Bechir Rabani ifrågasatte skenheliga medier – Idag är han borta – Dokumentär

publicerad 16 augusti 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Bechir Rabani. Fotograf okänd (meddela NewsVoice)

VI MINNS BECHIR RABANI. Lodjur Produktion har intervjuat människor som kände Bechir Rabani som vän eller följare. Bilden av Bechir skiljer sig radikalt från den bild som massmedierna valde att måla upp. Medierna porträtterade honom unisont med negativt värdeladdade ord. De som kände honom beskriver istället en omtänksam och humoristisk person som gjorde ett seröst journalistiskt arbete. Filmen är en hyllning till en sann och orädd medborgarjournalist som Sverige förlorat.

Vi minns Bechir Rabani - NewsVoice.se 300pxAtt försöka återge dokumentären om Bechir Rabani med text går egentligen inte. Det är bättre att lyssna direkt till källorna, människorna som talar från hjärtat. Jämföra sedan deras ord med de stereotypa rubriker och “one-liners” som kända svenska journalister valde att publicera inför 100,000 läsare och tittare ute i landet. Avsikten var tydlig, att förstöra Rabanis rykte.

Bechir Rabani kan vara det största offret i sfären av nya nätmedier, ett offer för de svenska massmediernas hänsynslösa modus operandi mot en person som de hatade så mycket. Massmediernas kapacitet att ljuga om en enskild person tycks vara gränslös. Nu är Rabani tyst, men ute i landet växer en rättfärdig vrede mot åsiktsförtryck och medial mobbning.

Det betyder förmodligen att dessa hänsynslösa massmedier kommer att höja volymen på sina likriktande narrativ för att “ha rätt” och för att vidmakthålla en inbillad makt över det svenska folket, nysvenskar, migranter och asylsökande. Denna dokumentär sätter dock käppar i hjulet för det falska narrativen och ute i landet vaknar varje dag nya medborgarjournalister och aktiva människor i sociala medier.

Text: Torbjörn Sassersson

Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 – Foto: Vaken.se (med tillstånd)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tråkigt att han är borta. Att en ung man i hans ålder, utan kända hjärtproblem, helt plötsligt ramlar ihop och dör av just hjärtproblem precis när han började bli lite jobbig för vissa känns som en allt annat än en naturlig död. Men han var onekligen ett föredöme för alla oss andra som mest bara spyr galla i diverse kommentatorsfält och själv är jag bara en av de slappa gallspyende.

 • En mycket fin kille som jag själv varit i kontakt med ett antal gånger. En kille som utan att tvekan stöttade de flickor som grovt skändats och skadats av män som valt ut sina offer för att få utlopp för sina perversiteter. Han hade förmågan att ge några av dessa drabbade tjejer inte bara stöd utan även framtida tro och hopp.
  En kille som vågade belysa orättvisor och lagöverträdelser, som kämpade för de svaga i samhället.
  Djupt saknad.

 • Tack för att du påminner om detta. Må djävulen ta alla som trakasserat honom. Den mobbing som massmedia utsätter de som är frispråkiga för är bara av ondo och en dag skall de själva stå till svars för sina gärningar.

 • Dokumentären visar, på ett mycket bra sätt, fulmedias lögner om honom, samt hur vi kan ära honom och skapa upprättelse för honom.

  Men varför togs inte mordmisstanken upp mot den individ och sannolika underrätteetjänst som hade motiv att mörda honom och varför togs inte Wikipedias märkliga radering upp?

  Det antyds att det var självpåtagen stress som ledde till hjärtinfarkt. Varför antyds detta? Är detta bevisat utom allt rimligt tvivel? Hur då?

  Hede Bechir verkligen gillat de delar som utmålar honom som clown? Har han själv publicerat sådana klipp på tuben? Då är de ok. Annars inte.

  Är analysen av vad journalister röstar på relevant, med tanke på Bechirs vilja att inte polarisera? Enligt Jens Ganman är journalisterna själva de största offren för PK-fascismen. Förmodligen svarar journalister i ren rädsla för repressalier, från de som kontrollerar media, d.v.s. monopolkapitalismen och dess lakejer.

  Bechirs kritik av “kaviarvänstern” skall nog INTE ses som att han själv var höger, men det var förmodligen en kritik av de journalister och politiker som påstår att de är det, men förstör för massvis med svenska medborgare i vårt land.

  Jag tolkar det som sägs i dokumentären som att de som vill hedra Bechir på riktigt bör skapa Bechir-TV och Bechir-partiet tillsammans, genom vilka de realiserar hans dröm, för det var en fin dröm om en bättre media och ett bättre samhälle.

  Newsvoice och Valsamverkanspartiet är väl nästan där. Det är väl bara lite mer Bechir-energi som fattas, eller?

 • En lång och bra dokumentär. Mycket intressant. Tack för klippet, jag hade nog aldrig hittat den annars. Jag önskar att jag hade träffat Bechir.

 • Tack för denna fina porträttering av Bechir Rabani. En berörande film som underströk att Bechir var den människa jag spontant kände att han var – oavsett vad ‘gammelmedia’ skrev om honom. Ja, han är saknad av de många, vars talan han förde.

 • Om man inte vill använda malware-skripts från det anhang som sannolikt låg bakom mordet, så kan man med fördel både länka till och ladda ner dokumentären, helt utan att köra denna malware här på MP4-format (200MB).

  Mer om denna malware, som diverse brottslingar vill köra på din dator av olika skäl som de sällan redovisar för dig, kan du ta reda på via en intervju av Justin Hall med Richard Stallman, skaparen av GNU som sedan blev GNU/Linux. Självfallet använder de Internet Archive och INTE Youtube.

 • Egentligen kommer hatet från media, de som beskyller avvikande meningar för att vara rasister och/eller nazister. “Den som sat vat” lärde vi som små.
  Borde inte “hets mot meningsmotståndare” ha samma straffvärde som “hets mot folkgrupp”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *