Lamotte sänder live från Göteborg om gängvåldet

6
758

Joakim Lamotte har blivit en känd mediaprofil och så kallad swish-journalist som ofta sänder live via Facebook från gator och torg i olika orter i södra Sverige. Han ställer frågor till boende och räds inte att även ställa frågor till gängen.

Kritiker menar att Lamotte inte bedriver äkta journalistik, men efter att NewsVoice tittat igenom ett antal av Lamottes gatureportage hittar vi inget som direkt bekräftar det påståendet. Vad anser du? Anser du även att NewsVoice bör gå ut och på samma sätt ställa relevanta frågor till vanliga medborgare, vanliga migranter och vanliga kriminella, men i Stockholm? Kommentarsfältet är öppet.

Text: NewsVoice | Lamotte på Facebook


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Jag tycker Lamotte gör ett bra arbete, lite liknande Josefsson som går ut i verkligheten och ställer frågor till vanligt folk. Nu har Josefsson mer pengar att förfoga över och fler människor som arbetar vid hans sida, men ändå. Liknelse finns.

  Jag tycker det skulle vara trevligt om fler gjorde som Lamotte. Det finns plats för många fler journalister som Lamotte.

 2. Lamotte om någon bedriver den journalistik som msm helt glömt bort. Pratar med vanliga människor och ifrågasätter politiker och händelser. En jornalistik som Newsvoice.se mycket väl kunde ta upp.

 3. Jag kan bara hålla med Ola. Tror också det finns plats för många fler av denna typ. SVT har ju lämnat walkover här. Bara att tacka och ta imot. Tror speciellt det finns utrymme för fler radio- och telefonintervjuer vilket ju inte kräver lika mycket teknik.

 4. Vi ska se vad vi kan åstadkomma på NewsVoice. Jag diskuterar detta med en filmare.

  En annan fråga, vad kan du som läsare göra? Det finns ju massor med orter som skulle behöva ett par lamottare per ort, som rapporterar och/eller sänder live. Om du vill testa att göra detta från din ort kontakta gärna NewsVoice så lägger vi ut. Vi kan sända ditt reportage från gatan med din identitet utelämnad, om det känns tryggare.

  Om du känner att du inte vågar spela in från din egen ort, åk förslagsvis till en grannort där du inte är kopplad.

 5. Jag tror knappast MSM har ”glömt” folket på gatan som Lamotte pratar med. Gissar att MSM är politiskt korrekt här som i nästan allt annat och därför avsiktligt inte visar sånt här. Att visa att så många är trötta på eländet regeringspolitiken orsakat kan ju bryta halmstrået som håller regeringen kvar vid makten idag, den Svenska tystnadskulturen.
  Hitintills har ”fredskadade” Svenskar trott att allt ”kommer bli som vanligt snart”. Men det går ju fortfarande åt fel håll…
  Mer Lamotte så att fler vaknar!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här