Hälsa för barn – ETC lockade fram näthatarna mot boken – ”Jag ska våldta din gravsten och pissa på den”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 september 2019
- NewsVoice redaktion
Stefan Whilde replikerar Andreas Gustafsson i ETC. Montage: Newsvoice.se
Stefan Whilde replikerar Andreas Gustavsson i ETC om boken Hälsa för barn. Montage: Newsvoice.se
Stefan Whilde (th) replikerar Andreas Gustavsson (tv) i ETC om boken Hälsa för barn. Montage: Newsvoice.se

REPLIK. Andreas Gustavsson som är chefredaktören på ETC angriper Stefan Whilde som just kommit ut med en bok om hälsa för barn. Gustavsson rubricerar sin ledarartikel med de starka orden: “Varning utfärdas – vaccinmotståndare säljer livsfarlig barnbok”. NewsVoice publicerar Whildes replik, som anspelar på kristallnatten då judar förföljdes av Hitler jugend och SA-styrkor.

Text: Stefan Whilde

Man kan starta bokbål och bränna böcker på många olika sätt, men syftet är alltid detsamma: Att tysta det öppna samtalet, att förlama människors rätt till valfrihet och att styra demokratin i ”rätt” riktning.

Metoden: Hetsa människor genom att skrämma dem med det som skrämmer allra mest – att behöva ta eget ansvar.

Orsaken: Rädslan för det okända, det oliktänkande, det främmande, rädslan för andra människors oberoende och frihet.

Den 26:e augusti 2019 släpptes min barnbok “Hälsa för Barn” Litet Förlag, med illustrationer av Louise Nocky. Boken handlar om hälsa på naturlig väg. Den berättar om vårt immunförsvar och hur det fungerar, om läkekonsten homeopati, men också om skolmedicinen, den berättar om barnsjukdomar, feber, virus och bakterier. Mycket av det som boken tar upp har vi människor vetat i evigheter. Det är gammal, tidlös visdom i all enkelhet.

Men tidlös visdom skrämmer, för inte sällan är den allt annat än salongsfähig. Den är tvärtom en smula obekväm, om man så säger och inordnar sig i ledet gör den inte heller.

Det finns krafter, element i samhället som har en fyrkant vari allt ska passa in, och det som inte passar in ska bort.


Tidningen ETC tror på sanningen, sin egen sanning och det finns bara en sanning enligt ETC och det är ETC-sanningen. Allt som avviker från den är fake news, det är faktaförnekelse, det är olämpligt, ovetenskapligt, konspiratoriskt och livsfarligt. Myntet har bara en sida, punkt slut.


ETC och föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) angriper tillsammans boken “Hälsa för barn”

Exakt samma renläriga verklighetsuppfattning hittar vi i föreningen VoF och det är kanske inte så förvånande för någon egentligen att dessa två självutnämnda grindvakter för den enda tillåtna sanningen är bästa bundisar.

När en bok har release hör det till god ton att skicka ut en pressrelease av något slag. Antingen från ansvarigt förlag eller direkt från författaren (om man vill vara mer personlig). Min pressrelease hade i det här fallet en medvetet kittlande rubrik. Den löd: ”Första vaccinkritiska barnboken på svenska” och att vara kritisk är ju något bra – så länge man är det på rätt sätt förstås och håller sig inom fyrkanten.

Näthatarna mot boken Hälsa för barn: ”Du kommer att dö, din homeopatjävel”

Tidningen ETC och föreningen VoF gjorde gemensam sak och startade ett drev mot mig och barnboken “Hälsa för barn”. Ett par andra aktörer inom media hakade troget på medan resten av aktörerna försökte tiga ihjäl hela saken. ETC:s “recension” av boken, med titeln ”Varning utfärdas – Livsfarlig barnbok”, satte tonen. Hundratals, kanske tusentals troll och näthatare hörde av sig med fina hälsningar som till exempel ”jag ska våldta din gravsten och pissa på den”, ”barnamördare”, ”du kommer att dö, din homeopatjävel”, ”jag ska köra en vaccinspruta genom halsen på dig” och annat mäkta poetiskt.


Drevets primära syfte och underliggande signal var att tända på ett digitalt bokbål genom att hetsa de poetiska brevskrivarna till att med påtryckningar och hot riktade mot bokhandelns kedjor och butiker försöka få bort boken från marknaden. Vilket de tycks ha lyckats med. Eller har de?


“Vi såg det på kristallnatten i Tyskland november 1938”

Vi har sett det otaliga gånger genom historien, vi såg det på kristallnatten i Tyskland november 1938, när alla ”olämpliga” och ”oliktänkande” böcker brändes på bål. Det fanns bara en sanning då också. Myntet hade bara en sida och gud nåde den som vände på myntet och sa: ”Nej, men titta här – det finns visst en baksida också… eller en annan framsida!”.

I fallet med “Hälsa för barn” förlåter jag VoF, ETC och deras svans av följare av två skäl: De visade vem de är när det hettade till – rädda för en barnbok. Så nu vet vi vilka ynkryggar de är och de bidrog högst aktivt till att försäljningen av boken sköt i taket. 1:a upplagan sålde slut direkt och andra är på väg, rykande färsk, från förlagets tryckeri. Två stora bokkedjor (tex Bokus) verkar ha gett vika och dragit in boken. I gengäld har hundratals andra kanaler öppnat sig tack vare ett fantastiskt stöd från tusentals människor som har två sidor på sina mynt och som respekterar att sanningen har rätt till många olika ansikten.

Vad VoF och ETC inte förstår

När en etablerad och självpåtaget auktoritär röst, som både VoF och ETC är eller gärna vill vara, försöker tysta ner och censurera något för hela befolkningens räkning, då slår delar av befolkningen bakut och gör precis tvärtom, de startar gräsrotsrörelser.

Idag, tack vare människors osjälviska och obevekliga engagemang, är “Hälsa för barn” en gräsrotsrörelse och rörelsens programförklaring är hur enkel som helst: Demokrati, valfrihet och öppenhet. Det är dessa tre ledord vi alla kommer att tänka på när vi hör barnbokstiteln “Hälsa för barn”.

“Där man bränner böcker bränner man till slut även människor.” – Heinrich Heine

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopatisk läkekonst

Relaterat

 • Läs mer om hälsa i NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ingridochmaria.se (4 sep 2019): Drev mot vaccinkritisk bok misslyckades – blev försäljningssuccé

  “När tidningen ETC och föreningen VoF drog igång en kampanj för att stoppa Stefan Whildes nya bok Hälsa för barn, bet de sig själva i svansen. Något som börjar likna en folkrörelse har bildats kring boken och dess uppmaning om att vara försiktig med att vaccinera barn mot helt vanliga barnsjukdomar.
  – På en vecka har vi nu tryckt fyra upplagor av boken, säger en nöjd Stefan Whilde till Ingrid&Maria.”

  https://www.ingridochmaria.se/2019/09/04/drev-mot-vaccinkritisk-bok-misslyckades-blev-forsaljningssucce/

 • Nu finns en Facebook stödgrupp för Voffare, troll, näthatare och galningar som av olika anledningar har blivit blockerade i andra grupper på FB. Gruppen heter Kolloidalt Silver 3.0. OBS! Inte att förväxla med gruppen Kolloidalt Silver 2.0 som är en av Facebooks mest informativa och trevliga grupper med över 50 000 användare. KS 3.0 är däremot en slags “särklass” där missanpassade FB-profiler och “problemindivider” tillåts få uttrycka sin aggressivitet och näthat fullt ut. Tyvärr finns det snart inga normala människor kvar i gruppen. Det är lite synd för nu har de snart ingen kvar att mobba. Jag ber er därför, i största välmening, att gå in i gruppen och hjälpa medlemmarna att mobba dig lite grann. Det räcker med några dagar. Stefan Wilde är inne i gruppen sedan länge och gör ett hästjobb med att informera om homeopati. Det får gruppens medlemmar att bli fullständigt vansinniga och göra sig av med en hel del aggressivitet, men som sagt det är ett tungt lass att dra.

  [Kolloidalt Silver 3.0: https://www.facebook.com/groups/kolloidaltsilver/ ]

 • Skeptikerrörelsen är det absolut största hotet mot demokratin i Sverige idag, till och med större än islamisterna som är en kraft som visserligen (den också) hänger samman med den djupa staten men ändå kommer utifrån. VoF har skapats inuti systemet, och jag undrar om det finns något område där det klarare kan skådas samarbetet mellan stat och kapital? Rörelsen går också tillbaka till alla politiskt totalitära rörelsers urmoder – Socialdarwinismen. Enkelt så ett litet barn kan förstå det. Dock inte i Sverige…

 • Utan homeopati och kolloidalt silver hade jag varit i ett bedrövligt skick och kvar i panikångest. Så tack, STORT tack till alla duktiga alternativmedicinare som kämpar för att må bra utan syntetiska piller vars biverkan är gift för kroppen. Läkarutbildningen sätter skygglappar på blivande läkare, undanhåller sunt förnuft. Tänk att pengar kan förvrida huvudet på folk till den milda gran att man struntar i följderna.

 • Hej Stefan!

  Beklagar verkligen det du fått mottaga i form av hot och hat i stormen på ETC. Det som slår mig är hur det här hatet skär genom politisk tillhörighet, utbildning och social bakgrund. Det går hand i hand med det ökade grova våldet, gränser flyttas, och helt plötsligt är det tillåtet att hota någon till livet i en FB tråd om en barnbok. Tyvärr är enda sättet att anmäla dem!

 • Deras ‘varning’ dök upp i mitt flöde med, delades av flera med arga kommentarer å msn vet att ingen har varken läst boken själva eller haft för avsikt att bry sig om det. De flesra sol kommenterar har inte ens läst hans utspel på etc. Skrämmande att de är så lättlurade Är imponerad över din kämpaglädje och håller tummen för att du orkar fortsätta röra om i grytan i och hjälpa folk att vidga sina sinnen och ta ett större eget ansvar för sin hälsa och sin å liv

 • ETC är mitt husorgan och oftast håller jag med till 100% men när det gäller vaccin är de ofattbart enkelspåriga. Inte en mikrosekund av analys eller något som helst ifrågasättande, bara all in, full contact och superanammande av VoF-läran.
  Tragiskt!
  Jag har sett det förut och blir lika beklämd varje gång. Jag tröstar mig med att även solen har sina fläckar.

 • Inte nog med det. Etc går till angrepp mot flera personer som är vaccinkritiska. I en artikel så går de till personangrepp mot Wakefield och kalla han en bedragare. Fler personer angrips också av etc bland annat Torbjörn Sasserson som är redaktör på den här tidningen. Här är en dokumentär om Dr Andrew Wakefield
  https://newsvoice.se/2014/08/ny-svensk-dokumentar-om-dr-andrew-wakefield-som-fann-en-koppling-mellan-trippelvaccin-och-autism/

 • Samma gamla tjat och hat från VoF-gänget och de som låtit sej hjärntvättas av dem. Det är follow-the-money taktik hela vägen.

  Vi som varit med ett tag, som lyssnat på ‘di gamles visdom’ och dessutom skaffat egen erfarenhet, vet bättre. HOMEOPATI, tillsammans med TCM Akupunktur, Örtmedicin, Ayurveda, KS, ekologisk LCHF-kost etc., har varit till ovärderlig hjälp under min egen resa mot bättre hälsa.
  Keep Writing Stefan Whilde!

 • Jag, har sett bra skrivande artiklar i ETC också, men här kikar jag så också, Nej! Homopat, har jag själv vart hjälp av en gång, och jag vet en flicka som slapp Pencilin. Och hon vart snappt hjälpt av Homopat. Jag blir mer förvånad varför inte göra som Tyskland, de har väl Homopat i sin vård apparat. För den klassiska Skolmedicinen kan väl hjälpa, men man måste hålla Kort på Bordet, och en del gick ut med att risken att drabbas av bröstcancer, då man tar hormoner. Men de som sa så blev kvacksalvare. Nu erkänns det öppet, att risker med klimakteriet och hormon behandling. Men dom som varna, kan blitt förda bakom ljuset och tystas, samt att Läkemedelslagen vill väl tjäna pengar, som det framkommer på dessa sidor jag tagit del av mycket intressant.har ingen aning om boken, men reagerade på hur det sas om homeopati.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *