Youtube stängde SwebbTV – Mikael Willgert kommenterar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV

Youtube stängde SwebbTV under eftermiddagen. 100-tals intevjuer försvann. Mediejätten anger att SwebbTV brutit mot community-reglerna, men redaktören Mikael Willgert menar att kanalen inte brutit mot några regler utan endast lagt ut samhällskritik.

Pressmeddelande från Mikael Willgert, fredag 2 augusti 2019, kl 22:08

“Många av er har säkert redan märkt att Swebbtv inte längre går att nå på Youtube. Kl 16.45 idag fick vi ett mail från Youtube att vi brutit mot reglerna för communityn och att vårt Youtube-konto därför avslutats.

Det är första gången vi får denna typ av information från Youtube med synpunkter på vårt innehåll. Det har inte heller förekommit synpunkter på upphovsrättsbrott eller annat liknande.

Därför är vi lika undrande som ni tittare vad detta handlar om. Om det är något speciellt program som det finns synpunkter på kan man ju vänta sig ett påpekande eller i värsta fall att man tar bort detta program. Men nu har de alltså beslutat ta bort alla våra hundratals program utan närmare förklaring.

Tack vare er har våra program fått en allt större spridning. Vi har pendlat runt 1 miljon visningar och 200.000 visningstimmar per månad den senaste tiden. De senaste 90 dagarna har vi haft 3-400.000 unika tittare enligt Youtubes statistik. Vissa program har kunnat mäta sig med SVTs tittarsiffror. 

Vi har varit väldigt glada för detta och bärs upp av er hängivenhet och uppskattning för programmen. Vi får mängder med bevis på detta vilket är ovärderligt. Även alla generösa bidrag från er tittare är avgörande! Vi har aldrig haft någon nämnvärd kritik av våra program, vilket också har varit positivt.

Så vad är det då som har hänt?

Vi har kritiserat politiken i frågor som rör klimatlarmen, massmigrationen och familje- och könsfrågor. Även hälso- och läkemedelsfrågor har avhandlats som kan stöta sig med starka intressen. Troligen har kritiken skapat oro bland våra makthavare och regeringen har ju tydligt aviserat att de vill strypa det fria ordet. Det är inte så länge sedan regeringen kallade till sig både Google och Facebook för att få dem att ta itu med detta.

Svensk Webbtelevision har utgivningsbevis som ska utgöra ett skydd mot klåfingriga makthavare. Däremot finns inget skydd mot att samma makthavare utövar påtryckningar mot de sociala medieplattformarna och tvingar fram denna typ av avstängningar. Dessutom är ägarintressena starkt associerade med de internationella finansintressen som vi emellanåt kritiserar.

Vad gör vi nu?

Vi har kopior av allt material lagrat så det bör inte vara någon större svårighet att återskapa vårt arkiv med hundratals program. Däremot behöver vi tänka över hur vi ska göra detta tillgängligt utan att behöva ta hänsyn till politiska eller andra intressen.

Google har missbrukat sin dominerande ställning för att stänga ner Swebbtv. Jag tror att de har begått ett misstag.

En annan komplikation är att de är närmast omöjliga att nå. Det finns ingen att prata med. Ingen som kan förklara vad som pågår. Bara ett anonymt meddelande om att vi brutit mot reglerna för communityn. Det är inte en fungerande affärsrelation. Det är dessutom ett hån mot våra 100.000-tals tittare som möjliggör Youtube.

Kanske kan detta kan vara ett startskott för att på allvar skapa en mediekanal för video där vi inte är beroende av en nyckfull plattformsoperatör. Vi kommer undersöka alternativen. Vi kommer självklart också kontakta Google för att be dem korrigera sitt misstag.

Tills vi är uppe igen finns vi på vår hemsida Swebbtv.se samt med mail från info@swebbtv.se när vi har något nytt att berätta. Vi finns också på Facebook.”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Väntar på att den här pseudovetenskapliga smörjan ska stängas också. Stackars obildade människor som går på ert trams.

  • Bildningsnivån här bland läsarna övergår bildningsnivån hos politiker. Majoriteten av politikerna (särskilt sossar inkl Löfven) har väl med nöd och näppe klarat grundskolan, ev har de gymnasiekompetens. Deras värld är väldigt liten och därför blir de också lättmanipulerade av externa krafter. Allmänhetens analytiska och kritiska förmåga är utomordentligt viktig för att balansera upp sviktande intellektuell förmåga hos politiker.

   • Å vad menar du med det och vad har det för relevans? Själv är jag en universitetsutbildad kvinna med integritet, analytiskt och kreativt sinne. Ett riktigt “pain in the ass” i arbetslivet. Kan inte riktigt följa med stimmet i att “inte se, inte höra och inte tala”. Den sociala kompetensen sviktar därmed högst betänkligt enligt ledningen. Om alla vore som jag, inom en myndighet, så skulle vi inte ha några “affärer” rörande forskningsfusk och ekonomisk oredighet. Vem är du själv?

   • Ett förtydligande. Man behöver inte vara universitetsutbildad för att vara intellektuell och ifrågasättande. Snedrekryteringen till universitet och högskolor har dessvärre resulterat i att det inte är de “skarpaste knivarna i lådan” som rekryteras och befordras till docenter och professorer. Tvärtom verkar det som att det krävs en mycket stor portion följsamhet med ledningen (och ett depraverat system) som gör att det rasslar in pengar till forskning, medaljer och utmärkelser. Inte för att de gör ett bra jobb (för allmänheten) utan för att de gör ett utmärkt jobb som gynnar systemet och dess ägare. Jag har följt den här teatern på nära håll, vilket gör mig spyfärdig. De bästa blir utköpta. Synd men sant. Universitetsvärlden är helt korrupt. Inte minst för att de utför forskning och levererar önskat resultat till törstande politiker.

 • Nedstängningen av SwebbTv i fredags borde toppat alla nyhetssändningar i helgen om vi hade levt i en äkta demokrati. SVT ska ju ha en opartisk nyhetsförmedling och då borde ett brott mot yttrandefriheten vara topprioriterat. Nedstängningen kan ses som ett slags “hate act” mot Mikael Willgert, alla personer som blivit intervjuade och inte minst mot alla tittare av SwebbTv. Vad blir nästa steg av regimen (Löfven, Lööf, M Johansson och Co.) i landet? Vilka repressalier är att vänta härnäst?

  I lördags var en av SVT:s huvudnyheter att ASAP Rocky landat i USA och SVT Nyheter var t o m på plats vid Arlanda när ASAP Rocky tog ett jetflygplan från Stockholm.

  SVT gör alltså väldigt konstiga nyhetsprioriteringar. Vad ASAP Rocky gör är en riktig skitnyhet i jämförelse med nedstängningen av SwebbTv. Det måste suga för Hanna Stjärne att SwebbTv lockar en storpublik. Trots miljardregnet över SVT så producerar de mest bara “bolibompa-program”. Finns väldigt få intellektuellt utmanande program på tv. Kanske därför som en stor del av allmänheten sviker SVT? Vi är inte lika korkade som SVT och politiker vill göra oss till. Vi som tittar på SwebbTv röstar sas med fötterna och det är en lärdom för politikerna.

  • Där tangerar du en fråga som jag ställt mig många gånger beträffande politiker och andra PK-ledare. Jag undrar om de faktiskt är så hjärntvättade själva så att de tror att de gör intressanta och viktiga program? Eller har de en distans mellan sina värderingar och intresset att lura fårskocken? Beträffande Reinfeldt förstod jag ju i efterhand att han manipulerade folket och förstod mycket väl att han ledde en slavstat med sin jobblinjepiska, men hur är det med mindre slipade juveler t ex inom media?

   • Ja det kan man undra över. Frågan är väl vad som pågår i maktens korridorer. I många kommentarer klandras vänstern men jag tror att det är uträknat av trådryckarna. Ni minns väl att moderaterna var nya arbetarpartiet. Jag tycker vi ska angripa alla partierna inklusive SD men göra det med fakta och inte personangrepp på vänsterns politiker. Sådana angrepp gör bara att vanligt folk inte lyssnar. Då tror ju de att Swebb-TV har hetsat mot folkgrupp.

 • Sensuren av SwebbTV kan kanskje være mer omfattende enn å stenge YouTubekanalen.
  Jeg gikk på google og søkte “swebbtv”. I søkeresultatet, plass nr. 2 fra toppen, fikk jeg se en Wikipediaoppføring for SwebbTV.
  Se skjermdump; https://ibb.co/QCPgqkM

  Jeg fulgte lenken til Wikipedia, bare for å få se en melding om at “Wikipedia does not have an article….”
  Se skjermdump: https://ibb.co/TwRWXfs

  Da artikkelen tydelig fremkommer i søkeresultatet i Google, men mangler i Wikipedia, så må det bety at SwebbTV’s Wikipediaoppføring bevisst har blitt slettet.

 • Orsaken till att den så lågmälda kanalen swebbtv släkts ner beror knappast på att Youtube känner sig hotad – tvärt om. Ju mer följare swebbtv får, ju framgångsrikare blir Youtube. I en fungerande marknadsekonomi, är det marknadens efterfråga som bestämmer utbudet.

 • SwebbTV har hållit en hög nivå sedan starten med sakliga argument av pålästa människor. Det senaste året har de också höjt nivån med program som “Den fjärde statsmakten” och “Erik och Matti”. Också de senare intervjuerna med t.ex. Jacob Nordangård, Claes Hedberg, Ole Dammegård, Elsa Widding, Nils-Axel Mörner och Elise Rydahl har bidragit till en kvalitetshöjning. Veteraner som Karl-Olof Arnstberg, Jan Tullberg, Lars Bern och Gunnar Sandelin m.fl. förtjänar mycket tacksamhet från svenska folket. Vilka hjältar ni har varit. Vi är många tusen människor som hoppas på en snabb återkomst av SwebbTV under fortsatt ledning av en av Sveriges modigaste och mest pålästa journalister, Mikael Willgert.

  • Kan bara hålla med dig JHL. Dessa veteraner du nämner är otroligt kunniga och ser verkligheten som den är utan att inlinda saker i allt möjligt trams eller att sitta och skruva på sig. Och Mikael Willgert är en enastånde och lyssnande programledare. Det är bara att hoppas på att dom återkommer just för att inte fascisten Morgan Johansson ska kunna knäcka yttrandefriheten. Han vill skapa ett svenskt Gulag.

 • UTAN PERSONLIGT ANSVAR KAN ALLT HÄNDA I SVERIGE OCH DET HAR HÄNT I DIKTATUREN SVERIGE!
  SE DENNA VIDEO OM CA 3 MINUTER. “VI LEVER ALLTSÅ I EN DIKTATUR VI HAR RENA GESTAPO”

 • Har undrat hur länge wsebbtv får ha sin kanal ifred? Nu vet jag.

  Om nu alla inte har förstått att all kritik av: “Big Parma, vaccinationer, övervakningssamhället, klimatalarmism” och “kritik mot myndigheter, FN, skatter” inte är tillåtet, så kanske ni förstår det nu?

 • Sommarpaniken i Rosenbad lugnades igår genom frisläppning av ASAP och nedstängning av PI-kanalen SwebbTV. (PI -politisk inkorrekt. Exempel: “Kejsaren är naken- HCA”)

 • Det som har skett strider tveklöst mot Yttrandefrihetsgrundlagen, YGL, men vem har beordrat Youtube att stänga ned SwebbTV ? För ingen är väl så naiv att de tror att Youtube har gjort det på eget bevåg.

  De två ministrar som genast hamnar i söklyset är självklart Justitieminister, Morgan Johansson och Inrikesminister, Mikael Damberg. Självklart måste det utredas vilken eller vilka det var som gav Youtube orden att släcka ned SwebbTV.

  //Gunnar

 • Det är bedrövligt! Mer självdiskrediterande än så här kan det dock inte bli, så kanske tilltaget gör mer nytta än skada i förlängningen? Michael Willgert gör ett strålande arbete och ämnena är synnerligen intressanta och aktuella. Förvisso inte förvånande att regeringen får panik!

 • Varför skall President Donald Trump avslöjande av Lövens
  misskötsel av Sverige gå ut över svenska folket?
  Swebbtv gör ett fantastiskt fint arbete. Det finns mycket socialistisk förräderi som behöver avslöjas.

 • Ingen förlust. Jag har länge påtalat problemet med de här plattformarna.

  Det är bankmaffian som ligger bakom. De har politikerna i sin bakficka. De äger dessa plattformar och de äger politikerna och de äger de som betraktar deras elände OCH de bryr sig inte om vanligt folk eller sanningen, men enbart sin egen kortsiktiga girighet och världsdominans.

  Jag rekommenderar därför plattformar som rekommenderas av Free Software Foundation, ex. GNU/Linux, WordPress, phpBB och Internet Archive, men även partier som valsamverkar brett för fred och Swexit.

  Inget kan irritera bankmaffian mer än detta, jo förresten palestiniern Bechir Rabani, som granskade en av deras dörrvakter.

 • ” …. regeringen har ju tydligt aviserat att de vill strypa det fria ordet. Det är inte så länge sedan regeringen kallade till sig både Google och Facebook för att få dem att ta itu med detta” skriver Mikael Willgert, ovan.

  [Raderat, artikeln hndlar inte om 911, S. vises protokoll, NWO, Rockefeller]

  När SAF och LO 1998 sålde ut sina flaggskepp SvD respektive AB, till tre storbanker på Wall Street och med Schibsted som en sorts bulvan, då kunde man, i det fall man var införstådd med konspirationen, vilket ju inte många var, verkligen ana ugglor i mossen. Men få visste något före 2011/12, då Svegfors “spilled the beans.

  [Raderat, artikeln hndlar inte om 911, S. vises protokoll, NWO, IG Metall]

  Denna senaste påminnelse från SwebbTV, beträffande Youtube/Google-strypning av yttrandefriheten är ju bara en i raden av diktaturfasoner under senare tid. Dags att Vakna! Kom ihåg vad som hände i december ’18: U N Compact Migration Agreement godkänns av riksdag, Elit och alla partier, helt utan folkets yttrande trots att det gäller ett FOLKMORD på oss svenskar! Kan det inte bli tydligare, vad som är i görningen? Mänskligheten fick tio extra år, efter det att Klimatkonferensen i Köpenhamn 2009 snöade in. Åren 2020 fram till det att agenda 2030 skall vara genomförd, kommer bli omvälvande, minst sagt. Att yttrandefriheten blir strypt, som en tidig åtgärd är en rimlig gissning. Det är det vi nu ser.

    • @ Torbjörn
     Du gör rätt som modererar bort sådant. Visst kan det ena ha ett samband med det andra. Så är det säkert ofta, men dessa saker kan i så fall analyseras och redovisas separat och vetenskapligt, med olika hållbara evidens, för annars motverkar sådana kommentarer givetvis Newsvoice som en trovärdig nätmedia.

     Uppmana gärna individen att skriva en kortfattad evidensbaserad artikel om varje ämne istället!

 • “NewsVoice är kritiska till exempelvis Big Parma, vaccinationer, övervakningssamhället, klimatalarmism och så vidare och inte sällan med ett konspiratoriskt upplägg”. (Mats Sederholm)

  Tänk vad skönt att swebbTV stängt ner då dem uteslutande berört ämnen som: “Big Parma, vaccinationer, övervakningssamhället, klimatalarmism” samt att “Den alternativa samhällskritiken har förvandlats till en ensidig högertypisk kritik mot myndigheter, FN, skatter, människors aktivism och liknande”.
  (Mats Sederholm)
  Källa: https://newsvoice.se/2019/08/alternativ-korrekt/

  Tänk vad skönt att slippa systemhatare från högern.

  • Intressant att det kan slumpa sig på detta sätt. Drömmen för vissa verkar vara att slumpteoretikerna tar vid och tar Newsvoice till nya höjder.

 • Dyster utveckling. Den enda regering som verkar reagera mot censuren är vita huset. Jag rekommenderar videoplattformarna Brighteon och Bitchute, dessa är för yttrandefrihet. Internet har blivit polariserat.

  Glöm heller inte bort att EU-kommissionen utövar starka påtryckningar på IT-jättarna att de ska ta bort material – det kan man läsa i kommissionens egna dokument:

  https://jmm.nu/eu-valet-2019-annonsering-facebook/

 • LBRY har en webfront i beta, som kan sees her:
  Max Igan: https://beta.lbry.tv/@thecrowhouse/2677aa4bb592d97c4be07b80124507db18a529f4
  Sara Westall: https://beta.lbry.tv/@sarahwestall/09d4223819ac29d5462a3eea2b1f35b5482770a2
  AntiMedia: https://beta.lbry.tv/@AntiMedia/e864eeeec090ee7a136566aad835285ca2a8d4f6

  For opprettelse og konfigurasjon av egne kanaler må man enda en stund bruke LBRY’s nedlastbare app, fra https://lbry.com

  Jeg har selv sjekket ut flere slike SENSURIMMUNE alternativer, bl.a også IPFS (Interplanetary File System) https://ipfs.io, men landet på http://lbry.com grunnet brukervennlighet og eksplosivt økende brukermasse.

 • Jeg har nettopp tipset SwebbTV om å ta i bruk https://lbry.com som er en sensurimmum P2P tjeneste for videodistribusjon.

  Flere store og små innholdsprodusenter har emigrert til LBRY, bl.a Sara Westall, Max Igan, AntiMedia m.fl

 • Youtube och diverse andra kanaler styrda av den sk världsregeringen blir så småningom marginaliserade. Människans skapande förmåga kommer att köra över alla försök till robotisering.

 • Jag tror inte att det bara är You Tube som är boven i dramat här. Vi vet vilka som kallade till sig FB och Google! Det finns en ytterst illasinnad och ond minister(Morgan Johansson) i Sverige som jag tror har ett finger med här. Kanske lögnkanalen SVT har känt sig hotad. Dom senaste programmen med Erik och Matti har ju friskt drivit med den utvecklingsstörde Löven. Som förresten sa i en intervju för ett tag sen sa, citat: det är många döda som flyr i rangliga båtar ut på Medelhavet, slut citat. Inte konstigt att man gör narr av en statsminister som inte kan knyta skorna.
  Swebb TV var en pärla.

  • Och Löfvens rekord:
   ”Sverige har varit naiva”.
   Hur många grammatiska fel fick han med i en mening på fyra ord?
   När han borde ha sagt:
   Vi i regeringen, och särskilt jag har varit naiva. Vi tar på oss ansvaret för denna massinvandring fullt ut. Förlåt oss, snälla, alla invånare i vårt vackra och trygga land. Jag lovar att med full kraft försöka ställa allt tillrätta!

   • Har reflekterat över Löfvens mimik och ansiktsuttryck och tycker att den påminner om Hitlers efter Stalingrad. Är det så den undertryckta ångesten ser ut när man ser och talar till dem man fått förtroendet att leda med vetskapen om att man lett dem till en väg som kommer att resultera i katastrof och förödelse?

    • Likaså när Magdalena Andersson gjorde tummarna upp över den “urstarka svenska ekonomin” så var det också med att ansiktsuttryck fyllt av en undertryckt ångest. Krävs en skådespelare av rang för att sälja det osäljbara.

 • sanslöst!! Ytterligare ett steg närmare den totala censur som genomsyrar Sverige. Ett verkligt allvarligt hot mot demokratin. Dags att folket reser sig och revolterar mot det totalitärsamhälle Sverige blivit. Hoppas verkligen att swebbtv fortsätter att sprida det sanna ordet till skillnad från propagandasända statsradio och tv samt de fakenyheter som våra tidningar basunerar ut. Behövs sannerligen en motpol till detta. Heja swebbtv!!

 • Tyvärr beror nog detta på vår begåvade stadsminister Stefan Löfven. Likt folken i DDR, Rumänien och Sovjetunionen har vi förlorat vår yttrandefrihet. Löfven, Honecker, Ceausescu är inte förenliga med yttrandefrihet. För dessa herrar är det bara makten som räknas och blir en nödvändighet för deras överlevnad vilket gör att det likt för den franske despoten Macron inte finns några begränsningar för vad dessa herrar är beredda att göra för att behålla makten. Hade Löfven varit stadsminister 1931 hade ingen demonstrant överlevt i Ådalen 1931. En riktig Socialdemokrat kan inte rösta på ett parti som leds av Löfven!

 • Det är väl klart som korvspad att när man klår SVTs tittarsiffror finns det folk både på SVT och i Rosenbad som kräver åtgärder.

  Hur är det med den plattform Jordan B. Peterson skulle lansera, är den igång?

 • Det är alarmerande när “deep state” via både sina kanaler för utförsel av sin sjuka världsordning – jag tänker på att de äger regeringar och länders lagstitningar, och att de har internet. För internet och allt som hör till hör till kontrollverktyg som dr ligger bakom. Naiva människor har hävdat att internet är av godo. Sa inte någpn i Trumpkretsen att Google borde styckas upp?

 • “Vissa program har kunnat mäta sig med SVTs tittarsiffror” – SwebbTV var helt enkelt för bra och hotade statspropagandan i det finstyrda SVT. Inget dåligt beröm med en budget på någon procent av SVTs!
  Hurra för SwebbTV och Mikael Willgert!
  Är Brightheon.com en användbar visningskanal?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *