Julian Assanges bror befarar att Assange inte överlever fängelset

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 september 2019
- NewsVoice redaktion
Gabriel Shipton, 12 sep 2019. Foto: Wikileaks

Gabriel Shipton som är bror till Julian Assange befarar att Assange inte kommer att överleva fängelsevistelsen. Hans livskraft börjar lämna honom, menar han. De var efter att Shipton fått träffa sin bror som han fick intrycket av att slutet är nära för visselblåsaren som bla avslöjade USA:s krigsbrott i Irak.

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie
Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie

Wikileaks konstaterade i ett tidigare tweet att den som avslöjar kriminalitet bestraffas medan de kriminella gå fria. Assange sitter fast i en björnsax arrangerad i ett samarbete mellan Sverige, USA och Storbritannien. Enligt polisförhören i Sverige framgår att Assange aldrig våldtagit någon i Sverige och att anklagelserna emot honom är fabricerade av politiskt motiverade anledningar.

En konstellation av absolut makt har i exemplet Julian Assange visat att en persona non grata medvetet kan malas ned genom ett långt utdraget övergrepp mot en enskild person och allt sker inför journalistkårens och allmänhetens åsyn. Den etablerade journalistkåren har i själva verket varit en medspelare inom ramen för denna absolut makt.

Sverige, USA och UK visar att de har våldsmonopolet och att de långsamt dödar dig om du motsätter dig deras fake news, deras övergrepp och deras krigsbrott.

Jag planerar att i egenskap av privatperson och i sällskap med en svensk läkare göra ett sk humanitärt besök hos Julian Assange på högsäkerhetsfängelset Belmarsh Prison i London, om den absoluta makten tillåter det.

ArcanumSkolan 2024

Text: Torbjörn Sassersson, Newsvoice | Källa: TheWikiLeaksChannel (12 sep 2019)

Swisha Sassersson valfri summa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Erik Forsman: Utmärkt jämförelse! Förövrigt fick jag intrycket att endast information som kunde skada icke USA-lydiga länder/personer publicerades. Enligt Ed Snowden hade redan då NSA sitt hemliga informationsnätverk uppe vilket betyder att uppgifterna som läcktes kan ha “plockats fram” i rent propagandasyfte, vilket dessutom stöds av få krav på att spåra och “sätta dit” hackarna rests, istället syns dubbelmoralen klart vid jämförelse med Wikileaks och Snowden, som du påpekar.

  • Sten bjorsell, kolla in swebbtvs tre intervjuer med Per G Berglund. Här faller bitarna på plats. Varför läckan kom, och varför den kom precis just då. Mins inte alla detaljer, men det finns en överstatligt organ som har som mål att alla jordens människor (i vart fall i OECD-länderna) skall få tilldelat ett unik skattepersonnr. Läckan kom bara några dagar innan mötet, och beslutet gick då enklare att få igenom.

   För övrigt är de tre intervjuerna sevärda ur ett nytt 9/11 perspektiv.

 • Imponerande ambitioner Torbjörn, hoppas du lyckats i ditt uppsåt. Tänk bara på att vara rädd om dig.

  En reflektion är att panamaläckan av de så kallade panamadokumenten var ett resultat av en anonym hackergrupp som olovligen trängt sig in och stulit sekretessbelagt material från en advokatbyrå: ligger inte det näst in till i klass med vad Wikileaks gjort, som nu dess grundare nu fått sitt liv förstörd av? Då blir det alldeles uppenbart att det inre är själva handlingen det handlar om, utan vilka som den gynnar respektive skadar.

 • Torbjörn,
  Assange räddning vore Nobels fredspris den 10 dec i år. Det handlar om respekt för ärlig och orädd journalistik. Demokratiska länder som Sv, USA och UK har nu chansen att enade stå upp för fair-play och visa att de trots allt fortfarande respekterar grundläggande demokratiska principer. Hälsa Julian Assange att demokratin behöver frimodiga journalister som han.
  Och du Torbjörn, kontakta Nobelstiftelsen i Oslo.

 • Mycket gott innehåll i passande och utmärkt form. Den ljusskygga makteliten straffar Assange enligt ett förfarande som är djävulskt. Jag tror emelletid att den [ajabaja] är drivande. Tillsammans med dess bröder och systrar inom bankväsende, amerikansk kongress och västerländsk media.

 • Vilken soppa. Noga utvalda och editerade texter släpps an några tidningar. Nre York Times är en av dom. Tydligen då direkt koppling till Council on Foreign Relations (CFR) och Rockefeller.

  David E. Sanger i New York Times sköter det hela där, och är ingen oberoende journalist, utan medlem i CFR och Aspen Institute’s Strategy Group.

  Hans advokat i London är inom Rothchilds sfär.

  Mönstret är detsamma var man än tittar i anknytningar kring detta. Fulspel och mocking bird. Handlar knappast om att få ut info som sabbar för vissa intressen, utan är väl motsatsen.

 • Fantastiskt initiativ! Hoppas det lyckas! Han är en hjälte och borde släppts fri för länge sedan.
  Sänder ljus och kärlek för framgång.

  • Skäms över hur ärendet från början skötts.. Åklagaren som inte kunde ta sig till London! Assange vågar det andra smusslar med nämligen orättvisa lögner och svek för folket i världen och märkligt usa inte klarar sanningen!! Trumph torde skämmas.. Ang ska våltäkt har hen fått mer upprättelse än någon annan och borde vara nöjd.. Många till Assange… Mvh ett offer
   ..

 • Bra intention Torbjörn! Jag har själv översatt en del av ett viktigt dokument från en FN-inspektör till svenska åt Al Burke, som strax kommer publiceras. Han har besökare från sitt team och FN, men det är tveksamt att han får ha hur många besökare som helst.

  Likväl kan du kanske träffa hans team?

 • Svenskt rättsväsende, amerikanskt/NATO inflytande på våra rikspolitiker bär primärt skulden.
  Sedan har framförallt “våra” skamligt svaga PK-media med SVT i spetsen gjort vad dom kunnat för att Assange ska betraktats som suspekt.
  Under senaste kriget var det transittågen mellan Tyskland och det ockuperade Norge. Idag kommer skammen från bl.a. handhavandet av Assange, medverkan i NATO-krig, trevare att gå med i NATO och nedskärning av egen försvarsförmåga. Bortsett från att “Sverige har världens första feministiska regering” som i sin enastående dubbelmoral ser genom fingrarna med bl.a. Sahiralagar inklusive kvinnlig könsstympning. samtidigt håller sig nuvarande regering synbarligen kvar vid makten genom röster från samma klanstyrda invandrarna som i utbyte(?) tydligen röstar på regeringspartierna, enligt senaste Svensk Webbtelevision inslag, no 17. https://www.youtube.com/watch?v=U0L4fmpK8Yk&feature=em-uploademail
  Efter att ha sett inslaget undrar iaf jag om vi ett gäng quislingar som styr Sverige idag.

 • Hoppas planerna lyckas Torbjörn. Tala om för Julian Assange att vi är många som tänker på honom och skickar helande goda tankar. Han är en hjälte!

 • Ni borde ha med er en Treomed och Aquatone samt batterier som finns hos Människans Resurser AB .
  De apparaterna skulle verkligen förbättra hans hälsa.
  Vem är doktorn som du tänker ta med. Parkinsonpatienter provade Aquatone . De var mycket nöjda och ville fortsätta men en doktor sa nej. Varför?
  Hoppas du får komma till Assange. Bra initativ. Om inte får vi samla ihop folk och göra en demonstration.
  Vad gör andra organisationer. Amnesty International med flera ?
  Vad gör andra organisationer

 • Denna skandal borde få varje svensk att skämmas och visar tydligt vilka som står över vårt rättsväsende. Unga kvinnor får sina liv förstörda av våldtäktsmän, som allt för ofta frikänns, då korrekta mångkulturella nämndemän drar i fru Fortunas ögonbindel.
  Lycka till med resan till Belmarsh Prison i London, men oro finns för den högsta makten..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *