Äldre i Kina får främst kinesisk örtmedicin mot cancer

1
532
Dr Peiwen Li, Gaung-anmen Hospital. Foto: Arnt-Olav Enger,TV Helse, Norge
Dr Peiwen Li, Gaung-anmen Hospital. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse, Norge

I Beijing hittar vi Gaung’anmen Hospital, där Kinas mest berömda canceravdelning finns. På den här avdelningen får över 1000 personer cancerbehandling varje dag med örtmediciner.

Text: Arnt-Olav Enger, TV Helse | Översättning: Madeleine Lidman

Cancer är den vanligaste sjukdomen i Kina idag. Lungcancer är den vanligaste sortens cancer, följt av mag- och levercancer. Enligt professor och överläkare Peiwen Li på sjukhuset tyder mycket på att det delvis beror på ökande föroreningar samt den dåliga livsstilen bland kineser.

Under de senaste decennierna har den kinesiska befolkningen påverkats kraftigt av ökade miljöföroreningar och allt fler äter raffinerade livsmedel och snabbmat.

Örtmedicinen hjälper patienterna när de utsätts för stor stress i samband strålning och kemoterapi. Behandlingen med TCM ger patienterna bättre livskvalitet och örtmedicinen kan i bästa fall krympa cancertumörerna, påpekar dr Li.

Läs hela artikeln och se videointervjun på TV Hälsa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.