Studier: Jordning kan ge smärtlindring

publicerad 13 augusti 2019
- av TV Hälsa
bara fötter, strand, flipflops. Licens: Pexels.com (free use)

Förespråkare för den här terapin, som även kallas jordning, hävdar att den kan hjälpa till att lindra smärta, minska stress, depressioner och ångest och hjälpa oss att hantera smärta bättre. En ny forskningsstudie ger dem rätt.

En grupp på 16 massageterapeuter, ett yrke där många regelbundet drabbas av smärta och åkommor, rapporterade att de kände mindre smärta och fick bättre sömn, sedan de jordats varje dag under en månads tid.

Forskare vid University of California i San Diego testade jordning i den här gruppen under en sexveckorsperiod, vilket inkluderade två veckor då de inte använde tekniken. Under de fyra veckorna av jordning, var de barfota hela dagen och sov på ett lakan som hade en jordad anslutning till marken utanför sovrummet.

Läs mer i TV Helse | Foto: Bruce Mars. Licens: Pexels.com (free use)