Magnesiumprotokollet justerade låg ämnesomsättning efter 17 år av undermålig medicinering

publicerad 27 november 2019
- av TV Hälsa
Magnesiumprotokollet var lösningen för Liv Irene Halvorsen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse
Magnesiumprotokollet var lösningen för Liv Irene Halvorsen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse
Magnesiumprotokollet var lösningen för Liv Irene Halvorsen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse

Ett halvt år efter att hon fått sitt första barn, diagnostiserades Liv Irene Halvorsen med låg ämnesomsättning. Då hade hon lagt på sig 15 kg på relativt kort tid och led dessutom av förlossningsdepression. Hon var dränerad på energi och klarade knappt av vardagen. Magnesiumprotokollet var lösningen.

Text: Birthe Storaker, “Magnesium – the missink link – for balanse i stoffskiftet?” | Översättning: Madeleine Lidman

Efter 17 år med ämnesomsättningsmediciner är hon nu fri från alla läkemedel, efter att ha följt magnesiumprotokollet (The Root Cause Protocol). Halvorsen tog examen hos Morley Robbins för att lära sig protokollet och hur man kan återhämta sig från obalans i ämnesomsättningen.

Våren 1999 fick Halvorsen ämnesomsättningsmedicinerna Levaxin och Liothyronin. Under flera år växlade hon sedan mellan låg och hög ämnesomsättning. När hon var gravid blev ämnesomsättningen högre. Hon bytte så småningom de syntetiska medicinerna mot Thyriod Erfa och upplevde att hon blev bättre, men kände fortfarande att det fanns något grundläggande som saknades för att hon skulle bli frisk och få tillräckligt med energi i vardagen.

Läs mer om magnesiumprotokollet i TV Hälsa


Så här kan du stötta Newsvoice