Topp 5 aktiviteter i Dominikanska Republiken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 september 2019
- NewsVoice redaktion
Hus i tropikerna. Foto: Rachel Jarboe. Licens: Unsplash.com (free use)

 

RESOR. Dominikanska republiken ligger på ön Hispañola i Karibien. Trots att Dominikanska Republiken är ett förhållandevis litet land så är landskapet mycket varierat med både öken och bergstoppar.

Detta gör att det finns mycket att se och göra i landet. Många besöker landet för att njuta av sol, värme, stränder och såklart även dans och musik med bästa soundbar 2019. Landet är nämligen känt för de vänliga och glada människorna och möjligheterna till surfing och dans.

Vad gillar du att göra på din semester? Vi alla har olika tycke och smak, men här kommer vår topp fem på vad du kan hitta på under din vistelse i Dominikanska Republiken.

27 Charcos de Damajagua

Namnet betyder ”Damajaguas 27 Vattenfall”, vilket i sig sätter ganska höga förväntningar. Precis som det låter får du en tour av 27 vattenfall som ligger i området Damajagua cirka 40 minuter från Puerto Plata.

Du kan boka så att du blir upphämtad på hotellet och de tar dig sedan till platsen där en guide följer gruppen runt till de olika vattenfallen. Säkerhetsåtgärder är vidtagna vid platsen och du får hjälm och flytväst innan ni hoppar eller åker ”rutschkana” ner i vattnet. Det bjuds även på snacks och det finns möjligheter att köpa mat och souvenirer på plats.

Valsafari i Samaná

Tror många har drömt om att se valar och delfiner i dess vilda tillstånd. I Samaná får du den möjligheten. Du åker ut med en båt och få möjlighet att se och ta kort på dessa fantastiska djur. Och även om delfiner inte är utlovade så finns det en chans att även få se dem!

Ocean World

Fick du inte möjligheten att se delfiner i vilt tillstånd så kan du åka till Ocean World och till och med få chansen att simma med dem. Förutom delfiner finns även hajar och sjölejon att klappa och pussa på. När du tröttnat på blöta aktiviteter så finns också barer och restauranger på plats. Köp ett dagpass för att få hela upplevelsen.

Salto Limon

Söker du vykortsvyer och att bada i vattenfall? Varför inte besöka El Limón utanför Samaná som är ett otroligt vacker vattenfall på 40 meter. Här kan du bada i den naturliga polen som vattenfallet skapat. För att ta sig till platsen så kan den som är i god form gå promenaden på 2,5km, men det finns även möjligheten att rida om man så föredrar.

Loma Isabela de Torres – El teleferico

Är man inte höjdrädd – eller kanske vill komma över sin höjdrädsla? – så kan man åka upp på Loma Isabela de Torres med hjälp av en kabinbana. Du åker från Puerto Plata 800 meter upp till bergstoppen och får njuta av en fantastisk utsikt över havet och staden.

Väl uppe kan du också gå runt i den botaniska trädgården som finns där och titta in i grottor och utöver vidderna på bergets baksida. Skulle du bli hungrig så finns det även restaurang, samt en souvenirshop om du vill ta med dig något hem som minne.

Extern skribent 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq