Grym fransk kravallpolis slår ner gula västarna i Paris

publicerad 11 januari 2020
- av NewsVoice
Yellow Wests, 11 Jan 2020, private photo

NOTERAT. Protesterna fortsätter i Frankrike under den 61:e veckan sedan starten i november 2018 mot en hårdnande Macron-regim. Nu är fokus för protesterna pensionssystemet. Den franska kravallpolisen har blivit exceptionellt hänsynslös mot demonstranterna och Frankrike liknar allt mer en blommande polisstat.

Franska upplagan av The Local skriver idag att polisen inlett förundersökningar för att bedöma fall av polisbrutalitet bla för att polisen avfyrat antikravallpistoler mot demonstranter från extremt nära håll. Även vissa demonstranter är mycket våldsamma.

Videoklippen kommer från Paris och staden Lille perioden 9-11 januari 2020.

Videokällor på Twitter