Hillary Clinton ifrågasätts efter anklagelser om att politiska motståndare är “ryska tillgångar”

publicerad 23 oktober 2019
- av NewsVoice
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain

NOTERAT. De som ifrågasätter etablissemanget eller hotar den sittande politiska makten kallas ofta för ryska spioner eller Kreml-tillgångar, men problemet för de som använder denna retorik är att den slår tillbaka mot dem själva förr eller senare. Misstänkliggörandet har gått överstyr och nu ifrågasätts Hillary Clinton för sina utspel.

I denna analys diskuteras varför Hillary Clinton försöker få omvärlden att tro att den tidigare presidentkandidaten Jill Stein, som är aktiv för det amerikanska miljöpartiet (Green Party), och Tulsi Gabbard (demokrat), båda skulle vara ryska tillgångar.

I valet 2016 fick Jill Stein 469,015 röster, vilket gjorde henne till den mest framgångsrika kvinnliga presidentkandidaten i USA:s historia. Tulsi Gabbard från Hawaii lovar att de amerikanska krigen ska stoppas om hon blir president 2020. Hon är ledamot i USA:s representanthus sedan 2013 och har tidigare varit militärt posterad i Mellanöstern.

Både Stein och Gabbard är kritiker av hur USA bedriver orättfärdiga krig i andra länder.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice