Varför bör du köpa begagnad ljudanläggning? – Blue City

publicerad 31 januari 2020
- Underhållning @NewsVoice
Retro HiFi. Foto: Ingo Schulz. Licens: Unsplash.com

Bra ljud i hemmet blir allt viktigare för allt fler svenskar, både när det gäller streamad musik från mobilen eller om du vill gå old school och skaffa en LP-spelare. Fundera på om inte att köpa en begagnad ljudanläggning är den rätta vägen för dig.

Bra ljud betyder riktigt mycket

Du kanske har Spotify eller Apple Music och då är det bara ett klick så kan du trådlöst koppla upp telefonen i din ljudanläggning hemma. Beroende på dina behov så kan du välja några stora hifi-högtalare i bakgrunden, eller kanske komplettera med mindre högtalare i varje rum.

Det finns dessutom lösningar där du kopplar upp högtalarna mot ditt hemmanätverk och så kan musiken spelas i alla dina rum så att din favoritmusik följer med dig när du går från rum till rum. så att du alltid kan ha ditt eget soundtrack oavsett var du befinner dig.

Men det är inte bara för musik som du ska tänka på att investera i en ljudanläggning, även din tv förtjänar ett riktigt bra ljud så fundera på en bra surround-lösning till när du ska se på film.

Du ska dock alltid tänka på att inte betala mer än vad ditt behov är. Ofta kan du hitta just det ljud du vill ha genom att vända dig till en kunnig återförsäljare av ljudprodukter.

Om du letar efter begagnad hifi till både kvalitet och lågt pris så har Blue City ett brett och varierat utbud av bra begagnad HiFi med 2 års garanti. Oavsett om det är design-mässiga orsaker att du vill ha en klassisk högtalare, eller om det är för att du älskar en viss brand så kan du hitta många av de kända varumärkena som Sony, JBL, Bose, Dali, Pioneer, eller Bang & Olufsen hos dem.

Köpa nytt eller köpa en begagnad ljudanläggning?

Det är lätt att tänka att eftersom utvecklingen går framåt så måste de nya produkterna var bättre än de gamla, men så är inte alltid fallet när det gäller högtalare.

Ofta kan du för priset få betydligt bättre prestanda om du köper en klassisk modell än om du köper det senaste på marknaden. Genom att välja en begagnad produkt kan du alltså få ett avsevärt bättre ljud eller mycket mer kraft.


De äldre ljudanläggningarna har oftast kostat bortåt en halv månadslön och de har ofta skapats med stor kunskap och yrkesstolthet under längre tid än vad dagens ljudanläggningar med kortare produktionstid kan erbjuda.


Kom också ihåg att du genom att köpa begagnad ljudanläggning minskar mängden av elektronik som hamnar på tippen. Många av de äldre modellerna kan ofta repareras och bli i lika gott stånd som tidigare till ett lågt pris.

Samtidigt tar vi tillvara de resurser som redan använts en gång och låter bli att avverka mer skog, ta upp fler farliga ämnen och producera mer koldioxid för att göra nya produkter. Det här är något som inte bara hela jorden vinner på, det ökar också det svenska välståndet och är bra för din egen plånbok.

Du ska se till dina egna behov när du väljer din nästa ljudanläggning och se om inte begagnat är den rätta vägen för dig, precis som för så många andra!

 

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq