Lamotte svarar Aschberg: Man blir av med jobbet om man skriver om verkligheten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 december 2019
- NewsVoice redaktion
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice

REPLIK. Joakim Lamotte replikerar Aschbergs nedsättande krönika där Aschberg kallar Lamotte för tiggare och insinuerar att han är feg, rasistisk och bara vill ha Swish-donationer. Aschberg uppger även att Lamottes företag gått med bra vinst, men Lamotte svarar att de mesta av pengarna kommer från hans frus verksamhet.

Text: Joakim Lamotte, medborgarjournalist | Repliken publicerades först på Lamottes Facebook-profil

Robert Aschbergs besatthet av mig vet tydligen inga gränser. Nu tar han även hjälp av Sveriges största tidning för att bedriva sin häxjakt.

Inte mindre än två gånger i texten kallar han mig för tiggare och säger att jag ser mig som en ”ensam vit riddare i kamp mot invandringen”.

Nedlåtande skriver Aschberg att jag är en swishjournalist som har kriminella utlänningar på agendan.

Han säger att jag springer runt på olika orter där det varit bråk och gör livesändningar, vilket är ett helt ofarligt arbete enligt Aschberg som vidare påstår att jag bara spelar teater.

Slutligen ger han sig på mitt och min frus företag och ondgör sig över att det har gått med vinst senaste året.

Det är smått ironiskt att mannen som i decennier har toppat listorna över Sveriges rikaste mediemänniskor nu har mage att försöka ge sig på en oberoende journalists försörjningsmöjligheter. Vad gäller mitt och min frus företag så är det ett litet familjebolag med två olika verksamheter, där jag är journalist och hon är en mycket uppskattad naprapat.

När Robert Aschberg rasar över mitt ”swishtiggeri” utgår han från att det är jag som till störst del står för ekonomin i bolaget. Att inkomsterna kommer från min fru som sliter och jobbar hårt har tydligen inte föresvävat honom. Tror inte Robert Aschberg att en kvinna kan tjäna pengar?

Inte heller har Robert Aschberg koll när han slentrianmässigt hävdar att jag har kriminella utlänningar på agendan. Har han missat de gånger jag exempelvis granskat svenska pedofiler och kvinnomördare?

Sedan förminskar han mina livereportage som handlar om att visa upp utvecklingen i samhället, och påstår att det är helt ofarligt. Om det är så ofarligt så undrar jag varför inte Aschberg själv ger sig ut i våra förorter ensam utan livvakter och rapporterar? Han får gärna åka med nästa gång jag ger mig ut, om han vågar?

Medan jag konfronterar kriminella killar som kastar sten på polisen och bränner bilar så jagar Aschberg svenska pensionärer.

Trolljägarna använder de fulaste metoder man kan tänka sig. De ringer äldre kvinnor och säger att de kommer från posten med paket för att lura ut dem utanför huset. Sedan blir dessa pensionärer påhoppade av ett helt tv-team inför grannar och vänner. Varför skulle jag ställa upp i ett sådant program?

I mina kontakter med Trolljägarna har de velat ställa mig mot väggen för mig för vad andra skrivit i mina kommentarsfält. Som svar har jag istället uppvisat en del hot som folk riktat mot mig, men tror inte ett ögonblick att någon person bakom dessa hot någonsin kommer bli uppsökta av Trolljägarna. Men nu har Aschberg identitet på personer som hotat mig och borde således hänga ut dem i nästa säsong av Trolljägarna. Upp till bevis säger jag.

Sanningen är att jag gör det jobb som Robert Aschberg och hans kollegor borde gjort för längesedan. Om det inte vore för den vinklade journalistik som Aschberg sysslat med i decennier så skulle vi inte fått den här utvecklingen i samhället. Robert Aschberg borde be folket om ursäkt för att han duckat för att granska de problem vi ser i Sverige idag.

När jag bestämde mig för att skriva om verkligheten blev jag av med både jobb och inkomst. Trots det bestämde jag mig för att aldrig vika ner mig för sådana som Robert Aschberg.

Nu kallar han mig för tiggare och antyder att jag är rasist, samtidigt som han själv är mångmiljonär och lever ett liv i lyx långt bort från de problemområden vi fått i Sverige.

Robert Aschberg skulle aldrig offra det jag offrat för att göra journalistik. Medan han frotterar sig med etablissemanget i Stockholm och skriver nedlåtande krönikor i Aftonbladet kommer jag fortsätta att göra mitt jobb ute på gatan. Sådana som Aschberg kommer aldrig att kunna stoppa mig.

Text: Joakim Lamotte, medborgarjournalist


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Personligen misstänker jag att det är Aschberg som är rasist. Hans upplevda överlägsna “ras” är förmodligen den sionistiska “rasen”. Hans sekteristiska dokument är förmodligen de psykopatiska “Sion vises protokoll” som sannolikt även Hitler lät sig inspireras av.

  Denna psykopatiska rasism ligger sannolikt som grund för förstörelsen av “de vitas” rike i norr, likt några slags troll ur den tecknade filmen “Trolltyg i tomteskogen”. Det hetsande fokuset på Lamottes hudfärg/folkgrupp är därför alls inte oförklarlig. Aschberg ser sig inte som “vit” eller “nordeuropé”.

  Helt naturliga rasistiska känslor (psykiatriprofessor Tara Swart), som är en fullt förklarlig följd av verkligheten, skall fördömas och skämmas ut, men aldrig Israels etniska rensningar av palestinierna. Där har du den verkliga rasismen. Den mordiska etniska rensningen. Tar Aschberg upp den israeliske general Ya’ir Golans kommentar om Israel? Varför inte då? Det är för mig ytterst sannolikt att Aschberg, helt enkelt, är en sionistisk rasist.

  Tar den rike bankir-sonen Aschberg upp den ökade ojämlikhet och den ökade kriminaliteten, som eliten har skapat de senaste tre decennierna? – Nej. Eliten och Aschberg vill ha den ojämlikheten och att vi inte ska se den kriminalitet som de har skapat, men att vi ska skämmas för våra naturliga känslor. Vill ens Lamotte se orsaken? – Det tvivlar jag på. Människor med för mycket pengar vill oftast inte ha jämlikhet.

 • Det finns en stor skillnad här om vi t ex jämför med Fabian Fjälling och GS samt den bortgångne Bechir Rabani. De var aldrig “riktiga” journalister i den bemärkelsen att de var utbildade till det och jobbat som det med lön. Det har Lamotte gjort, på både SVT och GöteborgsPosten. Han uppfyller alla kriterier för “äkta” journalist förutom då att han inte jobbar för etablissemanget, så som det ser ut.
  Därför är etablissemanget totalt vansinniga på honom för det är alltid så – när någon av “deras egna” går åt ett annat håll så härsknar de till ordentligt. Aschberg som ju inte bara är bekant som en buffel, en jädra typ och en salongsbolsjevik är mer känd om man har lite koll som den djupa statens emissarie nummer ett i Sverige.
  Denna gången gör han alltså inte bara sitt jobb utan med extra ansträngning.

 • Jag instämmer i kritiken.
  Aschberg har kanske dragit slutsatser av att Jan Stenbeck dog och Aschberg fick cancer. Och misstänkt att det inte var av naturliga orsaker??
  Jag fick intrycket att Aschberg trodde att cancern var ngn form av repressalie men det kanske bara är jag som missförstod. Aschberg berättade att Stenbeck kritiserade frimureriet inom näringslivet. Och frimureriet ligger nog generellt nära imperiets intressen.
  Det är säkrare att vara opportunist på globaliserarnas sida.
  Aschberg kanske intalar sig att han motarbetar nazism men isf vore det aktuellt att betrakta nazismen i Ukraina som verkligen kan komma att gå till anfall mot utbrytarna och med psykologiskt stöd av Nato i samband med en stor militärövning i april.
  Där Sverige medverkar.
  Det vore verkligen en chans för Aschberg att bekämpa nazism istf att trampa på vanliga svenskar.

 • Heder åt Lamotte som vågar visa verkligheten.Varför Aschberg angriper honom är för mig helt utan grund.Vi borde vara tacksamma att personer som Lamotte finns, som kan stå rakryggade inför vad som sker i vårt land.
  Vad har Aschberg egentligen för orsak att angripa en person, vad har han för syfte med detta? Helt obegripligt,vad vill han uppnå, vad är det för mening? Sorgligt, när det ej finns en vuxen i rummet.Borde vi inte ta hand om varandra, vara ödmjuka tror vi kommer längst med ett sådant beteende.

 • Vi har fått en riktig journalist på tronen ,en som vågar ge sig till problemområden och rapportera! Tänk om det varit svennar som stått för upploppen då hade de flesta ” journalister” setat och ojat sig och legat på tangenterna och det hade skrivits för fullt! Vad är skillnaden ?

 • Tråkigt att höra att det inte var Lamottes journalistik som genererade miljoninkomster. Jag tänkte att det finns hopp ändå om Lamotte kan tjäna en hacka på sitt hjältemod. Passande lön för Lamott tycker jag skulle vara 2-300.000 i månaden.

 • Aschbergs journalistik är den feges journalistik. Jag undrar hur många som vill swisha till honom.
  Hans upplägg ska vara så riggat att den som blir drabbad kan t.o.m avlida av någon konstig anledning eller “sjukdom”. Det kanske ligger i släkten. Hade jag hans smutsiga händer så skulle jag vara mycket tyst.
  Bechir Rabani

  • Ja, vilken slump att Bechir Rabani avlider under mystiska omständigheter bara någon vecka efter att Aschbergs fru hotat honom med att “det här ska du få för”. Aschberg är ett riktigt svin och lowlife! Det är väl därför han passar in i etablissemanget.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *