En riksrätt mot Trump kan göra honom ännu mer populär

publicerad 19 december 2019
- av NewsVoice
Donald Trump - Foto: Skidmore, Wikimedia

NOTERAT. En majoritet i USA:s representanthus har röstat fram beslutet att president Donald Trump ska ställas inför riksrätt. Trump svarar att demokraterna därmed förklarat öppet krig mot den amerikanska demokratin.

Ryska RT kommenterar att handlingen att ställa Trump inför riksrätt enbart gör honom ännu starkare. Kritiken handlar om att även om Trump blir utkastad från Vita Huset kan han ändå kandidera till nästa val och då kan Trump ha ett större stöd än under det föregående valet.

Republikanerna är rasande alternativt irriterade.

"Unhinged Democrats led by House Speaker Nancy Pelosi brought great shame upon the House of Representatives and our country by voting Wednesday night to impeach President Trump simply because they can’t get over losing the presidential election to him in 2016." - David N. Bossie, Fox News

Text: NewsVoice