Red Ice TV försvann och SwebbTV fick video bannad på YouTube

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Youtube censurerar
Youtube censurerar
Youtube censurerar

MEDIA. “Nu har det hänt igen. Youtube väljer att sabotera för SwebbTV och för er tittare”, skriver Mikael Willgert som om driver kanalen i ett meddelande. Samma dag raderas hela kanalen Red Ice TV. “Vår Youtube-kanal med 330,000 prenumeranter har tagits bort utan förvarning”, skriver Henrik Palmgren, kanalens redaktör och grundare.

Tillslagen mot det fria ordet och de nya nätmedierna fortsätter och det sker sporadiskt och ofta helt utan förvarning. Insatta menar detta bara är början och inom kanske 5 år förbjuds kanaler på Youtube med allt för avvikande uppfattningar helt och hållet.

Mikael Willgert på SwebbTV, en kritisk kanal om svensk migrationspolitik, skriver att de nyligen la upp del 4 från kanalens Höstkonferens där Gunnar Sandelin gav uppdaterad migrationsstatistik. Youtube menade att inslaget innehöll “hatretorik”, trots att det bara var en uppläsning av migrationsstatistik med tillhörande kommentarer, skriver Willgert. Nu kan inte SwebbTV publicera nya videos på sin kanal de närmaste 14-dagarna, enligt denna varning från Youtube.

Istället har SwebbTV lagt ut Gunnar Sandelins statistikredovisning på Vimeo. Du som läsare kan själv avgöra om inslaget innehåller hatretorik. Du kan se videon direkt här nedan.

Henrik Palmgren som drivit Red Ice TV sedan minst 15 år skriver igår att det handlar om “absurd censorship” i en kommentar på Twitter efter att Youtube tycks ha raderat kanalen. Palmgren bor med sin fru i USA, men försäkrar att kanalen har en Europa-vänlig vinkling. Red Ice TV är mycket kritisk mot migrationspolitiken i bla Sverige. Kanalen anses även vara högervinklad nationalistisk.

Palmgren hänvisar till andra kanaler där de även postar sina videos och meddelanden som tex: Bitchute, Gab och Minds samt ryssägda appen Telegram. På Twitter kan intresserade följa händelseutvecklingen.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Samnytt (1 feb 2020): Vimeo raderar Samhällsnytts konto

  “Videotjänsten Vimeo meddelade nyss Samhällsnytts redaktion att de kommer radera vårt konto från deras plattform. I ett e-postmeddelande skriver de att ”det är många videos som visar våldsamma och illegala handlingar” samt är ”hatiska”. Vi förklarade att vi är en tidning och att våra videos bara återger den verklighet vi lever i så att våra läsare får se sanningen. Det hjälpte dock inte och inom kort stängs alltså vårt konto på Vimeo.”

  https://samnytt.se/vimeo-tar-bort-samhallsnytts-konto/

 • Förmodar att det är arbetslösa stackare som livnär sig på att banna folk. De har väl börjat bli för många nu så det chansas hej vilt för att de skall få en del av intäkterna. Måste ändå ge dem en liten eloge…. att de vågar ge sig på äldre herrar istället för svaga äldre damer.

 • Det är i min mening fascismen som stänger ner SwebbTV. Vilka är fascisterna?

  ”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
  / Georgi Dimitrov Källa: http://jinge.se/allmant/jan-myrdal-hog-tid-att-skriva-klartext.htm

  Youtube ägs av dessa fascister. De terroriserar länder och riktiga journalister som visar upp sanningen för folket. Jag har sagt det förr och säger det igen. Använd inte fascismens fulmedier! Då blir du fascist själv! Länka inte till dem! Då berikar du fascismen. Det är kontraproduktivt!

  Det finns massvis med fina alternativ. Den allra finaste jag funnit är Internet Archive, en organisation väl värd att stödja, även om de givetvis också utsätts för påtryckningar från makten. Kanske blir man tvungen att publicera brett på alla möjliga plattformar i framtiden om makten trycker på dem. På så vis kommer alltid sanningen att finnas någonstans i alla fall.

  Det effektivaste sättet, och kanske slutet på maktmissbruket, blir kanske när vi börjar tala med varann i verkliga livet öppet och skeptiskt, enligt Soldathandbokens instruktioner.

 • Jag förstår inte vad problemet ligger. Dom som inte gillar att titta på programmen kan ju stänga av. Att banna betyder inte att åsikter och tankar försvinner. Helt otroligt korkat.

 • Att kunna stoppa publikation av rätttfram statistik när den visar att man bygger sitt synsätt på tunn is är en typ av executive “faktaresistens” i PK-samhällen där (o)synliga maktcentra råder, typ DDR.
  Hänvisningen till att programmet skulle innehålla “hatretorik” har inte fog då invandrare ej kritiseras. Kritiken vänder sig helt mot de som organiserar massinvandringen, vår regering.

  Själv tycker jag att regeringens politik på många ställen i landet idag liknar en situation där livbåtar märkta för 40 passagerare ofta fylls med det dubbla vilket naturligtvis ofta medför förlisning och svåra lidanden som följd. Att kritisera en sådan omdömeslös politik är inte detsamma som att kritisera passagerare i överfyllda livbåtar. Youtubes nedstängning av detta viktiga avsnitt ser jag som ett uttryck för ren politisk censur med bedrägliga skäl.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *