Om du regelbundet äter chilipeppar minskar risken för stroke med 50%

0
Röd chilipeppar. Foto: Elle Hughes. Licens: Unsplash.com
Röd chilipeppar. Foto: Elle Hughes. Licens: Unsplash.com

En italiensk studie från 2019 med 22,811 deltagare från Molise regionen i Italien, visade att människor som regelbundet konsumerar chilipeppar lider 40 procent lägre risk att dö av hjärtattack än de som inte gör det. Risken att dö av cerebrovaskulär sjukdom – som stroke – hade mer än halverats. 

Bild: röd chilipeppar | Foto:Elle Hughes Licens:Unsplash.com

Studien som publicerades i Journal of the American College of Cardiology (JACC), genomfördes av Department of Epidemiology and Prevention of IRCCS Neuromed i Pozzilli, Italien. Moli-sani-studien är den första i sitt slag att undersöka hälsofördelar med regelbunden konsumtion av chilipeppar i Europa.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSandström: S är ett ideologiskt centralkommando för beskattning och “det starka samhället” är ett bedrägeri
Nästa artikelHälsomedvetna svenskar hånas av minister eller “Ygeman mål för rysk nätattack”?
TV Hälsa är en norskägd hälsoportal på svenska som publicerar film och artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.