Globalisering och öppna gränser medföljer ökad brottslighet i Sverige

publicerad 18 oktober 2019
- av NewsVoice
Linda H Staaf, Polisen. Foto: SVT

Polisen, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten höll igår presskonferens om den organiserade brottsligheten i Sverige. Problemen har ökat väsentligt.

Linda H Staaf, chef för underrättelseenheten på polisens nationella operativa avdelning:

“Den organiserade brottsligheten handlar inte bara om skjutningar och sprängningar. Den bedrivs också genom företag som skapar en legal fasad för att dölja brottslighet”.

“Vi ser en ökning av välfärdsbrottsligheten, den sker systematiskt av de kriminella nätverken”.

För Ekobrottsmyndighetens räkning fanns polischef Torbjörn Rosén på plats.

“Det finns otroligt mycket brottsoffer inom den ekonomiska brottsligheten. De mjölkar ut det offentliga på pengar som skulle gå till skola, vård och omsorg”, säger han.

I lägesrapporten lyfter man fram flera olika metoder som används för att lura samhället på pengar. Bland annat de organiserade upplägg där funktionsnedsatta personer hämtas till Sverige för att söka assistansersättning – med anhöriga som assistenter. Inom assistansområdet har arbetskraftsinvandringen fyrdubblats från 2009 till 2018, enligt statistik från Migrationsverket som presenteras i rapporten.

“Vi har stora problem med brottsligheten vad gäller assistansersättningen. Det handlar om omfattande belopp”, säger Per Eleblad på Försäkringskassan.

Text: Jimmie Man


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vad jag skulle vilja uppleva är att få veta VAD VAR DET SOM EGENTLIGEN HÄNDE PÅ VALNATTEN ?
  När hela etablissemanget stängdes ner under ca 15 minuter så återuppstod den plötsligt med totalt
  andra siffror. Med det medeltida röstningsförfarandet som vi har i det här landet så finns det stora möjligheter att falsifiera siffrorna till “önskat” resultat. Vi har personer med otroliga förmögenheter vars agenda
  vår regering slaviskt följer så är det inte otroligt att någonting har hänt, som har hanterat detta resultat
  i därför angiven riktning.
  När den personliga hedern har avlägsnat genom att erhålla ett fett bankkonto så finns det inte mycket kvar
  av den mänskliga varelsen och det verkar vimla av dessa personer “där uppe”.

  • Till syvende och sist är det vallappräknandet som gäller. Att servern gick ner måste inte betyda något. Värre om valsedlar inte nådde ut, byttes ut eller på annat sätt manipulerades. Men visst, alla betingningföretag, yougov-undersökningar samt polar beskrev SD över 25 %. Sedan hamnade som av en slump miljöröran med nöd och näppe över 4 och SD på 17.

   • Verkar som om det är hög tid att försöka ta tag i vad som verkligen hände då, eftersom det annars kommer ske igen och igen och igen. Med samma “valsäkerhetsventil” nästa val som nu kommer landet bara fortsätta förblöda. Vilka kan veta?

 • Jag förstår att Lars Bern menar att det gäller för de stora penningintressena representerade av Globalistpolitiken genom bl.a. George Soros att skuldsätta oberoende länder så mycket som möjligt så snart som möjligt så att de då kan styras av “deras” organ på samma sätt som IMF idag styr Grekland, oberoende av folkviljan där. Alltså strävar globalistpolitiken till fler invandrare för snabbare skuldsättning vilket nu syns i bl.a. snart alla kommuner i landet. Högteknologiländer kräver samtidigt den mest högutbildade arbetskraften för att fortsätta klara konkurrensen på en hård världsmarknad. Men antalet högutbildade minskar procentuellt med fortsatt ökande invandring av outbildade. Ökande brottslighet resulterar i kraftigt överbelastad polismakt och rättsväsende vilket naturligtvis medför ökande antal ouppklarade brott och bedrägerier, samtidigt som kritik av invandrandingspolitiken av de styrande och deras media betraktas som rasism och därför ej beaktas. Kostnaderna för ökande bedrägerier snabbar ytterligare upp skuldsättningen, snart enda sättet att “betala”. Men den mesta kritiken kritiserar inte invandrarna utan endast politiken som skapat och fortsätter att skapa den samhällsnedbrytande massinvandring som fortsätter denna dag. Regeringens politik liknar i många kommuner idag en situation där livbåtar märkta för 40 passagerare ofta fylls med det dubbla, med förlisning en naturlig följd. Men att kritisera denna politik är inte detsamma som att kritisera passagerarna i de överfyllda livbåtarna, N.B.. När brottsligheten fortsätter att öka, speciellt i “utanförskapen”, inser snart även invandrare att det aldrig kommer bli “säkert” att leva i detta nya brottslighetens mekka där aspirerande maffiagäng ofta slåss mot varandra med dödande vapen istället för mot den ofta otillräckliga polisen. Och där “rättvisa” bedrivs genom klanmakt.

 • Varför åtgärdar de inte problemen i stället för att beklaga sig som menlösa amöbor? Politiker, media och polis står handfallna inför en utveckling de själva skapat och nu vädjar de till skattebetalarna om ännu mer pengar, trots världens högsta skatteförtryck.

 • Då är det ju bara att gå ur EU och stänga gränsen. Men istället kommer alla dessa s.k. bedrägerier användas som en ursäkt för att försämra än mer för vanliga medborgare. Först skapar de ett artificiellt icke-problem som blir högst verkligt och sen erbjuder de en lösning vi får betala för. Tack så djävla mycket…

   • Yes it is. Och det krävs många mentala kullerbyttor för att den politiska-akrobatiken ska gå igenom. Om det sprängs, skjuts, mördas, rånas, våldtas och stjäls så blir den naturliga lösningen att importera fler bombmän, skyttar, mördare, rånare, våldtäktsmän och tjuvar så att den käpphästhoppande polisen blir överbelastad än mer.

    När vanliga människor sen klagar på samhällsförfallet så skickar man ut den åsiktsförtryckande delen av polismakten, som konstigt nog fortfarande fungerar, för att lagföra dessa åsiktsförbrytare. När sen åsiktsinsatsstyrkan fullgjort sin plikt så kan eventuellt den klagande massan ha tystnat. Om det inte längre finns någon som klagar så finns det ju inte heller några problem, vilket de då löses genom att skapa nya problem. Sen säger de att det inte finns någon fungerande evighetsmaskin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *