Regeringen måste bytas ut nu – Anna Dahlberg och Ebba Bush Thor tydliga

publicerad 26 januari 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: Flickr.com
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

NOTERAT. I två mycket starka debattartiklar uppmanas Stefan Löfvens regering av ledarskribenten Anna Dahlberg på Expressen och partiledaren Ebba Bush Thor i en artikel i Aftonbladet att ta tag i de allvarliga problem som Sverige nu genomlider. Alternativet är att kliva av och låta de ta över som är mer lämpade för uppdraget.

Anna Dahlberg inleder sin ledarartikel “Löfven måste visa ledarskap eller avgå” med orden:

“Socialdemokraterna vill ge bilden av att de slåss heroiskt mot en kriminalitet som oförklarligt och oförskyllt har drabbat Sverige. I själva verket är det en politiskt skapad kris”.

Ebba Bush Thor skriver i inledningen i sin debattartikel “Ni vägrar se problemen – då växer SD och V” att:

“Ytterligheterna i svensk politik, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, är nu starkare i opinionen än någonsin tidigare i modern tid. Det är en konsekvens av regeringspartiernas strutsmentalitet och kommer inte förändras förrän politiken på allvar börjar lösa de problem människor upplever i sin vardag.”

Anna Dahlberg

Dahlberg påpekar att flyktingkrisen länge betraktades: “som något som bara hände. Likt efter en jordbävning fick samhället mobilisera för att hantera följderna” och hon tar upp en avgörande fråga som ställdes av Afghanistans president Ashraf Ghani när denne besökte Sverige som svar på Löfvens oro över den stora mängden ensamkommande ungdomar som sökte sig till Sverige. Ashraf Ghani ska ha sagt något istilmed: ”Gör något åt era pull-faktorer först!” Ghani menade att Sverige aktivt lockar ungdomar till Sverige med generösa bidragsvillkor.

Konsekvensen blev att den grova kriminaliteten drabbade Sverige som en naturkatastrof.

“Utvecklingen är exceptionell i västvärlden; för att hitta paralleller till den kraftiga ökningen av sprängdåd måste man söka sig till krigszoner, såsom Afghanistan.”

Dahlgren avslutar sin artikel med orden:

“Landet behöver en nystart. Om det kräver att MP och Löfven lämnar Rosenbad bör de göra det i en gemensam sorti.”

Ebba Bush Thor

Bush Thor är tydlig i sin kritik mot Socialdemokraterna och Mp. Bush Thor ger miljöpartisten och jämställdhetsministern Åsa Lindhagen en rejäl känga efter att Lindhagen kallat de som försöker adressera Sveriges allvarliga interna problem som Sverigefiender. Bush Thor tar som exempel den “exploderande” kriminaliteten i Uppsala som Lindhagen inte vill ta tag i på allvar trots att unga kvinnor i staden upplever att otryggheten ökat med 60 procent på kort tid.

Bush Thor avslutar sin artikel med orden:

“Om förtroendet för politiken inte ska urholkas ytterligare måste politiker sluta upp med försöken att övertyga väljarna om att de har fel upplevelse av sin egen verklighet och i stället fokusera på att lösa problemen.”

NewsVoice uppmanar dig att läsa de två kompletta artiklarna och sedan återkomma till NewsVoice eftersom både Expressen och Aftonbladet saknar kommentarsfält efter sina ledar- och debattartiklar.

Text: Torbjörn Sassersson | Förhandsvisningsbild: Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag kan inte få upp Anna Dahlbergs artikel. Kommer bara till Ebba Busch Thors. har letat efter den men kan inte hitta den. Finns det en möjlighet att kolla länken? Vore superbra. 😀

 • Det verkliga bekymret heter inte Stefan Löfven eller någon annan namngiven politiker. Inte heller några politiska partier. Den svenska politiken är kortsluten för överskådlig tid.

  Det allt överskuggande problemet och dilemmat är “den djupa staten” som i lönndom i små steg krymper åsiktskorridoren, förhindrar debattutrymme, yttrandefrihet, ändrar rättspraxis och personliga levnadsvillkor helt utanför riksdagens sfär.

  Det är mycket farligt när den politiska makten, försvarsmakten och underrättelsetjänsten smälter samman. Det bäddar för ett totalitärt maktutövande som berövar folket den lilla frihet som finns kvar.
  Det finns snart inget annat alternativ än att ta på den gula västen.

  • Herr Hallengren, instämmer med en i övrigt alldeles utmärkt sammanfattning av läget, jag kan tänka mig att det i Sverige aldrig kommer att bli någon massiv protest vare sig med eller utan gula västar. Men nog vore det på sin plats alltid.

   Den socialistiska hjärntvätt som auktoritetsbenägna svenskar tvingats utstå alltsedan paret Myrdals tid har satt sina spår, först när de socialistiska vansinnigheterna kräver dödsoffer i varje svensks omedelbara närhet kan möjligen skapas förutsättningar för någon slags uppror.

   Möjligen kan man tillägga att när den politiska makten, försvarsmakten och underrättelsetjänsten kollaborerar med media ägda och styrda av mäktiga globala finansintressen samt att hela rättsapparaten blivit ännu mer korrumperad så att polisen på uppmaning av såna som tex Tomas Åberg (Näthatsgranskaren) börjar fängsla folk med avvikande uppfattningar så kan det möjligen börja hända saker.

   En god början på gråzonsproblematiken redogörs för härnedan.

   https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-med-lennart-matikainen-om-bla-grazonen-sverige-2020-01-27

 • Kjell, jag reagerar på samma sätt då det gäller SD:s ställningstagande i den här frågan om att EU skall ges rätt att själva beskatta medlemslnderna.

  Detta är en principiellt mycket viktig fråga, får EU möjlighet att själva börja beskatta sina medlemsländer så är det snart dags för ännu fler såna skatter från EU.

  Vidbliver SD sitt ställningstagande så tappar de min röst helt klart.

  Vad är orsaken till att SD numera svänger i allt fler frågor?

  Valtaktiska överväganden eller har de blivit som alla de andra partierna i Riksdagen?

  SD tar onödiga risker med beslut som dessa, väljarbasen kommer att urholkas om de närmar sig 7-klövern på område efter område.

  Saknar SD all strategiskt tänkande?

 • Nej SD är inget alternativ till den röd-gröna röran de älskar också skatter och avgifter enligt denna

  https://samnytt.se/regeringen-och-sd-vill-tillata-eu-att-infora-obligatoriska-skatter/

  Bättre att rösta på ett parti utanför denna socialistiska agenda som alla 8 partier står för! Helt klart.
  Eller lägg din röst på AFS fast jag har egentligen ingen riktig koll på dem heller, eftersom partipolitik är ingenting för mig i ett socialistiskt samhälle som det Svenska.

 • Ett klargörande från Norberg iallafall att han ser samtliga partier utom SD som socialister…

  De mycket arga och gapiga angreppen på medskribenter i kommentarsfälten, där de flesta som inte håller med Norberg anklagas för att vara socialister/kommunister och 68-vänster framstår därmed i ett löjets skimmer.

  • Sign Klargörande försöker förgäves på sedvanligt vänstermaner raljera och stigmatisera över mitt personliga ställningstagande betr vilka svenska partier som jag anser föra en socialistisk politik.

   Helt i linje med tidigare vänsterdoktrin försöker denna anonyma dirtbag att skämmas för det.

   Jag skäms ingalunda för att ser SD som det enda realistiska alternativet i dagens politiska läge, men helt 100 % är inte heller SD.

   De har också tyvärr glidit över i en mer socialistisk riktning, möjligen för att attrahera en bredare väljarbas.

   Men man kan inte få allt här i livet.

   Om det drar löjets skimmer över mig struntar jag högaktningsfullt i, då i synnerhet som påståendet kommer från ännu en anonym stackare.

 • Stefan Löfven verkställer en politik som inte är hans egen på ett sånt amatörmässigt vis att den politiska “handlingskraften” kan tolkas som ren inkompetens. En mer slipad politiker skulle skött det lite mer professionellt men politiken hade varit densamma. Jämför man t.ex. Reinfeldt och Löfven så vet man ju inte var den ene börjar och den andre slutar då den samhällsförstörande politiken har varit i stort sett precis lika förödande.

  Jag menar vad fan kan Steffe Samhall göra? Det ingen större idé att sitta och ösa med en liten kåsa när man med full fart redan ränt rätt in i isberget. Steffe kan säkert också höra orkestern spela “närmare Gud till, dig” och det är ju alltid schyst med musik samtidigt som det tickar in kosing på kontot. Det är bara 10 år kvar till år 2030 då allt ska var klappat och klart. Då är Steffe 72 bast och sitter på en solig strand med en iskall i näven och garvar åt idioterna som trodde att det spelade någon roll hur de röstade.

 • Som man bäddar får man ligga sägs det, det är fortfarande en stor del av det svenska folket som röstar på något av de 7 socialistiska partier vilka innehaft den politiska makten sedan införandet av den allmänna rösträtten i början av 1900-talet.

  Varför börja klaga nu??

  Det är i det närmaste patetiskt att se Anna Dahlberg och Ebba Bush nu, kvart över tolv, ge uttryck för missnöje med Stefan Löfven, som om det vore enbart hans fel att det ser ut som det gör i dag.

  KD liksom Anna D har fram till nu hyllat den förda politiken så varför klagar dessa två, nu när effekterna av den politik man hyllat framträder allt klarare??

  Jag blir så trött på alla dessa proselyter vilka endast under galgen ger luft åt sin ändrade syn, om det nu verkligen är en omsvängning??

  KD säger en en sak men röstar i kammaren för något helt annat.

  KD röstade tex med regeringen för en anhöriginvandring som nu ökar kraftigt, så vad klagar Ebba B på egentligen?? Sin egen politik??

  Anna Dahlberg är en hycklare som tills alldeles nyligen varit en varm anhängare av den förda politiken. Hon liksom Ebba B ger ju fortfarande uttryck för sin avsky för SD, vilka är det enda som protesterat mot den förda vansinnespolitiken.

  Hur logiskt är det på en skala??

  Det ankommer för övrigt inte på dessa två kappvändare att nu kvart över tolv försöka göra en helomvändning, dessa Quislingar skall behandlas på samma sätt som originalet.

  All makt skall utgå från folket sägs det, dvs folket måste utkräva personligt ansvar från de politiker som varit delaktiga i denna dårskap som lett fram till dagens situation.

  Men det är ju så klart endast en from förhoppning, Olof Palme såg ju till att redan 1975 ta bort ämbets och tjänstemanna ansvaret.

  Gör som man gjorde med Il Duce i Italien, fötterna upp från en lyktstolpe.

 • Om man säger att “vi avser extrem terrorism”, skjuter man sig i foten med att påskina att befolkningen bör tåla ” vanlig” terrorism.
  .

 • Ordet terrorism har på något sätt relativiserats såtillvida att definitionen enbart skall betraktas som orsakande vid från krigszoner återkommande individer. Ordet kommer ur grundbetydelsen terror lika med skräck, rädsla etc. Suffixet -Ism betyder handling eller tillstånd. Om då en hel nations kvinnor snart inte kan röra sig fritt utan rädsla, bomber raserar hus, bilar brinner, barn och gamla misshandlas både offentligt och hemmavid, folk rånas i sina hem, etc. och allt har startat de senaste 20/30 åren.
  Då kan ordet inte användas som specifikt utpekande av gängkriminalitet om det inte innebär ett gigantiskt gäng. Var går gränsen mellan gäng och arme’?

  • Precis…som ett lågfrekvent krig lider vi av en invasion av främlingar och kriminella. Det kommer att ta lång tid att rätta till detta ödesdigra politiska förräderi.

 • I Norge och Finland begriper statsministern när det är dags att avgå!! I Sverige med mycket värre läge för Löfven än de andra nordiska statsministrarna vägrar Löfven att avgå trots alla skandaler och nederlag! VAD är det han inte fattar? Man SKA avgå om man inte kan genomföra sin egen politik och utlysa nyval…En j**a skandal är det i alla fall!

  • Skenbar kursförändring? I det som kan ses som en kursförändring har den svenska statsministern Stefan Löfven föreslagit att antisemitismens uppgång har att göra med massinvandring från Mellanöstern.
   I en intervju med SVT beklagade Löfven ökningen av antisemitisk känsla över hela Sverige, att Förintelsen faller i glömska. Men han betonade också tillströmningen från Mellanöstern som ett av orsakerna. ”Och där, i dessa länder i Mellanöstern, kan barn lära sig vad de ska tro redan i skolan”.

   I en ny nyligen genomförd TV-intervju sa Löfven att “rumblings” från 1930-talet kändes i dagens Sverige och att Europa måste ta hotet om nazismen mer allvarligt för att inte låta historien upprepa sig. För att bekämpa denna utveckling föreslog Löfven att utbilda medborgarna om förintelsen och skicka skolbarn till Auschwitz för att lära sig faran med nationalism.
   Medan Löfven själv och hans partikollegor ofta använder sig av nazistiska jämförelser och rasistiska anklagelser mot hans politiska fiender till höger om centrumet, har kritik riktats mot socialdemokraterna själva, inte minst efter att medlemmar i dess ungdomsvinge, SSU: s Malmöavdelning, skrek paroler som ” Krossa zionism ” under paraden 1 maj, som allmänt uppfattades som antisemitiska.
   Medan antisemitism i Sverige historiskt sett var förknippat med högerekstremism, avslöjade en studie från Paulina Neuding från The New York Times från 2013 att 51 procent av antisemitiska incidenter i Sverige var kopplade till muslimska extremister . En av fyra begicks av vänsterextremister och endast 5 procent genomfördes av högerextremister.
   I en undersökning i augusti 2019 av Aftonbladet föreslog 55 procent av svenskarna att antisemitismen har stigit under de senaste åren.
   https://sputniknews.com/europe/202001281078158785-swedish-pm-pins-rise-of-anti-semitism-on-immigration-from-middle-east/

   • Det väller in främlingar till Sverige varje vecka med ungefär 700-1000 individer. Man väntar att det ska öka säger man dessutom. Den här obegåvade regeringen måste bort nu. Det man gör är att fördärva landet, och det verkar vara med vilje. Antagligen för att kunna hävda att vi måste gå med i den monitära unionen. Det stora problemet är EU eftersom vår regering låter sig styras med diktat från EU och inte av det svenska folket.

 • Svenskarna måste snart visa vilka det är som bestämmer här i landet, det är folket som bestämmer och politikerna ska göra det folket vill, så jävla enkelt är det men verkligheten är tvärtom.

  Så länge folk sitter hemma och gnäller över eländet och sen går till jobbet som om allt vore solsken bedrar sig själva och inget kommer att förändras. Passa på nu innan regeringen ser till att alla medier tystas ner för var så säker, diktaturen är på ingående och fort går det.

  • Precis så är det. Och det luktar DDR lång väg. Jag minns när en speciell tysk tog makten med liknande metoder på 30-talet. Då blev det farligt att säga sin mening.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *