CIA:s version av krigen i Mellanöstern

publicerad 20 september 2019
- av NewsVoice
Saudiarabien - Grafik. Vox.vom

NOTERAT. Vox beskriver i denna video orsaker till krigen i Mellanöstern. Narrativet baseras på Kenneth Pollack som är en fd militäranalytiker från CIA. Även om berättandet innehåller en aning självkritik mot CIA är versionen som presenteras i grunden CIA:s.

Vox.com är en amerikansk nyhetshemsida som drivs av Vox Media. Den lanserades 2014 av liberal-krönikören Ezra Klein. Vox sammanfattar ämnen på ett “wiki”-liknande sätt, som lyfter fram sammanhang och viktiga definitioner, enligt Wikipedia.

Grundaren är 80-talisten Ezra Klein, en amerikansk politisk bloggare och liberal kolumnist med erfarenheter från The Washington Post, Bloomberg News, MSNBC och det politiska magasinet The American Prospect. 

Diskutera gärna videon i kommentarsfältet. Försök att förslagsvis finna fem fel och fem rätt. Alla kommentarer som innehåller kritik mot folkgrupper raderas.

Text: NewsVoice | Grafik: Vox.com


Så här kan du stötta Newsvoice

 • USAs inblandning i konflikten nämns inte.
  Samma sak gäller Israel som tjänar mest på konflikten.
  Det riktiga kalla kriget är mellan USA och Iran. Saudierna bara utför och finansierar vad som planeras i Washington och Telaviv.

 • USAs inblandning i konflikten nämns inte.
  Samma sak gäller Israel som tjänar mest på konflikten.
  Det riktiga kalla kriget är mellan USA och Iran. Saudierna bara utför och finansierar vad som planeras i Washington och Telaviv.

 • I varje konflikt där inte någon lösning tycks finnas, förekommer det alltid en dold tredje part
  som tjänar på konflikten. Så frågan är vilken den verkliga tredje parten är i detta fall.

 • I varje konflikt där inte någon lösning tycks finnas, förekommer det alltid en dold tredje part
  som tjänar på konflikten. Så frågan är vilken den verkliga tredje parten är i detta fall.

 • Om man kan lita på general Wesley Clark, så behöver vi inte leta efter orsaker till förutbestämda krig. Alla påtalade orsaker är i så fall efterkonstruktioner. Det blir uppenbart genom att läsa rubrikerna på Svt att man nu samlar svepskäl för att dra igång teatern i Iran:
  “Sju krig på fem år”: https://www.youtube.com/watch?v=gTbg11pCwOc

 • Kan man möjligen förvänta sig någon självkritik från amerikanskt håll? Sitter långt inne.
  Och ändå är det ju främst USA:s ganska vettlösa politik som ligger bakom hur konflikterna i mellanöstern utvecklats till att i dag gränsa till storskaligt krig. Men kanske är det syftet?

 • Om man kan lita på general Wesley Clark, så behöver vi inte leta efter orsaker till förutbestämda krig. Alla påtalade orsaker är i så fall efterkonstruktioner. Det blir uppenbart genom att läsa rubrikerna på Svt att man nu samlar svepskäl för att dra igång teatern i Iran:
  “Sju krig på fem år”: https://www.youtube.com/watch?v=gTbg11pCwOc

 • @ “CIA:s version av krigen i Mellanöstern” är ingressen. Jaha, i så fall är det Israel som styr CIA (vilket vi redan visste och det via sina integrala storbanker i diasporan), eftersom “that shitty little country” knappast omnämns alls.

  [Raderat]

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=195058
  “Russia and China Are Why the New World Order Is Imploding”
  Jon Hellevig – Russia Insider Sept 17, 2019

  En summering:
  The Western world is in turmoil: the previous overwhelming geopolitical domination is gone and over with; military solutions against the main adversaries – China and Russia – are off the books; hybrid wars against them have failed; China and Russia are economically stronger than ever, too strong for the adversary; and to boot the domestic Western economies are in extraordinary bad shape, risking a depression of epic proportions.

 • Kan man möjligen förvänta sig någon självkritik från amerikanskt håll? Sitter långt inne.
  Och ändå är det ju främst USA:s ganska vettlösa politik som ligger bakom hur konflikterna i mellanöstern utvecklats till att i dag gränsa till storskaligt krig. Men kanske är det syftet?

 • @ “CIA:s version av krigen i Mellanöstern” är ingressen. Jaha, i så fall är det Israel som styr CIA (vilket vi redan visste och det via sina integrala storbanker i diasporan), eftersom “that shitty little country” knappast omnämns alls.

  [Raderat]

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=195058
  “Russia and China Are Why the New World Order Is Imploding”
  Jon Hellevig – Russia Insider Sept 17, 2019

  En summering:
  The Western world is in turmoil: the previous overwhelming geopolitical domination is gone and over with; military solutions against the main adversaries – China and Russia – are off the books; hybrid wars against them have failed; China and Russia are economically stronger than ever, too strong for the adversary; and to boot the domestic Western economies are in extraordinary bad shape, risking a depression of epic proportions.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *