Kommande Tesla Cybertruck chockerar med sin design

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 november 2019
- NewsVoice redaktion
Tesla Cybertruck med flak. Foto: Tesla.com

I förrgår prövades intresset för att köpa Tesla Cybertruck. Då öppnade förhandsbokningarna för att köpa en ny pjäs från elfordonsföretaget Tesla. Designen är radikal. Många tar avstånd från det kantiga och spetsiga utseendet. Den ser ut att komma från ett gammalt dataspel. Inte desto mindre visar antalet bokningar att Tesla-älskarna vill ha den.

Priset ligger på c:a 400,000 kr för en basmodell med en elmotor, men den kan utrustas med tre elmotorer. Bilen finns även i en specialutrustad campingversion.

Tesla Cybertruck levereras med ett superstarkt exoskelett som är anpassat för att absorbera krafterna vid en krock. “Bilplåten” består av kompositmaterial och rutorna består av pansarglas. Exoskelettets yta beskrivs som rostfri “Ultra-Hard 30X” och “Cold-Rolled”.

Fulladdade batterier räcker till körning i 80 mil om du köper den dyraste versionen för 700,000 kr annars kan du köra din Tesla Cybertruck i 40 mil om du köper den billigaste varianten. Föraren har en 17-tums tryckkänslig skärm vid sidan av en rad andra tillbehör och finesser. Bilen rymmer 5 passagerare och har plats för ett stort flak.

När Model 3 lanserades förhandsbokades 180,000 bilar på ett dygn. Efter ett dygn hade 200,000 bokat Tesla Cybertruck, skriver Mest Motor. Du kan läsa mer om elbilen på Tesla.com.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma | Mediasamarbete med NewsVoice | Foto: Tesla.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Finns bättre alternativ för stadsbor, googla Tatra motors compressed air car, lantisarna kan konvertera befintliga fordon till vätgas för under 20.000. även det är vettigare än Gretaräsers

  • Haha…Den ryska bilen är ju oändligt mycket coolare än den fula Teslan! Tesla är för övrigt ett förlustbolag som trots subventioner av bilarna går med miljarder i förlust! Li-Jon batterier i sig är en miljöskandal och man borde stoppa produktionen av dessa batterier till bilar omg tills bättre teknik och batterier utvecklats. Tyvärr så är det klimathysterikerna som drivit fram skojaren Musk och hans miljöförstörande bilar till den hype det har idag. En skandal i sig…

 • Jädra ful bil. Jag har ägt bubblor (folkvagnar) i hela mitt liv. Runda vackra bilar är det som gäller för mig. Denna Tesla ser anskrämlig ut. Gör om, gör rätt.

  • He he… ja visst mins vi bubblan, mycket väl. Har åkt åtskilda mil med denna pärla. Världens mest tillverkade bil, otroligt vackra former.

  • Teslas app, den enda vägen att komma i kontakt med bolaget, fungerar dessutom inte alls ibland.

   Får mer och mer känslan av att Tesla till mångt och mycket är ett stycke väl genomförd management- och reklamfenomen. Tricket ligger i frånvaron av kommunikation till kund och marknad till förmån för myntbildning och magiska tänkande.

  • Tack Erik Forsman

   Inte för att jag vart intresserad utav Tesla som bil, utan att jag fått lite bekräftat det som jag haft i magkänslan, Tesla känns lite som Google, bl.a. också svåra att få tag i.

  • Det är nog ingen fara för Cybertruck. Min bedömning är att den aldrig kommer tillverkas. I vart fall inte i det format, utrustning och pris som angetts. Det vore ännu mer Ebberöds bank än tidigare modeller.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *