är nog tyvärr grandios på det [raderat uttryck, för dålig ton] man kan föreställa sig. Självinsikten lyser bara med sin frånvaro, som så ofta när självutnämnda socialister vilka med alla medel försöker stigmatisera oliktänkande.

    MS [raderat uttryck, för dålig ton*] publiceras därför då och då i Aftonhoran, ETC, DN och andra pk-publikationer, något som underblåser Mats Sederholms grandiosa självbild. När han möter andra som oss på detta forum så drar sig inte MS för att sätta Torbjörn Sassersson under starkt tryck för att bannlysa de med andra åsikter.

    När det inte lyckas så drar denna Mats Sederholm sig inte för att med ett språkbruk hemmahörande på lågstadiet (jag säger bara bajskorv) säga upp privata relationer med TS. Vi kan därför tydligt se hur långt dessa pk-representanter är beredda att gå i sin skeva syn på oliktänkande.

    [* Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red]

 • Jag gjorde ett snabbsvep på vart och en av de tips på alternativ sajter som artikeln rekommenderar..

  Det är precis som jag misstänkte, klassisk alt-höger vinkling på allt.
  AK rakt igenom och det är ju bara ebarmerlift att så många tror att detta slulle skulle vara ett alternativ rill MSM. Det ÄR som MSM men med omvänd polaritet. Pinsamt rent ut sagt.
  Väntar fortfarande på ett allsidigt alternativ.

  Mats

  • Typiskt Mats, han traglar envist vidare i sin fåra som han inte förstår inte leder någonstans. Någonstans skymtar en bild av en person med [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red].

   För några dagar sedan försökte sig Mats på att mynta ett nytt uttryck, som han kallar AK. [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red]
   Några dagar senare skriver han återigen AK, utan att förklara vad han har bestämt att den förkortningen betyder. Han är så naiv att han tror, och såklart hoppas, att alla skall ha tagit till sig hans “nya” uttryck, och därför inte behöver en förklaring.

   Nä Mats, jag tror att det är klokast för både dig själv och din omgivning om du ger upp hoppet om att skapa dig ett namn, […raderat…], för det kommer inte att lyckas. […raderat…]

   I den bästa av dina världar Mats, sitter du själv med den enda nyhets- och debattsidan som är i sanning korrekt (SK?). Allt annat är MSM eller som du kallar det AK.

   […raderat..]

   • Öystein, Mats Sederholms egna självbild är nog tyvärr grandios på det [raderat uttryck, för dålig ton] man kan föreställa sig. Självinsikten lyser bara med sin frånvaro, som så ofta när självutnämnda socialister vilka med alla medel försöker stigmatisera oliktänkande.

    MS [raderat uttryck, för dålig ton*] publiceras därför då och då i Aftonhoran, ETC, DN och andra pk-publikationer, något som underblåser Mats Sederholms grandiosa självbild. När han möter andra som oss på detta forum så drar sig inte MS för att sätta Torbjörn Sassersson under starkt tryck för att bannlysa de med andra åsikter.

    När det inte lyckas så drar denna Mats Sederholm sig inte för att med ett språkbruk hemmahörande på lågstadiet (jag säger bara bajskorv) säga upp privata relationer med TS. Vi kan därför tydligt se hur långt dessa pk-representanter är beredda att gå i sin skeva syn på oliktänkande.

    [* Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red]

 • Expressens chefredaktör sedan 10 år tillbaka avgår. Officiellt heter det såklart att tiden är mogen att dra sig tillbaka.

  Den reella orsaken är troligen att ägarna bestämt att han får gå. Varför då kanske man frågar sig? Den troligaste orsaken är nog att man inser att man måste övege den falska PK-journalistiken för att inte gå under. De senaste veckorna har man kunnat se att denna MSM-blaska successivt tagit in mer kritiska artiklar. Artiklar och krönikor som framför en annan åsikt än den som varit allenarådande i MSM.

  Då måste man såklart byta chefredaktör också, det är mer eller mindre kutym.

  Ska bli spännande att se de andra mainstreamblaskorna följa efter, samt vem som ska ratta Expressen framöver. Kanske Janne Josefsson?

  • Bidrar inte partiledarbytet hos Liberalerna till att en nystart blir nödvändigt? Expressen (DN m fl) med ägarna Bonniers, är väl nominellt sett Fp/L-partiets bas. Alla lögner, mörkläggningar PK-pekoral, som MSM har kolporterat håller på att snart bita hela system-media i svansen.

 • Expressens chefredaktör sedan 10 år tillbaka avgår. Officiellt heter det såklart att tiden är mogen att dra sig tillbaka.

  Den reella orsaken är troligen att ägarna bestämt att han får gå. Varför då kanske man frågar sig? Den troligaste orsaken är nog att man inser att man måste övege den falska PK-journalistiken för att inte gå under. De senaste veckorna har man kunnat se att denna MSM-blaska successivt tagit in mer kritiska artiklar. Artiklar och krönikor som framför en annan åsikt än den som varit allenarådande i MSM.

  Då måste man såklart byta chefredaktör också, det är mer eller mindre kutym.

  Ska bli spännande att se de andra mainstreamblaskorna följa efter, samt vem som ska ratta Expressen framöver. Kanske Janne Josefsson?

  • Bidrar inte partiledarbytet hos Liberalerna till att en nystart blir nödvändigt? Expressen (DN m fl) med ägarna Bonniers, är väl nominellt sett Fp/L-partiets bas. Alla lögner, mörkläggningar PK-pekoral, som MSM har kolporterat håller på att snart bita hela system-media i svansen.

 • Bäste Öystein!

  Den bästa analys jag läst om spänningsfältet mellan MSM och Nya Media. Jag hoppas utvecklingen blir som du prognostiserar. Ännu fortare kan det komma att gå om fler blir uppmärksammade på http://www.lästips.se. Den presenterar varje dag året runt en sammanställning på de mest intressanta blogginläggen och andra inom Nya Media-sfären.

  Siten har utvecklats av ett gäng kompetenta och helt oberoende pensionärer. Vi hjälps alla åt att dagligen surfa runt i den mest framträdande bloggosfären och välja ut dagens 15 bästa. Jag kom att läsa din text just genom att någon annan i gruppen hade uppmärksammat den och satt upp den på listan under temarubriken: Media. Vi har för närvarande 15 olika temarubriker. Vi är många som fått som vana att gå in på siten Lästips och sedan beta av de temata som intresserar oss. Nästan – eller kanske rent av bättre – än att läsa en dagstidning på nätet.

  Vi inbjuder dessutom alla samhällsintresserade av din kaliber att bli medlemmar den nybildade Föreningen för Medborgarjournalism. Välkommen du också. Du kan kontakta vår ordförande Åke Thunström

 • Bäste Öystein!

  Den bästa analys jag läst om spänningsfältet mellan MSM och Nya Media. Jag hoppas utvecklingen blir som du prognostiserar. Ännu fortare kan det komma att gå om fler blir uppmärksammade på http://www.lästips.se. Den presenterar varje dag året runt en sammanställning på de mest intressanta blogginläggen och andra inom Nya Media-sfären.

  Siten har utvecklats av ett gäng kompetenta och helt oberoende pensionärer. Vi hjälps alla åt att dagligen surfa runt i den mest framträdande bloggosfären och välja ut dagens 15 bästa. Jag kom att läsa din text just genom att någon annan i gruppen hade uppmärksammat den och satt upp den på listan under temarubriken: Media. Vi har för närvarande 15 olika temarubriker. Vi är många som fått som vana att gå in på siten Lästips och sedan beta av de temata som intresserar oss. Nästan – eller kanske rent av bättre – än att läsa en dagstidning på nätet.

  Vi inbjuder dessutom alla samhällsintresserade av din kaliber att bli medlemmar den nybildade Föreningen för Medborgarjournalism. Välkommen du också. Du kan kontakta vår ordförande Åke Thunström

 • Bra artikel Öistein.

  Kan bara berätta att macken där jag bor hade 80 ex av kvällstidningar för tre år sedan
  men numera bara har ca 30/dag. Alla säljs inte 😉

  Nä dom dör sotdöden efterhand som folk tröttnat på stjärnornas kärleksbekymmer och
  hälsovarningar in mass.

  Men aldrig får man på löpet läsa “kvällstidningar dödar din själ”

  LeifB

 • Off topic: Kom just in här på snakepit NV efter en lång dag på taken på landstället. Sotarn kommer imorgon bitti och det ska numera finnas takstegar, fallräcke, steghållare och plattformar runt skorstenarna. Nya hårdare säkerhetsregler. Bra. Vi vill inte ha fallande sotare som dråsar ned i rabatterna.

  Jag tycker det är roande att läsa alla kommentar från dramaqueen Norberg, moralens väktare af Sederholm och övriga torra kommentarer. Låt oss förbättra språket annars lägger jag in en plugin som byter ut alla fula ord så att det blir fina ord. Ordet bajs blir istället blomma. Kräkas blir parfymera, osv.

  • Håller med Torbjörn vad gäller underhållningsvärdet. Varför kan publicera en artikel med enbart laddade med intellektuella attacker där språkliga spetsfundigheter avgör segraren likt Strindbergsfejden, ungefär. Här några lysande exempel på nedsablade kommentarer:

   Strindberg angående Karl XII: “härsklysten till sjuklighet, kamplysten till galenskap”

   Rudolf Kjellén om Strindberg: “ligapojken Strindberg stod för det förkrympta och avundsamma och att han mot sitt eget folks själ begår den synd för vilken ingen förlåtelse gives”

   Strindberg om Heidenstam: ”andeskådaren på Djursholm”

   Strindberg om Hedin: “Upptäckar-humbug” vidare ”beskrivit sandhögar i oändlighet och kartlagt bergknallar, vilka alltid varit kända, ehuru ingen brytt sig om att kartlägga dem”.

   Hedin om Strindberg: ”med en rutten karaktär, en häpnadsväckande blandning av af titan, sfinx, vampyr och parasit. Likt schakalen föredrar han lik, men går äfven på lefvande, om de icke bitas. Ja, det är synd om honom. Man går förbi hans bostad här i Stockholm med känslan av att passera ett sorgehus, där båren redan står bäddad.”

   Fredrik Böök om Strindberg “som tänker med inälvorna och vrider sig i sina kval”

   Se och lär!

   (Strindbergsfejden kom att omfatta omkring tusen debattinlägg, mängder av karikatyrteckningar, samt involvera närmare trehundra personer och ett åttiotal tidningar).

   • Vidare Heidenstam om Strindberg som han betecknade som en: “sökare men inte finnare. Han hatar sig fram, är en förlupen träl, en svag person, allt faller sönder i hans händer och mjölar sig”.

    Strindberg hävdade att Heidenstam var: ”fullblodsbarbaren inom vår vitterhet”. Vidare om Heidenstam diktning: ”tarvlig versstump, denna smörja på fem rader, andefattig, intetsägande och klanglös”.

 • Sådär, jag undrade hur många minuter det skulle ta innan rabies-janne skulle komma in i stugvärmen. En skön buffé av amtöranalyser, lite påhitt, lögner och annat gångbart här på NV.

  Rabies-janne sätter som vanligt upp sin egen leksaks-cirkus och tycks ha fått redaktörens välsignelse som underhållare och dramaqueen i denna snakepit.

  • Uttömmande svarsreplik från den intellektuelle giganten Mats Sederholm!!

   När MS blir affekterad så kommer hans rätta språk fram, återigen så går MS till attack på redaktören istf att bemöta kommentaren.

   Dvs Ales kommentar visar sig vara helt korrekt, debatten handlar snabbt om MS själv istf sakfrågan.

   Nu är det bara en tidsfråga innan Börje Peratt dyker upp i kommentarsfältet!!

   • Börje Peratt, om du läser detta, betyga att du inte skrivit här under namnet Chris! Jag kan inte tänka mig att det var dina ord.

    • Drama Norberg drar igång igen.
     Börje vi hatar och älskar dig.
     Börje, tala till oss nu.
     Du och jag, de intellektuella giganternam behövs, det blir mer drag här då

     • Skyddar du honom? Och i mina ögon är du inte en gigant, tvärtom: en som steg för steg tar sig nedför trappan, i takt med andra,

      Börje, det är ditt ord jag vill ha.

 • Läste Mats “Bajskorven” Sederholms självförhärligande artikel från 2017 som han länkade till, vilken i vanlig ordning är en omfattande samling snömos, snömoset presenteras dock med viss språklig begåvning får erkännas. Men efter att ha läst Ales kommentar till denna artikel från 2017 så kan jag bara instämma i hans kritik, den är spot on.

  “Ale 27 August, 2017 at 13:51”
  “Vågar och vågar? Jag avstod medvetet, då det mesta som rör vad Mats Sederholm skriver om tenderar att sluta i en debatt om honom själv. En viktig drivkraft för en författare vars texter inte kan sälja in sig själv (jmf med att skiva under pseudonym) är att marknadsföra personen istället för texten. Alltså inte VAD som sägs utan VEM som säger det. Mats skriver: “något väldigt mycket annorlunda än vad jag vill”. Och? Vad Mats vill eller inte vill är inte mer eller mindre intressant än vilken åsikt som helst, bland alla åsikter.

  Vad jag egentligen är rädd att framföra, är att Mats saknar den bildningsnivån som krävs för att texterna skall lysa upp mörkret där man själv inte kan se klart. Analyserna är tämligen grunda och utgör inte en helhet, ett fundament utan hoppar mellan dagsaktuella ytliga företeelser. Dvs man studsar inte tillbaka och slås av insikter man tidigare saknade. Texterna ökar inte på bildningsnivån. Får ut betydligt mer av att läsa begåvade och bildade anonyma inlägg på Flashback; där för övrigt Mats har köpt reklamplats för sin bok: “Det enda rätta”.

  Man luras av Mats skickliga språkliga texthantering. Många kan skriva utan att ha något nytt att säga emedan andra inte kan skriva men har något nytt att tillföra. Artikeln blir mest en gäspning.

  Gör en ordentligt grundlig historisk analys av USA-högern samt teapartyrörelsen (som började med amerikanska frihetskriget). Jämför den med vänsterrörelser och vad som skiljer i synsätt och dess ideologiska rötter samt vilka tänkare och filosofer det stött och luta sig mot – det kollektiva mot det individuella som lett fram till VARFÖR höger- respektive vänsteråsikterna ser ut som dem gör i dag. Och sluta lägg in egna åsikter och framförallt undvik att framstå som mer moralisk än andra. Det moraliska kapitalet skall man aldrig åberopa, utan låta andra göra det åt en istället. Få människor har moraliskt kapital som är så solitt att det är värt att lyssna på: Nelson Mandela, Gandhi och möjligen Jesus då.

  Inte desto mindre tror jag Mats drivkraft att skriva är en viktig inkörsport, för många unga idag, att frigöra sig från etablissemangs alla hypnotiska lögner.

  Hade jag varit hans lektör, hade Mats fått gått tillbaka till hans susande ordbehandlar samt fått rådet att först läsa några 100 skönlitterära verk efter en lista, och lära om från grunden, hur man skriver. Sedan om och skriva rätt. Ja, jag har arbetat som lektör. Lektörens uppgift är oerhört viktig då denna ser till att allt dravel folk skriver, inte når läsarna. 2 promille av alla manus ett förlag för in publiceras. Så svårt är det. Omvänt kan en bra text å andra sidan slå hela världen med häpnad samt förändra den för evigt.”
  —————————-
  Det finns i Mats Sederholms och Börje Peratts inlägg alltid en subtil underton av intellektuell och moralistisk överlägsenhet gentemot alla andra. Båda dessa verkar vilja inta sina positioner lite ovanför alla andra, ingen skall kunna ifrågasätta deras självpåtagna rockstjärnestatus som intellektuella giganter.

  Börje Peratt (alias sign Chris) vilken jag verkligen högaktar för sitt arbete med att återupprätta Dr Erik Enbys heder är en sällsynt men mycket aggressiv typ som inte drar sig för att svartmåla och hota andra oliktänkande med de allra grövsta smutskastningskampanjer någon är förmögen att producera (vi får väl se om Börje kan hålla sig från att kommentera detta påstående).

  Mats Sederholm är i likhet med Börje helt ovan att hantera ordentlig kritik från sina självutnämnda positioner intellektuella giganter, vid kritik faller alla vackra språkliga fraseringar platt och epitet som bajskorv trillar ur den intellektuella munnen med samma tyngd som snömoset far i backen betr det han skriver.

  Att få sina artiklar publicerade på Aftonbladet innebär ju, om jag förstår det hela, att MS har mycket goda kontakter inom MSM. Den MSM-koppling som MS nu försöker snirkla sig förbi, vi vet att du stödjer MSM Mats. Försök inte att framstå som neutral, du är en lydig knähund till MSM och då du kollaborerar med fienden så du är rökt i mina ögon.

  • “Mats saknar den bildningsnivån som krävs för att texterna skall lysa upp mörkret där man själv inte kan se klart”.

   Precis Jan. Hamarhuvudet på spiken. Imponerande Jan. Det är en sådan författare som vi med ljus och lykta alla letar efter. Många äro kallade, men få utvalda. Jag är inte av dem de utvalda, men dem finns att finna bland klassiska författare.

    • Förvisso, du har dina ljusa stunder. Språkligt är du en värdig motståndare. Därför värt att lägga ner tiden det tar att såga av grenen som du, i din egen självgoda bubbla, dinglar från:-)

 • Bra artikel Öistein.

  Kan bara berätta att macken där jag bor hade 80 ex av kvällstidningar för tre år sedan
  men numera bara har ca 30/dag. Alla säljs inte 😉

  Nä dom dör sotdöden efterhand som folk tröttnat på stjärnornas kärleksbekymmer och
  hälsovarningar in mass.

  Men aldrig får man på löpet läsa “kvällstidningar dödar din själ”

  LeifB

  • @ Mats Sederholm

   Jag har nu läst din artikel och jag kräks.

   Ta du en massa vaccinationer, bli gärna en apportorande toffel, käka massor med glyfosat, fortsätt med att slicka eliten i röven, se till att barnen inte är med sina föräldrar, sina morföräldrar!

   Gamlingar, detta kostnadskrävande avskräde, ska ruttna bort i privatägda institutioner, eller hur? Och fortsätt med höger-vänster-illusionen!

   Och fortsätt hela trappan ner!

   Du har ett viktigt val!

   • Du har verkligen prickat rätt på mig savalle, allt stämmer om man följer sina känslor eller hur.

    Och att kräkas på varandra verkar vara kulturen som gäller här.

    • När det gäller detta med kroppsliga utsöndringar, Mats Sederholm, så var det du som började att kasta vilt omkring dig.

     Jag mår fysiskt illa av dina ord.

     Jag hoppas att jag misstar mig.

     Vänligen utveckla detta med “åsiktsfritt” – till att börja med.

  • Mats, nu så är det en gång så att nyheter inte är neutrala. Det finns alltid en vinkling. Vill man bort från all värdering och bara pyssla med det som är sant, så gör som jag och många med mig gjort: läst först in dig på språkfilosofi (positivismen) och vetenskapsfilosof. Sedan naturvetenskaplig forskning: kvantitativ och kvalitativ. Det är så nära sanningen du kan komma. Alla sanningar måste förmedlas med ett medium, och det är här språket är mediet och språket är inte heller neutralt. Det är av yttersta vikt att man förstår vad språk är, samt vad man kan göra med språket innan man läser vad språket kan förmedla av sanningar.

   Strippar vi språket på alla värdering får vi ett språkliga ekvationer = vad Wittgensteins språkfilosofi klargör. Vill du ha ett: “åsiktsfritt och politiskt fritt media” kommer du att få: “Världen är allt som är fallet”.

   Inget är prefekt. Lär dig leva med det.

   • Erik du har en poäng med att dwt inte går att få ett helt åsiktsbefriat media. Och jag har nog ändå acxepterat att ytyerligheten inte kan nås.Men man kan väl ånså ha som målbild att försöka hålla sig neutral.

    Det är faktiskt en demokrayifråga att tillgodose människor med ett så bra beslutsunderlag som möjligt så man kan ta så goda beslut som möjligt innan man exempelvis röstar.

    I polariseringens fotspår så lir det just nu värre och värre.

 • Jag läser både mainstream och alternativt eftersom jag som aktivist vill veta vad som försiggår i debatten och inte för att jag “håller på” något.

  Det är viktigt att få alla vinklingar på sanningen, PK som AK(alternativ korrekt) som exempelvis NewsVoice med mera annars så slutar det som det ofta göra, människor som snöar in på sin “klubb” och går in i försvars/attack formatet.

  Drömmer fortfarande om ett åsiktsfritt och politiskt fritt media.

  Mats

 • Off topic: Kom just in här på snakepit NV efter en lång dag på taken på landstället. Sotarn kommer imorgon bitti och det ska numera finnas takstegar, fallräcke, steghållare och plattformar runt skorstenarna. Nya hårdare säkerhetsregler. Bra. Vi vill inte ha fallande sotare som dråsar ned i rabatterna.

  Jag tycker det är roande att läsa alla kommentar från dramaqueen Norberg, moralens väktare af Sederholm och övriga torra kommentarer. Låt oss förbättra språket annars lägger jag in en plugin som byter ut alla fula ord så att det blir fina ord. Ordet bajs blir istället blomma. Kräkas blir parfymera, osv.

  • Håller med Torbjörn vad gäller underhållningsvärdet. Varför kan publicera en artikel med enbart laddade med intellektuella attacker där språkliga spetsfundigheter avgör segraren likt Strindbergsfejden, ungefär. Här några lysande exempel på nedsablade kommentarer:

   Strindberg angående Karl XII: “härsklysten till sjuklighet, kamplysten till galenskap”

   Rudolf Kjellén om Strindberg: “ligapojken Strindberg stod för det förkrympta och avundsamma och att han mot sitt eget folks själ begår den synd för vilken ingen förlåtelse gives”

   Strindberg om Heidenstam: “andeskådaren på Djursholm”

   Strindberg om Hedin: “Upptäckar-humbug” vidare “beskrivit sandhögar i oändlighet och kartlagt bergknallar, vilka alltid varit kända, ehuru ingen brytt sig om att kartlägga dem”.

   Hedin om Strindberg: “med en rutten karaktär, en häpnadsväckande blandning av af titan, sfinx, vampyr och parasit. Likt schakalen föredrar han lik, men går äfven på lefvande, om de icke bitas. Ja, det är synd om honom. Man går förbi hans bostad här i Stockholm med känslan av att passera ett sorgehus, där båren redan står bäddad.”

   Fredrik Böök om Strindberg “som tänker med inälvorna och vrider sig i sina kval”

   Se och lär!

   (Strindbergsfejden kom att omfatta omkring tusen debattinlägg, mängder av karikatyrteckningar, samt involvera närmare trehundra personer och ett åttiotal tidningar).

   • Vidare Heidenstam om Strindberg som han betecknade som en: “sökare men inte finnare. Han hatar sig fram, är en förlupen träl, en svag person, allt faller sönder i hans händer och mjölar sig”.

    Strindberg hävdade att Heidenstam var: “fullblodsbarbaren inom vår vitterhet”. Vidare om Heidenstam diktning: “tarvlig versstump, denna smörja på fem rader, andefattig, intetsägande och klanglös”.

 • Sådär, jag undrade hur många minuter det skulle ta innan rabies-janne skulle komma in i stugvärmen. En skön buffé av amtöranalyser, lite påhitt, lögner och annat gångbart här på NV.

  Rabies-janne sätter som vanligt upp sin egen leksaks-cirkus och tycks ha fått redaktörens välsignelse som underhållare och dramaqueen i denna snakepit.

  • Uttömmande svarsreplik från den intellektuelle giganten Mats Sederholm!!

   När MS blir affekterad så kommer hans rätta språk fram, återigen så går MS till attack på redaktören istf att bemöta kommentaren.

   Dvs Ales kommentar visar sig vara helt korrekt, debatten handlar snabbt om MS själv istf sakfrågan.

   Nu är det bara en tidsfråga innan Börje Peratt dyker upp i kommentarsfältet!!

   • Börje Peratt, om du läser detta, betyga att du inte skrivit här under namnet Chris! Jag kan inte tänka mig att det var dina ord.

    • Drama Norberg drar igång igen.
     Börje vi hatar och älskar dig.
     Börje, tala till oss nu.
     Du och jag, de intellektuella giganternam behövs, det blir mer drag här då

     • Skyddar du honom? Och i mina ögon är du inte en gigant, tvärtom: en som steg för steg tar sig nedför trappan, i takt med andra,

      Börje, det är ditt ord jag vill ha.

 • Läste Mats “Bajskorven” Sederholms självförhärligande artikel från 2017 som han länkade till, vilken i vanlig ordning är en omfattande samling snömos, snömoset presenteras dock med viss språklig begåvning får erkännas. Men efter att ha läst Ales kommentar till denna artikel från 2017 så kan jag bara instämma i hans kritik, den är spot on.

  “Ale 27 August, 2017 at 13:51”
  “Vågar och vågar? Jag avstod medvetet, då det mesta som rör vad Mats Sederholm skriver om tenderar att sluta i en debatt om honom själv. En viktig drivkraft för en författare vars texter inte kan sälja in sig själv (jmf med att skiva under pseudonym) är att marknadsföra personen istället för texten. Alltså inte VAD som sägs utan VEM som säger det. Mats skriver: “något väldigt mycket annorlunda än vad jag vill”. Och? Vad Mats vill eller inte vill är inte mer eller mindre intressant än vilken åsikt som helst, bland alla åsikter.

  Vad jag egentligen är rädd att framföra, är att Mats saknar den bildningsnivån som krävs för att texterna skall lysa upp mörkret där man själv inte kan se klart. Analyserna är tämligen grunda och utgör inte en helhet, ett fundament utan hoppar mellan dagsaktuella ytliga företeelser. Dvs man studsar inte tillbaka och slås av insikter man tidigare saknade. Texterna ökar inte på bildningsnivån. Får ut betydligt mer av att läsa begåvade och bildade anonyma inlägg på Flashback; där för övrigt Mats har köpt reklamplats för sin bok: “Det enda rätta”.

  Man luras av Mats skickliga språkliga texthantering. Många kan skriva utan att ha något nytt att säga emedan andra inte kan skriva men har något nytt att tillföra. Artikeln blir mest en gäspning.

  Gör en ordentligt grundlig historisk analys av USA-högern samt teapartyrörelsen (som började med amerikanska frihetskriget). Jämför den med vänsterrörelser och vad som skiljer i synsätt och dess ideologiska rötter samt vilka tänkare och filosofer det stött och luta sig mot – det kollektiva mot det individuella som lett fram till VARFÖR höger- respektive vänsteråsikterna ser ut som dem gör i dag. Och sluta lägg in egna åsikter och framförallt undvik att framstå som mer moralisk än andra. Det moraliska kapitalet skall man aldrig åberopa, utan låta andra göra det åt en istället. Få människor har moraliskt kapital som är så solitt att det är värt att lyssna på: Nelson Mandela, Gandhi och möjligen Jesus då.

  Inte desto mindre tror jag Mats drivkraft att skriva är en viktig inkörsport, för många unga idag, att frigöra sig från etablissemangs alla hypnotiska lögner.

  Hade jag varit hans lektör, hade Mats fått gått tillbaka till hans susande ordbehandlar samt fått rådet att först läsa några 100 skönlitterära verk efter en lista, och lära om från grunden, hur man skriver. Sedan om och skriva rätt. Ja, jag har arbetat som lektör. Lektörens uppgift är oerhört viktig då denna ser till att allt dravel folk skriver, inte når läsarna. 2 promille av alla manus ett förlag för in publiceras. Så svårt är det. Omvänt kan en bra text å andra sidan slå hela världen med häpnad samt förändra den för evigt.”
  —————————-
  Det finns i Mats Sederholms och Börje Peratts inlägg alltid en subtil underton av intellektuell och moralistisk överlägsenhet gentemot alla andra. Båda dessa verkar vilja inta sina positioner lite ovanför alla andra, ingen skall kunna ifrågasätta deras självpåtagna rockstjärnestatus som intellektuella giganter.

  Börje Peratt (alias sign Chris) vilken jag verkligen högaktar för sitt arbete med att återupprätta Dr Erik Enbys heder är en sällsynt men mycket aggressiv typ som inte drar sig för att svartmåla och hota andra oliktänkande med de allra grövsta smutskastningskampanjer någon är förmögen att producera (vi får väl se om Börje kan hålla sig från att kommentera detta påstående).

  Mats Sederholm är i likhet med Börje helt ovan att hantera ordentlig kritik från sina självutnämnda positioner intellektuella giganter, vid kritik faller alla vackra språkliga fraseringar platt och epitet som bajskorv trillar ur den intellektuella munnen med samma tyngd som snömoset far i backen betr det han skriver.

  Att få sina artiklar publicerade på Aftonbladet innebär ju, om jag förstår det hela, att MS har mycket goda kontakter inom MSM. Den MSM-koppling som MS nu försöker snirkla sig förbi, vi vet att du stödjer MSM Mats. Försök inte att framstå som neutral, du är en lydig knähund till MSM och då du kollaborerar med fienden så du är rökt i mina ögon.

  • “Mats saknar den bildningsnivån som krävs för att texterna skall lysa upp mörkret där man själv inte kan se klart”.

   Precis Jan. Hamarhuvudet på spiken. Imponerande Jan. Det är en sådan författare som vi med ljus och lykta alla letar efter. Många äro kallade, men få utvalda. Jag är inte av dem de utvalda, men dem finns att finna bland klassiska författare.

    • Förvisso, du har dina ljusa stunder. Språkligt är du en värdig motståndare. Därför värt att lägga ner tiden det tar att såga av grenen som du, i din egen självgoda bubbla, dinglar från:-)

  • @ Mats Sederholm

   Jag har nu läst din artikel och jag kräks.

   Ta du en massa vaccinationer, bli gärna en apportorande toffel, käka massor med glyfosat, fortsätt med att slicka eliten i röven, se till att barnen inte är med sina föräldrar, sina morföräldrar!

   Gamlingar, detta kostnadskrävande avskräde, ska ruttna bort i privatägda institutioner, eller hur? Och fortsätt med höger-vänster-illusionen!

   Och fortsätt hela trappan ner!

   Du har ett viktigt val!

   • Du har verkligen prickat rätt på mig savalle, allt stämmer om man följer sina känslor eller hur.

    Och att kräkas på varandra verkar vara kulturen som gäller här.

    • När det gäller detta med kroppsliga utsöndringar, Mats Sederholm, så var det du som började att kasta vilt omkring dig.

     Jag mår fysiskt illa av dina ord.

     Jag hoppas att jag misstar mig.

     Vänligen utveckla detta med “åsiktsfritt” – till att börja med.

  • Mats, nu så är det en gång så att nyheter inte är neutrala. Det finns alltid en vinkling. Vill man bort från all värdering och bara pyssla med det som är sant, så gör som jag och många med mig gjort: läst först in dig på språkfilosofi (positivismen) och vetenskapsfilosof. Sedan naturvetenskaplig forskning: kvantitativ och kvalitativ. Det är så nära sanningen du kan komma. Alla sanningar måste förmedlas med ett medium, och det är här språket är mediet och språket är inte heller neutralt. Det är av yttersta vikt att man förstår vad språk är, samt vad man kan göra med språket innan man läser vad språket kan förmedla av sanningar.

   Strippar vi språket på alla värdering får vi ett språkliga ekvationer = vad Wittgensteins språkfilosofi klargör. Vill du ha ett: “åsiktsfritt och politiskt fritt media” kommer du att få: “Världen är allt som är fallet”.

   Inget är prefekt. Lär dig leva med det.

   • Erik du har en poäng med att dwt inte går att få ett helt åsiktsbefriat media. Och jag har nog ändå acxepterat att ytyerligheten inte kan nås.Men man kan väl ånså ha som målbild att försöka hålla sig neutral.

    Det är faktiskt en demokrayifråga att tillgodose människor med ett så bra beslutsunderlag som möjligt så man kan ta så goda beslut som möjligt innan man exempelvis röstar.

    I polariseringens fotspår så lir det just nu värre och värre.

 • Tyvärr erhåller msm statligt presstöd. Men, visst tär det på dem med sinande stöd. Presstödet minskar i takt med att de krymper. Själv kikar jag nästan aldrig in på aftonbladet längre. Saknar det inte ett dugg. Kollar heller aldrig någonsin på svt….man vill slippa hjärntvätten bara. Bra text av herr Rönne!

 • Jag läser både mainstream och alternativt eftersom jag som aktivist vill veta vad som försiggår i debatten och inte för att jag “håller på” något.

  Det är viktigt att få alla vinklingar på sanningen, PK som AK(alternativ korrekt) som exempelvis NewsVoice med mera annars så slutar det som det ofta göra, människor som snöar in på sin “klubb” och går in i försvars/attack formatet.

  Drömmer fortfarande om ett åsiktsfritt och politiskt fritt media.

  Mats

 • Samma här, en snabb koll via Superstart så ser man på rubriknivå, utan att behöva öppna länkarna till MSM, vad slaskmedia har på gång.

  MSM och pk-väldet i Tyskland verkar vara på väg att upprepa sin tragiska historia vad gäller förtryck av åsiktsfriheten och yttrandefriheten.

  En tysk undersökning publicerad av Gatestone Institute visar tydligt hur självcensuren inte bara finns inom MSM, den har nu också fått stor spridning i den tyska befolkningens breda folklager.

  Uppenbarligen inte något som tysken i gemen är särskilt förtjust i men med tyskarnas mörka historia så fogar sig tysken i de repressiva åtgärder MSM och politikerna nu med visst våld implementerar för att tysta oliktänkande.

  Den dag alla förtryckta tyskar rätar på ryggen kan det bli en kraftig motreaktion. Jag glömmer aldrig när jag i början av 70-talet på en campingplats i norra Tyskland drack några öl utanför tälten tillsammans med en aning överförfriskade tyskar hörde följande:

  “Wenn nochmals Deutschland in gange kommen würde, dann werden wir mal sehen was passieren kann”

  Fortsätter Merkel och de andra tyska politikerna att stigmatisera och undertrycka det vansinne som de infört gm att försöka tysta genomsnittststysken så kan allt hända i förlängningen.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/14529/tyskland-sjalvcensur

 • Jag kan konstatera att jag sedan en längre period inte längre besöker de större massmedierna annat än att snabbt skanna av rubriker och ingresser för att snabbt konstatera att de kör samma narrativ år efter år. Ibland har jag köpt ett tillfälligt abonnemang för att kunna läsa någon enstaka artikel.

  Här kanske vi kan samarbeta. Om jag behöver läsa en artikel, är det bara att skicka den som text i ett mail och jag kan Swisha en modest ersättning så att jag slipper köpa en hel månadsprenumeration. Drakarna läser redan gratis NewsVoice så de kan gott bjuda på läsning av deras artiklar.

  Jag kan även behöva hjälp med att skanna av vad sagofarbrorn Patrik Oksanen senast hittat på om NewsVoice. Han skriver för Hela Hälsingland och det medianätverket (Mittmedia) sprider ofta (utan att informera mig) hans alster i flera andra tidningar simultant (precis som Eva Bofrides hitte-på-artiklar spreds av Centerpressens mediabyrå till olika tidningar utan att informera mig). Oksanen har skjutit små giftpilar flera gånger mot NewsVoice och han hittar på all möjligt om Kremls påstådda koppling till NV (vilket jag tycker är komiskt).

  Tillbaka till Öysteins artikel. Jag tror tyvärr att etablissemanget kommer att öka finansieringen av MSM för att säkra upp deras narrativ.

  Jag menar, herregud, om tidningsmarknaden får utvecklas organiskt och naturligt kommer de stora drakarna att krympa och få samma läsarantal som de växande nya nätmedierna. Dagens Nyheter blir åter en kanal för Stockholmare (det var ju så det började). detta får naturligtvis inte ske och det är därför Regeringen har möte med Google, Expressen och DN. Det är därför MSB har ett särskilt medieråd dit bara de “duktiga” tidningarna får komma.

  • Kommentar till dina två sista stycken: Precis, därför är det viktigt att konsekvent bojkotta MSM och Public Service. Då kommer inga pengar i världen att rädda deras situation.

   Vi får inte glömma att gammelmedias kanaler också är ett av de viktigaste verktygen för hjärntvätten av folket. Så det bästa sättet att inte riskera att bli hjärntvättad är att resolut och konsekvent stiga av det tåget.

   Än så länge är det trots allt tillåtet att välja!

  • Oksanen är en svårt miljöskadad propagandist som för länge sedan slutat se verkligheten som den är! En tragisk konsekvens av att syssla med propaganda på heltid åt storebror i Washington.

 • Tyvärr erhåller msm statligt presstöd. Men, visst tär det på dem med sinande stöd. Presstödet minskar i takt med att de krymper. Själv kikar jag nästan aldrig in på aftonbladet längre. Saknar det inte ett dugg. Kollar heller aldrig någonsin på svt….man vill slippa hjärntvätten bara. Bra text av herr Rönne!

 • Helt rätt Öystein, även om du slår in öppna dörrar vad gäller Newsvoice följare i vart fall. Artikeln borde publiceras på några av våra stor dags- eller kvällstidningar istället, något som av förståeliga skäl inte kommer att låta sig göras och någonstans måste man ju börja.

  Vill särskilt belysa det förfall som drabant P1. Har livet igenom lyssnat på P1; man skulle kunna säga att jag växte upp med P1 och har således lärt mig massor i vitt skilda naturvetenskapliga ämnen samt kultur av denna ypperliga talkanal. Kanalen är i dag i ett bedrövligt skick, enkelriktad genomsyrad som den är med propagandistisk vänster kulturmarxism samt globaliseringspropaganda. Missförstå mig rätt: P1 ska naturligtvis även återge dessa politiska ståndpunkter som skall vägas upp mot andra ståndpunkter som t ex nationalistiska – alla yttringar skall få plats i folkets radio. Man kan knappast säga att P1 är befolkat av Sverigedemokrater direkt.

  I dag upprepar bara P1 samma politiska inriktningar som andra mainstream-medier pumpar ut i form av klimatalarmism, feminism och onyanserade snyftreportage om utsatta minoriteter och det ena påstådda miljöhotet efter det andra och moraliska pekpinnar mot alla som inte tycker lika i t ex Ring P1.
  Bort är till exempel bra program som: Andrum, Folkminnen, Klarspråk och Vår grundade mening.

  P1 var bra fram till någonstans kring 2006 – 2008, men då fanns också journalister som Arnstberg och Friedman på kanalen då var program som: Ekots lördagsintervju, Konflikt och Kaliber, Medierna, Värt att veta, Boktornet, Tendens, Språket värda att lyssna till. Radiopsykologen var ett bra program till dem bytta programvärld.

  Program som fortfarande kan vara värda att lyssna till är: Vetenskapsradion Historia, Filosofiska rummet. Vetandets värld samt vissa dokumentärer. Mins också fruktansvärt bra program i serien av typen Radioföljetongen liksom Radioteaterns produktioner av gamla klassiker. Bäst av allt mins jag radioteaterns 70-tals ungdomssatsning i from av: Tordyvel flyger i skymning (https://www.youtube.com/watch?v=xCXKAP2W0fk) samt Radioföljetongen Bilbo – En hobbits äventyr.

 • Tack för artikeln och nya tips på alternativa medier.
  Krisen för systemmedia visar sig i ständiga uppmaningar om rabatterade prenumerationer, “5v för 50 kr”, trots presstödet.
  Jag undrar när taket nåtts av makthavarnas nätcensur? Med våra EU springpojkar ligger vi nära. När invandringens negativa konsekvenser drabbar allt fler och gränsen för korrekta bortförklaringar har passerats, då återstår bara censur från den humanitära stormakten.

 • Samma här, en snabb koll via Superstart så ser man på rubriknivå, utan att behöva öppna länkarna till MSM, vad slaskmedia har på gång.

  MSM och pk-väldet i Tyskland verkar vara på väg att upprepa sin tragiska historia vad gäller förtryck av åsiktsfriheten och yttrandefriheten.

  En tysk undersökning publicerad av Gatestone Institute visar tydligt hur självcensuren inte bara finns inom MSM, den har nu också fått stor spridning i den tyska befolkningens breda folklager.

  Uppenbarligen inte något som tysken i gemen är särskilt förtjust i men med tyskarnas mörka historia så fogar sig tysken i de repressiva åtgärder MSM och politikerna nu med visst våld implementerar för att tysta oliktänkande.

  Den dag alla förtryckta tyskar rätar på ryggen kan det bli en kraftig motreaktion. Jag glömmer aldrig när jag i början av 70-talet på en campingplats i norra Tyskland drack några öl utanför tälten tillsammans med en aning överförfriskade tyskar hörde följande:

  “Wenn nochmals Deutschland in gange kommen würde, dann werden wir mal sehen was passieren kann”

  Fortsätter Merkel och de andra tyska politikerna att stigmatisera och undertrycka det vansinne som de infört gm att försöka tysta genomsnittststysken så kan allt hända i förlängningen.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/14529/tyskland-sjalvcensur

  • [Sorry, Norbergs artikel handlar inte om historieskrivning kring judar och koncentrationsläger. Kommentaren raderades.]

 • Tack Öystein för en mycket bra artikel med en uppmaning som väl iofs de flesta nu börjar inse är helt nödvändig för att kunna vända den massiva hjärntvätt som MSM dagligen matar oss med.

  Jag instämmer till 100 % i vad du säger men skulle möjligen vilja lägga till en sak. MSM hade redan varit på knä om inte våra politiker så frikostigt betalat ut presstöd till alla dessa lögnaktiga MSM-kanaler. Systemet med presstöd är bara ännu en fiffighet som politiker anser nödvändigt för att ha MSM på sin sida.

  Hade inte MSM levt i skyddad verkstad så hade ju branschen tvingats acceptera marknadens villkor, dvs mindre antal läsare är lika med mindre intäkter vilket i sin tur leder till en nödvändig sanering av MSM. Vilket nöje det varit om MSM tvingats stänga ned ett stort antal kanaler och avskeda alla dessa sk journalister.

  Lösningen är ju relativt enkel, ta bort presstödet omgående så dröjer det inte länge innan MSM är på knä. Men då inte ens SD har detta som en prioriterad fråga så kommer vi att få leva med dagens systemmedia på deras och våra politikers villkor, dvs ännu ett område där skattebetalarnas bidrag är nödvändigt för att kunna fortsätta i enlighet med sina falska pk-narrativ.

  SVT som också är skattebetalt måste omgående läggas ned, men även där agerar SD alltför försiktigt, trots att de dagligen blir förföljda i den kanalen.

  Morgan Johansson och andra ledande sossar går just nu allt längre i sina försök att tysta alternativa mediakanaler, så det ser tyvärr ut som att utvecklingen går åt fel håll med denna jubelidiot som talesman för den vidriga socialistiska utveckling vi ser. Tankarna går snabbt till fd östblockets totala åsiktskontroll.

  • Precis som du säger Jan, såväl presstöd som stöd till SVT tvingas vi skattebetalare stå för, och detta är ett problem. Det är därför jag ser att den enda utvägen är att bojkotta alltihop. Och man riskerar absolut inget.

   Jag passar på att skicka med en länk till en krönika som ganska väl beskriver hur det ser ut. Visserligen ett par år gammal, men den är fortfarande akruell:

   https://nyheteridag.se/darfor-kommer-inte-public-service-overleva-sig-sjalva/

  • Jag tror dock att SD har en baktanke med att inte vilja lägga ner SR,SVT och det är att man räknar med att så småningom få makten och då behöver man regim-media. Detsamma gäller för övrigt presstödet som SD inte heller vill ta bort.

 • Jag kan konstatera att jag sedan en längre period inte längre besöker de större massmedierna annat än att snabbt skanna av rubriker och ingresser för att snabbt konstatera att de kör samma narrativ år efter år. Ibland har jag köpt ett tillfälligt abonnemang för att kunna läsa någon enstaka artikel.

  Här kanske vi kan samarbeta. Om jag behöver läsa en artikel, är det bara att skicka den som text i ett mail och jag kan Swisha en modest ersättning så att jag slipper köpa en hel månadsprenumeration. Drakarna läser redan gratis NewsVoice så de kan gott bjuda på läsning av deras artiklar.

  Jag kan även behöva hjälp med att skanna av vad sagofarbrorn Patrik Oksanen senast hittat på om NewsVoice. Han skriver för Hela Hälsingland och det medianätverket (Mittmedia) sprider ofta (utan att informera mig) hans alster i flera andra tidningar simultant (precis som Eva Bofrides hitte-på-artiklar spreds av Centerpressens mediabyrå till olika tidningar utan att informera mig). Oksanen har skjutit små giftpilar flera gånger mot NewsVoice och han hittar på all möjligt om Kremls påstådda koppling till NV (vilket jag tycker är komiskt).

  Tillbaka till Öysteins artikel. Jag tror tyvärr att etablissemanget kommer att öka finansieringen av MSM för att säkra upp deras narrativ.

  Jag menar, herregud, om tidningsmarknaden får utvecklas organiskt och naturligt kommer de stora drakarna att krympa och få samma läsarantal som de växande nya nätmedierna. Dagens Nyheter blir åter en kanal för Stockholmare (det var ju så det började). detta får naturligtvis inte ske och det är därför Regeringen har möte med Google, Expressen och DN. Det är därför MSB har ett särskilt medieråd dit bara de “duktiga” tidningarna får komma.

  • Kommentar till dina två sista stycken: Precis, därför är det viktigt att konsekvent bojkotta MSM och Public Service. Då kommer inga pengar i världen att rädda deras situation.

   Vi får inte glömma att gammelmedias kanaler också är ett av de viktigaste verktygen för hjärntvätten av folket. Så det bästa sättet att inte riskera att bli hjärntvättad är att resolut och konsekvent stiga av det tåget.

   Än så länge är det trots allt tillåtet att välja!

  • Oksanen är en svårt miljöskadad propagandist som för länge sedan slutat se verkligheten som den är! En tragisk konsekvens av att syssla med propaganda på heltid åt storebror i Washington.

 • Helt rätt Öystein, även om du slår in öppna dörrar vad gäller Newsvoice följare i vart fall. Artikeln borde publiceras på några av våra stor dags- eller kvällstidningar istället, något som av förståeliga skäl inte kommer att låta sig göras och någonstans måste man ju börja.

  Vill särskilt belysa det förfall som drabant P1. Har livet igenom lyssnat på P1; man skulle kunna säga att jag växte upp med P1 och har således lärt mig massor i vitt skilda naturvetenskapliga ämnen samt kultur av denna ypperliga talkanal. Kanalen är i dag i ett bedrövligt skick, enkelriktad genomsyrad som den är med propagandistisk vänster kulturmarxism samt globaliseringspropaganda. Missförstå mig rätt: P1 ska naturligtvis även återge dessa politiska ståndpunkter som skall vägas upp mot andra ståndpunkter som t ex nationalistiska – alla yttringar skall få plats i folkets radio. Man kan knappast säga att P1 är befolkat av Sverigedemokrater direkt.

  I dag upprepar bara P1 samma politiska inriktningar som andra mainstream-medier pumpar ut i form av klimatalarmism, feminism och onyanserade snyftreportage om utsatta minoriteter och det ena påstådda miljöhotet efter det andra och moraliska pekpinnar mot alla som inte tycker lika i t ex Ring P1.
  Bort är till exempel bra program som: Andrum, Folkminnen, Klarspråk och Vår grundade mening.

  P1 var bra fram till någonstans kring 2006 – 2008, men då fanns också journalister som Arnstberg och Friedman på kanalen då var program som: Ekots lördagsintervju, Konflikt och Kaliber, Medierna, Värt att veta, Boktornet, Tendens, Språket värda att lyssna till. Radiopsykologen var ett bra program till dem bytta programvärld.

  Program som fortfarande kan vara värda att lyssna till är: Vetenskapsradion Historia, Filosofiska rummet. Vetandets värld samt vissa dokumentärer. Mins också fruktansvärt bra program i serien av typen Radioföljetongen liksom Radioteaterns produktioner av gamla klassiker. Bäst av allt mins jag radioteaterns 70-tals ungdomssatsning i from av: Tordyvel flyger i skymning (https://www.youtube.com/watch?v=xCXKAP2W0fk) samt Radioföljetongen Bilbo – En hobbits äventyr.

 • Tack för artikeln och nya tips på alternativa medier.
  Krisen för systemmedia visar sig i ständiga uppmaningar om rabatterade prenumerationer, “5v för 50 kr”, trots presstödet.
  Jag undrar när taket nåtts av makthavarnas nätcensur? Med våra EU springpojkar ligger vi nära. När invandringens negativa konsekvenser drabbar allt fler och gränsen för korrekta bortförklaringar har passerats, då återstår bara censur från den humanitära stormakten.

 • Tack Öystein för en mycket bra artikel med en uppmaning som väl iofs de flesta nu börjar inse är helt nödvändig för att kunna vända den massiva hjärntvätt som MSM dagligen matar oss med.

  Jag instämmer till 100 % i vad du säger men skulle möjligen vilja lägga till en sak. MSM hade redan varit på knä om inte våra politiker så frikostigt betalat ut presstöd till alla dessa lögnaktiga MSM-kanaler. Systemet med presstöd är bara ännu en fiffighet som politiker anser nödvändigt för att ha MSM på sin sida.

  Hade inte MSM levt i skyddad verkstad så hade ju branschen tvingats acceptera marknadens villkor, dvs mindre antal läsare är lika med mindre intäkter vilket i sin tur leder till en nödvändig sanering av MSM. Vilket nöje det varit om MSM tvingats stänga ned ett stort antal kanaler och avskeda alla dessa sk journalister.

  Lösningen är ju relativt enkel, ta bort presstödet omgående så dröjer det inte länge innan MSM är på knä. Men då inte ens SD har detta som en prioriterad fråga så kommer vi att få leva med dagens systemmedia på deras och våra politikers villkor, dvs ännu ett område där skattebetalarnas bidrag är nödvändigt för att kunna fortsätta i enlighet med sina falska pk-narrativ.

  SVT som också är skattebetalt måste omgående läggas ned, men även där agerar SD alltför försiktigt, trots att de dagligen blir förföljda i den kanalen.

  Morgan Johansson och andra ledande sossar går just nu allt längre i sina försök att tysta alternativa mediakanaler, så det ser tyvärr ut som att utvecklingen går åt fel håll med denna jubelidiot som talesman för den vidriga socialistiska utveckling vi ser. Tankarna går snabbt till fd östblockets totala åsiktskontroll.

  • Precis som du säger Jan, såväl presstöd som stöd till SVT tvingas vi skattebetalare stå för, och detta är ett problem. Det är därför jag ser att den enda utvägen är att bojkotta alltihop. Och man riskerar absolut inget.

   Jag passar på att skicka med en länk till en krönika som ganska väl beskriver hur det ser ut. Visserligen ett par år gammal, men den är fortfarande akruell:

   https://nyheteridag.se/darfor-kommer-inte-public-service-overleva-sig-sjalva/

  • Jag tror dock att SD har en baktanke med att inte vilja lägga ner SR,SVT och det är att man räknar med att så småningom få makten och då behöver man regim-media. Detsamma gäller för övrigt presstödet som SD inte heller vill ta bort.

 • i en ny intervju (8/7) med Ole Dammegard,

  Sett från ett annat håll

  på den nya YouTube-kanalen Ny insikt, ägnas en stor del av särskilt första hälften av Oles egna erfarenheter som journalist, vad som hänt med journalistiken, sedan 80- 90-talen, givetvis med mycket anknytning till mordet på Olof Palme. Ole har rotat djupare än många andra om de bakomliggande orsakerna till det som sker idag. Jag tycker det är glädjande att han börjat uppmärksamma (och uppmärksammas i) Sverige mer med turnéer och intervjuer. Tidigare två lördagsintervjuer på SWEBBTV (8 mars och 8 juni).

 • i en ny intervju (8/7) med Ole Dammegard,

  Sett från ett annat håll

  på den nya YouTube-kanalen Ny insikt, ägnas en stor del av särskilt första hälften av Oles egna erfarenheter som journalist, vad som hänt med journalistiken, sedan 80- 90-talen, givetvis med mycket anknytning till mordet på Olof Palme. Ole har rotat djupare än många andra om de bakomliggande orsakerna till det som sker idag. Jag tycker det är glädjande att han börjat uppmärksamma (och uppmärksammas i) Sverige mer med turnéer och intervjuer. Tidigare två lördagsintervjuer på SWEBBTV (8 mars och 8 juni).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *