Hälsomedvetna svenskar hånas av minister eller “Ygeman mål för rysk nätattack”?

17
Bild: Anders Ygeman, 2014. Foto: Niklas Maupoix, Wikimedia Commons
Bild: Anders Ygeman, 2014. Foto: Niklas Maupoix. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons

DEBATT. TT* hävdar oemotsagt i ett nyhetsutskick att kritiken mot telekom-systemet 5G egentligen är en rysk nätattack. Uppgiften hämtar TT från digitaliseringsminister Anders Ygeman (S). Ekokammaren DN är en av kanalerna som igår gick ut med budskapet: “Ygeman mål för rysk nätattack”. I sociala medier skrockar folk om att de plötsligt blivit ryska påverkansagenter, utsedda av en svensk minister.

“Mitt senaste Facebook-inlägg om 5G fick 1800 kommentarer”, säger Ygeman, att jämföra med ett par hundra kommentarer i normala fall.

Därmed anser Anders Ygeman att det finns skäl att misstänka att det handlar om en rysk nätattack.

“TT intervjuade mig efter att en av mina delningar på sociala medier om 5G fick över 1800 kommentarer, varav många från fejkkonton och botar.

“Det finns intressen som vill piska upp en negativ bild av 5G. De vill hejda 5G-utvecklingen och sprida osäkerhet mellan stat och medborgare” och “det här är påståenden om faror för fertilitet, cancer, hudförändringar – saker som inte har något stöd i forskningen”, säger han till TT.

Var är bevisen för att det handlar om fejkkonton och att dessa skulle vara ryska?

TT skriver att det enligt Anders Ygeman sedan tidigare är känt att Ryssland och kanaler som Russia Today (RT.com) spridit “falska påståenden om 5G” av den typ som postats i hans kommentarsfält på Facebook.

Vad TT inte berättar är att Ryssland implementerar 5G i Ryssland, men till skillnad från Sverige har ryska myndigheter restriktioner för att skydda sin befolkning mot strålning från mobiltelefoner.

Anders Ygeman varnar de som postar kritiska kommentarer om 5G med orden:

“…ibland kommer de att träda över en gräns. Då polisanmäler vi alltid.”

På Facebook anser många att Ygerman gått över gränsen. Arbetar nu även hälsomedvetna 5G-kritiker i Sverige för Kreml och ska de förhöras av svensk polis, misstänkta för otillbörlig påverkan på samhället?

Strålskyddstiftelsen skriver:

“En majoritet av befolkningen i Schweiz, 53%, vill inte att 5G byggs ut, utan stödjer ett moratorium. 58% anser dessutom att 5G kan skada deras hälsa. Det visar en undersökning från tidningen 20 Minutes som ställt frågor till drygt 12 000 personer.”

Är 53% av alla Schweizare också egentligen ryska trollagenter? I Sverige finns en mycket aktiv och stor grupp av svenskar som engagerar sig i 5G-frågan. Deras argument vilar dels på forskning som visar på risker med strålning från mobiltelefoner och WiFi-routrar och dels på frånvaro av forskning som visar att 5G är riskfritt.

Kommentarer till Ygeman på Facebook:

“Ett lämpligt ställe att prova 5G vore på Regeringskansliet där det inte skulle kunna göra någon som helst skada!”Håkan Wiee

“Grattis Ygeman! Du har väl aldrig fått så många kommentarer på ett inlägg. Läs dem gärna. Så ser vi fram emot en lista på hur många hälsomedvetna svenskar du klassat som ryssar”Lisa Hallebrant

Istället för att anklaga dessa personer för att vara ryska påverkansagenter vore det inte mer rimligt att Ygeman hörsammar deras krav på att 5G-riskerna utreds i grunden istället för att svenska myndigheter och telekom-företag implementerar 5G i landet utan kontroll?

Ett exempel på en Facebook-grupp som är kritisk mot 5G heter: WiFi strålning hälsorisker 5G.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

*TT Nyhetsbyrån (TT) består av en sammanslagning av Tidningarnas Telegrambyrå, Scanpix, TT Spektra och Svenska Grafikbyrån. TT Nyhetsbyrån äger även 66% av omvärldsbevakningsföretaget Retriever. 2015 startade TT pressmeddelandetjänsten “Via TT”, en “plattform för att skicka pressmeddelanden till Sveriges journalister och mediepåverkare”, enligt Wikipedia.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Catherine Andersson
Catherine Andersson
Gäst
2 januari 2020 kl 18:43

Vill gärna dela, men det går inte? B

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
1 januari 2020 kl 19:44

Att Ygeman kan uttala osanningar via TT är upprörande, minst sagt. Det gör stor skada eftersom det stora flertalet har inte insett vilket bedrägeri vi är utsatta för.

Vi som insett det, vad kan vi göra för att Ygeman med flera inte ska få vara oemotsagda ?

Bombadera TT med mail och telefonsamtal ?

Hoppas SwebbTV belyser det.

Vi kan dela på sociala medier. Gör ni det ?

Delar era följare ? Inte många av mina gör det.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
3 januari 2020 kl 15:57

En delad länk är lätt att avleda. Skriv kanske in några sökord istället och tid, som leder till önskad sida.
Att bombardera TT är ett sätt att slösa din tid. Att stångas med globalister leder enbart till din beräknade utmattning, så en nyuppväckt f.d. propagandiserad sömngångare är tusenfalt mer värd.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
31 december 2019 kl 18:30

Putin i want my cash!

I drygt tio år nu har jag drivit “påverkanskampanj” mot våra hjärndöda, korrupta, lata och likgiltiga tjänstemän och politiker. Att lära av historien eller läsa forskning verkar inte vara deras starka sida.
Men kanske är det bara jag som varit dum i huvudet. Ygemans fenomenala kompetens ligger inte i hans utbildning eller erfarenhet, utan i hans helt “vetenskapliga” förmåga att utläsa framtiden. Han “vet” naturligtvis att 5G är ofarligt innan det ens tagits i bruk eller testats. Visserligen har man utan tillstånd redan testat 5G, bla i mitt vardagsrum, men det är ju inte officiellt.

Enda studien på de högre frekvenser 5G ska använda som jag hittat är en gammal FOA studie som visar att människans blodomlopp med flyttande ferromagnetiskt material (hemoglobin) funkar som en utmärkt antenn. Bad militären om en lista på alla studier de hade om radars påverkan på människan, fick inget svar! Men så är jag ju Putins “nyttiga idiot” och att bemöta befolkningens “oro” med riktiga studier och inte att sia i framtiden kunde kanske gjort läget alltför öppet och demokratiskt. Och det vore ju otäckt eller hur……..

Till Ulf Dahl kan jag rekommendera boken “The Invisible Rainbow” av Arhtur Firstenberg. Varje gång det är solstorm ligger hela elöverkänslighetssverige utslaget. Det finns studier tillbaka från 70 talet som visar på bla högre intagningar i psykiatrin vid olika typer av störningar i människans naturliga elektromagnetiska miljö som solstorm, jordbävningar osv. Tyvärr så gör människan manipulationer av atmosfären med diverse leksaker som 10 000 satelliter i jonosfären osv inte saken bättre.

Har någon Putins numer? Som sjukpensionär så har Ygemans parti satt mig på svältbidrag, förlåt sjukersättning. Och om jag kunde slå samman mina försök att slippa torteras av trådlös teknik i mitt hem, med en rysk påverkanskampanj mot regeringen, så kanske jag kunde få in pengar så jag har råd att äta.

Benny
Benny
Gäst
Reply to  Josef Persson
1 januari 2020 kl 10:06

Ynkeman döljer sin inkompetens med att skylla på Ryssland! Ett alltför vanligt fenomen där politiker börjat härma Deep State i USA för sina misslyckanden och då fungerar Ryssland utmärkt i propagandasyfte. Frågan är ju vem går på sådan löjlig propaganda förutom de som inte var med när IQ delades ut?

Erik Forsman
31 december 2019 kl 14:47

Ygeman borde ju veta vad han talar om – han är ju en av de bästa regeringen har. Karln har ju inte bara gått ut en tvåårig sociallinje på gymnasienivå (utan att ens hoppa av förtid) utan dessutom hela 15 poäng i kriminologi från Stockholms Universitet.

Det är ju betydligt mer än Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist som exempelvis inte bedrivit några som helst eftergymnasiala studier. Det har inte heller landsbygdsminister Jennie Nilsson. Ulrika Messing och Mona Sahlin har bara gått ut grundskolan, om ens det.

Generellt kan man säga att utbildningsnivån inom regeringarna under lång tid sjunkit stadigt, samtidigt som utbildningsnivån i samhället generellt kraftigt har höjts.

För övrigt har Ygeman helt rätt: titta bara på Mueller-utredningen, där ryska trollkonton och påverkaroperationer helt styrt den amerikanska valet, det var ju därför Trump vann – eller hur vad det där egentligen?

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Erik Forsman
31 december 2019 kl 16:00

Erik Forsman
Inga bevis har framkommit om att Trump skulle ha fått hjälp av Ryssland i samband med det amerikanska valet.
Men det här är det som hände i det amerikanska valet – Hillary var den som skulle ha vunnnit valet knappt, sett till de röster som hade kommit in i sluttampen av valet, då skedde något som ingen hade förväntat sig – nämligen att en av The Deep States personal gick in i data-val-systemet och tänkte vända en massa Trump-röster till Hillay-röster, då uppstod ett fel eller rättare sagt ett misstag gjordes av denne Deep State person som istället för att lägga över dessa röster till Hillary så la han över dem till Trump.

Erik Forsman
Reply to  Erik Wiklund
31 december 2019 kl 16:57

Men Erik Wiklund, inlägget var ironiskt menat.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 januari 2020 kl 08:58

Erik Forsman – jag trodde för ett ögonblick att du hade färgats av vänsterinfluenser och att du därmed behövde hjälp att hitta rätt – ja, att du behövde en liten påminnelse om sakernas rätta tillstånd. Men nu förstår jag att det var ironi i det du skrev – och jag borde ju ha förstått detta då jag själv är ironisk ibland när jag vill driva med makthavarnas vansinniga politik.

Inger Hallqvist Lindvall
Inger Hallqvist Lindvall
Gäst
31 december 2019 kl 14:36

Dåligt omdöme av Ygeman och lika dåligt av TT att kabla ut fake bews utan minsta källkritiska analys. Exakt vad är det som får ministern att tro att vi som delat med oss av fakta om EMF/strålning och 5G skulle vara ryska troll? Varför skulle Ryssarna vilja skydda svenskarnas hälsa? Jag har varit med i tråden och stöttat de läkare och forskare som vill ha sänkta gränsvärden och som vill ha ett moratorium för 5G. Jag är inte en del i en rysk attack. Även som svensk vill jag kunna yttra mig utan att få en stämpel på mig. Jag är läkare och förstår att allt levande drivs av biokemiska och elektriska signaler som påverkar varandra. Det finns tillräckligt med forskning om oönskade effekter på cellnivå på allt levande av EMF/strålning för att utlösa försiktighetsprincipen. Detta innebär att få fram relevanta gränsvärden – dagens värden baseras enbart på uppvärmning. Att ha bråttom med 5G kan bli dödsstöten för Ericsson. Och sjukvård och socialförsäkringssystemen går redan på knäna. Ungdomar mår allt sämre. Insekterna minskar. Kan ha många orsaker men strålningen kan bidra och bör minskas – inte ökas med nya generationer.

Conny LundbergD
31 december 2019 kl 12:34

Har Ygeman fått en ny post i regeringen som hovnarr???
Hans uttalande kvalificerar honom som någon sorts usel stand-up komiker!
Istället för att kritisera de som har ett sunt konsekvenstänkande borde han själv och regeringen tillsammans med försvarsmakten som stoppade motionen om moratorium av 5G genast igångsätta tester för att utröna hälsoeffekterna av 5G.
Meningen med en s k demokrati skall ju vara att regeringen är folkets förlängda arm istället för folkets fiende.

Suzanne
Suzanne
Gäst
31 december 2019 kl 12:10

Mobilindustrins antenner ingår i ett större system.
https://youtu.be/Oz4whNXtk3E

Önskar alla här på NewsVoice ett Gott Nytt År!

ulf dahl
ulf dahl
Gäst
31 december 2019 kl 11:02

Min gissning är väl att det är MP som spjärnar i mot Och S inte vill köra över dom Mitt intryck av MP är att dom tror på allting som står på nätet som exempel chemtrails Riksdagskvinnan som la en motion i Riksdagen om så kallade chemtrails För det hade hon läst om på nätet. Vi andra vet ju att alla bränslen innehåller vatten Det vet ju alla som har sett en bilavgaser när det är kallt ute och vet att det blandas antifreeze i dom flesta bränslen på grund av innehållet av vatten Min gissning är väl att vi är rätt okänsliga för så låga strålningsdoser för annars hade det inte funnits några människor på Jorden För jordens magnet fält försvinner med jämna mellan rum och då når mer strålning jord ytan Skulle vi varit så känsliga skulle allt djurliv varit borta sen länge. Det händer även under Maunder minimum vilket vi enligt solfysiker är mitt i ett.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
Reply to  ulf dahl
31 december 2019 kl 17:54

“Vi andra vet ju att alla bränslen innehåller vatten Det vet ju alla som har sett en bilavgaser när det är kallt ute och vet att det blandas antifreeze i dom flesta bränslen på grund av innehållet av vatten”

– Vilket trams!

Vid förbränning av kolväten (bensin, diesel, flygfofogen, mm) bildas det koldioxid och vatten samt olika föroreningar. Vattnet i avgaserna är alltså ett resultat av den kemiska reaktionen när bränslet förbränns (väteatomer från bränslet och syreatomer från luften bildar vattenmolekyler). Men den mängd vatten som produceras vid förbränning av flygfotogen i moderna jetmotorer är så liten att det inte alls kan förklara de stora strimmor man ser efter flygplanen nu för tiden.

Ulf Dahl svamlar vidare:
“Min gissning är väl att vi är rätt okänsliga för så låga strålningsdoser för annars hade det inte funnits några människor på Jorden”

Tur för oss att det finns folk som har en bättre koll på riskerna med mobiltrålning denne Ulf Dahl.

Ann Rosenqvist
Ann Rosenqvist
Gäst
Reply to  ulf dahl
31 december 2019 kl 18:32

Ulf! Biologiskt liv verkar klara naturlig strålning (nätt och jämt). Problemet är de manipulerade radiovågorna från trådlös teknik, ffa de pulsade (på-av-på-av) som forskningen sett mycket skador av redan vid mycket låga effektnivåer och det är väl inte så konstigt. Man kanske ska vända på frågeställningen: Hur stor är chansen att människan och annat liv kan klara att anpassa sig till en elektromagnetisk miljöförorening av luftrummet som ökar så fort på så kort tid? Jag frågade en framstående evolutionsbiolog om detta och han svarade:
”Vi talar om förändringar som sker på decennier eller möjligen sekler, och åtminstone ’större’ organismer klarar inte av en genetisk anpassning till drastiska omvärldsförändringar så snabbt.”
Han menade att det är främst mikroorganismer som har chansen att klara denna omställning.

Mona Nilsson
31 december 2019 kl 11:02

Detta utspel från Ygeman är ytterst löjeväckande. Uppmanar alla läsare här att gå in på Anders Ygemans facebooksida och räkna svenskar respektive ryssar bland de över 600 kommentarer som han fått sedan det löjliga utspelet igår. Frågan är hur illa ställt det är i ett land där regeringen inte längre kan skilja de egna välinformerade och kritiska medborgarna från utländska fientliga aktörer utan i stället vänder det mesta till tvärtom?
För mer information om risker med 5G läs gärna Strålskyddsstiftelsens riskbedömning https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2019/03/stralskyddsstiftelsens-riskbedomning-5g/ eller övrig information om 5G på http://www.stralskyddsstiftelsen.se Det är viktigt att du sätter dig in i frågan om 5G eftersom Du också berörs – alla blir exponerade för en massiv ökning av redan bevisat skadlig mikrovågsstrålning.