Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Uppgifter: Telenors 5G-start orsakade huvudvärk

publicerad 5 oktober 2019
- Mona Nilsson
5G-sändare från Ericsson, 13 maj 2019, Arlanda. Foto: NewsVoice.se
5G-sändare från Ericsson, 13 maj 2019, Arlanda. Foto: NewsVoice.se
Reklamaffisch med 5G-sändare från Ericsson, 13 maj 2019, Arlanda. Foto: NewsVoice.se

När Telenor startade 5G från basstationer på taket till sitt huvudkontor fick anställda i närområdet huvudvärk. Telenor hävdar, trots de direkta skadeverkningarna, ändå att 5G är ofarligt.

Det var i mitten av september som Telenor startade 5G från taket på sitt huvudkontor strax utanför Oslo med två nya 5G-basstationer. Den ena basstationen sänder på 3,6 GHz och den andra sänder med 26 GHz och är en del av ett större forskningsprojekt i samarbete med EU som kallas 5G-VINNI.

Direkt efter starten fick flera anställda hälsoproblem i form av kraftig huvudvärk. Detta enligt en person som kontaktat tidningen Resett och som själv arbetar i  området och vars kollegor drabbades av huvudvärk. Eftersom hälsoproblemen kom så direkt efter igångsättandet av 5G är det rimligt att anta att det finns ett samband, i synnerhet som 5G-VINNI basstationen sänder mycket stark strålning, skriver Resett.

5G-start i Genève orsakade huvudvärk, tinnitus mm

Strålskyddsstiftelsen har tidigare rapporterat att Swisscoms start av 5G i Genève också direkt orsakade svår huvudvärk och andra symtom bland närboende till basstationer för 5G. Den 18 juli 2019 rapporterade den schweiziska tidningen L’Illustré om att två män som bor i samma område i Genève direkt fick liknande hälsoproblem. I artikeln beskriver de två tidigare fullt friska männen, 29 respektive 50 år, att de fått sömnproblem, tinnitus, och huvudvärk samt tryck över bröstet (hjärtbesvär).

Ericssons 5G-teknik

Både Telenor och Swisscom har meddelat att de använder svenska Ericssons 5G-teknik. Ericsson meddelade i april 2019 att Swissom till 100% använde Ericssons 5G-teknik när 5G startades.

Ericsson har också för över ett år sedan redovisat att 5G kommer att orsaka en så kraftig ökning av mikrovågsstrålning att 5G inte kan byggas ut i länder med lägre gränsvärden som skyddar människor bättre än i Sverige om inte dessa länder kraftigt höjer gränsvärdena.

Därför har bland annat Bryssel i Belgien övertalats att kraftigt försämra skyddet för invånarna för att 5G ska kunna byggas ut.

5G-experiment orsakar ohälsa i Sverige

Strålskyddsstiftelsen har också nåtts av rapporter från människor i Sverige som rapporterar nya symtom som de kopplar till att 5G testas i deras boende- eller arbetsområde. Symtomen som rapporterats i Sverige under våren som sammanfallit med start av 5G-tester innefattar tinnitus, tryck i trumhinnan, onormal trötthet, sömnsvårigheter, brännande känsla i huden, stickningar i huden, känsla av uppvärmning inombords, koncentrationsproblem, yrsel, stickningar i ögonen, synrubbningar, muskelsvaghet, huvudvärk.

Pressmeddelande: Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq