Kosttillskott med magnesium kan lösa upp dina muskelkramper

publicerad 1 december 2019
- TV Hälsa
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Kostrådvägledare Vegar Holum. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

Muskelkramper kan vara ett första tecknen på att du behöver mer magnesium. “Det är viktigt att ta det regelbundet och inte bara stora doser i olika perioder”, säger kostrådvägledaren Vegard Holum.

Text: Arnt-Olav Enger, “Bli kvitt krampe med magnesium” | Översättning: Madeleine Lidman | Texttillägg om olika former av magnesium: Torbjörn Sassersson

Magnesium är viktigt för flera energifunktioner i kroppen, som att hjälpa till att transportera kalcium. Om du har för lite magnesium kommer kalcium att byggas upp i kroppens små artärer och resultera i förkalkning.

Vegard tror att många dödsfall i hjärt- kärlsjukdomar, skulle kunna undvikas om människor fick i sig tillräckligt med magnesium.

Han berättar för TV Hälsa att magnesiumbrist är ett stort problem i västvärlden idag och en av orsakerna är mindre näringsrik mat i dagens kosthållning. Magnesium finns i baljväxter, bladgrönsaker och nötter.

Vitamin B6 spelar också en viktig roll vid upptag av magnesium i kroppen, eftersom det är en slags “dörröppnare” så att magnesium kommer in i cellerna.

Läs hela artikeln i TV Hälsa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice