Yoga och meditation kan “omvända” DNA-skador som gör oss sjuka

0
358
Bild: Meditation och yoga. Foto: Anupam Mahapatra. Licens: Unsplash.com
Bild: Meditation och yoga. Foto: Anupam Mahapatra. Licens: Unsplash.com

Mind-body-interventions (MBI) såsom meditation, yoga, Tai Chi och Qigong får oss inte bara att slappna av, utan har visat sig “omvända” de molekylära reaktionerna i vårt DNA som orsakar ohälsa och depression, enligt en studie från universiteten i Coventry och Radboud.

En granskning från 2017 som publicerades i tidskriften Frontiers in Immunology, visade att MBI kan vända vissa molekylreaktioner i vårt DNA och minska risken för inflammationsrelaterade sjukdomar. Syftet var att analysera beteendet hos våra gener och hur dessa påverkas av olika MBI terapier.

Nuförtiden finns det ett stort antal studier som visar på fördelarna med att utöva Mind-body-terapier. Fördelarna är många, allt från minskad stress, bättre hållning och hälsa, mindre smärta och ångestsymptom, för att nämna endast några.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.