Julian Assanges bror befarar att Assange inte överlever fängelset

18

Gabriel Shipton som är bror till Julian Assange befarar att Assange inte kommer att överleva fängelsevistelsen. Hans livskraft börjar lämna honom, menar han. De var efter att Shipton fått träffa sin bror som han fick intrycket av att slutet är nära för visselblåsaren som bla avslöjade USA:s krigsbrott i Irak.

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie
Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie

Wikileaks konstaterade i ett tidigare tweet att den som avslöjar kriminalitet bestraffas medan de kriminella gå fria. Assange sitter fast i en björnsax arrangerad i ett samarbete mellan Sverige, USA och Storbritannien. Enligt polisförhören i Sverige framgår att Assange aldrig våldtagit någon i Sverige och att anklagelserna emot honom är fabricerade av politiskt motiverade anledningar.

En konstellation av absolut makt har i exemplet Julian Assange visat att en persona non grata medvetet kan malas ned genom ett långt utdraget övergrepp mot en enskild person och allt sker inför journalistkårens och allmänhetens åsyn. Den etablerade journalistkåren har i själva verket varit en medspelare inom ramen för denna absolut makt.

Sverige, USA och UK visar att de har våldsmonopolet och att de långsamt dödar dig om du motsätter dig deras fake news, deras övergrepp och deras krigsbrott.

Jag planerar att i egenskap av privatperson och i sällskap med en svensk läkare göra ett sk humanitärt besök hos Julian Assange på högsäkerhetsfängelset Belmarsh Prison i London, om den absoluta makten tillåter det.

Text: Torbjörn Sassersson, Newsvoice | Källa: TheWikiLeaksChannel (12 sep 2019)

Swisha Sassersson valfri summa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
19 september 2019 kl 12:14

Erik Forsman: Utmärkt jämförelse! Förövrigt fick jag intrycket att endast information som kunde skada icke USA-lydiga länder/personer publicerades. Enligt Ed Snowden hade redan då NSA sitt hemliga informationsnätverk uppe vilket betyder att uppgifterna som läcktes kan ha “plockats fram” i rent propagandasyfte, vilket dessutom stöds av få krav på att spåra och “sätta dit” hackarna rests, istället syns dubbelmoralen klart vid jämförelse med Wikileaks och Snowden, som du påpekar.

Erik Forsman
Reply to  sten bjorsell
19 september 2019 kl 17:02

Sten bjorsell, kolla in swebbtvs tre intervjuer med Per G Berglund. Här faller bitarna på plats. Varför läckan kom, och varför den kom precis just då. Mins inte alla detaljer, men det finns en överstatligt organ som har som mål att alla jordens människor (i vart fall i OECD-länderna) skall få tilldelat ett unik skattepersonnr. Läckan kom bara några dagar innan mötet, och beslutet gick då enklare att få igenom.

För övrigt är de tre intervjuerna sevärda ur ett nytt 9/11 perspektiv.

Erik Forsman
19 september 2019 kl 10:22

Imponerande ambitioner Torbjörn, hoppas du lyckats i ditt uppsåt. Tänk bara på att vara rädd om dig.

En reflektion är att panamaläckan av de så kallade panamadokumenten var ett resultat av en anonym hackergrupp som olovligen trängt sig in och stulit sekretessbelagt material från en advokatbyrå: ligger inte det näst in till i klass med vad Wikileaks gjort, som nu dess grundare nu fått sitt liv förstörd av? Då blir det alldeles uppenbart att det inre är själva handlingen det handlar om, utan vilka som den gynnar respektive skadar.

Henrietta Frank
Henrietta Frank
Gäst
19 september 2019 kl 00:07

Torbjörn,
Assange räddning vore Nobels fredspris den 10 dec i år. Det handlar om respekt för ärlig och orädd journalistik. Demokratiska länder som Sv, USA och UK har nu chansen att enade stå upp för fair-play och visa att de trots allt fortfarande respekterar grundläggande demokratiska principer. Hälsa Julian Assange att demokratin behöver frimodiga journalister som han.
Och du Torbjörn, kontakta Nobelstiftelsen i Oslo.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Henrietta Frank
21 september 2019 kl 21:51

Tror knappast att Assange skulle få det norska Nato-priset som gått till Obama som startade 8 krig, men om Svenska Freds får det för sin senaste satsning för världsfred…

https://www.svenskafreds.se/upptack/fred-och-sakerhet/nu-kickstartar-vi-varldsfreden/

…så skulle ev. Julian Assange, i händelse av världsfred, förmodligen plötsligt bli mindre viktig för den korruption som livnär sig på krig idag.

Marlen Fuglsang
Marlen Fuglsang
Gäst
18 september 2019 kl 22:07

Tragiskt och så fel att han sitter där.. Lycka till och jag hoppas du får möta honom. Mvh!

Erik G
Erik G
Gäst
18 september 2019 kl 22:01

Mycket gott innehåll i passande och utmärkt form. Den ljusskygga makteliten straffar Assange enligt ett förfarande som är djävulskt. Jag tror emelletid att den [ajabaja] är drivande. Tillsammans med dess bröder och systrar inom bankväsende, amerikansk kongress och västerländsk media.

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
18 september 2019 kl 11:23

Vilken soppa. Noga utvalda och editerade texter släpps an några tidningar. Nre York Times är en av dom. Tydligen då direkt koppling till Council on Foreign Relations (CFR) och Rockefeller.

David E. Sanger i New York Times sköter det hela där, och är ingen oberoende journalist, utan medlem i CFR och Aspen Institute’s Strategy Group.

Hans advokat i London är inom Rothchilds sfär.

Mönstret är detsamma var man än tittar i anknytningar kring detta. Fulspel och mocking bird. Handlar knappast om att få ut info som sabbar för vissa intressen, utan är väl motsatsen.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 september 2019 kl 23:11

Tack för era kommentarer och ideer. Jag ska ha dem i tankarna.

Du kan stödja resan genom en insättning av en swish-slant till 070-728 00 20. Stort tack. Assange ska överleva detta!

Brigitte
Brigitte
Gäst
17 september 2019 kl 20:54

Fantastiskt initiativ! Hoppas det lyckas! Han är en hjälte och borde släppts fri för länge sedan.
Sänder ljus och kärlek för framgång.

Sandra
Sandra
Gäst
Reply to  Brigitte
18 september 2019 kl 00:37

Skäms över hur ärendet från början skötts.. Åklagaren som inte kunde ta sig till London! Assange vågar det andra smusslar med nämligen orättvisa lögner och svek för folket i världen och märkligt usa inte klarar sanningen!! Trumph torde skämmas.. Ang ska våltäkt har hen fått mer upprättelse än någon annan och borde vara nöjd.. Många till Assange… Mvh ett offer
..

Sandra
Sandra
Gäst
Reply to  Brigitte
18 september 2019 kl 00:39

Många kramar försvann i tidigare inlägg

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
17 september 2019 kl 20:40

Bra intention Torbjörn! Jag har själv översatt en del av ett viktigt dokument från en FN-inspektör till svenska åt Al Burke, som strax kommer publiceras. Han har besökare från sitt team och FN, men det är tveksamt att han får ha hur många besökare som helst.

Likväl kan du kanske träffa hans team?

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
17 september 2019 kl 20:12

Svenskt rättsväsende, amerikanskt/NATO inflytande på våra rikspolitiker bär primärt skulden.
Sedan har framförallt “våra” skamligt svaga PK-media med SVT i spetsen gjort vad dom kunnat för att Assange ska betraktats som suspekt.
Under senaste kriget var det transittågen mellan Tyskland och det ockuperade Norge. Idag kommer skammen från bl.a. handhavandet av Assange, medverkan i NATO-krig, trevare att gå med i NATO och nedskärning av egen försvarsförmåga. Bortsett från att “Sverige har världens första feministiska regering” som i sin enastående dubbelmoral ser genom fingrarna med bl.a. Sahiralagar inklusive kvinnlig könsstympning. samtidigt håller sig nuvarande regering synbarligen kvar vid makten genom röster från samma klanstyrda invandrarna som i utbyte(?) tydligen röstar på regeringspartierna, enligt senaste Svensk Webbtelevision inslag, no 17. https://www.youtube.com/watch?v=U0L4fmpK8Yk&feature=em-uploademail
Efter att ha sett inslaget undrar iaf jag om vi ett gäng quislingar som styr Sverige idag.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
17 september 2019 kl 18:11

Hoppas planerna lyckas Torbjörn. Tala om för Julian Assange att vi är många som tänker på honom och skickar helande goda tankar. Han är en hjälte!

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
17 september 2019 kl 16:50

Ni borde ha med er en Treomed och Aquatone samt batterier som finns hos Människans Resurser AB .
De apparaterna skulle verkligen förbättra hans hälsa.
Vem är doktorn som du tänker ta med. Parkinsonpatienter provade Aquatone . De var mycket nöjda och ville fortsätta men en doktor sa nej. Varför?
Hoppas du får komma till Assange. Bra initativ. Om inte får vi samla ihop folk och göra en demonstration.
Vad gör andra organisationer. Amnesty International med flera ?
Vad gör andra organisationer

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 september 2019 kl 15:14

Det är ett par saker som måste klaffa för att det ska bli av. Jag är mest intresserad av att det går att genomföra, men också intresserad av att veta om det finns hinder och hur de artar sig…

Harriet Larsson
17 september 2019 kl 12:22

Denna skandal borde få varje svensk att skämmas och visar tydligt vilka som står över vårt rättsväsende. Unga kvinnor får sina liv förstörda av våldtäktsmän, som allt för ofta frikänns, då korrekta mångkulturella nämndemän drar i fru Fortunas ögonbindel.
Lycka till med resan till Belmarsh Prison i London, men oro finns för den högsta makten..