Se upp för deep fakes från personer och organisationer som vill lura dig

5

DEEP FAKES. Den oberoende journalisten Sharyl Attkisson intervjuar Siwei Lyu som specialiserat sig på att identifiera deep fakes-videos som visar kända personer som säger saker de aldrig sagt. Tekniken baseras på artificiell intelligens och algoritmer som byter ut ansikten och röster på ett mycket övertygade sätt.

Det råder ett konstant teknikkrig mellan de som producerar deep fakes-videos och de som försöker upptäcka dem. Siwei Lyu arbetar på kontrakt för amerikanska DARPA med att identifiera utländsk påverkan mot USA.

I Attkissons video visas hur den tidigare fotbollspelaren David Beckham tycks tala flera olika språk flytande, bland annat spanska och arabiska. I en annan video sjunger flera presidenter John Lennons låt Imagine tillsammans.

Se videon från Attkisson med Siwei Lyu och David Beckham

Som vanligt pekas ryssarna ut som ett möjligt hot, men det verkar som om USA snarare är ledande i den tekniska utvecklingen att producera allt mer realistiska deep fakes-videos (red anm).

Text: Torbjörn Sassersson

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
16 augusti 2019 kl 11:33

Verkar att vi långsam närmar oss tiden igen, där man bara kunde kommunicerar direkt, allt annat blir fake.

Anders
Anders
Gäst
16 augusti 2019 kl 10:24

Nu får slempolitikerna ett nytt kryphål. “Det var inte jag som sa det, som satte på den lilla ungen eller (fyll i valfri perversion), det är Deep Fake. Alltihopa”.

Mikael
Mikael
Gäst
15 augusti 2019 kl 23:03

Can I have a Deep shake, fake burger and some global fries before you waste me, since I am a worthless eater.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
15 augusti 2019 kl 20:02

Tack Torbjörn sassersson för denna artikel…Jag känner igen detta, det har informerats om holografiska bilder tex, på molnen…det finns mycket att göra rent tekniskt med artificiell teknik…bra om allmänheten blir informerad. Vi har det inte helt enkelt som människa idag…

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
15 augusti 2019 kl 08:55

Intressant. Och det dröjer nog inte länge fören statsministern blir utbytt till en robot.