Bechir Rabani ifrågasatte skenheliga medier – Idag är han borta – Dokumentär

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 augusti 2019
- Torbjörn Sassersson
Bechir Rabani. Fotograf okänd (meddela NewsVoice)

VI MINNS BECHIR RABANI. Lodjur Produktion har intervjuat människor som kände Bechir Rabani som vän eller följare. Bilden av Bechir skiljer sig radikalt från den bild som massmedierna valde att måla upp. Medierna porträtterade honom unisont med negativt värdeladdade ord. De som kände honom beskriver istället en omtänksam och humoristisk person som gjorde ett seröst journalistiskt arbete. Filmen är en hyllning till en sann och orädd medborgarjournalist som Sverige förlorat.

Vi minns Bechir Rabani - NewsVoice.se 300pxAtt försöka återge dokumentären om Bechir Rabani med text går egentligen inte. Det är bättre att lyssna direkt till källorna, människorna som talar från hjärtat. Jämföra sedan deras ord med de stereotypa rubriker och “one-liners” som kända svenska journalister valde att publicera inför 100,000 läsare och tittare ute i landet. Avsikten var tydlig, att förstöra Rabanis rykte.

Bechir Rabani kan vara det största offret i sfären av nya nätmedier, ett offer för de svenska massmediernas hänsynslösa modus operandi mot en person som de hatade så mycket. Massmediernas kapacitet att ljuga om en enskild person tycks vara gränslös. Nu är Rabani tyst, men ute i landet växer en rättfärdig vrede mot åsiktsförtryck och medial mobbning.

Det betyder förmodligen att dessa hänsynslösa massmedier kommer att höja volymen på sina likriktande narrativ för att “ha rätt” och för att vidmakthålla en inbillad makt över det svenska folket, nysvenskar, migranter och asylsökande. Denna dokumentär sätter dock käppar i hjulet för det falska narrativen och ute i landet vaknar varje dag nya medborgarjournalister och aktiva människor i sociala medier.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 - Foto: Vaken.se
Minnesstund för Bechir Rabani 17 dec 2017 – Foto: Vaken.se (med tillstånd)

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq