Kravallpolis slog och sköt på franska brandmän – Kan få igenom sina krav

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Fransk brandman sköts i huvudet med flash ball-pistol, 28 jan 2020. Foto: Clément Lanot

Franska kravallpolisen har under Macrons styre gjort sig känd för sin grymhet. De drar sig inte för att attackera brandmän som under tisdagen samlats i 1000-tals över hela Frankrike för att försöka få igenom sina krav på bättre arbetsförhållanden.

Kravallpolisen angriper aggressivt brandmän och en av dem blir skjuten i huvudet med en så kallad flash ball-pistol som avlossar stora gummikulor med en diameter på 4 cm.

Senare under tisdagen meddelade det franska brandmannaförbundet att de kommit överens med Regeringen om att utveckla bättre arbetsförhållanden och högre löner för yrkeskåren.

Svenska systemmedier har inte rapporterat om brandmännens protester och framgång. Enligt bedömningar vill inte svenska Regeringen ha en liknande utveckling som i Frankrike.

Text, bild och videoredigering: NewsVoice | Video: Clément Lanot, Paris

Källor och relaterat

Fransk brandman träffas i huvudet av gummikula, 28 jan 2020. Foto: Clement Lanot
En fransk brandman har just träffats i huvudet på vänster sida av en gummikula. Kulan (4 cm i diameter) studsar sedan tillbaka mot kravallpolisen som sköt, 28 jan 2020. Foto: Clement Lanot


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq