Se upp för deep fakes från personer och organisationer som vill lura dig

5
60

DEEP FAKES. Den oberoende journalisten Sharyl Attkisson intervjuar Siwei Lyu som specialiserat sig på att identifiera deep fakes-videos som visar kända personer som säger saker de aldrig sagt. Tekniken baseras på artificiell intelligens och algoritmer som byter ut ansikten och röster på ett mycket övertygade sätt.

Det råder ett konstant teknikkrig mellan de som producerar deep fakes-videos och de som försöker upptäcka dem. Siwei Lyu arbetar på kontrakt för amerikanska DARPA med att identifiera utländsk påverkan mot USA.

I Attkissons video visas hur den tidigare fotbollspelaren David Beckham tycks tala flera olika språk flytande, bland annat spanska och arabiska. I en annan video sjunger flera presidenter John Lennons låt Imagine tillsammans.

Se videon från Attkisson med Siwei Lyu och David Beckham

Som vanligt pekas ryssarna ut som ett möjligt hot, men det verkar som om USA snarare är ledande i den tekniska utvecklingen att producera allt mer realistiska deep fakes-videos (red anm).

Text: Torbjörn Sassersson

Källa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Tack Torbjörn sassersson för denna artikel…Jag känner igen detta, det har informerats om holografiska bilder tex, på molnen…det finns mycket att göra rent tekniskt med artificiell teknik…bra om allmänheten blir informerad. Vi har det inte helt enkelt som människa idag…

  2. Nu får slempolitikerna ett nytt kryphål. ”Det var inte jag som sa det, som satte på den lilla ungen eller (fyll i valfri perversion), det är Deep Fake. Alltihopa”.

  3. Verkar att vi långsam närmar oss tiden igen, där man bara kunde kommunicerar direkt, allt annat blir fake.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här