Om du regelbundet äter chilipeppar minskar risken för stroke med 50%

0
Röd chilipeppar. Foto: Elle Hughes. Licens: Unsplash.com
Röd chilipeppar. Foto: Elle Hughes. Licens: Unsplash.com

En italiensk studie från 2019 med 22,811 deltagare från Molise regionen i Italien, visade att människor som regelbundet konsumerar chilipeppar lider 40 procent lägre risk att dö av hjärtattack än de som inte gör det. Risken att dö av cerebrovaskulär sjukdom – som stroke – hade mer än halverats. 

Bild: röd chilipeppar | Foto:Elle Hughes Licens:Unsplash.com

Studien som publicerades i Journal of the American College of Cardiology (JACC), genomfördes av Department of Epidemiology and Prevention of IRCCS Neuromed i Pozzilli, Italien. Moli-sani-studien är den första i sitt slag att undersöka hälsofördelar med regelbunden konsumtion av chilipeppar i Europa.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten