ABC News mörkade Epstein-storyn tre år innan skandalen kom ut

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 november 2019
- Torbjörn Sassersson
Amy Robach. Pressfoto: ABC News

I ett nytt avslöjande om hur amerikanska medier följer agendor som inte gagnar transparens gentemot allmänheten och fri journalistik framkommer att ABC News valde att helt mörka historien om matelitens sexsamordnare Jeffrey Epstein tre år innan historien till slut kom ut, trots att ABC News hade allt underlag de behövde.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Amy Robach. Pressfoto: ABC News

James O’Keefes team bakom Project Veritas har gjort det igen. De har släppt ytterligare indikationer på att amerikanska stora medier följer agendor som skyddar makten. En intern video inspelad på ABC News visar att en av deras journalister hade allt underlag som behövdes för att redan för tre år sedan stoppa sexsamordnaren och den tidigare dömde pedofilen Jeffrey Epsteins verksamhet som utnyttjade unga kvinnor att delta i sexuella aktiviteter i hans New York-lägenhet och på hans privata ö Little Saint James, även kallad “The Orgy Island”.

Amy Robach. Bild från läckt ABC News-video via Project Veritas
Amy Robach. Bild från läckt ABC News-video via Project Veritas

“Jag har haft storyn i tre år” “Det var otroligt, vi hade Clinton, vi hade allt”, säger Good Morning Americas TV-ankare Amy Robac på en intern video som aldrig skulle nå allmänhetens kännedom.

“We Had Her Whole Allegations About Prince Andrew … I Got a Little Concerned About Why I Couldn’t Get On.”

Amy Robach avslöjar i videon att hon hade ett kvinnligt vittne (Virginia Roberts) som hade modet att berätta om Epstein, Clintons och prins Andrews deltagande. Hon hade foton och kvinnan var tvungen att gömma sig under 12 år för att skydda sig, ändå lyckades Robach och hennes kollegor få henne att ställa upp med sitt vittnesmål.

James O’Keefe söker i inslaget ytterligare insiders på ABC News som är villiga att träda fram och berätta vilka på CBS News som bär ansvaret för att storyn mörkades och varför.

NewsVoice följer utvecklingen.

Källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq