Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Julian Assanges bror befarar att Assange inte överlever fängelset

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 september 2019
- NewsVoice redaktion
Gabriel Shipton, 12 sep 2019. Foto: Wikileaks

Gabriel Shipton som är bror till Julian Assange befarar att Assange inte kommer att överleva fängelsevistelsen. Hans livskraft börjar lämna honom, menar han. De var efter att Shipton fått träffa sin bror som han fick intrycket av att slutet är nära för visselblåsaren som bla avslöjade USA:s krigsbrott i Irak.

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie
Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie

Wikileaks konstaterade i ett tidigare tweet att den som avslöjar kriminalitet bestraffas medan de kriminella gå fria. Assange sitter fast i en björnsax arrangerad i ett samarbete mellan Sverige, USA och Storbritannien. Enligt polisförhören i Sverige framgår att Assange aldrig våldtagit någon i Sverige och att anklagelserna emot honom är fabricerade av politiskt motiverade anledningar.

En konstellation av absolut makt har i exemplet Julian Assange visat att en persona non grata medvetet kan malas ned genom ett långt utdraget övergrepp mot en enskild person och allt sker inför journalistkårens och allmänhetens åsyn. Den etablerade journalistkåren har i själva verket varit en medspelare inom ramen för denna absolut makt.

Sverige, USA och UK visar att de har våldsmonopolet och att de långsamt dödar dig om du motsätter dig deras fake news, deras övergrepp och deras krigsbrott.

Jag planerar att i egenskap av privatperson och i sällskap med en svensk läkare göra ett sk humanitärt besök hos Julian Assange på högsäkerhetsfängelset Belmarsh Prison i London, om den absoluta makten tillåter det.

Text: Torbjörn Sassersson, Newsvoice | Källa: TheWikiLeaksChannel (12 sep 2019)

Swisha Sassersson valfri summa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq