Så här mycket skiljer sig bidrag till svenskar och migranter – Fake news?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Svenska flaggan - Foto: Carina Andreasson, Mostphotos

DEBATT. Annie Lööf gick nyligen ut med åsikten att de negativa skriverierna om Sverige och landets välfärd är fake news och idag damp denna sammanställning ner på NewsVoice. Bilden visar en till synes mycket orättvis fördelning av resurser till en svensk ensamstående mamma i jämförelse med bidragen till en ensamstående mamma som är migrant.

Vi låter dig som läsare försöka ta reda på om siffrorna stämmer. Är bilden ett bra exempel på fake news som sprids i sociala medier, fake news som förmodligen härstammar från en otäck högerextremistisk gruppering i samhället?

Enligt bilden nedan härstammar siffrorna från Försäkringskassan, men stämmer det? Låt debatten börja.

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Uppdatering: 19 aug 2019: Ring P1 Lars Runesson om barnfattigdom 17 jan 2013

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq