CIA:s version av krigen i Mellanöstern

publicerad 20 september 2019
- av NewsVoice
Saudiarabien - Grafik. Vox.vom

NOTERAT. Vox beskriver i denna video orsaker till krigen i Mellanöstern. Narrativet baseras på Kenneth Pollack som är en fd militäranalytiker från CIA. Även om berättandet innehåller en aning självkritik mot CIA är versionen som presenteras i grunden CIA:s.

Vox.com är en amerikansk nyhetshemsida som drivs av Vox Media. Den lanserades 2014 av liberal-krönikören Ezra Klein. Vox sammanfattar ämnen på ett "wiki"-liknande sätt, som lyfter fram sammanhang och viktiga definitioner, enligt Wikipedia.

Grundaren är 80-talisten Ezra Klein, en amerikansk politisk bloggare och liberal kolumnist med erfarenheter från The Washington Post, Bloomberg News, MSNBC och det politiska magasinet The American Prospect. 

Diskutera gärna videon i kommentarsfältet. Försök att förslagsvis finna fem fel och fem rätt. Alla kommentarer som innehåller kritik mot folkgrupper raderas.

Text: NewsVoice | Grafik: Vox.com