Karolinska i Huddinge i nytt stabsläge – Nätverksproblem

0
287

NOTERAT. Under torsdagen drabbades Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge av ett omfattande nätverksproblem som påverkade större delen av sjukhuset och Stabsläge infördes. Verksamheten gick tillbaka i normalt läge kl 18.00.

”Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i Stabsläge från kl 11.30 idag fredag.

De reservrutiner som infördes i går gäller även idag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm.

Det innebär också att vissa operationer precis som igår vid behov flyttas till Karolinska Solna som inte är påverkat av nätverksproblemen”, säger Torbjörn Söderström chefläkare Karolinska.

Felsökning pågår, men det finns i nuläget ingen prognos för när problemet kan vara åtgärdat.

Uppdaterat: Verksamheten gick tillbaka i normalt läge kl 18.00.

Text: Pressmeddelande från Karolinska Universitetssjukhuset, ett av Europas största sjukhus. | Bild: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge – Public Domain, Wikimedia Commons

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här