“Amerikanska partiet” styr i EU-parlamentet

publicerad 21 augusti 2019
- av Hans Myrebro
Banker businessman - Foto: Philips Wei. Licens: free use, Pixabay.com

DEBATT. Det har varit val till EU-parlamentet och olika grupperingar har formerat sig. Samtliga kommissionärer ska nu tillsättas och utrustas med varsin portfölj, trevligt, men varför så tyst om det mest inflytelserika partiet, det Amerikanska partiet som från kulisserna styr sina europeiska marionetter.

Europeiska parlamentet har nyligen antagit en resolution som kräver att unionen upphör med att behandla Ryssland som en strategisk partner utan snarare som en fiende till mänskligheten. Samtidigt utfärdar kommissionen en varning för kinesiska hot. Resolutionen kunde lika gärna ha varit undertecknad i Washington.

Det heter i resolutionen att:

”Russia can no longer be considered as a strategic partner, and the European Union must be ready to impose further sanctions if it continues to violate international law.”  This is the resolution approved by the European Parlament on 12 Mars with 402 votes for, 163 against and 89 abstentions.”

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebro
NATO ett monster på katastrofkurs – Hans Myrebro

Resolutionen presenterades av den lettiske parlamentarikern Sandra Kalniete, som är känd som en rabiat russofob. Hon går in för sitt kall att svartmåla och förtala Ryssland av hela sitt hjärta och all sin kraft men utan förstånd. Om inte annan så borde hon förstå att EU som ger sig ut för att vara ett fredsprojekt, inte kan bemöta sin närmaste granne med lögner och förtal. Undantaget kan i så fall vara om man agerar som marionett för en främmande  makt.

I anslutning till resolutionen går hon med kraft in för att anklaga Ryssland för övergrepp i Ukraina och Georgien, men också för att ha intervenerat i Syrien och Libyen och sedan fortsätter hon att undan för undan plantera sin historiska vrångbild i ett slumrande parlament.

Låt mig i korthet bemöta henne på ovannämnda punkter.

Ukraina

Redan i oktober 2013 startade ett Tech Camp på amerikanska ambassaden i Kiev där högerextrema våldsmän fick bland annat lära sig hur man får fart på kravaller och hur man håller polisen utanför vid egna masskjutningar.  När statskuppen genomfördes i februari 2014 fanns redan USA,s utsända Viktoria Nuland med i bakgrunden och så snart den folkvalde presidenten, Viktor Janukovytj, flytt landet, kunde hon som amerikansk medborgare tillsätta sin egen kandidat, Arsenij Jatsenjuk som regeringschef. Han bildade snabbt en regering där 4 nazister ingick.

Den regeringen kom sedan att inleda en etnisk rensning där rysktalande individer utgjorde måltavlan. Donbass-regionen kom att utgöra deras tillflyktsort. Under tiden hade en stor flottstyrka den 13 februari lämnat Virginia. alltså före statskuppen, för att efter två veckor närma sig Krim i avsikt att förverkliga en militär intervention. Det var bara det att Putin råkade komma före genom en fredlig inmarsch.

Georgien

I augusti 2008 utbröt ett krig mellan Georgien och Ryssland. Det blev ett kortvarigt krig som varade i 8 dagar.  Men användandet av kriget som ett bevis på rysk aggression blev inte kortvarig och används med större kraft för varje år. Hur såg då verkligheten ut? Vem orsakade kriget?  Strax efter krigsslutet tillsatte EU en 20-manna delegation med uppgift att fastställa ansvarsfrågan.  Efter 3 månader kunde de i en 1000-sidig rapport konstatera att skulden till kriget låg odelat på den Georgiska regimen, ”with a massive Georgian artillery attack… there was no ongoing armed attack by Russia before the start of the Georgian operation”.  Detta hindrade inte EU:s topp olitiker att efter bara några år börja mala sitt kväde om rysk aggression mot Georgien.

Detta tillhör den mest skrämmande sidan av EU:s aktivitet – man är helt ointresserade av fakta, den av USA dikterade agendan måste följas, verklighetsbaserade fakta får stå tillbaka.

Syrien

Så här skulle jag kunna fortsätta att slå tillbaka på den fejk-information som i detta fall östs över parlamentarikerna i Bryssel. Jag skulle i detalj kunna beskriva hur de ryska stridsplanen tvingas utföra dödliga attacker där också civila dödas därför att IS-terroristerna hela tiden, även idag, stöds kraftigt av USA. Ryssarna finns i landet legalt, medan USA:s intervention är så illegitim som något kan bli. Bilden blir tydligare när vi kan notera att det är Ryssland som i Mellanöstern betraktas som den verkliga fredsgaranten.

Libyen

Där har ett flertal EU-stater som medlemmar i NATO en omöjlig uppgift, nämligen att rentvå sig från det skamliga missdåd man utförde då man ödelade en blomstrande stat på grund skäl som man inte själv förstod. Ett illdåd som man inte visar några tecken på att vilja försöka gottgöra.

EU-parlamentet  nöjde sig inte med detta utan visade också att man ville förhindra Nord Stream 2-projektet för att istället öppna dörren för gas från andra sidan Atlanten. Om Kina säger man att, Kina är en partner men också en ekonomisk konkurrent samt att landet också är en systematisk rival med en helt annan regim. På alla punkter finner man att Washingtons utrikes- och säkerhetspolitik styr Bryssel. Nytt folk har nu flyttat in i EU-parlamentet, men samma beroendeförhållande till Washington kvarstår.

Pentagons talesman kunde i samband med resolutionen deklarera att USA är redo att i Europa installera  mark-baserade ballistiska missiler. Dessa var förbjudna enligt INF-avtalet, vilket revs upp av USA. Alltså EU-missiler som vid användning kan locka till vedergällning både från Ryssland och Kina.

Genom att grovt förtala Ryssland och samtidigt samarbeta med NATO för en upprustning av Europa bäddar man för ett tredje världskrig. Initiativet till en sådan megakatastrof kommer i så fall från  Washington. Och detta är inget unikt. I min bok ”De skapade ett blodigt 1900-tal”, finner du det klart dokumenterat att upprinnelsen och initiativet till både första och andra världskriget kom från Angloamerikanska centra.

Text: Hans Myrebro | Foto: Philips Wei. Licens: free use, Pixabay.com

Källor

 • Dinucci, Manlio, Voltaire Network, 2019, 03, 27
 • Parry, Robert, Bakom Kulisserna i Kiev, 2016


Så här kan du stötta Newsvoice

 • E unionens guldkalv tillsatt som Speciell Överåklagare iMakedonien Katica Janeva har blivit arresterat och häktad för en av grövsta anklagelse utpressning på över 2 miljoner euro av Makedonska affärsman.
  Speciella Överåklagaren – Katica Janeva varit insatt av EUs president-Jean-Claude Juncker och högsta EUs representant för utrikes frågor-Federica Mogherini!
  Ingen av dem två har velat uttala sig om de grova anklagelserna om Katica Janeva.
  Tyska tidningen Det Spiegel har kommit ut med nyheten om att Katica Janeva Speciela Överåklagare i Makedonien misstänks för utpressning på över 2 miljoner Euro från Makedonska affärsmän.
  https://m.spiegel.de/politik/ausland/mazedonien-drei-unbestechliche-gegen-den-mafia-staat-a-1081166.html

 • Bra artikel. USA hade planer på en bas på Krim långt före statskuppen. Egendom köptes in och amerikaner sågs i Sevastopol. Krimborna hade länge försökt få sin självständighet bekräftad av Kiev och de ville tillbaka till Ryssland. En amerikansk flotta avseglade, men kom fram för sent för att göra skillnad. Putin grep in och räddade folket, det folk som sköts ihjäl i östra Ukraina kunde han inte hjälpa på samma sätt. Jag förvånas av att denna artikel trycks på svenska, eftersom så många är okunniga om Ukraina och Ryssland. Så vill makten ha det.

 • Intressant! Jag gör snarlika bedömningar av vad som är fakta i målet. Men jag klarar inte alls av att vara lika kategorisk om vilka höger-vänster sympatier som vägleder olika aktörer.

 • Hej Hans, Jag har läst dina böcker, åtminstone två av dem och de var riktiga “ögonöppnare”.
  Att förstå vad USA håller på med, ledsagade av ett psykotiskt lett mellanösternland har fått min verklighetsbild att klarna. Det bästa vore väl att alla som anser sig vara av den “rasen” flyttar till sitt “förlovade” land allihop.
  Men de flesta håller sig därifrån, inte många vill flytta dit.
  De som kan bli köpta blir det de som förhärdar blir filmade i komprometterande, skapade situationer (blackmail).
  Som jag tror vår mördade statsminister blev.
  De flesta utav våra egna politiker är nog korrupta. Sådan verklighetsbild som dessa personer besitter kan det bara gå åt pipsvängen för detta lands innevånare.
  Som tur är så består inte alla Socialakrobater av trångsynta virrpannor, men de verkar föra en synnerligen beklämmande tillvaro.
  Inget annat land än USA har skapat så många krigssituationer och elände för så många. Jag undrar hur det kommer att gå för Venezuela och dess svältande befolkning, skapat av USA återigen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *