Likställde massmigration med invasion – fick 2 månaders villkorlig dom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Renaud Camus, 2019. Foto: eget verk. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Renaud Camus, 2019. Foto: eget verk. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Renaud Camus, 2019. Foto: eget verk. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Fransmannen och författaren Renaud Camus har fått två månaders villkorlig dom för att ha sagt att massinvandring till Europa representerar en “invasion”. Camus undvek fängelsevistelse genom att betala 1800 euro till två antirasistiska organisationer: SOS Racisme och LICRA.

Renaud Camus som är författaren boken The Great Replacement, dömdes för allmän uppmaning till hat eller våld på grund av ursprung, etnicitet, nationalitet, ras eller religion. Domslutet baseras på ett uttalande i november 2017 till det nationella rådet för europeiskt motstånd där Camus förklarade att: “invandringen har blivit en invasion”.

“Den irreversibla koloniseringen är en demografisk kolonisering, genom att befolkningen byts ut”, sa författaren och tillade, att “den etniska substitutionen, det stora folkutbytet, är den största händelsen i vår nation”.

Camus krävde också i sitt framförande ett “nationellt konsensus om motstånd” för att motsätta sig islamisering i en kamp för skydda vår gemensamma civilisation som är: keltisk, slavisk, germansk, grekisk-latinsk, judisk och kristen, menar Camus.

Den del av Camus tal som särskilt fick domarnas uppmärksamhet var när han talade om att “europeiska människor” ersätts. Camus sa bland annat att massinvandring är en substitution, en tendens att ersätta originalbefolkningen med en kopia, det autentiska med dess imitation, det sanna med det falska, mödrar med surrogatmödrar.

ArcanumSkolan 2024

Trots att Frankrike lider svårt av rutinmässiga islamska terrorattacker som knappt ens längre uppfattas som nyheter längre och trots att många terrorister radikaliserats i moskéer straffas Renaud Camus för ett åsiktsbrott, förklarar Paul Joseph Watson som skriver för tidningen Summit News.

Signalen till Frankrikes befolkning är tydlig, kritisera inte den demografiska förändringen i ett land med fel ord (red anm).

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Renaud Camus