Regeringen måste bytas ut nu – Anna Dahlberg och Ebba Bush Thor tydliga

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 januari 2020
- Torbjörn Sassersson
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: Flickr.com
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

NOTERAT. I två mycket starka debattartiklar uppmanas Stefan Löfvens regering av ledarskribenten Anna Dahlberg på Expressen och partiledaren Ebba Bush Thor i en artikel i Aftonbladet att ta tag i de allvarliga problem som Sverige nu genomlider. Alternativet är att kliva av och låta de ta över som är mer lämpade för uppdraget.

Anna Dahlberg inleder sin ledarartikel ”Löfven måste visa ledarskap eller avgå” med orden:

”Socialdemokraterna vill ge bilden av att de slåss heroiskt mot en kriminalitet som oförklarligt och oförskyllt har drabbat Sverige. I själva verket är det en politiskt skapad kris”.

Ebba Bush Thor skriver i inledningen i sin debattartikel ”Ni vägrar se problemen – då växer SD och V” att:

”Ytterligheterna i svensk politik, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, är nu starkare i opinionen än någonsin tidigare i modern tid. Det är en konsekvens av regeringspartiernas strutsmentalitet och kommer inte förändras förrän politiken på allvar börjar lösa de problem människor upplever i sin vardag.”

Anna Dahlberg

Dahlberg påpekar att flyktingkrisen länge betraktades: ”som något som bara hände. Likt efter en jordbävning fick samhället mobilisera för att hantera följderna” och hon tar upp en avgörande fråga som ställdes av Afghanistans president Ashraf Ghani när denne besökte Sverige som svar på Löfvens oro över den stora mängden ensamkommande ungdomar som sökte sig till Sverige. Ashraf Ghani ska ha sagt något istilmed: ”Gör något åt era pull-faktorer först!” Ghani menade att Sverige aktivt lockar ungdomar till Sverige med generösa bidragsvillkor.

Konsekvensen blev att den grova kriminaliteten drabbade Sverige som en naturkatastrof.

”Utvecklingen är exceptionell i västvärlden; för att hitta paralleller till den kraftiga ökningen av sprängdåd måste man söka sig till krigszoner, såsom Afghanistan.”

Dahlgren avslutar sin artikel med orden:

”Landet behöver en nystart. Om det kräver att MP och Löfven lämnar Rosenbad bör de göra det i en gemensam sorti.”

Ebba Bush Thor

Bush Thor är tydlig i sin kritik mot Socialdemokraterna och Mp. Bush Thor ger miljöpartisten och jämställdhetsministern Åsa Lindhagen en rejäl känga efter att Lindhagen kallat de som försöker adressera Sveriges allvarliga interna problem som Sverigefiender. Bush Thor tar som exempel den ”exploderande” kriminaliteten i Uppsala som Lindhagen inte vill ta tag i på allvar trots att unga kvinnor i staden upplever att otryggheten ökat med 60 procent på kort tid.

Bush Thor avslutar sin artikel med orden:

”Om förtroendet för politiken inte ska urholkas ytterligare måste politiker sluta upp med försöken att övertyga väljarna om att de har fel upplevelse av sin egen verklighet och i stället fokusera på att lösa problemen.”

NewsVoice uppmanar dig att läsa de två kompletta artiklarna och sedan återkomma till NewsVoice eftersom både Expressen och Aftonbladet saknar kommentarsfält efter sina ledar- och debattartiklar.

Text: Torbjörn Sassersson | Förhandsvisningsbild: Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq