Siljes artrit försvann efter att hon hade läkt sin tarm med mikrobiomdieten

publicerad 30 januari 2020
- av TV Hälsa
Silje Vassøy. Privata foton från 2019.
Silje Vassøy. Privata foton från 2019.
Silje Vassøy. Privata foton från 2019.

Plötsligt en vårdag 2017 kände Silje Vassøy att det gjorde ont i innersta fingerlederna, precis som om hon hade slagit sig. Hon tänkte inte mer på det, men det blev bara värre och snabbt började hon reagera negativt på flera livsmedel.

De inflammerade lederna gjorde att hon så småningom inte kunde använda sina händer. Dessutom började flera av lederna bli inflammerade, men hon lyckades vända utvecklingen med hjälp ett eget protokoll som hon kallade “mikrobiomdieten“.

“De följande dagarna efter att vristerna började göra ont, tyckte jag synd om mig själv ”, säger Silje. Men hon bestämde sig emellertid snabbt att tänka på vad hon kunde lära sig av detta.

Silje valde att hantera smärtan som en stor utmaning som kunde lösas. Hennes utbildning och erfarenhet indikerade att hon kunde göra något, men hon var medveten om att hon var tvungen att lära sig mycket mer innan hon var tillräckligt säker för att gå vidare med fler åtgärder.

Efter några veckor blev Siljes fingerleder så ömma, svullna och ljusröda att...

Läs hela artikeln i TV Hälsa