Kirimoja – Hälsofördelar med att äta “gräddäpplen”

1
334
Cherimoya på svenska kallad kirimoja. Licens: Shutterstock.com
Cherimoya på svenska kallad kirimoja. Licens: Shutterstock.com

Cherimoya, även kallad för gräddäpple och kirimoja, är en tropisk frukt som tillhör familjen kirimojaväxter (Annonaceae). Frukten som nu odlas över hela världen kommer ursprungligen från Anderna i Ecuador, Bolivia, Centralamerika och Colombia. Cherimoya som vanligtvis används i smoothies och glass är full med vitaminer och mineraler.

Chrimoya är en liten frukt med speciellt utseende. Skinnet har fjälliknande mönster och färgen varierar från grön till brun. Den anses vara den finaste av alla tropiska frukter. Kanske beror detta på att köttet hos en mogen frukt har både angenäm smak, doft och en vit nästan krämig konsistens. Frukten äts färsk och har en blandning av söta och milt syrliga undertoner.

Läs mer om hälsofördelar med Cherimoya i TV Hälsa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.