Geopolitiken runt Al-Baghdadi, Trump, Q och den eftertraktade oljan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 november 2019
- NewsVoice redaktion
President Donald J. Trump, okt 2019. Foto: Shealah Craighead, Public domain
Donald Trump, okt 2019. Foto: Vita Huset, scp.tv
Donald Trump, okt 2019. Foto: Vita Huset, scp.tv

GEOPOLITISK KOMMENTAR. För oss som följer händelseutvecklingen i USA var förra söndagens intresseväckande tweet från Trump en inbjudan till att poppa lite popcorn. Tweeten handlade om tillslaget mot Daesh-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi. Margareta Persson kommenterar omständigheterna runt tillslaget och Qanons tweets.

Text: Margareta Persson, med konto på Facebook

Trump beskrev räden mot terroristerna som framgångsrik i ett videoklipp från Vita Huset. Terrorledaren utlöste sin självmordsväst. Med i döden följde tre av hans barn. Kroppen har kunnat identifieras trots att den först begravdes under rasmassor. Genom Trumps erkännanden till en rad inblandade förstår man att Ryssland, Turkiet, Syrien, Irak och de syriska kurderna bistod till att räden kunde genomföras.

En annan intressant uppgift som lämnades vid presskonferensen var att man i sammanhanget kunde lägga beslag på:

”highly sensitive material and information about ISIS origins, future plans, things that we very much want”.

Syrienfrågan har en särskild betydelse för mig personligen. Jag insåg att det var något som inte stämde. Jag läste om vita hjälmar och moderata rebeller, vilka tycks ha en hjältegloria över sig i mainstream-media, men när jag lyssnade på ljudupptagningar och vittnesmål verkade dessa gå stick i stäv med de rapporter som mainstream-media tillhandahöll. Även rapporter om saringasattacker, som skulle ha genomförts av Assad-regeringen enligt media, tillbakavisades av andra källor. Varför skulle han göra så mot sin egen befolkning? Det fanns helt enkelt motstridiga uppgifter.

Det var då jag började inse den enkelspåriga information som vår gammelmedier förmedlar och blev mer intresserad av att ta del av alternativa kanaler. Det skapade en frustration och stark irritation över att de som säger sig vara public service-tjänare i själva verket tycktes gå sina egna eller någon annans ärende.

Det har gått så långt att jag ser det föga intressant att läsa vanliga medier av annat skäl än att se vad som har gått snett i rapporteringen och det gäller så gott som inom alla samhällsområden och när det gäller räden mot ISIS-ledaren och oskadliggörandet av honom, föll ögonen på Aftonbladets rapportering, där man hade hämtat synpunkter från terrorexperten Hans Brun. Intervjun med honom kom söndag morgon innan presskonferensen senare under dagen.

Vad betyder tillslaget för terrorsekten? En dödsstöt? Brun menade att det inte betydde så mycket. Det finns flera som kan träda fram och ta hans plats. Det har tidigare erfarenhet visat när en ledare dödats, varpå Brun fortsatte att det nog mest är viktigt för Trump.

Reportern frågade: Varför? Brun harklade sig och därmed fick han prata om det här istället för de politiska bakslagen som Ukrainautredningarna och kritiken på hemmaplan för hur han har behandlat kurderna. Just där står det klart – ett mönster med motstridiga uppgifter. Kritiken på hemmaplan kommer från ett visst håll, men det är reportern inte intresserad av för då hade hon som god reporter ställt självklara och relevanta följdfrågor.

Motvikten till Aftonbladets inhämtade expertutlåtande får man om man söker sig till alternativa kanaler. I USA finns medborgarjournalister som kommer från den rörelse som slutit sig upp runt källan Q (Qanon), Trumps tweets, presskonferenser, avhoppade CIA-agenter, personer med djup insikt om politiska strategier och de spelare och maktgrupper som ingår i den amerikanska politiken. Det finns även några enstaka reportrar på tex Fox News som har en annan vinkling som motvikt.

När det gäller Hans Bruns uppgifter om Trumps inhemska bakslag, Ukrainaundersökningarna och hans beteende mot kurderna stannar rapporteringen vid negativ spotlight på Trump. Vi ser precis samma vinkling i mainstream-mediernas rapportering i USA. Någon “cred” för tillslaget ska ju inte Trump ha för det skulle ju öka hans popularitet inför valet 2020.

“Då är det här viktigt att betona att det här är ett arbete av militärens underrättelsetjänst, inte presidenten”, säger Hans Brun.

Självklart är det ett samarbete mellan olika instanser. Trump är ju bara högsta befälhavare, men faktum är att ingen högsta befälhavare före honom har satt stopp för terroristerna och att det finns skäl för det är inte svårt att räkna ut, men Brun verkar vilja hjälpa media att ge Trump en låg betydelse.

Globalisterna har anklagat Trump för att ha ringt till Ukrainas president och bytt tjänster för att få uppgifter om Joe Biden. Biden var Obamas vice president. Hans son Hunter Biden har blivit rikligt belönad för något arbete som han inte var kvalificerad för i företagsvärlden i såväl Ukraina som Kina. Myndigheter i Ukraina ville utreda Hunter Bidens förehavande i företaget och i ett filmat inslag skryter hans far Joe Biden om hur han mutat myndigheter i Ukraina för att få åklagaren avsatt.

Emellertid var det nu så att globalisterna i stället valde att rikta anklagelser mot Trump för att få honom impeached, åtalad och avsatt som president, för samtalet till Ukraina. Ett tidigare försök att få honom avsatt genom att sätta sitt hopp till Mueller-utredningen och den så kallade “russian collusion” misslyckades. Nu var det alltså dags för ett nytt försök. Båda dessa försök mynnar ut i en projektion. Det är globalisterna som har haft “olämplig kontakt” med andra länder. Man får se detta som ett starkt behov av att behålla den makt som de tillförskansat sig genom att hela statsapparaten har hållit sig om ryggen.

Ett led i detta var att det lägligt dök upp en visselblåsare som hade hört samtalet mellan Trump och presidenten av Ukraina. Adam Schiff kunde tom läsa upp detta ordagrant för åhörarna i kongressens representanthus. Vad man inte hade räknat med var att Trump fick tillåtelse att offentliggöra det egentliga samtalets transkription, vilket gjorde att Adam Schiffs version föll platt som visade sig vara fabricerat.

Vidare gällande Trumps behandling av kurderna, vad Brun syftade på är jag inte klar över. Han utvecklade aldrig det. Kan det vara att media anklagade Turkiet för att beskjuta kurderna? Det som skedde vid tiden var att man bekämpade terrorister. Vid första presskonferensen tillkännagav Trump att Erdogan gått med på vapenstillestånd i fem dagar. Genom detta kunde man flytta kurdiska krigare en till en säkrare plats. Därefter kom ett bekräftande om permanent eld upphör.

Trump nämner också att man har beslagtagit olja. Det var olja som ISIS har stulit och den har utgjort en försörjning för terroristerna. Vi kommer ihåg att Ryssland bombade en sådan ISIS-karavan med olja, vilket föranledde USA:s vedergällning där globalisterna, McCain, var inblandad mot Ryssland.

Det framkommer att Trump har samarbete numera med såväl Turkiet som kurderna. Turkiet och Trump är överens om att kurderna ska beskyddas, en grupp som omnämns som religiös och etnisk minoritet . Kurderna håller terrorister i förvaringsanläggningar med Turkiet som back-up.


Vi ska komma ihåg att krigen i Mellanöstern har varit globalisternas strävan att avsätta inhemska befälhavare och inrätta sina egna ledare för att upprätthålla det system som har varit lukrativt för de inblandade och petrodollarsystemet.


Genom att strypa finansieringsvägarna till “deep state”, krig, drog- och vapensmuggling och trafficking ämnar Trump, enligt analytiker, uppnå det som går under benämningen ”drain the swamp”. Att stoppa krigen i Mellanöstern är alltså ett led i detta och att inrätta handel istället för krig. Trump återkommer ständigt vid presskonferenser till handelsutbyte med olika länder och att det ska ske på ett ömsesidigt sätt. USA har tidigare blivit starkt utnyttjat liksom skattebetalarna. Kärnvapen(kraft)avtalet med Iran är ett exempel på det – ett avtal som ligger starkt i Europas intresse, men har varit lukrativt för alla inblandade parter.

Trumps motståndare ser självklart inte stillatigande på denna utveckling. Anklagelser om att han hotar demokratin och måste avsättas kan ses i skenet av propagandakrigföringen. Från Trumps sida betonar man transparens och fakta. Det är mycket sannolikt att fakta har framkommit i samband med räden – det Trump nämnde ”highly sensitive material and information about ISIS origin and future plans, things that we very much want”. Sådana fakta lär knyta spelare från deep state till terroristerna. McCain är bara en av spelarna och den uppgiften vid presskonferensen lär skapa panik i det läger som vill tysta Trump.

Jag vill också nämna “the Q-movement” i sammanhanget. De som har följt droppen från Q från oktober 2017 eller har kommit med på vägen fram tills nu har fått erfara vad Q kallar ”future proves past”. Följarna har sett Q som ett inslag i viljan att skapa transparens från den nya administrationen, som har saknats under globalisternas korrupta styre, tillsammans med Trumps tweets som avslöjar vad som är på gång. Trumps kanaler via mainsstream-medierna har på grund av att media ingår i “The Council on Foreign Relations” (deep state), vilka har försvarat den gamla ordningen med krig och andra finansieringsvägar.

Den 12 februari 2018 kom Q-drop 732 med texten: “John Mc Cain is a traitor”.

Bilden (nedan) dök upp en andra gång på Twitter efter tillslaget nu med två namn tillagda på bilden. Al Baghdadi till vänster i bild. John McCain till höger. Att det är John McCain till höger är hundraprocentigt. Källa Q har även droppat andra bilder på McCain och terroristledare. Förmodligen har Tom Dodson klart för sig angående Al Baghdadi och även X22Report, som är känd som en stabil analytiker.

När det gäller John McCain är det en egen historia – han gick bort 2018. Den innehåller också ingrediensen ”future proves past” och det går att dyka in i den historien för den som vill ta del av en mycket intressant tid i nutidshistorien.

Vi som har följt Q är alldeles övertygade om att framtidens historieböcker kommer att visa en helt annan världsbild om segrarna får skriva historien.

Text: Margareta Persson, med konto på Facebook

Tillägg 29 oktober. Fox News rapporterade 28 oktober att ISIS talesperson och den som kunde ses som Al Baghdadis efterträdare – Abu Hassan Al-Muhajir – också har dödats i Syrien.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq