Grym fransk kravallpolis slår ner gula västarna i Paris

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Yellow Wests, 11 Jan 2020, private photo

NOTERAT. Protesterna fortsätter i Frankrike under den 61:e veckan sedan starten i november 2018 mot en hårdnande Macron-regim. Nu är fokus för protesterna pensionssystemet. Den franska kravallpolisen har blivit exceptionellt hänsynslös mot demonstranterna och Frankrike liknar allt mer en blommande polisstat.

Franska upplagan av The Local skriver idag att polisen inlett förundersökningar för att bedöma fall av polisbrutalitet bla för att polisen avfyrat antikravallpistoler mot demonstranter från extremt nära håll. Även vissa demonstranter är mycket våldsamma.

Videoklippen kommer från Paris och staden Lille perioden 9-11 januari 2020.

Videokällor på Twitter


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hade polisen betett sig på samma sätt i de 2, hela tiden kritiserade EU länderna , Ungern och Polen, då hade varit med 100% säkerhet stora kritiska rubriker i svensk public service och i de flesta större svenska dags och kvällstidningar. Men Macrons vänsterliberala Frankrike ska inte kritiseras ..

 • Jo han börjar bli desperat Makaronen! Hela Frankrike blöder och är i kaos trots det vägrar han att avgå och märk väl, inga krav på hans avgång ställs från EU eller USA! Annat ljud var det i skällan när mycket mindre demonstrationer i Kiev 2014 basunerades ut som ett utbrett missnöje med Janukovitj trots att det bara var något tusental köpta Soros-demonstranter som gapade värst på ett torg i Kiev. Även “vår” Kalle Pildt var i Kiev och uppviglade men var är han nu? Inte i Paris i alla fall..När globalisternas springpojkars makt hotas då är demonstranterna alltid huliganer, omstörtare, banditer i fulmedias rapportering. I Kiev kallade fulmedia demonstranterna för “frihetskämpar” för demokratin m.m. Hyckleri i kubik…Och så undra journalistmurvlarna varför folk slutat läsa skiten och propagandan de spyr ut?

 • Jag bor i Paris och följer alltid demonstrationerna via direktsändande tv. Hela tiden utsätts fransk polis för livsfarliga projektiler och stenkastning från fullständigt hänsynslösa huliganer i demonstrantleden. Den sidan av demonstrationerna missas helt i artikeln. Därmed är inte sagt att kritik av polisen skulle vara obefogad – men håll i minnet att demonstrationerna varje lördag är rena inbördeskriget med brinnande bilar och brinnande välta soptunnor mitt i gatan med krossade skyltfönster med plundringar av butiker och serveringar med av polisen använd tårgas och vattenkanon.

  • Det missades inte helt. Det står: “Även vissa demonstranter är mycket våldsamma.”

   Men poängen är inte vad enstaka aggressiva demonstranter gör i dessa situationer. Allt fokus bör läggas på vad regeringen/regimen gör mot sitt eget folk. Det våldet är enormt mycket större om det ska jämföras och mätas. Det förekommer i många former; ignorans om vad folk behöver och vill, arrogans, ej fixade missförhållanden, orättvisor, bristande transparens och förtryck.

  • Vid demonstrationer som går statsmakten emot brukar de skicka in provokatörer som ska sätta protesterna i en dålig dager och även ge polisen en ursäkt för hårdare tag. Dessa provokatörer kan vara allt ifrån polisanställda till AFA:s nyttiga idioter mm. Polisanställda blev avslöjade som provokatörer vid en demonstration i Kanada och AFA:s idioter poppar upp precis överallt. Så allting är inte alltid vad det ser ut att vara och till skillnad från folket så ska polismakten uppträda professionellt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *