Erik och Matti kommenterar påståendet att “Sverige aldrig varit tryggare”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Erik och Matti nr 10, 15 augusti 2019. "Sverige har aldrig varit tryggare". Foto: SwebbTV

Erik och Matti dissekerar PK-kändisar, journalister och politiker. Den röda tråden i samtalet handlar om en kognitiv dissonans i Sveriges ledning och media. De ser även ett samband mellan den stigande kriminaliteten med att SVT Barn (fd Barnkanalen) sänder program om att det är “häftigt” att vara kriminell.

Källa: “Erik och Matti” nr 10, 15 augusti 2019, “Sverige har aldrig varit tryggare”. Foto: SwebbTV. Montage: NewsVoice

“Vår gissning blir att det gamla idylliska, trygga Sverige är ett minne blott och att det kommer att ta lång tid att återskapa en tillit mellan medborgarna som kommer i närheten av vad den var förr. Matti konstaterar att vi har ett samhälle där de tokigaste är de som hörs och de kloka är tysta – vilket är motsatsen till idealet.”

“Vi lever i den intressantaste av tider och att vi får se vad som händer när pk-illusionen rasar och politiker och journalister har skopat ur det sista förtroendet som finns i befolkningen.” – Erik och Matti

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ge mig barnen för 4 års ålder och de blir bolsjeviker hela livet (Lenin?). Barn kopierar den starkare (föräldern) eftersom det mest påvisar fungerande överlevnad. Beviset för det är inlärningen av ett språk. En tvååring kan ha ett fullt utvecklat språk, ja t.o.m. fler språk. Satt knodden och studerade språk? Logical thinking – kopierade.
  Får man stryk som barn kopierar man det eftersom våld är ett överlevnadsbevis.
  Det går att hantera eftersom detta är helt grundat på idéer. (se Stojakovic).

  • Bolsjevik = majoritetsman. Lenins staty äras i Ryssland. Varför? Han anses vara demokratins fader i Ryssland. När vi talar om extrem kommunism talar vi om Stalin. En man som inte ville ha stjärnor på sin uniform, men dyrkades likt en gud av stora delar av folket.

   Hur avskaffades kommunismen i Ryssland? Folkomröstningar. Majoriteten(bolsjevikerna) bestämde det. Folket fick sina andelar av staten i ett ägarbevis.

 • Hej
  jag tror inte någon av de som skriver eller kommenterar, menar ett dugg med vad de säger.
  Ingen av dem skulle vara beredd att medverka i ett projekt för att skapa en ny samhällssyn baserad
  på empati och samarbete.
  Vested interests, är ett stort hinder. Dvs, ömsesidig nytta mellan två parter som drabbar den tredje.

  • Alla gynnas av lägre mordfrekvens i samhället. Alla empatiska individer gynnas av fred. Då slits inte barn i bitar, nämligen. Det finns ett valsamverkansparti där alla är välkomna, men alla utom 3-7 individer i Sverige saknar den empati som du talar om, så även du, misstänker jag.

 • Ja man undrar ju hur det har kunnat gå så här långt. Det måste vara bly i vattnet de dricker, kanske
  mass-hypnos.
  Om man definierar vad sinnessjukdom är så kan en av diagnoserna liknade de som vår nuvarande regering genomdriver vara ett klart fall på total sjukdom. Diagnosen visar på en klar, total sinnesförvirring.
  En regerings trovärdighet ligger inte i att handla som de gör f.nuv. det är det precis motsatta.
  Att tillintetgöra sin egna befolkning och ta ifrån dem deras rättigheter måste väl vara det yttersta sveket.
  De borde steriliseras per omgående och placeras någonstans där de inte kan påverka någon svensk människa.
  Om vi hade en fiende som verkade “under cover” så vore det väl en sak, men när de gör det helt öppet och får vara kvar i alla fall och dessutom “utan ansvar”. Vilken annan svensk människa kan ta beslut utan personligt ansvar?? Alla andra har ett ansvar men inte de som är satta att styra vårt land?????

  • Orden du kan slå upp är “Masshysteri” och “Grupptänkande”.

   Man kan även fundera på följande citat:

   ”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
   / Bertrand Russell

   ”One of the chief obstacles to intelligence is credulity, and credulity could be enormously diminished by instructions as to the prevalent forms of mendacity. Credulity is a greater evil in the present day than it ever was before, because, owing to the growth of education, it is much easier than it used to be to spread misinformation, and, owing to democracy, the spread of misinformation is more important than in former times to the holders of power.”
   / Bertrand Russell

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *