Vilka fördelar finns det med att använda VPN när man spelar Android-spel?

publicerad 24 oktober 2019
- Underhållning @NewsVoice
Mobilspel via VPN. Foto: William Iven. Licens: Pixabay.com

Älskar du att spela mobilspel? Vi också! Att spela mobilspel har blivit hur populärt som helst sedan smartphonen utvecklades. Man har nu fått en trevlig och rolig syssla att underhålla sig med när man sitter på bussen, väntar på att skolan ska börja, eller vad det nu kan vara.

Det finns tusentals olika spel att ta del av, och samtliga av dessa är tillgängliga bara några knapptryck bort. Vissa spel spelar man ensam, andra tillsammans med motståndare och andra spelare. Det finns något för alla i den här djungeln av spel, och utbudet blir bara större och större för varje dag som går.

Alla spel är dock inte tillgängliga för alla, utan vissa är endast tillgängliga i vissa regioner. Denna restriktion går dock att ta bort, om man använder sig av en VPN.

Eftersom att man använder sina mobila enheter till så mycket nuförtiden så kan det vara en bra idé att använda sig utav en VPN. Det finns många anledningar till varför man skulle vilja använda en VPN, både säkerhetsmässiga samt att man får tillgång till t.ex. ett mycket större utbud.

Det är varken svårt att installera, eller dyrt att köpa, så det finns inget bra argument för att inte använda sig av en VPN. Nedan listar vi några av de fördelar som finns med att använda en VPN Sweden – nordvpn.com/sv/servers/sweden.

 1. Man kan spela sina favoritspel oavsett vart man befinner sig. När man åker på resa så kan det vara trevligt att ha något som påminner om ens vardag. Man vill kunna koppla av, men för att kunna göra det så krävs det att man har något med sig från sitt hem för att skapa ett ankare. Att spela samma spel som man spelar hemma är ett sätt att förverkliga detta.
  Många länder och regioner erbjuder dock inte samma spelutbud som finns i Sverige, vilket betyder att ditt favoritspel kanske inte är tillgängligt i t.ex. Spanien eller Turkiet. Med hjälp av en VPN så kan man kringgå detta. En enkel och billig lösning som ser till att ditt nöje följer med dig på resan.
 2. Man får tillgång till ett större utbud av spel. Med en VPN så kan man välja att använda en IP-adress från ett flertal olika länder. Vissa spel går endast att spela i USA, andra bara i Danmark. Med en VPN så kan man skaffa en IP-adress som reflekterar att man befinner sig i ett specifikt land, vilket betyder att man får tillgång till just det landets utbud.
  Med en VPN kan du njuta av ett nästintill oändligt utbud att välja mellan, vilket ser till att ditt begär för nya spel alltid tillfredsställs. Det är inte bara spelutbudet som ökar, utan man får även tillgång till ett helt annat sortiment vad gäller Youtube, Netflix och många fler tjänster som har regionbaserade utbud.
 3. Du kan vara säker på att du får den bästa prestanda som finns tillgänglig. Med en VPN så kan man ansluta sig till en IP-adress som ligger nära speltillverkarens servrar. På detta sätt kan man starkt reducera det lagg man annars utsätts för.
  Vissa speltillverkare har inte resurser för att erbjuda servrar i alla regioner, så på detta sätt kan man kringgå det lagg och dåliga svarstider som normalt sett uppstår. Bara denna punkt är anledning nog att skaffa en VPN, då lagg kan förstöra hela spelupplevelsen helt och hållet.
 4. Krypterad information och anonymitet. I takt med att teknologin utvecklas så utvecklas även de säkerhetshot som existerar. En VPN löser många av de säkerhets- och integritetsproblem som uppstår när man befinner sig online.
  Den här punkten kanske inte är den främsta anledningen till att skaffa en VPN till mobila enheter, men är ändå en riktigt trevlig bonus till de andra fördelar den medför. Man ska aldrig tumma på säkerheten, speciellt inte när det gäller den teknologi som existerar i dagens samhälle.

Slutsats

Det finns många anledningar till att vilja använda en VPN. När det gäller spel på mobila enheter är det främst utbudet samt att man kan reducera svarstider och lagg som lockar. Att all kommunikation är krypterad och anonym får ses som en stor bonus i detta fall.

Med en VPN så njuter man av hela internets otroliga utbud, och man slipper allt onödigt och jobbigt lagg som annars kan förstöra en annars väldigt bra spelupplevelse.

Att man sedan kan ta med sig sitt favoritspel oavsett vart man befinner sig i världen, är bara grädden på moset. Det rekommenderas starkt att använda en VPN, oavsett om man spelar eller inte.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: mobilspelVPN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *