Svenskarnas mest populära bettingsidor

publicerad 13 december 2019
- Underhållning @NewsVoice
Populära bettingsidor. Foto: Richard Boyle. Licens: Unsplash.com

Sex av tio svenskar spelar främst på Svenska Spel, enligt en ny undersökning. Därför är Svenska Spel så populärt och här är exempel på populära bettingsidor utöver den statliga jätten.

Svenska Spel fortsätter vara en gigant bland svenska spelbolag. När Spelinspektionen i oktober utförde sin årliga undersökning över svenskarnas spelvanor, svarade hela 63 procent att de främst spelar hos Svenska Spel när de spelar om pengar online. Det näst mest populära spelbolaget var ATG, specialister på travsport, som fick 17 procent av svaren. Därefter var det ett rejält gap ner till nästa spelbolag – Bet365 (4 procent).

Så varför fortsätter Svenska Spel vara så populärt hos svenskarna? Traditionens makt väger tungt, är det enkla svaret. Många svenska spelare börjar spela hos den statliga jätten och blir sedan kvar resten av livet. De anser att det är ett tryggt och säkert spelbolag, där de vet vad de får. Dessutom finns många extremt populära poolspel och annat, såsom Stryktipset, Bomben och Powerplay.

I fjolårets undersökning svarade 60% av svenska folket Svenska Spel på frågan om sitt främsta spelbolag, vilket gör att Svenska Spel ökat med tre procentenheter i popularitet under de senaste tolv månaderna.

Så konkurrerar andra spelbolag

Sedan årsskiftet är det numera krav på svensk licens hos spelbolag som är verksamma på den svenska marknaden. Det gör att du kan spela lika tryggt och säkert hos andra licensierade spelbolag som hos Svenska Spel, med helt skattefria vinster.

De vanligaste argumenten för att byta spelbolag från Svenska Spel är att andra spelbolag erbjuder något unikt. Det kan vara högre odds, bättre utbud eller spelfunktioner som exempelvis spelbyggare, där du kombinerar olika odds.

Andra spelbolag lockar också spelare med välkomstbonusar, som är bonuspengar som ges ut till nya spelare vid registrering.

Se dock till att du alltid är påläst om oddsbonusar och deras omsättningskrav. Många spelare är osäkra på reglerna och villkoren, och blir sedan förvirrade när de inser att pengarna är låsta före omsättning.

Unibet och Bet365 är populära bettingsidor

De två främsta spelbolagen hos svenskar utöver Svenska Spel är Unibet och Bet365. Unibets huvudsakliga konkurrensfördel är deras användarvänliga produkt. Bet365 anses vara världens största bettingsajt med överlägsen livebetting (Källa: Bettingkollen.se).

Sedan årsskiftet tävlar dessa spelbolagen på lika villkor som Svenska Spel. Omregleringen den 1 januari 2019 tillåter dem exempelvis endast att erbjuda en enda bonus per spelare, en välkomstbonus när de registrerar sig. Tidigare kunde spelbolagen erbjuda ändlöst med bonusar, vilket Svenska Spel aldrig har gjort.

Nu när spelbolagen tävlar på lika villkor med den statliga regleringen, förutspås en ännu större ökning för Svenska Spel i framtiden.

Text: Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq