Gula västarna i Frankrike inne på 62:a veckan i rad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Gula västarna i Frankrike, januari 2020. Foto: RT.com

NOTERAT. Det spelar ingen roll vad Macron vill, skriver RT. Franska folket protesterar regelbundet varje helg och är nu inne på den 62:a veckan i följd sedan november 2018. RT är en av de få kanaler som rapporterar medan de svenska medierna är i princip tysta. Förmodligen är den socialdemokratiskt styrda Regeringen livrädd för att det ska bli uppror även i Sverige.

Centrum för oroligheterna är som vanligt Paris och denna helg Gare de Lyon i den franska huvudstaden.

Emmanuel Macron “har helt diskrediterat sig själv mot det polisvåld som han inte har fördömt”, sa en gul väst till RT France.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq