Julian Assange lämnar nytt förhör – “Stay strong” ropar supporters

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Julian Assange 13 jan 2020. Foto: Ruptly.com

NOTERAT. WikiLeaks grundare Julian Assange lämnade igår fredag Westminster Magistrates Court i en polisbuss efter att han förhörts preliminärt. Under förhandlingen framförde Assanges försvarsadvokat kravet att Assange ska slippa utlämning till USA där han riskerar 170 års fängelse för spioneri.

Stödjande medborgarjournalister ropar “stay strong” och “your freedom is our freedom”. Assange svarar med att nicka upprepade gånger, men tycks ha svårt att höra exakt vad personerna försöker förmedla.

Text: NewsVoice | Video occh foto: Julian Assange den 13 jan 2020. Foto: Ruptly.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq