D-vitamintillskott hjälper mot astma

0
Astma. Foto: MV. Licens: Flickr.com
Astma. Foto: MV. Licens: Flickr.com

Även om inte alla studier stöder att D-vitamintillskott hjälper mot astma, gör de flesta det. D-vitamintillskott är ett tryggt val. Ingen har dött av D-vitaminförgiftning under de senaste 15 åren, men mer än 45,000 amerikaner har dött av astma under de samma period.

Text: Birthe Storaker

Om du eller ditt barn har astma, bör du ta tillräckliga doser av D-vitamin, eftersom det finns så mycket vetenskaplig dokumentation på att det hjälper, skriver Vitamin D Council. Dokumentationen som styrker att det hjälper barn är mer signifikant än för vuxna, men både barn och vuxna med astma bör ta tillräckliga dagliga doser av D-vitamin.

Barn svarar ofta inom några månader på en D-vitaminbehandling, men det kan ta flera år för vuxna. Det är viktigt att astmatiker tar tillräckligt hög dos, eftersom doser på 1000 eller 2000 IU (IU = IE, Internationella enheter) per dag inte ger tillräckligt bra terapeutisk effekt. 2 000 IU är lika med 50 mcg vilket oftast är den måttenhet man använder i Norge när man köper D-vitamin.

Läs hela artikeln i TV Helse


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelMediesamhällets abnorma expansion beror på pengar och politik
Nästa artikelTrädgårdsterapi botar utbrändhet och krigstrauma
TV Hälsa är en norskägd hälsoportal på svenska som publicerar film och artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer