Så här ser kaoset i Hongkong ut på nära håll

publicerad 11 november 2019
- av NewsVoice
Hongkong - Foto: South China Morning Post

Mycket dramatiska videoklipp visar hur våldsamheterna går till i Hongkong. Protesterna har pågått sedan i slutet av mars 2019 Demonstranter vandaliserar butiker och sätter upp vägavspärrningar. Polisen svarar med att köra på människor med motorcykel. En man skjuts i bålen av en polis. 

"På flera håll i Kina protesterar medborgarna mot regimens övervakningssamhälle och den nya lagen som gör det möjligt att utlämna brottsmisstänkta från Hongkong till Kina." - SvD

"Lagen föreslogs av den pro-kinesiska ledningen i Hongkong med löften att lagen inte skulle kunna användas mot personer som förföljs av politiska eller religiösa skäl. Kritiker oroar sig för att Kina inte kommer att hålla sådana löften och att lagen kommer att användas för att häkta och utlämna politiska dissidenter till den kinesiska regimen." - Wikipedia