Erik och Matti kommenterar påståendet att ”Sverige aldrig varit tryggare”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Erik och Matti nr 10, 15 augusti 2019. "Sverige har aldrig varit tryggare". Foto: SwebbTV

Erik och Matti dissekerar PK-kändisar, journalister och politiker. Den röda tråden i samtalet handlar om en kognitiv dissonans i Sveriges ledning och media. De ser även ett samband mellan den stigande kriminaliteten med att SVT Barn (fd Barnkanalen) sänder program om att det är ”häftigt” att vara kriminell.

Källa: ”Erik och Matti” nr 10, 15 augusti 2019, ”Sverige har aldrig varit tryggare”. Foto: SwebbTV. Montage: NewsVoice

”Vår gissning blir att det gamla idylliska, trygga Sverige är ett minne blott och att det kommer att ta lång tid att återskapa en tillit mellan medborgarna som kommer i närheten av vad den var förr. Matti konstaterar att vi har ett samhälle där de tokigaste är de som hörs och de kloka är tysta – vilket är motsatsen till idealet.”

”Vi lever i den intressantaste av tider och att vi får se vad som händer när pk-illusionen rasar och politiker och journalister har skopat ur det sista förtroendet som finns i befolkningen.” – Erik och Matti


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq