Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kosttillskott med magnesium kan lösa upp dina muskelkramper

publicerad 1 december 2019
- TV Hälsa
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

Muskelkramper kan vara ett första tecknen på att du behöver mer magnesium. “Det är viktigt att ta det regelbundet och inte bara stora doser i olika perioder”, säger kostrådvägledaren Vegard Holum.

Text: Arnt-Olav Enger, “Bli kvitt krampe med magnesium” | Översättning: Madeleine Lidman | Texttillägg om olika former av magnesium: Torbjörn Sassersson

Magnesium är viktigt för flera energifunktioner i kroppen, som att hjälpa till att transportera kalcium. Om du har för lite magnesium kommer kalcium att byggas upp i kroppens små artärer och resultera i förkalkning.

Vegard tror att många dödsfall i hjärt- kärlsjukdomar, skulle kunna undvikas om människor fick i sig tillräckligt med magnesium.

Han berättar för TV Hälsa att magnesiumbrist är ett stort problem i västvärlden idag och en av orsakerna är mindre näringsrik mat i dagens kosthållning. Magnesium finns i baljväxter, bladgrönsaker och nötter.

Vitamin B6 spelar också en viktig roll vid upptag av magnesium i kroppen, eftersom det är en slags “dörröppnare” så att magnesium kommer in i cellerna.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq