Så här ser kaoset i Hongkong ut på nära håll

2
502

Mycket dramatiska videoklipp visar hur våldsamheterna går till i Hongkong. Protesterna har pågått sedan i slutet av mars 2019 Demonstranter vandaliserar butiker och sätter upp vägavspärrningar. Polisen svarar med att köra på människor med motorcykel. En man skjuts i bålen av en polis. 

”På flera håll i Kina protesterar medborgarna mot regimens övervakningssamhälle och den nya lagen som gör det möjligt att utlämna brottsmisstänkta från Hongkong till Kina.” – SvD

”Lagen föreslogs av den pro-kinesiska ledningen i Hongkong med löften att lagen inte skulle kunna användas mot personer som förföljs av politiska eller religiösa skäl. Kritiker oroar sig för att Kina inte kommer att hålla sådana löften och att lagen kommer att användas för att häkta och utlämna politiska dissidenter till den kinesiska regimen.” – Wikipedia

 


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. OK, vad vill de nu ? Jag förstår att man ska protestera mot regimen och politikerna men detta har gått överstyr och vi vet VILKA SOM LIGGER BAKOM ALLT DETTA Hong Kong borna borde vara belåtna med deras situation gemfört med övriga befolkningnen av China, de lever i frihet. De som tycker inte om dagens styre i Hong Kong får lämna landet och flytta till ett land som de tycker är OK att leva i. Allt har en begränsning. En stor filosof, Kant, sagt så här : Om du böjer pinnen för hårt den kommer efter ett tag att bryta sig och om du vill för mycket till slut får du ingeting.

  2. Sharyl Attkisson: What an attack on free press looks like in Hong Kong

    https://sharylattkisson.com/2019/11/video-what-an-attack-on-free-press-looks-like-in-hong-kong/

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här