Kommande Tesla Cybertruck chockerar med sin design

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 november 2019
- NewsVoice redaktion
Tesla Cybertruck med flak. Foto: Tesla.com

I förrgår prövades intresset för att köpa Tesla Cybertruck. Då öppnade förhandsbokningarna för att köpa en ny pjäs från elfordonsföretaget Tesla. Designen är radikal. Många tar avstånd från det kantiga och spetsiga utseendet. Den ser ut att komma från ett gammalt dataspel. Inte desto mindre visar antalet bokningar att Tesla-älskarna vill ha den.

Priset ligger på c:a 400,000 kr för en basmodell med en elmotor, men den kan utrustas med tre elmotorer. Bilen finns även i en specialutrustad campingversion.

Tesla Cybertruck levereras med ett superstarkt exoskelett som är anpassat för att absorbera krafterna vid en krock. “Bilplåten” består av kompositmaterial och rutorna består av pansarglas. Exoskelettets yta beskrivs som rostfri “Ultra-Hard 30X” och “Cold-Rolled”.

Fulladdade batterier räcker till körning i 80 mil om du köper den dyraste versionen för 700,000 kr annars kan du köra din Tesla Cybertruck i 40 mil om du köper den billigaste varianten. Föraren har en 17-tums tryckkänslig skärm vid sidan av en rad andra tillbehör och finesser. Bilen rymmer 5 passagerare och har plats för ett stort flak.

När Model 3 lanserades förhandsbokades 180,000 bilar på ett dygn. Efter ett dygn hade 200,000 bokat Tesla Cybertruck, skriver Mest Motor. Du kan läsa mer om elbilen på Tesla.com.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma | Mediasamarbete med NewsVoice | Foto: Tesla.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq