Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

“Experter” har gett Sverige förortskalifat med för många lågstatusmän

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 14 januari 2020
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

DEBATT. Yttrandefrihetens kärna är medborgarnas rätt att, utan rädsla och utan att straffas, kunna säga makthavarna ett sanningens ord. Det kan svenska medborgare inte längre göra, i varje fall om det rör sig om ”sanningar” som makten inte vill höra. Vår tids munkavle på ”sanningen” har ingenting med Sverigedemokraterna, Brexit eller Donald Trump att göra. Det är experternas tyranni.

Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

Text: Christer Nilsson, historiker

Viktigast är nog att medierna inte längre utgör en kanal för folkets ”sanningar”, utan är förbehållna så kallade experter. Vanligt folk ska helst bara hålla tyst därför att politik och samhällsfrågor är svårt, något som folk inte begriper sig på.

Det som experterna hotar är demokratin

En ”sanning” som makthavare och experter talar tyst om är den sneda könsfördelningen i Västvärlden och värst är den i Sverige. Redan 2016 varnade i sin forskning professor Valerie Hudson i en artikel i GP för obalansen i könsfördelningen. Hur ser den ut just nu? Bland svenska 20-åringar går det 125 män på 100 kvinnor.

Hans Roslings beräkningar ligger nära dessa siffror.

I Kina som hade världen största obalans med sin ett-barns-politik (den ledde till att många flickfoster aborterades) gick det, när det var som värst, ”bara” 117 pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. Nu har regimen lättat på lagstiftningen när man insett att detta skulle leda till ett demografiskt självmord.

Sverige har tagit emot stora mängder unga män med låg social status

Man behöver inte vara klärvoajant för att se detta illavarslande problem även i vårt land som har tagit emot så många ensamkommande unga män. Unga pojkar som inte har en chans till kvinnligt sällskap; det är män med lägst social status som blir ratade – när kvinnor har ett överutbud på män – och tvingade till ofrivilligt celibat.

De som inte blir valda riskerar att utveckla ett hat mot kvinnor och ta ut sin besvikelse genom våld mot kvinnor och våldtäkter. Priset tvingas nu Sveriges kvinnor och flickor samt deras anhöriga att betala, när hatet, oron och våldet pyr i de förortskalifat som växt fram genom Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens försorg i förorter som Rinkeby, Brandkärr, Kronogården, Norrby och Vivalla mfl orter.

Text: Christer Nilsson, historiker


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq