Kravallpolis slog och sköt på franska brandmän – Kan få igenom sina krav

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 30 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Fransk brandman sköts i huvudet med flash ball-pistol, 28 jan 2020. Foto: Clément Lanot

Franska kravallpolisen har under Macrons styre gjort sig känd för sin grymhet. De drar sig inte för att attackera brandmän som under tisdagen samlats i 1000-tals över hela Frankrike för att försöka få igenom sina krav på bättre arbetsförhållanden.

Kravallpolisen angriper aggressivt brandmän och en av dem blir skjuten i huvudet med en så kallad flash ball-pistol som avlossar stora gummikulor med en diameter på 4 cm.

Senare under tisdagen meddelade det franska brandmannaförbundet att de kommit överens med Regeringen om att utveckla bättre arbetsförhållanden och högre löner för yrkeskåren.

Svenska systemmedier har inte rapporterat om brandmännens protester och framgång. Enligt bedömningar vill inte svenska Regeringen ha en liknande utveckling som i Frankrike.

Text, bild och videoredigering: NewsVoice | Video: Clément Lanot, Paris

Källor och relaterat

Fransk brandman träffas i huvudet av gummikula, 28 jan 2020. Foto: Clement Lanot
En fransk brandman har just träffats i huvudet på vänster sida av en gummikula. Kulan (4 cm i diameter) studsar sedan tillbaka mot kravallpolisen som sköt, 28 jan 2020. Foto: Clement Lanot

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tack, Jan!

  I ett avspänt och vänligt samhällsklimat kan man skoja om väldigt mycket.

  Nu vässar de som vill kontrollera människorna i detalj lagstiftningen.
  I en despotisk diktatur får vi inte skratta åt makthavarna, som ofta saknar känsla för självironi.

  Här är en annan kort rätt komisk intervju. Den som intervjuar skojar friskt med den mycket mäktige prominente ledande personen i Romklubben och han verkar inte alls förstå det:

  https://www.youtube.com/watch?v=vXyfVJk4zWs
  (Anders Wijkman i norsk tv)

  Vi behöver makthavare som kan skratta åt sig själva.

  Ett gott skratt är lisa för själ och kropp.

   • Ja, kära Ingrid, sannerligen behöver vi mer humor som livskraft i det samhällsklimat som skapats artificiellt!

    Jag gör nu ett försök att en aning förgylla våra gemensamma rader med en egenkomponerad dikt, som jag i somras fick publicerad på Peter Krabbes blogg.

    Dikten är förhoppningsvis lite humoristisk – även om den kanske också innehåller ett visst allvar…

    KUNGEN OCH UNGEN

    Har ungen lärt sin läxa hos en häxa?

    Hon besöker Påven, alla hoven, hela loven.

    Hans Majonäs Honungen – kungen med den tunga penga-pungen…

    Hans och Greta släpper väder i kejsarens nya kläder.

    Prima primater, präktiga klimat-akrobater!

    • Savalle, din dikt är allt finurligt komponerad 😉
     Tack för att du delade den!!

     – Efter att jag hade läst Pia Hellertz länk (se inlägg ovan) om Tavistock – öppnades mina ögon än mer… Tänk hur många av alla inlägg det är som handlar om diverse “moment 22″… Och hur vi alla har blivit präglade av olika sammanhang – i princip utan att vi alltid vet om det… eller vad det är som kommit att påverka oss… tills vi en dag börjar att förstå…

     Helena Edlunds bok – Konsten att överleva Svenska kyrkan – skildrar suveränt mängder av turer rörande hennes egna livsupplevelser… MEN, dessa ständigt förvirrande situationer som uppkommer – förmedlar tydligt det som pågår hos företrädare för en institution – med en särskild förkärlek för att skapa “moment 22″… Helena förmedlar orden: Damned if you do, damned if you don’t… – De mångtydiga samt motstridiga budskapen blir till slut extremt inverkande på ens psyke… – Boken har ett fantastiskt läsvärde, och hennes upplevelser är oerhört bra skildrade, dessutom har boken ett värde rörande frånvaron av genuin konflikthantering… – Läs också gärna Pia Hellertz text om Tavistock Institute samtidigt… Dessa texter öppnar garanterat upp en större förståelse för hur vi människor hanteras i den tid som råder…

     • Tack, Ingrid!

      Vad fint att du länkade till Pia Hellertz utomordentligt viktiga redogörelse för Daniel Estulins avslöjanden av Tavistock Institute!

      Daniel Estulins bok om Bilderberggruppen var den utlösande faktorn för mitt engagemang här på internet.

      Pia Hellertz ställer frågan: “Jag kan inte låta bli att undra hur han gör för att hålla sig vid liv.”

      Estulin berättar själv i en av sina böcker att han en gång när han var på väg att kliva in i hissen på ett hotell fick en obehaglig känsla av att något inte stod rätt till och då upptäckte han plötsligt att golvet i hissen inte var där – bara ett djupt hiss-schakt…

      En annan modig människa, John Perkins, som skrivit boken Confessions of an Economic Hit Man, sade att hans bästa livförsäkring var att publicera allt han visste.

      Journalisten Udo Ulfkottes plötsliga död efter det att han skrivit boken Bought Journalists: How Politicians, Intelligence Agencies and High Finance Control Germany’s Mass Media väckte MYCKET stor uppmärksamhet och misstänksamhet och gav på så sätt boken enorm publicitet.

      Pia Hellertz uppsats är enormt avslöjande.

      Psykologisk krigföring!

      Moment 22 enligt Wikipedia:

      I dagligt tal används uttrycket ofta om dödlägen eller paradoxer inom bland annat byråkrati – exempel: “För att få ett jobb, då måste du ha erfarenhet. Men för att få erfarenhet, då måste du ha ett jobb”, eller “för att hitta mina glasögon, behöver jag mina glasögon”.

      Till synes “möjliga” situationer att ta sig ur konstrueras för att bryta ner människor psykiskt.

      Särskilt anmärkningsvärd social ingenjörsvetenskap i detta onda syfte är metoden som utvecklades av den Rockefeller-stödde psykologen Kurt Lewin.

      Kurt Lewin menade att grupper kunde användas för ”self-brainwashing”,
      för att indoktrinera sig själva mer effektivt än en fascistisk diktator skulle kunna
      åstadkomma. Det var grunden till den demokratiska fascismen, skriver Pia Hellertz.

      Och före detta Säkerhetspolischefen Anders Danielsson har fått i uppdrag att utreda Sveriges nyplanerade myndighet för psykologiskt försvar…

      – Vad och vem är det som ska försvaras?

    • På denna brinnande aktuella tråd om bråd död och kravallande polisers illdåd mot brandmän och alla som protesterar mot totalitära maktövergrepp har vi ändå hittat fram till lite ljus och komik.

     Härligt, Per, med detta oförglömliga framträdande!

     Låt oss alla stämma upp i en “körsång” som är så genomträngande att den tar all uppmärksamhet från de globalist-solister som vill att vi ska sövas av deras SIRENE-SÅNG!

     “Sirenerna lockade till sig sjömän med vackra sånger för att sedan döda dem”
     (Wikipedia)

  • @ Savalle 31 januari, 2020 at 11:31

   Du måste spendera en hel del tid åt att kolla på youtube, den här tjejen var en ny bekantskap.

   Hennes intervjustil får en att fundera lite kring komiken i detta.

   Hon samtalar och ställer frågor på en nivå som är så låg som det anstår tex Anders Wijkman, när nivån är så låg att en som AW framstår som Einstein har man lyckats åskådliggöra politikens generellt sätt låga nivå.

   Tack Savalle fler såna länkar.

   • Ja, visst är intervjun komisk!

    Jag har funderat över hur det kommer sig att Anders Wijkman här inte alls hänger med i svängarna. Med all sannolikhet är han mycket intelligent. Han är ju en av de ledande personerna i den globala organisationen Club of Rome som styr så mycket i det fördolda: global klimat-agenda, Agenda 21, Agenda 30…

    Jag tror att denna vilsenhet i intervjun beror på att högt uppsatta makthavare numera nästan aldrig blir ifrågasatta, pressade och ansatta av journalister!

    De spelar i samma lag så att säga.

    • Här är kanske ett rätt komiskt undantag från detta tragiska faktum.

     Annie Lööf får “svåra” frågor och ger i denna intervju inte riktigt intryck av att nått upp till Einsteins intellektuella nivå:

     https://www.youtube.com/watch?v=ue5ioLNMklk

     Trots det har även Annie Lööf tillåtits att vara med i flera av de RIKTIGT MÄKTIGAS gäng:

     “År 2017 deltog Lööf för första gången vid Bilderberggruppens möte för den globala makteliten.[44] Tidigare har svenska statsministrar som Stefan Löfven (2013) och Fredrik Reinfeldt (2006) deltagit vid mötet.[45] Hon är även invald som medlem i Trilaterala kommissionen.”
     (Wikipedia)

  • Savalle du slår ibland till med helt underbara länkar, tänk att man tidigare kunde skämta på det sätt som framgår av denna länk.

   Föreställ dig att någon i dag skulle våga driva med sin samtid på det sätt som Hasse & Tage gjorde när det begav sig.

   Du har en underfundig typ av humor som jag gärna ser mer av från dig, livet av idag i Sverige omkring oss är mestadels så deprimerande att vi alla behöver mer humor av den typ som du och jag verkar dela.

   Keep up the good work Savalle!!

 • Det är lite konstigt att franska polisen slår ner på demonstrationer som protesterar mot försämringar som troligtvis även drabbar polisen själva. Eller har de en undantagsklausul à la trettio silverpenningar? Men de har väl sänkt antagningskraven där med så inte kan tänka längre än batongen räcker.

  Sen är det faktiskt bara en tidsfråga innan svensken också får upp den knutna näven ur fickan och/eller tummen ur röven. Den stora blåsningen att tvinga människor betala mer för något som konstant blir sämre fungerar inte för evigt, så förr eller senare pressar de själva fram något som blir den utlösande faktorn. För även en godmodig och lätt lobotomerad befolkning har en bristningsgräns. Det är mycket uppdämda känslor som kan komma ut i en ketchupeffekt och vilda primalskrik.

  • Lisa, om du inte har tittat på SwebbTV:s intervju av Hans Jensevik så måste du göra det snarast (nr 35) där redogör Hans J för hur ett klansamhälle fungerar.

   Om vi inte tar itu med dessa islamistiska klansamhällen inom kort så går hela Sverige åt h-e.

   Personligen tror jag inte att polisen kommer att klara detta då även de indoktrinerats av den sk värdegrundsbaserade politiken av pk-snitt.

   Vem tror att en vekt byggd kvinnlig pk-polis i hästsvans kommer att kunna hävda sitt våldsmonopol när hon konfronterar ett muslimskt kriminellt ungdomsgäng vilka betraktar sin ort som sitt eget territorium??

   Det är nog dags för att sätta in militär om vi skall få någon rätsida på den klankultur som redan är etablerad på så många ställen i Sverige.

   Min gissning är att det trots alla avhopp från polisen fortfarande ändå finns ett antal poliser som är av det rätta virket, men de mår direkt dåligt av de direktiv den politiskt korrekt styrda polisledningen under Dan Eliasson införde.

   De poliser som inte står ut minskar dock snabbt i antal, då återstår bara militär eller så får vi ge upp och acceptera att Sverige snart styrs av islamsk klankultur.

   Att den fege pk-styrda avensken skulle ta upp handen ur fickan och beväpna sig själv är en utopi.

   • Ja, man borde direktutvisa både Ayatollan Reinfeldt och Stormuftin Löfven eftersom båda har både infört som bibehållit Islams utbredning i Sverige. För det spelar ju ingen roll vad gäller vare sig enstaka klaner eller enskilda extremister. Om de bryter sönder en klanstruktur eller utvisar ett gäng extremister så importeras det x-antal nya. Så vad är då poängen? Vem är det som vill ha ett islamistiskt inflöde i Sverige? Det är ju knappast så att muslimerna har släppt in sig själva. Om det inte finns något folkligt mandat för inflödet och om inflödet inte är reglerat av muslimerna själva, så vem är det då som reglerar inflödet? Här har du faktiskt ett typexempel på att vi inte lever i en demokrati.

   • När man går bortom att diskutera enskilda aktörer eller specifika akter i teateruppsättningen så blir du tyst. Du vill gärna diskutera enskilda aktörer som Muslimer, politiker eller den akten i föreställningen där vi har s.k. “demokratiska val” utan att inse att alltihop är precis lika konstruerat som t.ex. fotboll. Förstår du inte detta Jan eller vill du av någon outgrundlig anledning inte förstå?

    Ingen skulle t.ex. vilja ha ett förhållande med eller privat umgås med en lögnare och de flesta hade avskytt att ha en som arbetskamrat. Men de har hjärntvättat befolkningen att acceptera att det är ett outtalat faktum att politiker ljuger. Om de har fått idioterna att acceptera att deras ledare ljuger så hur djupt tror du då att lögnen går?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *