TV Hälsa: Bli av med din urinvägsinfektion med oreganoolja

1
107
Oregano. Foto: Ajale. Licens: Pixabay.com (free use)

Upprepad användning av antibiotika mot UVI, har visat sig öka risken för antibiotikaresistenta bakterier och återkommande infektioner. Oreganoolja som är känt för sina antibakteriella egenskaper botar även urinvägsinfektioner där läkemedel inte biter. 

Varannan kvinna kommer någon gång under sitt liv att få en urinvägsinfektion. Besvär som sveda, smärta och känsla att hela tiden behöva gå på toaletten är mycket vanliga symtom vid en urinvägsinfektion, UVI. Cirka hälften av de drabbade söker sig till primärvården. Den som har haft en besvärlig urinvägsinfektion, vet hur lätt det är att snabbt vilja få slut på besvären med hjälp av antibiotika, även om symptomen kan ofta gå över en vecka utan läkemedel.

Oregano är en kulinarisk och medicinsk ört som har använts inom matlagning och medicin i tusentals år. Oljan med vetenskapligt dokumenterade hälsofördelar, utvinns dock ur en speciell art, Origanum vulgare. Oregano är inte bara rik på antioxidanter, den är…

Läs hela artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Mjölon är en ört med liknande egenskaper. Mjölon växer i Sverige och påminner om lingonris.
    Avkok på mjölonris eller enbart blad vidgar urinvägarna så att urinstenar släpper.
    På 1900-talet kunde jag köpa dr Ledins Njurelexir i ett naturapotek. Det botade mig från smärtsamma njurstenar. Det kändes ända ut i snoppen när gruset kissades ut.
    När jag fick ett nytt anfall för något år sedan fanns inget att köpa annat än som utspätt kosttillskott. Big Pharma har satt stopp med krav på omfattande och dyra undersökningar för naturmediciner. Sådana krav tycks däremot inte finnas för skadliga droger. De måste förbjudas individuellt.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här