Kirimoja – Hälsofördelar med att äta “gräddäpplen”

1
Cherimoya på svenska kallad kirimoja. Licens: Shutterstock.com
Cherimoya på svenska kallad kirimoja. Licens: Shutterstock.com

Cherimoya, även kallad för gräddäpple och kirimoja, är en tropisk frukt som tillhör familjen kirimojaväxter (Annonaceae). Frukten som nu odlas över hela världen kommer ursprungligen från Anderna i Ecuador, Bolivia, Centralamerika och Colombia. Cherimoya som vanligtvis används i smoothies och glass är full med vitaminer och mineraler.

Chrimoya är en liten frukt med speciellt utseende. Skinnet har fjälliknande mönster och färgen varierar från grön till brun. Den anses vara den finaste av alla tropiska frukter. Kanske beror detta på att köttet hos en mogen frukt har både angenäm smak, doft och en vit nästan krämig konsistens. Frukten äts färsk och har en blandning av söta och milt syrliga undertoner.

Läs mer om hälsofördelar med Cherimoya i TV Hälsa


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
26 november 2019 kl 23:30

Kommentera gärna efter originalartikeln:
https://www.tv-helse.se/cherimoya-frukt/