Brittiska läkare skriver ut recept till patienter att de ska spendera tid i naturen

publicerad 10 januari 2020
- av TV Hälsa
Bild ovan: Shetlandsöarna. Foto: Google Maps

Läkare på Shetlandsöarna kan skriva ut recept till sina patienter att de ska spendera mer tid i naturen. Det här anses vara det första programmet i sitt slag i Storbritannien och rekommendationerna att satsa på utomhusaktiviteter gäller under ett kalenderår. 

Bild ovan: Shetlandsöarna. Foto: Google Maps

Läkarna på Shetlandsöarna utanför Skottland blev i oktober 2019 auktoriserade att skriva ut recept för att patienterna ska tillbringa tid i naturen. Programmet har tagits fram för att sänka blodtrycket, minska ångest och öka livskvaliteten hos patienter med diabetes, psykiska störningar, stress och hjärtsjukdomar.

Det handlar om aktiviteter som är uppdelade på årets 12 månader. Allt från att skapa strandkonst av naturliga material till att låna en hund och ta en promenad, till att göra ett insektshotell eller begrava ansiktet i gräset. Att plocka skräp på stranden, förbereda en måltid utomhus och mata fåglarna, är andra förslag i programmet. Allt enligt läkarens ordination.

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice