Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Karolinska i Huddinge i nytt stabsläge – Nätverksproblem

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge - Public Domain

NOTERAT. Under torsdagen drabbades Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge av ett omfattande nätverksproblem som påverkade större delen av sjukhuset och Stabsläge infördes. Verksamheten gick tillbaka i normalt läge kl 18.00.

“Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i Stabsläge från kl 11.30 idag fredag.

De reservrutiner som infördes i går gäller även idag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm.

Det innebär också att vissa operationer precis som igår vid behov flyttas till Karolinska Solna som inte är påverkat av nätverksproblemen”, säger Torbjörn Söderström chefläkare Karolinska.

Felsökning pågår, men det finns i nuläget ingen prognos för när problemet kan vara åtgärdat.

Uppdaterat: Verksamheten gick tillbaka i normalt läge kl 18.00.

Text: Pressmeddelande från Karolinska Universitetssjukhuset, ett av Europas största sjukhus. | Bild: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge – Public Domain, Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq