Ett välfärdssamhälle i förfall där en barnfamilj vräks varje dag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Hemlöst gatubarn. Foto: Wolfgang van de Rydt. Licens: Pixabay.com (free use)
Hemlöst gatubarn. Foto: Wolfgang van de Rydt. Licens: Pixabay.com (free use)
Hemlöst gatubarn. Foto: Wolfgang van de Rydt. Licens: Pixabay.com (free use)

DEBATT. De akut hemlösa har på sex år ökat otroligt fort och fler väntas bli hemlösa eftersom Regeringen blundar för problemet. Enligt Socialstyrelsen hade Sverige totalt 33,250 hemlösa personer 2017 – det motsvarar drygt hela befolkningen i Landskrona.

Av dessa är det gruppen akut hemlösa som har ökat mest. Till akut hemlösa räknas personer som sover i offentliga lokaler, utomhus, i trappuppgångar eller i tält. Men situationen är värre än vad flera offentliga rapporter och undersökningar visar på. Det menar Lotta Säfström, vd för Göteborgs kyrkliga stadsmission.

Hemlösa barn

Barn som blir hemlösa när deras föräldrar vräks från sina bostäder har också ökat. Någonstans är det någon som har bestämt att det är okej att vräka barnfamiljer. Det är fruktansvärt att det pågår i Sverige 2018. Det finmaskiga skyddsnät som vi hade för 20-25 år sedan är i dag ett grovmaskigt nät där fler och fler människor faller mellan stolarna.

Sveriges stadsmissioner har för 2018 gjort en egen fattigdomsrapport – ett välfärdssamhälle i förfall – där man konstaterar att bilden av Sverige som land där ingen behöver sakna en egen bostad eller lägga sig hungrig är en chimär. Vi ser en annan verklighet än vad som syns hos socialtjänsten och den offentliga statistiken. Det rör sig om betydligt fler fattiga människor.


I Sverige är det kommunerna som har ansvaret för de hemlösa. Regeringen har i dag inte ens en strategi eller en åtgärdsplan mot hemlöshet och kommunernas kostnader för de hemlösa är i dag mycket stora.


Enligt Boverket uppgår bara kostnaden för tillfälliga boenden, som kommunerna tvingas upphandla, till sammanlagt 5,3 miljarder kronor årligen.

Vart är Sverige på väg egentligen, klyftorna mellan fattiga och rika ökar snabbast i hela världen. De totala skulderna är värst i hela världen och fortsätter att öka. Infrastrukturen är också i förfall vilket leder tankarna till framtiden, är Sverige på väg att bli ett U-land?

Text: Andreas Obenius

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vad som kommer att ske, tror jag är att korruptionen och brottsligheten kommer att öka, då dem går hand i hand. Se filmen: “The Nile Hilton incident”

  https://www.svtplay.se/video/23713014/the-nile-hilton-incident

  Ett bra exempel på en totalt genomkorrupt samhälle, där underrättelsetjänsterna och säkerhetspolisen enda uppgift är att skydda de rikaste, andra makthavarna och politikerna. Själva hantverket sköter poliserna. Vill en polis vara hederlig, utsätts han bara för utpressning, Förlorarna är folket.

  Filmen ger en utmärkt bakgrund till oroligheterna i Kairo. När känslan bland folket delas, att allt är meninglös, uppstå spontana uppror – inget är organiserat. Filmen totalförbjöds i Egypten, bland annat.

  • Tror att Socialkontoret bara hjälper dem som är hemlösa p.g.a. psykisk eller social problematik och de med s.k. strukturell hemlöshet får strukturera ett boende helt på egen hand. Bor du sen i t.ex. bostadsrätt får du bara hjälp under tre månader och sen är du tvungen att sälja lägenheten för att få fortsatt hjälp och då blir du ju strukturellt hemlös. Med tanke på hur lätt det är att bli nekad sjukersättning så har besök på Socialkontoret blivit en möjlig framtid för alla medborgare efter att de tvingats tömma sparkontot.

   • Carina. Först sätter de igång en medveten samhällsförstöring från statligt håll som de sedan vältrar över på kommunerna. Sen när kostnaderna skenar så håller statliga verk och kommunala verksamheter på och bråkar om vem som ska bära kostnaden medan de människor som ytterst har fått betala för vansinnet mals ned i processen. Hela upplägget är rent människofientligt och så moraliskt motbjudande att man vill kräkas.

    De flesta tror att sånt här elände bara händer andra samtidigt som de inte inser att de själva bara är ett eget sjukdoms- eller olycksfall från egen färd mot botten, där det börjar mjukt och sen går det fort. Men det är väl det här som är en del i agendan att utradera en relativt stark och självständig medelklass. För det är ju onekligen så mycket enklare att styra människor som tvingas stå med mössan i hand.

    Tittar man sen på t.ex. den uppblåsta bostadsrättsmarknaden där de flesta amorterat lite eller ingenting alls på högt belånade och överprissatta bostäder, så kan det här vara upptakten till “The Perfect Storm”. När den bubblan spricker så kommer staten gå in och rädda bankerna medan de “strukturellt hemlösa” kommer få tälta i valfritt grönområde, där de bästa platserna redan är upptagna av “Hej Hej”.

    • Absolut håller med dig. Amortera först av topplånet. När vi köpte fastighet, så tog vi topplånet med villkoret att amortera av på kortast möjlig tid (några år). Jag ser det som en form av sparande. Sedan höjer man amorteringen på bottenlånet, att att den totala kostnaden bli den samma. Det är väl det smartare man kan göra.

     Vad folk gör i bästa fall är att bär taxeringsvärdet ökat (i en högkonjunktur) utökar dem bottenlånet enbart för konsumtion. När pengarna är slut, tar dem blankolån med fastigheten som säkerhet för att förlänga köpfesten. När väl konjunkturen vänder, aningen med med stigande räntor, eller med inflation (kronan blir mindre värd) faller sysselsättningen fler blir arbetslösa och så sitter dem där med lån långt över skorstenen med fallande inkomster och stigande priser. Amorterar man så mycket som möjligt, fungerar det som ett skydd mot just sjunkande inkomster och stigande kostnader, då man har mindre utgifter.

     • Precis. Men det är sån konsumtionshysteri att det är viktigare med belånad yta än intelligent innehåll. Om du inte amorterar bostadslånet betyder det bara att du har banken som hyresvärd. Men till skillnad från en ordinär hyresvärd kan banken vräka dig med miljonskulder den dagen köpfesten är över och alla fester har en början som ett slut.

      Sen ligger man väl även lite risigt till med en halvbetald lägenhet om det tillstöter ekonomiska problem. Kan du inte betala så är väl banken mest intresserad av att sälja så de får in så mycket som möjligt av lånedelen och om det blir någonting över till dig är mindre viktigt för banken, eller? All den här samhälleliga skiten är ju upplagd utefter kasinoprincipen där huset alltid vinner i slutänden.

     • Jag sålde min bostadsrätt för 2 år sedan och har flyttat till Gävle kommuns hyreslägenheter. Pga. Att det kommer en bostadsbubbla och jag håller på att förbereda mig. Ska bunkra mat och mediciner också.

      • Smart! Peppingen har vi varit dåliga med. Det gäller konserver, vatten osv. Har landställe, med vedspis osv. Det blir till att fly stan, som kommer att vara livsfarligt att vistas i. Kringstrykande klangäng som lever på att råna. Kanske någon eller några svenska milisgrupper. Skottlossning var kväll. Samma propaganda i SVT, där komiker notoriskt upprepar: “Sverige har aldrig varit tryggare”. Den starka sammanhållningen i klansamhällena i förorterna, våldskapitalet kommer att göra dem till herrar, i islams namn förstås. Fly landet eller ut på landsbyggen, där människor är vana vid att samarbeta och hålla ihop.

    • Inget omöjligt scenario. Jag tror också att alltfler tomma butikslokaler kommer att hyras ut billigt som härbärgen, soppkök och psykmottagningar (pillerdistribution) när systemet nått botten. Det lär ta sju år läste/hörde jag någonstans. Kanske var det genom ett citat i Dimitri Orlovs “Den som överlever liknar inte dig”.

     • Så som pjäserna är uppställda kommer Greklandskrisen i jämförelse te sig som en mild midsommarbris. Pillerpressarna kommer få gå på högvarv för att spotta ut dämpande psykofarmaka medan de skyldiga rider ut stormen i riksbunkern. Men förr eller senare tar maten slut och då blir de tvungna att slemma sig ur det hålet. Då får vi möjlighet att hålla en välkommen-ut-ur-garderoben-fest med många roliga lekar.

     • Dmitry Orlov beskriver de fem kollapserna så här:

      Steg 1: Ekonomisk kollaps. Tron på ”business as usual” är borta

      Steg 2: Kommersiell kollaps. Tron på ”att marknaden ska leverera” är borta

      Steg 3: Politisk kollaps. Tron på att ”regeringen kommer att ta hand om dig” är borta..

      Steg 4: Social kollaps. Tron på att ”samhället kommer att ta hand om dig” är borta.

      Steg 5: Kulturell kollaps. Tron på att ”mänskligheten är god” är borta.

 • Tack för artikeln. Och tack “Abreham” för dina youtube klipp. Dina klipp visar med överväldigande tydlighet hur muslimska “män” trivs i Sverige och hur villiga de är till att anpassa sig till svenska normer och värderingar dvs. inte tillstymmelsen till något som helst som vi “otrogna” har som regler osv. för att vi tillsammans ska överleva på bästa möjliga sätt. Det egendomliga är ju att när de är utelämnade, utan sin grupp närvarande så är de väldigt “snälla” och förstående på alla sätt. Men så fort de bildar en grupp så kan vad som helst inträffa. Om det nu inte är en kvinna som attackeras. Fega, ynkliga monster.
  När Reinfelds utrop “Tack för att ni valde Sverige” ekar i varje svensks skalle så undrar man ju vilket Sverige denna ynkliga spillra av en svensk ville skapa och vems agenda han följde ?

 • “Vart är Sverige på väg egentligen..”
  Vi är på väg till privatisering av all makt. Genom att provocera fram förstörelse av ” det sovande folkets ” trygghet antas dom acceptera det som globaliserarna och deras mellanhänder ville uppnå: valfrihet för överklassen. I andra änden: depopulation.
  Som ett mellanled i utvecklingen mot depopulation kan det mkt väl bli nån sorts medborgarlön som lockbete för att driva igenom den ultimata maktkoncentrationen.
  Den gröna fascismen är fn metoden och inbegriper depopulation som en logisk följd.

  • PG. Först medborgarlön och lite myspys med privatiserade pappa staten. När de sen fått hela befolkningen i beroendeställning till staten så lägger de bara till villkor efterhand, som t.ex. obligatorisk vaccination eller varför inte det senaste hjärnchippet IBrain. Redan som barn fick man ju lära sig att akta sig för fula gubbar som ville bjuda på godis och den varningen är nog även applicerbar här.

  • En inomsystemisk medborgarlön skulle innebära krav på chippning förutsätter jag, och är som du skriver ytterligare ett varv med tumskruvarna. Genom att transfereringsmyndigheterna skulle kunna skrotas, så skulle det dock kunna finansieras inom aktuellt system. Ett litet parti räknade på detta för ett antal år sedan. Vidare fanns tidigare en video från tidigt 90-tal på Youtube där en representant från Trilaterala kommisionen intervjuades från en svensk morgontvsoffa, och vilken såg medborgarlönen som en lösning tids nog. Alltså inom kort när korthuset rasar ihop även i synlig mening.

   • Carina. Läste någonstans att det räckte med att den “vakna massan” skulle uppnå någon viss procent för att få med sig den övriga zombie-hjorden. Men å andra sidan så räcker det ju då också om en lika stor procentuell del får hjorden att skena, så lite spännande är det allt. Sen är jag ändå “over the hill” så de kan bara ta ifrån mig den minst angenäma delen av livet.

    • Ja, fördelen med att ha downsizat dramatiskt är att fallet blir lågt! 🙂

     Journalisten G Edward Griffin (som bl a har skrivit “The Creature from Jekyll Iland” om upprinnelsen och funktionen av Federal Reserve) har yttrat 3%. Griffin har på Youtube ett mycket upplysande föredrag om kollektivismen – “An Idea whose Time has com”. Han har även nyligen vittnat i “INTJ – International Tribunal for Justice” där man ägnar sig åt att avslölja agendan ur olika perspektiv. Han driver även en motståndsrörelse – “Freedom Force International”.
     https://en.wikipedia.org/wiki/G._Edward_Griffin

     I en tid då ett helt system havererar och lämnar tsunamihög arbetslöshet i kölvattnet, finns nog endast en möjlighet att hålla kvar horden, gissar jag, och det är just medborgarlönen. Obligatorisk chipning i utbyte mot medborgarlön kan hålla fårskocken innanför stängslet. Den representativa demokratin är deras innersta försvarsmur och faller den så är de körda.
     Om de inte hinner genomföra detta inom systemet uppstår möjligheten för folket att kicka ut centralbanksystemet, införa direkt demokrati och inrätta en monetärt finansierad ekonomi och en medborgarlön inom det nya paradigmet.

     Men svenskarna i gemen gillar sin fångenskap mer än sin frihet och kommer nog inte att revoltera hur jäkligt den än blir.

     • Angående din sista mening så är det med lätt ångest jag pratar med dessa människor som kommer dö med en krampaktigt knuten näve i fickan. Sen är de ju så djävla många att ångesten blir en konstant.

      Men när de väl sätter igång och depopulera oss får man trösta sig med att man i alla fall slipper den svenska åldringsvården, så ingenting ont som inte har något gott med sig.

 • Välbehövlig artikel, Andreas – tack!
  Ja, nu ser vi centralbanksystemet i all sin prydno, och därmed den svenska grundlagen Regeringsformens dito, förty någon makt som utgår från folket finns inte. Eller är det kanske just det det gör eftersom stora bättre bemedlade grupperingar tror att de är bostadsrätts- och börsmiljonärer, precis som Janne påpekar. Det gäller att stå på vinnarens sida om man inte kan tänka själv eller saknar empati. Jag bävar inför den psykologiska effekten av det kommande.
  Det är slut nu, och självklart ska de fattigaste betala såsom det är konstruerat i maktens korridorer. Öppen handel med barn kanske blir nästa steg – lika gärna som att socialen säljer ut dem förvisso (obs satir).
  Det börjar bli uppenbart att räntor och bankkostnader måste gå tillbaka till folket – alltså måste centralbanksystemet bort! Det skulle ge utrymme för en basinkomst för dem som saknar inkomst i det kommande. Samma inkomst oavsett orsak till avsaknad av egen försörjning. Egen förhandling och fri lönesättning fungerar om det finns ett frihetsval, alltså möjlighet att tacka nej till ett arbete. Hejdå slavsystem och fackföreningar!
  Lika uppenbart är det att den representativa demokratin med sina bilderbergmarionetter till politiker inte längre fungerar. Tack för visat intresse, men nu har de tjänat ut – de vräkta och hemlösa barnen är den självdiskrediterande faktorn som avslöjar dem!

  • En garanterad basinkomst skulle ju onekligen medföra en liten grundläggande slavtrygghet. Men då slavar som inte arbetar får för mycket tid över att tänka är det nog ingenting som är önskvärt för systemet, även om det inte skulle vara mer kostsamt än det nuvarande bidragssystemet. Det nuvarande bidragssystemet har ändock ett antal tvingande dressyrmoment. Kommer ihåg en grå byråkrat som lite filosofiskt försvarade vårt samhällssystem med slutsatsen att “hungriga lejon jagar bättre”.

   • Precis, Janne – lösningen finns utanför systemet! När tillräckligt många lider tillräckligt mycket så uppstår möjligheten att stjälpa det och bygga upp ett nytt. Som filosofen Jacques Derrida framhöll så är det möjligt när systemets fundament blir kända, d v s enligt min uppfattning penningssystemet, illusionsjuridiken och globalistagendan.

    • När det blir för jobbigt då kommer människor på lösningar som T ex. JAK banken som startades runt 1920 i Danmark av bönder som inte fick låna pengar av bankarena.

     • Jo, kriser skapar möjligheter så det blir en intressant tid framöver! I Japan lär tecknet för “kris” och tecknet för “möjlighet” vara detsamma.

   • Carina. Men grejen är att alla dessa konstruerade kriser i slutänden bara brukar tjänar systemet som gjorde själva upplägget. Det skulle ju i så fall vara att det händer något oväntat som gör att situationen glider ur händerna på dem och blir till någonting annat än vad de hade tänkt sig. Men de flesta människor i allmänhet lever med påtvingade eller självvalda skygglappar så att de inte ser verkligheten för vad den är. Det är väl där lite eget lidande kan bli en något smärtsam ögonöppnare. Så lite spännande är allt det här förverkligandet av en dålig B-skräckfilm.

    • Ja, sannerligen sitter vi på första parkett till världshistoriens förmodligen största paradigmskifte – hierarkiernas och mellanhändernas död!

 • Immigrants in Swedish

  Invandrare ringer och hotar Sverige och Svenska folket med krig
  https://www.youtube.com/watch?v=Vd9IqjxfZoo

  Trakasserar och hotar Svenska Kvinnor
  https://www.youtube.com/watch?v=VDbp7sVT-p4

  ARG AGGRESSIV INVANDRARE HOTAR DAM PÅ TUNNELBANAN
  https://www.youtube.com/watch?v=VNUnbgsh2tM

  Invandrare grovt misshandlar svensk
  https://www.youtube.com/watch?v=1fnRXaMsdjQ

  Immigrant beats Swedish kid and kicks him in the head
  https://www.liveleak.com/view?t=kVBDo_1569087486

  Muslim Migrant Attacks Mother and Children in Sweden
  https://www.liveleak.com/view?i=726_1453587215

  Svensk tvingas svälja en pistol och förnedras och misshandlas
  https://vimeo.com/346866913

  • Fy fan… Bra att detta kommer fram! Tydligen går vi mot ett annat samhälle.

   Det handlar om olika kulturer. Den snälla, lite naiva svenska synen mot master/slave attityd. Det är inte nog med att förnedra offret, utan när förövaren väl är en styrkeposition, verkar situationen mata sig själv och allt fortsätter bara.

   Hamnar man i en dylik position, gäller att aldrig, aldrig låta dem knäcka your spirit – aldrig ge upp. Ju mer underdånig du blir, ju mer aggressivitet pumpas förövaren upp med övergreppen och ju värre blir det för dig efteråt. De post traumatiska stressymtomen som annars blir följden, om du ger upp, är betydligt svårare att handskas med och kommer kanske aldrig att släppa. Du kommer aldrig att förlåta dig själv att du gav upp.

 • Det här är bara början så du har nog helt rätt Anders med antagandet att Swedistan är på väg mot U-landsstatus, men då kommer vi framöver kunna använda U-landsbiståndet till inhemska projekt i form av tältläger och katastrofhjälp. Sen gör regeringen precis ingenting för att komma tillrätta med hemlöshetsproblemet mer än att för t.ex. svartuthyrning lägga till fängelse i straffskalan, men får man då fängelse så har man ju i alla fall någonstans att bo.

  Nu är vi illa rustade på väg in i en lågkonjunktur där arbetslösheten kommer öka och den dominoeffekt det för med sig. Många av de inbillat “rika” bostadsrättsägarna, där banken är den verklige ägaren, lever redan på en marginal som inte klarar en höjd ränta av normalgraden. Hela bostadsrättsmarknaden är en artificiellt uppblåst bubbla och som alla andra tidigare bubblor kommer den förr eller senare att spricka.

  Det är inte längre bara industriarbetare som blir arbetslösa utan nu har “besten” även börjat äta sina egna och då sitter inte heller stats- eller kommunanställda säkert i det sjunkande skeppet. Blir du av med jobbet kan du inte betala banklånet och då går banken in och säljer lägenheten för underpris på exekutiv auktion medan du själv hamnar på gatan. Men som arbetslös och hemlös kommer du fortfarande vara skyldig banken x-antal miljoner fram till den dagen då döden befriar dig från ditt hemlösa lidande. Om man inte tror detta så kan man fråga dem som fortfarande har miljonskulder sen bostadskraschen på nittiotalet. På den tiden var Sverige inte direkt fantastiskt, men det var då fan så bra mycket bättre än dagens totala samhällshärdsmälta.

   • Har man tur föds man i en vanlig hyresrätt och efter att p.g.a. bostadsbristen tvingats bo hemma hos mamma och pappa precis hela livet kanske man får ärva hyreskontraktet via livslång besittningsrätt. Men oavsett denna eventuella tur så har man ändå oturen att bli återbetalningsskyldig för ökande kommunala skulderna som den framtida svällande statsskulden, så nog fan ärver man skulder. Fördelen med att vara “over the hill” är att man slipper avnjuta det arvet allt för länge. Men jag tycker synd om dagens barn som kommer bli sittande med notan efter att alla andra lämnat in.

    • Ja, kommunexperten Hans Jensevik påpekade i en av sina videor att en kommun inte kan gå i konkurs just eftersom de kan beskatta medborgarna oändligt.

    • Carina. Kommunerna gillar inte att höja skatten för mycket och det har ingenting med omsorg om kommuninvånarna att göra utan det handlar om ren egennytta hos kommunen. Höjer de skatten för mycket så kompenserar arbetarna detta genom att istället ta ut kompledigt eftersom det inte lönar sig att arbeta och betala skatt. Kommer inte ihåg den exakta procentsatsen, men vet ändå att det är detta som är den verkliga oviljan till skattehöjningar. Men när de megafonerar ner detta till undersåtarna ikläds det oftast i Orwellsk tungomål.

     • När det blir mycket ont om jobb, vågar man nog inte kompensera sig, tror jag. Lite extra uppluckring av regelverken för anställda kan nog göra susen också. Ser vi kanske främst daglönare i kikaren?

 • Visst är Sverige på väg att bli ett land i tredje värden ?? Det här med vräkning av barnfamiljer kommer troligtvis öka när bostads marknaden anpassar priserna till tredje värden Vad är en bostads rätt värd i Mogadishu eller Beirut egentligen värd? Och varför skall en bostads rätt i Stockholm vara mer värd än i andra u-länder.

 • So blir det när regeringen tjänar andra herrar än befolkningen.långsiktiga ,hållbara planeringar är inte en stark sida i regeringen och befolkningen håller tyst och tror mer på propaganda än verkligheten.

 • För några decennier sedan sprängde man allmännyttans hus på vissa platser i brist på hyresgäster.
  Sedan kom Reinfeldt.

 • Nu är Sverige där! Massor av hemlösa och folk som bor i husvagnar, tält etc precis det man kritiserat andra länder för genom historien. Och det är långt fler än 33 tusen som saknar riktigt boende i Sverige.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *