Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Red Ice TV försvann och SwebbTV fick video bannad på YouTube

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Youtube censurerar
Youtube censurerar
Youtube censurerar

MEDIA. “Nu har det hänt igen. Youtube väljer att sabotera för SwebbTV och för er tittare”, skriver Mikael Willgert som om driver kanalen i ett meddelande. Samma dag raderas hela kanalen Red Ice TV. “Vår Youtube-kanal med 330,000 prenumeranter har tagits bort utan förvarning”, skriver Henrik Palmgren, kanalens redaktör och grundare.

Tillslagen mot det fria ordet och de nya nätmedierna fortsätter och det sker sporadiskt och ofta helt utan förvarning. Insatta menar detta bara är början och inom kanske 5 år förbjuds kanaler på Youtube med allt för avvikande uppfattningar helt och hållet.

Mikael Willgert på SwebbTV, en kritisk kanal om svensk migrationspolitik, skriver att de nyligen la upp del 4 från kanalens Höstkonferens där Gunnar Sandelin gav uppdaterad migrationsstatistik. Youtube menade att inslaget innehöll “hatretorik”, trots att det bara var en uppläsning av migrationsstatistik med tillhörande kommentarer, skriver Willgert. Nu kan inte SwebbTV publicera nya videos på sin kanal de närmaste 14-dagarna, enligt denna varning från Youtube.

Istället har SwebbTV lagt ut Gunnar Sandelins statistikredovisning på Vimeo. Du som läsare kan själv avgöra om inslaget innehåller hatretorik. Du kan se videon direkt här nedan.

Henrik Palmgren som drivit Red Ice TV sedan minst 15 år skriver igår att det handlar om “absurd censorship” i en kommentar på Twitter efter att Youtube tycks ha raderat kanalen. Palmgren bor med sin fru i USA, men försäkrar att kanalen har en Europa-vänlig vinkling. Red Ice TV är mycket kritisk mot migrationspolitiken i bla Sverige. Kanalen anses även vara högervinklad nationalistisk.

Palmgren hänvisar till andra kanaler där de även postar sina videos och meddelanden som tex: Bitchute, Gab och Minds samt ryssägda appen Telegram. På Twitter kan intresserade följa händelseutvecklingen.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq