Assarmo: Nej, bäste kommunpolis, det är inte sociala medier som orsakar otrygghet – det är kriminaliteten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Bitte Assarmo och Magnus Nilsson. Foto: privat respektive Polismyndigheten
Bitte Assarmo och Magnus Nilsson. Foto: privat respektive Polismyndigheten
Bitte Assarmo och Magnus Nilsson. Foto: privat respektive Polismyndigheten

DEBATT. Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan det skulle hända. Den växande otryggheten i samhället har ju skyllts på i stort sett allt utom på den växande kriminalitet som är orsak till det, så kommunpolis Magnus Nilssons senaste yttrande i SVT är inte speciellt oväntat. Han skyller nämligen otryggheten på ”starka Facebook-grupper” .

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Hans utspel innebär i klartext att han klandrar människor som skriver i dessa Facebookgrupper – oroade medborgare som behöver ventilera sin ängslan för samhällsutvecklingen eftersom makthavare, myndigheter och polis sällan eller aldrig tar deras oro på allvar – och menar att de ”drevar”.


I en tid när man som vanlig medborgare knappt får veta vad som pågår i ens eget bostadsområde om man ringer till polisen menar alltså en representant för denna myndighet att det är medborgarna som själva skapar otrygghet.


Magnus Nilssons uttalande handlar om Stockholmsförorten Upplands Bro där otryggheten, enligt nationella trygghetsundersökningen från Brå, är mycket stor bland medborgarna. Allt är inte bra i Upplands-Bro, men problemen står inte i proportion till det trygghetssiffrorna visar, menar Nilsson – vad han nu har för mandat att yttra sig om den saken, men det anser han tydligen att han har och han skulle också gärna ”se någon forska på Facebookgruppernas påverkan” på befolkningen.

Den enda rimliga förklaringen är det tydliga drevet i Facebookgruppen Varning i Upplands Bro Bålsta, säger Magnus Nilsson. Gruppen har, enligt en artikel i Mitti, omkring 12,000 medlemmar och dessa är alltså, enligt kommunpolis Magnus Nilsson, ansvariga för att medborgarna i Upplands Bro känner sig otrygga.

Jag ska villigt erkänna att jag inte vet hurdan tonen är i den här gruppen, eftersom den är sluten och man alltså inte kan se inlägg och kommentarer om man inte är medlem. Att tonen stundvis är rå och oborstad i sociala medier är dock ett faktum. Men är det verkligen detta som gör att människor är otrygga? Det tvivlar jag på.

Utan att vara expert vill jag istället påstå att det är den allt råare tonen i själva samhället som skapat de hårda tongångarna på sociala medier. När människor blir utsatta för brott, och svikna av samhället (vilket allt oftare är fallet) behöver de en ventil för att få ur sig sin vrede och rädsla – på samma sätt behöver de få veta vad som händer i deras närområde. Det vet jag av egen erfarenhet, jag kan knappt räkna hur många gånger polisen rört sig i mitt område, utan att jag eller mina grannar fått ett uns av information om vad som pågår.

Det moderna värdegrundsdravlet

Människor behöver få prata om hur sina erfarenheter och upplevelser, särskilt om de blivit illa behandlade av de samhällsinstitutioner som är avlönade för att skydda dem, och det är därför Facebookgrupper som denna blir till och faktiskt också behövs.

Detta bekräftas också av en av gruppens medgrundare, Christian Eggert. Han håller inte alls med Magnus Nilsson, utan säger i en intervju i SVT:

“Vi skapade gruppen för vi kände att polishelikoptrar hängde i området var och varannan dag. Polisbilar åkte med blåljus och man läste inte ens om hälften av det i lokaltidningarna. Då kände vi att vi skapar en grupp för att ta reda på vad som egentligen händer.”

Det skulle de tydligen inte ha gjort. I alla fall inte enligt kommunpolis Magnus Nilsson.

Att polisen skyller otryggheten i samhället på vanliga hederliga medborgare, istället för att lägga skuldbördan där den hör hemma, är en naturlig följd av det moderna värdegrundsdravlet. Kriminella ska behandlas med silkesvantar, medan hederligt folk ska tänka sig för innan de klär sig för snyggt, köper en för dyr klocka, skaffar en alltför schysst bil – ja, innan de överhuvudtaget går ut. Och det är, rent ut sagt, för jävligt.

Text: Bitte Assarmo


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Vi är utsatta för en invasion och enligt Tsun Tzu är en erövrad proviantvagn mer värd en tjugo egna hemifrån. Här ser vi tillämpningen av detta i.o.m. att den svenske arbetaren själv betalar för att bli förslavad.

 • Polismannen ifråga har ju själv varit med och valt denna för Sverige förödande regering.
  Han kan börja med att sköta sitt jobb med att förhindra mord och våldtäkter.

 • Verkligheten tränger alltmer undan lögnen. Det syns bl.a. i att div. “komiker” som basunerade ut att Sverige aldrig varit tryggare bla bla, har tystnat totalt, men exponerat sig själva.. “Synd” att det fanns några äldre kvar som visste bättre. Revolutionens “De små stegens taktik” hade lite för långa steg.
  Nu har denne polisman skyltat öppet med sin osanning. Nu är snarast frågan den, är han betald för att spela eller är hen neurotisk.
  Tillståndet neurotisk kännetecknas bl.a. att tvångsmässigt vara i realtid, alltså historielös eller rättare en imaginär rädsla som tvingar en till alarmberedskap konstant. Spända muskler kring ögonen….?

  • Ja Åke, dom som mest, bokstavligen skrikit, ut att Sverige aldrig har varit tryggare är Magnus Betnér. När han fått mothugg, upplevde han det så oerhört kränkande, så till den grad att han nu har gick in i väggen inte mindre än två år. https://www.friatider.se/betn-r-n-thatet-fr-n-sverigev-nner-fick-mig-att-g-i-v-ggen

   Tillåt mig tvivla. För det första är min erfarenhet, som arbetat med dessa patienter, att dem flesta blivit satta under en mycket ogynnsam pressad situation, som dem inte har kunnat ta sig ur. De har således bränt ut ljuset från två håll samtidigt. Har man lyxen att kunna kliva av sin profession utan att riskera den dagliga försörjningen, som Betnér till synes gjort, har man ju möjlighet till alternativt. För det andra har jag aldrig stött på en människa drabbats av en utmatningsdepression, på grund av åsikter, då kan det inte vara yttre omständigheter som man ej rör på, som är orsaken till utbrändheten, utan problemet ligger djupare inom individen själv. Tycker det är både slarvigt uttryckt men även kränkande mot alla dessa stakars människor som verkligen är utbrända, och på grund av yttre icke påverkbara omständigheter.

   Nej, problemet som jag set är att dessa individer kommer att bjuda motstånd och slåss in till sista bloddroppen för att övertyga andra om att dras förljugna och falska verklighetsuppfattning är riktig tillika den enda sanningen som får råda. En rätt typiskt inställning som delas av hela etablissemanget. Varför ska ni bry oss om dem. De har straffat ut sig själva.

   • Blir man utmattad av ett gäng ljudvågor eller ens egen tolkning av ett budskap, då är ens tillstånd någon graverande.

    • Är Magnus Betnér rolig? Skattar man åt honom? Nej, nej, nej! Man skattar åt alla som är roligt! Magnus Betnér är en sorglig narcissist, som blir utbränd när inte alla faller i trans inför hans obegåvade plattityder.

     En komiker som ingen skattar åt, är inte komiker. Hur svårt kan det vara att fatta? Han får väl söka jobb som alla andra, när han inte längre kan försörja sig som etablissemangets clown längre.

     Nu uppger han, att han blockar alla på Twitter, som inte älskar honom? Stakars karln. Så förlorad i sin egen spegelbild. Narcissuss kulle bli avundsjuk.

     • Det finns träningsprogram där man verbalt kränker en person (frivillig) tills denne inte ens reagerar med en blinkning på ett slumpmässigt förnedrande uttal. Alltså fullständig kontroll på sitt eget sinne. Och man lär sig att neutralisera reaktioner från en kränkning, och man blir snarare tacksam för en kränkningsreaktion, för då vet man att ta bort reaktionen och man blir enormt mycket mentalt starkare efteråt. Tankens snabbhet störs inte av inkommande invektiv etc.

 • Per: “De flesta människor är beredda att ta sig ur sitt lidande om de bara inte undanhålls utan får tillgång till rätt verktyg. Vi skall kämpa för människor som för tillfället inte vill lyssna, eftersom fler och fler vaknar upp ju längre upplysningen pågår”.

  Gemensamt för alla dina uttalanden, Per, är att vi ska ta ansvar för andra människor. Tror du skriver detta för att få godhetspoänger, som lyfter dig över mängden som varande mer ansvarig människa än oss övriga – som om du vore överlägsen; dels oss övriga men framför allt över de som inte vill lyssna.

  Det du är ur stånd att se, är att du är en del av samma “hjärntvätt” (som du uttrycker det) som vill hjärntvätta. Orsaken till att jag uttrycker mig så skarpt, är att du helt bortser ifrån det egna individuella ansvaret. Alla har vi ansvar för våra egna liv. Ingen vid sina sinnens fulla bruk undergår det ansvaret.

  Detta stod klart för mig under tiden jag tjänstgjorde på öppenvårdspsykiatrisk jouravdelning. Dit sökte sig en brokig skara människor för allsköns åkommor. Alla ville de träffa läkaren, som de trodde kunde förändra deras liv. Till syvende och sist har var och en ett eget ansvar inför sitt liv – ingen är mer offer, än vad man vill se sig som ett offer. Förändringen kan du bara själv åstadkomma och den förändringen kan börja idag. Poängen är att socialister, kommunister och hela etablissemanget inte vill att människor ska ta ett eget ansvar. Detta etablissemang överlever genom att propagera för att vi alla behöver dem.

  Vill man krypa ut ur sin bubbla för man själv massas sig ur den och börja ta information från olika källor. Själv göra sig en bild av hur verkligheten egentligen är utformad. Själv ansvara för sig egen bildning, genom att bemöda sig om att läsa på. Så fick jag göra, och så har alla andra också fått gjort. Vill man inte detta, får man står sitt kast.

  • Per: “behöver få reda på” också är vi där igen, varför inte: “behöver TA reda på”. Läggs betoningen om ansvaret på andra, följer det med att få något av andra – ett passivt hjälplöst tillstånd. Läggs betoningen på det egna ansvaret följer det med att ta fram information. Annars håller jag med dig i stort.

   Japp, jag skriver på Newsvoice i första hand för mig egen skull – då jag mökligen kan snappa upp en liten bit av ny information jag, som jag ännu inte har lyckts erövra. I andra hand av sociala skäl sist för att få intellektuellt motstånd – men allt för min egen skull. Även när jag hjälper andra människor gör jag även det för min skull, då det får mig att må bra. Är du här för andras skulle, tror jag lite att du lurar dig själv. Får du ut något med att pennfäktas mot mig, så gör du väl det för ditt egen höga nöjes skull, eller hur?

 • till per 31 oktober, 2019 at 20:46

  – Nej, det är heller inte lyckat, för om vi, vi som förstår att eliten, myndigheterna, politikerna och massmedia driver en dold destruktiv agenda emot folket, om vi skulle försöka tala de blåögda hjärntvättade folket tillrätta då blir vi bara kallade som antingen flummiga konspirationsteoretiker eller rasister eller idioter – och detta kommer inte att leda till något framsteg, då att dessa hjärntvättade människor har alltför stora skygglappar på sig, alltså människor som inte har lärt sig att tänka fritt – så varför ska vi, med våra goda ambitioner, stånga oss trötta mot sådana människor ?

 • Det blir den vanliga mentaliteten om att tycka synd om buset i stället för att tycka synd om de drabbade. Nu är det så en gång för alla att det finns krafter i det svenska samhället som har bestämt att vi skall ha kriminalitet som skall sprida skräck bland den svenska allmänheten. Varför vet jag inte men det är tydligt om man funderar och drar slutsatser om det man ser och hör. Alla som har insyn eller på annat sett äger sunt förnuft vet att kriminaliteten av idag är relaterad till den svenska invandringpolitiken därför att man inte bryr sig om vilka man tar in i riket. Det är synd om folk som flyr krig och hemskheter för att få sprida våld och skräck i snälla Sverige.

  • Det är inga flyende från krig som invaderar Sverige. Dessa människor sitter fast i olika läger och saknar möjligheter att ta sig till Europa. De som kommer i båtar över Medelhavet och reser genom hela Europa för att komma till Sverige är hitlockade av regeringen Löfvens sanslösa reklam för välfärdsnationen Sverige. De är sponsrade av sin klan och George Soros för att få en bättre liv på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Betänk att de som kommer är mestadels unga män i vapenför ålder och muslimsk åskådning. Löfvens och Morgan Johanssons regering tänker nu låta alla anhöriga till dessa unga män komma hit för att återförenas i Sverige. Du måste fråga dig varför de inte kan återförenas i sitt he4mland.

  • Det beror helt på när Rockefeller och Rothschild bestämt sig för kamma hem vinsterna. Ännu är inte botten nådd. Gissningsvis under en tioårsperiod när EU kollapsat och alla fordringar sägs upp. När likvida medel saknas tar man hand om egendom och sparkar ut de forna ägarna. Sedan börjar den lukrativa återuppbyggnaden, precis som efter WW1 och 2, oligarkerna har en naturlig fördel i sitt kapital och kommer så att ha inom överskådlig tid. Söndra, härska, sprid rädsla och skräck, då blir vinsten stor. Donald Trump kommer om han blir omvald att i slutet på sin period försöka knäcka Federal Reserv. Kennedy försökte, men blev eliminerad av CIA. Ryssland och Asiens industriländer samlar guld och petrodollarns öde verkar vara all. Trump har ju vänt EU ryggen, så en kollaps kan komma när som helst.

 • Det finns många orsaker tillkriminalitet, men en ett pr viktiga saker är att personen tror sig få det bättre i den kriminella världen än i den vanliga. Det är lättare att övertyga unga och barn som inte ser någon egen framtid. De kan erbjudas fina prylar lockas med droger etc. När en person åkt fast och efter avtjänat straff försöker komma från det kriminella får de oftast ingen eller otillräcklig hjälp med detta. Den kriminella världen har hårda metoder för att hålla kvar dem i kriminalitet. Tillgången av främst grövre vapen har ökat. För att rehabilera en kriminell krävs att ge honom en framtidstro och sedan inte svika honom. Det bör ske innan han kan avslöja för mycket om sin organisation, alltså innan organisationen tror att han vet så mycket att han måste elimineras. Straffet har liten betydelse eftersom den kriminelle ofta inte räknar med att åka fast. Det är upptäcktsrisken som avskräcker en kriminell!

  Vi har ett stressat samhälle som innebär att föräldrar inte hinner, inte orkar ge sina barn den trygghet de behöver under sin uppväxt. Vi har ett ojämlikt samhälle som som smittar barnen. “Varför har han råd mer märkeskläder, men inte jag?” Prylhysterin hjälper till att visa barnen hur ojämlikt samhället är!

  Skyll inte på invandringen, skyll på integrationen! Hur många små billiga restauranger, hur många taxibilar etc skulle vi saknat utan invandrarna. Hur skulle sjukvården se ut? Tänk på hur otrygga invandrarna är när de kommer hit! Ta kontakt med dem och hjälp dem lära sig svenska! Hjälp dem förstå vårt samhälle. Hjälp till att integrera invandrarna i stället för att frysa ute dem! Då kommer deras kriminalitet att minska!

  • Nonsense!!
   Invandringen ÄR en stor bov, framför allt när man tar hit människor som har en fundamental annorlunda syn på samhället i stort sett! De allra flesta (gissningar mellan 80-95%) kommer hit för att få leva på andras beskostnad UTAN att integreras. Tvärtom. De tar med sig sina idéer och syn och inte bara förväntar sig att vi ska anpassa oss. Nej, de kräver det!
   Och små billiga taxiföretag och restaurang behöver vi inte. Sverige och Västvärlden har klarad sig hur bra som helst UTAN såna. Sjukvården??? Det är just de som använder den på svenskarnas beskostnad, inte tvärtom. Vilket verklighetsfrånvänd resonemang.

   När det gäller ett stressad samhälle, så är det så att de allra flesta föräldrar idag har ingen aning om hur man ska uppfostra ett barn. Det har de själv alldrig lärt sig av sina föräldrar. Dessutom krävs det ansvarstagande, iböand konflikter och det är ju lättare att skylla ifrån sig, som många läraren tex. får uppleva varje dag, när de blir ifrågasatta istället för barnen. I Sverige är det barnen som bestämmer, inte föräldrarna!

  • Pentti du skriver – skyll inte på invandringen – jo, det är ju just massinvandringen som är det stora felet. För om politikerna hade tagit det lugnare och endast tagit in en betydligt mindre del invandrare så hade Sveriges faciliteter kanske hunnit med att anpassa sig. Men titta nu på köerna till att få träffa läkare, köerna till operation, köerna till bostäder, köerna till tandläkare, köerna till fängelseplatser och alla dessa rån, våldtäkter, mord, bilbränder etc. etc.

   Pentti – invandringen har skapat kaos i Sverige ! För att inte tala om den tokiga politiker-idén att ta hit massor av analfabeter som kommer att gå på bidrag livet ut och sen kalla dem för en resurs för Sverige !

   Och du Pentti, dom kommer inte hit för att dom flyr för livet som Löfven säger – dom kommer hit för att få PENGAR. Historien om den svenska kvinnliga läkaren som arbetade för läkare utan gränser är kännetecknande den här så kallade flyktingkrisen. Läkaren berättade hur det var när hon träffande på en asylsökande afrikansk kvinna i Italien, och läkaren frågade henne varför hon ville komma till just Sverige varpå den asylsökande kvinnan svarade att hon hade hört att i Sverige får alla ett kort som man stoppar in i väggen och ut kommer pengar ! -Ja Pentti, på den här nivån befinner sig Cirkus Sverige.

  • Pentti Kinnunen: “Hur många små billiga restauranger, hur många taxibilar etc skulle vi saknat utan invandrarna. Hur skulle sjukvården se ut”?

   Förvisso skulle mängden billiga restauranger, taxibilar osv bli färre, men i och med att vi har tagit emot 2 000 000 sedan 1990, så skulle färre taxibilar behövas osv, om vi aldrig tog emot dem.

 • Bitte Assarmo är i grunden socialist, men skriver artiklar där hon tydligt visar vilja att befria sig från socialistoket. Det är berömvärt. Även om det tydligt framgår att Lövens regering vill ha det så här för att smöra för den inflyttade valboskapen. Allt enligt ingångna hemliga avtal med Muslimska Brödraskapet.

  Läs om detta i Johan Westerlunds artiklar om förre bostadsminister Kaplans operationer i Turkiet.

