Så här ser kaoset i Hongkong ut på nära håll

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 november 2019
- NewsVoice redaktion
Hongkong - Foto: South China Morning Post

Mycket dramatiska videoklipp visar hur våldsamheterna går till i Hongkong. Protesterna har pågått sedan i slutet av mars 2019 Demonstranter vandaliserar butiker och sätter upp vägavspärrningar. Polisen svarar med att köra på människor med motorcykel. En man skjuts i bålen av en polis. 

“På flera håll i Kina protesterar medborgarna mot regimens övervakningssamhälle och den nya lagen som gör det möjligt att utlämna brottsmisstänkta från Hongkong till Kina.” – SvD

“Lagen föreslogs av den pro-kinesiska ledningen i Hongkong med löften att lagen inte skulle kunna användas mot personer som förföljs av politiska eller religiösa skäl. Kritiker oroar sig för att Kina inte kommer att hålla sådana löften och att lagen kommer att användas för att häkta och utlämna politiska dissidenter till den kinesiska regimen.” – Wikipedia

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Sharyl Attkisson: What an attack on free press looks like in Hong Kong

    https://sharylattkisson.com/2019/11/video-what-an-attack-on-free-press-looks-like-in-hong-kong/

  • OK, vad vill de nu ? Jag förstår att man ska protestera mot regimen och politikerna men detta har gått överstyr och vi vet VILKA SOM LIGGER BAKOM ALLT DETTA Hong Kong borna borde vara belåtna med deras situation gemfört med övriga befolkningnen av China, de lever i frihet. De som tycker inte om dagens styre i Hong Kong får lämna landet och flytta till ett land som de tycker är OK att leva i. Allt har en begränsning. En stor filosof, Kant, sagt så här : Om du böjer pinnen för hårt den kommer efter ett tag att bryta sig och om du vill för mycket till slut får du ingeting.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *