Mögel i huset ger trötthet, huvudvärk och andningsproblem

0
293
Mögelhus. Licens: Shutterstock.com (552229498)
Mögelhus. Licens: Shutterstock.com

Är du onormalt trött hemma? Har du problem med luftvägarna och huvudvärk när du vistas i hemmet, besvär som försvinner eller minskar när du reser bort några dagar? En vanlig orsak till det är fuktskador och mögelsporer i hemmet.

Många går till läkaren med en rinnande näsa, röda och kliande ögon, klåda och irritation i halsen, sjukdomskänsla och huvudvärk, upprepade gånger utan att läkaren ställer kontrollfrågor om problemen minskar eller försvinner när du är på semester.

Allergier, nässprej och smärtstillande medel kan lindra symptomen, men tar inte bort orsaken. Symptomlindring för att du exponerats för mögel blir helt fel och bör undvikas, eftersom miljön kan vara cancerframkallande, förklarar säger Morten Lunde till TV Hälsa.

Lunde har under många år har arbetat med att sanera sjuka hus där husets invånare kämpat med oförklarliga sjukdomar under flera år. De har ofta inte haft vetskap om mögel, röta och mykotoxiner som kommit från huset.

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVocie


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.