  Det vore klädsamt om de svenska kvinnorna i gemen (särskilt de yngre) tog sitt förnuft tillfånga och övergav sin arrogans, vitmanshat och vänsterradikala griller för att i stället följa Assarmo i hennes befrielsearbete. Birgitta Ohlsson F! och batikhäxorna går inte att övertyga. Där kan man spara skattepengar genom att köpa resor för vederbörande till Gambia om man samtidigt skicka hem de afghanska “barnen”.

  • Det finns ingen anledning till djupgående analyser, alla med sunt förnuft inser att det går åt helvete. En annan stark kvinna i debatten är Katerina Janouch som hejar på Leif Östling. “Etablissemangets nickedockor har fått panik”. De sätter nu igång drev mot Östling och påstå att intervjun i Swebb-tv pekar på att Swebb-tv har kopplingar till vit-makt rörelsen. Suck!

   • Leif Östling tvingas sluta som styrelseordförande i Södertälje science park på grund av kontakt vit-makt rörelsen – sanslöst oseriöst.

 • I alla PK-samhällen är “tystnadskravet” centralt. Precis som i HC Andersens originalbeskrivning av eländet. Det är ur detta som “shoot the messenger” instinkten växer sig stark, speciellt i krissituationer. Hitlerstysklands snabba kollaps på slutet lär ha berott på att “ingen vågade längre presentera dåliga nyheter” till ledaren, av ren självbevarelsedrift. Men som sagts, man kan inte dölja det egna misslyckandet i evighet.

 • Politiker och massmedia vet att otryggheten i Sverige idag bottnar i deras egen misslyckade massinvandringspolitik – men dom får inget säga till folket. Varje dag frågar sig politiker och massmedia i TV, radio och tidningar, hur Sverige har kunnat bli så här otryggt och våldsamt – men ingen av dem kan komma fram till en vettig förklaring ! För dom får ju inte säga sanningen, därför att det strider mot deras egen mörka agenda. Och åren går, och varje år fortsätter dom med samma hyckleri inför det dumma svenska folket, som fortsätter tro på deras lögner. – Ja, frågan är – hur bryter man den här fördummade rundgången ?

  • Du har helt rätt i din analys, men ställer fel fråga: “hur bryter man den här fördummade rundgången”.

   Det är tre parter i detta och vi ska inte bryta någon rundgång. Låt politiker och massmedia ljuga så mycket dem orkar till de svenskar som lyssnar och låter sig luras. Vi har ingen behov av någondera av dem. Låt Sverige gå under, så bygger vi andra upp det igen, utan dem. Hur låter det?

   • 1.) Tar vi bort det värsta lidandet från människorna, blir det näst värsta lidandet, det värsta lidandet istället.

    2.) Vill människor lida, kan ingen hindra dem.

    • Kanske inte? Men hur vet man att det är så då? Jag har inte träffat alla lidande människor. Påståendet speglar mer en ideologi, rätt värdegrund kanske?

     Har träffat många människor som hellre fortsätter och lida, än försöka göra något åt sin situation eller ens fråga om hjälp.

     Men nu glider vi lite från ämnet. Frågan gäller varför vi ska kämpa för människor som inte vill lyssna, utan stoppar huvudet i sanden och blint fortsätter lita och tro på politiker och journalister som hela tiden ljuger, vinklar och stämplar alla som inte faller i trans för varje korkat uttalande som kommer från etablissemanget.

     Vi behöver inte dom. Vi har ingen nytta av dem heller.

   • Kanske det – men risken är då överhängande att våra politiker har kört ner vårt land till irreversible state.

    • Ja det kommer dom att göra, var så säker, och det sker i en allt snabbare takt.

     Men förändringen är redan här. Vi har över en miljon hundratusende människor som kan tänka sig att rösta på en Sverigevänner parti. Alla dessa människor handlar och köper. Rörelsen handlar om att vi handlar av varandra, och bygger upp något på samma sätt som minoriteterna gör sin i mellan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *