Östermalmsbomben – Boende på Östermalm kommenterar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Boende om Östermalmsbomben januari 2020 - Foto: Exakt24

Boende på Östermalm i Stockholm kommenterar den sk Östermalmsbomben som exploderade den 13 januari natten till måndagen i ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan. De som intervjuats är allt från förstummade till förbannade över utvecklingen i landet.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning pågår. De som fick frågan om Regeringens påstående om att Sverige aldrig varit tryggare stämmer, härsknar till.

Reportage: Exakt24 | Boende om Östermalmsbomben januari 2020 – Foto: Exakt24

Relaterat

Boende om Östermalmsbomben januari 2020 - Foto: Exakt24
Boende om Östermalmsbomben januari 2020 – Foto: Exakt24

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag har ett särskilt öga till Lisa Larssons inlägg. Jag tror, att ett bra alternativ vore så mångas anslutning till Nordiska Motståndsrörelsen som möjligt, som i det mesta har och förmedlar sunda inställningar. -Det behövs folk, som kan sätta kraft bakom orden!

  • Jag håller med dig , dock med en brasklapp. De verkar inte kunna , eller troligare vilja , se igenom dimridåerna som läggs ut. Den röda tråden , i denna tråden , är ju att alla attentat är sanktionerade och utförda av “Deep state” , med allt vad det nu innebär. Att inte också NMR:s politiskt sakkunniga skulle ha förstått det ser jag som osannolikt , däremot har de ju byggt upp mycket av sin politiska idé och medlemsbas på att det allmänna kaoset är ett resultat av den ohämmade invandringen.

   Om de plötsligt skulle lägga om kurs och exponera detta som statsterrorism torde det skapa förvirring hos deras anhängare som , som sagt , mestadels består av invandringskritiker.

   • Jag försökte tidigare komplettera min kommentar men den försvann tydligen så jag försöker igen.

    Jag anser att Nordiska Motståndsrörelsen är en organisation som får tummen ur röven och agerar och ger dom rätt i det mesta dom företar sig , jag vill alltså förtydliga att min förra kommentar inte ska ses som någon övergripande kritik mot dom.

 • @ Lisa Larsson 16 januari, 2020 at 18:31

  Du är def inne på rätt spår Lisa, jag citerar dig:

  “Om vanliga medborgare med rent bondförnuft kunde se den här samhällsutvecklingen komma, så kunde även våra politiker se den. Om de såg det här kaoset komma men ändå drev igenom politiken så var ju kaoset antingen målet eller ett medel för ett annat ändamål. Men oavsett vilket så är det ändå befolkningen som har fått och kommer få fortsätta betala priset. Den här samhällsutvecklingen är varken folkligt förankrad eller demokratiskt genomförd.”

  Du tror för mycket om våra politiker vilket är ett vanligt fel ibland dem vilka inte sett politiken från insidan.

  Politiker i alla läger är rekryterade ur en minimal kader av kandidater, dvs urvalet är oerhört begränsat. Efter det att politikerna själva beviljat sig partistöd i miljardklassen så behövs ju inte heller någon särskild kompetens eller ideologisk förankring ibland dem man rekryterar.

  Att bli politiker är ju som att söka vilket jobb som helst och där man sätter egen karriärutveckling före förståelsen för djupa och komplicerade orsakssammanhang. Tro mig Lisa, jag har sett detta på mycket nära håll.

  När partipiskan viner i resp parti så fogar sig samtliga, tills dess den dan när några dissidenter vågar utmana den store partiledaren.

  Det har ju iofs skett redan i det faktum att ränksmiderskan själv, AKB, föll på eget grepp då man tvingade henne att under ett stort mått av försiktighet försöka närma sig överge M:s befängda pk-hållning att distansera sig optimalt från SD.

  Hennes personliga ambivalens, som det innebar att ta en ordentlig omprövning av tex migrationsfrågan, innebar att hon sannolikt tog sina personliga karriärutvecklingsmöjligheter (efter att hon lämnat politiken) under värdering. Hon hade ju kunnat se hur väl det gått för vissa andra av hennes vapendragare inom politiken.

  Jämför man kvinnor inom politiken så vill jag personifiera med två namn, fundera ett slag på vilken av dessa kvinnor du sätter din tillit till.

  Är du intresserad av att få en väldigt bra inblick i hur det går till i verkligheten så kan jag varmt rekommendera dig att läsa Knapptryckarkompaniet av Ann-Marie Pålsson, efter ha tagit del av hennes, andras och mina egna erfarenheter så kan jag bara säga att det inte mycket i Sverige som vare sig är folkligt förankrat eller demokratiskt genomfört. Där är vi helt eniga!!

  • Politiker är bara verkställare av en politik som har kommit från något annat håll. Tittar man t.ex. på Stefan Löfven så är han knappt kapabel att knyta de egna skosnörena och det faktum att han är en marionett kan inte vara tydligare. Det är så mycket samhällsomvälvande politik som bara ploppat upp från ingenstans, utan diskussion inom partiet och än mindre att befolkningen blivit tillfrågad, så att det blir väldigt svårt att tro att vi verkligen lever i en demokrati. Titta man sen på hur de nu steg för steg monterar ned denna demokratiillusion, med påståendet om att de “räddar demokratin”, så blir den verkliga anti-demokratiska diktaturen än mer uppenbar. Sen tror jag inte att politikerna är helt insatta i vart vi är på väg utan de utför den del de antingen blivit mutade eller hotade till att utföra. Att de sen låter som idioter när de försöker snacka bort den här soppan är fullt naturligt då den här skiten inte ens hade gått att sälja av en ordkonstnär.

 • @ Lisa Larsson 16 januari, 2020 at 17:36

  Lisa, du ställer fråga till mig vad jag kan förstå:

  “Hur förklarar du då den del av destabiliseringsprocessen som vår egen regering är ansvarig för? Sen spelar det ju ingen roll om regeringen är röd eller blå eftersom den samhällsförstörande politiken är en och densamma. Det här går inte att härleda till vare sig religiösa fanatiker eller andra tokstollar då de bara är symptom på något mycket värre.”

  Att våra regeringar (oavsett färg) är ansvariga för pågående destabilisering är inget vi är oense om, det är samhällsförstörande politik därom råder ingen tvekan.

  Vad jag säger är att stollar finns det alltid och oavsett var i samhällssystemet finns de representerade i någon form. Vad får dig och tro att det inte går att härleda såna till religiösa tokstollar??

  Självklart finns det dårar inom alla kategorier av människor, politiker är inget undantag. Men när effekterna av alla dessa galningars härjningar träffar alltför många och de är iscensatta av vansinniga idéer framburna av ideologisk skåpmat av socialistiskt pk-snitt eller extremreligiösa ideal baserade på en människofientlig grundsyn så är det dessa företeelser som vi har en skyldighet att bekämpa.

  Alltså håller jag med om att vi måste bekämpa symtomen på vansinnet och fokusera mindre på att förstå alla bakomliggande orsaker till vansinnet.

  För att konkretisera en smula, tex om Greta T utgör symtom på en sjuk föreställning om klimatet så är inte det viktiga att till 100% förstå och bevisa vilka ligger bakom. Gör vi det så hinner dårskapen upphöjas till sk sanning och massorna anammar vansinnet helt enligt de planer de haft vilka ligger bakom Gretas framfart.

  Jag har alltså inte en rigid syn på detta, mer då en pragmatiskt syn.

  • Okej, jag hänger med i det pragmatiska resonemanget. Jag vet att de är lättare att gräva där man står. Men samhällsförstörarna på Rosenbad och de som drar i deras trådar skrämmer mig mer än ateistiska/religiösa tokstollar ur befolkningen, eftersom de förra gör mer skada än de senare. De övre samhällsförstörarna är en förutsättning för att undre tokstollarna har möjlighet att härja fritt. Fokuserar man bara på de tokstollar som är lättast att se så ser det övre skiktet till att de hela tiden kommer nya och då resulterar det i ett jäkla grävarbete där man står. Sen behöver det ena inte utesluta det andra utan man se båda och även diskutera dem.

 • Anledningen till de många bombdåden som plötsligt förekommer har för mig varit dunkelt, men vid den senaste bomben på Östermalm framkom uppgiften om att det skulle vara någon form av skyddat boende i huset, där de som hoppat av från kriminaliteten skulle bo, eller vara något vittne som de kriminella vill tysta. Polisen är givetvis knäpptysta om detta, men är det så att alla bomberna runt om i landet är riktade mot dessa personer: -Om du golar så vet vi var du bor!

 • Den ende påläste var mannen i svart keps, resten fick en rejäl väckarklocka. Mest förvånande är att de andra var så otroligt bortkomna. Den månghövdade hydran finns infiltrerad på nästan hela planeten, men Sverige tycks vara det lättaste offret, eller så ligger det så för att övertas nu när Putin tog Khazaria (Krim), eller strategiskt för att klämma Mellaneuropa mellan Nordafrika och Sverige.
  Läs William G. Carr`s (PDF-)bok eller lyssna av hans föredrag, då borde utvecklingen varit känd sedan 50-talet. I Albert Pike’s brev (publ.) om de tre världskrigen står ju rakt ut, så “skall vi göra”, just det som nu händer.

   • Din länk var tom, tyvärr, LW, men här är talet av John F. Kennedy, det är enormt viktigt för att förstå att det onda vi upplever allt intensivare nu är koordinerat med största precision:

    https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs

    JFK Secret Societies Speech (full version)

    Kennedy säger (efter 6 minuter):

    “The very word “secrecy” is repugnant in a free and open society; and we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and to secret proceedings.”

    • Jag hörde bandet för många år sedan, men minns nu att det var inget som fastnade då. Inlärningsgradienten var för hög. Det var väl Göb.bels som sa: gör det så stort att ingen tror på det. Lika med boken 1984 obegriplig på 60-talet i ett sinnets lugnt invaggade tillstånd. Dåtidens storskurk var TumbaTarzan som snodde mat i sommarstugor.

     • Så här sade en annan amerikansk president:

      “Since I entered politics, I have chiefly had men’s views confided to me privately. Some of the biggest men in the United States, in the field of commerce and manufacture, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they better not speak above their breath when they speak in condemnation of it.”
      Woodrow Wilson

      https://www.goodreads.com/quotes/162688-since-i-entered-politics-i-have-chiefly-had-men-s-views

      Men det är lättare för många att betrakta allt “pragmatiskt”, torrt och lättsmält:

      – Ser det ut som en cigarr, ja, då är det minsann en cigarr…

      Sedan kvittar det om cigarren kvittrar eller rentav fnittrar.

 • Mycket tänkvärda kommentarer!
  Oavsett vad som ligger bakom så måste vi på något konkret sätt visa vårt missnöje med regeringens tystnad och undfallenhet inför att skydda landets invånare!

  PKismen ligger som en våt filt över Sverige och får människor att bli rädda för att nyttja sin yttrandefrihet eller att agera i rättfördig sak.

 • @ Lisa Larsson , Agneta Norlin

  Ni har så rätt , det verkar inte finnas nån ände på hur sårbart och utsatt vårt samhälle blivit på senare år. Senast idag gick radion ut med att polisens telenr inte fungerar “för närvarande…”. Det är Klass 1-varningar på väderprognosen , stabsläge på sjukhusen som också har datorproblem titt som tätt , apoteken får inte sina leveranser av medicin , “krisinformation” på reklampelarna om hypotetiska katastrofsituationer , för nåt år sen gick Hesa Fredrik igång mitt i natten i Sthlm ( datorfel , he-he-hette det ). För att inte tala om Drottninggatan… Jo visst , så vallas fåren in i fållan.

  Jag läste ditt resonemang , Lisa , om 70- och 80-talens terrordåd som om de nu var false flags så varför skulle inte nutida också vara det. Jag håller helt med men har vänt på det , sas. Jag har mycket bättre koll på de senare och därigenom dragit slutsatsen att de förra då väl också sannolikt var just false flags.

  • När ett ändå rätt hyfsat funktionellt samhälle helt plötsligt blir dysfunktionellt uti fingerspetsarna, så har jag väldigt svårt att se det som en ren tillfällighet. Först skapar de en massa problem som de sen låter bli att göra någonting åt samtidigt som de försöker skrämma upp befolkningen genom att peka ut just dessa problem. Här snackar vi PSYOP på alla nivåer.

   • Lisa, du är helt rätt ute. Mönster. Mycket (eller allt) handlar om att först iaktta sedan kunna återkalla dels vad som stack ut som udda samt dels vad som återkommer och jämföra olika händelseförlopp. Till sist se mönster, för att kunna urskilja vad som inte borde finns med.

    • Erik. Om man framöver har tänkt erbjuda en samhällsförändring till det sämre måste man först degradera vår nuvarande ordning så att den ser ut som det sämre alternativet. Sen är jag medveten om att det kan ske rena misstag och små olyckor inom alla verksamheter, men det är lite mycket nu och precis överallt.

 • @ Lisa Larsson 16 januari, 2020 at 12:59

  Det finns världen runt alltid en viss kvota djupt missanpassade, kriminella och klanstyrda muslimer vars gemensamma mål det verkar vara att ta kontroll över civilsamhället med väpnat våld. Dessa kriminella konstellationer kan ta sig lite olika former, men de skiter högaktningsfullt om deras härjningar ingår i en destabiliseringsprocess eller inte.

  Det har blivit alldeles för mycket fokus på mer eller mindre fantasifulla konspirationer (läs proxys) med det ena eller det andra förtecknet.

  Dårar av olika ursprung har det alltid funnits och de kommer alltid att finnas kvar.

  När dåren har bestämt sig så skrider dåren till verket.

  Oavsett om det är en muslim eller från någon annan religion som utför dådet så är det ofta en frukt av otillbörlig mental påverkan med religiösa förtecken.

  Lisa, jag respekterar din strävan att försöka finna saker som vid ett första anseende inte verkar vara så farligt.

  Men det här handlar i första hand inte om att kunna komma med den ena eller andra spekulationen och älta sanningshalten i varje enskilt påstående.

  Detta handlar om att gräva där man står, aktivism är tyvärr ett ganska bra uttryckssätt då man vill visa missnöje.

  • Hur förklarar du då den del av destabiliseringsprocessen som vår egen regering är ansvarig för? Sen spelar det ju ingen roll om regeringen är röd eller blå eftersom den samhällsförstörande politiken är en och densamma. Det här går inte att härleda till vare sig religiösa fanatiker eller andra tokstollar då de bara är symptom på något mycket värre. Den demokrati vi blir presenterade med är bara ett falskt försäljningsargument för en helt annan produkt. Om man bara fokuserar på små detaljproblem i ett genomkorrupt system så blir det omöjligt att få en helhetsbild. Hur kan du vara så säker på att allting du sett och lärt dig är det rätta? Tycker du har en lite rigid syn på verkligheten.

  • Jag ska utveckla lite. Staten har hela statsapparatens utredningsmöjligheter för konsekvensanalys. Men trots detta drev de igenom den politik som till stor del är orsaken till många av våra problem och de bedriver fortfarande i princip precis samma politik. Om vanliga medborgare med rent bondförnuft kunde se den här samhällsutvecklingen komma, så kunde även våra politiker se den. Om de såg det här kaoset komma men ändå drev igenom politiken så var ju kaoset antingen målet eller ett medel för ett annat ändamål. Men oavsett vilket så är det ändå befolkningen som har fått och kommer få fortsätta betala priset. Den här samhällsutvecklingen är varken folkligt förankrad eller demokratiskt genomförd. Om någonting så här samhällsomstörtande drivs igenom till folkets men och utan att de ens har blivit tillfrågade, så var kommer då politiken ifrån och var någonstans är demokratin?

 • Frågan är ovidkommande hur stor tilltro man än sätter till Ole Dammegard livsverk, som rest land och rike kring för att på plats som journalist undersöka och ställa frågor kring många terrordåd, så är nog bra många fler terrordåd psyops än vad vi vill/kan ta in.

  https://youtu.be/6zHIUnA71Vk
  https://youtu.be/J0jK0jGSnzc
  https://youtu.be/EcMRaRL4Prs

  De flesta vill nog enbart ta billiga partipolitiska poäng och kan/vill inte se helheten.

 • Alla dessa sprängningar sticker ut som något exceptionellt för ett västland i fredstid. Tror säkert att mycket av det är ett direkt resultat multikriminellas handlingar och öppna gränser. Men en del av det skulle också kunna vara en osedd tredje hand som rör om lite i grytan, typ NATO:s “Strategy of tension”. Kunde detta ske i både Belgien och Italien redan på sjuttiotalet så kan det även ske här och nu. Tittar man sen på hur alltifrån ÖB, politiker till en lång radda av självutnämnda experter mal på om att vi befinner oss mellan krig och fred och att det är möjligt att Sverige inom en snar framtid befinner sig i krig. Så kan man ju se att destabiliseringsprocessen även drivs på uppifrån av våra egna. Ingenting inom politiken sker av en slump. Om någonting händer så har någon sett till att det gör så, men det sker i så många olika steg att det blir svårt att se helhetsbilden. Speciellt då om man ännu inte kommit till insikt om att alla våra politiker är simpla kriminella.

  • Lisa, du ger uttryck för något som jag tror att många känner i dagens Sverige, dvs det måste finnas logiska förklaringar till vad som händer.

   Hmmm… själv är jag inte så övertygad om betydelsen av olika psyops osv som så många här hos NV verkar vara bergfast övertygade om, men även jag ser ju självklart att det finns globala intressen som gärna initierar och understödjer vissa former av aktiviteter vilka långsiktigt försöker destablisera lugnet och hjälpa till med införandet av NWO.

   Det är dock vi själva och de politiker vi valt att representera oss som utgör själva orsaken till att detta fått pågå så många årtionden.

   En annan förklaring är sannolikt att den socialistiska hjärntvätten fortfarande sitter mycket djupt i den svenska befolkningen. En del av denna hjärntvätt har ju också predikat för oss alla att vi skall lita på våra politikers omsorg om oss alla.

   När denna respekt urholkats så pass att en majoritet befriar oss från det socialistiska oket vi burit på sedan i början av 1900-talet så väljer en del att ställa sig vid sidan om våra demokratiska skyldigheter, dvs att via val avsätta dessa korrumperade politiker och myndighetspersoner.

   De av oss vilka väljer den vägen (att inte rösta) förefaller ha väldigt svårt att byta åsikt, hjärntvätten om socialismens förträfflighet sitter kvar i dessa människor.

   Man tycks resonera som att det egentligen inte är socialismen det är fel på, det är de politiker vi alla valt som inte förstått hur riktig socialism skall administreras.

   Min slutsats är att det är en såväl feg som uppenbart illusorisk väg att gå om man ställer sig vid sidan och pekar finger åt dem vilka fortfarande tror på demokratin. Sen får dessa suspekta rättshaverister kalla sig för folkbildare eller något annat kvasiintellektuellt.

   • Titta på bombdådet på järnvägsstationen i Bologna 1980, där 85 människor dog och ca 200 skadades. Eller “The Brabant Killers” som for runt i Belgien mellan 1982 och 85 och dödade 28 människor och skadade 22. Mycket talar för att det var grupper ur Stay Behing/Gladio som utförde dessa dåd som ett led i Strategy of Tension och att det var NATO som via mellanhänder försåg dem med vapen. Kan detta ske i såväl Italien som Belgien så kan det även ske här, för att leda in den ovilliga befolkningen i NATO-fållan. Sen kan du ju även se destabiliseringsprocessen i alltifrån Rosenbad i stort till Rinkeby i smått. En sån här välregisserad och allomfattande nedåtgående spiral är ingen slump. Det här är inga “konspirationsteorier” utan det är en resumé av en dold realpolitik. Vi ser inte vem som rycker i trådarna men vi ser definitivt dödsryckningarna. Eller hur?

    • Tycker också det finns flera faktorer som pekar mot en medveten destabiliseringsprocess. Har också reagerat mot att det talas så mycket om en upptrappning av hot mot Sverige och behov av upprustning etc. Samtidigt som kronan försvagas och alla sprängdåd och skjutningar.

   • Psyops-operationer är inga hjärnspöken. Försvarsmakten går själv ut och berättar stolt om sin psyop-verksamhet som svenska soldater ska kunna utföra såväl internationellt som inom landet.

    “Flygbladsteckningar, radio, sociala medier, högtalarbudskap och personliga möten – kommunikationen kan anta många former när psykologiska operationer, eller psyops, sätts in för att tippa opinionen åt rätt håll i en konflikt.”

    https://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/var-historia/artiklar/psyops-pionjaren/

    Interpellation 2016: https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellationsdebatt/forsvarsmaktens-psyopsforband_H410465

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *